11 Beste leraren om te volgen op TikTok voor leren en lachen

Search

Dit artikel wordt gesponsord door Alpaca en is onafhankelijk geschreven door de redactie van Good Good Good.

Alpaca is een abonnementsdoos met benodigdheden voor leraren, betaald door ouders en leden van de gemeenschap. Leraren op onze lidscholen vertellen ons wat ze het meest nodig hebben, en Alpaca levert elke maand een heerlijk pak spullen, goodies en dankbaarheid aan elke leraar. Alpaca helpt leraren minder uit eigen zak uit te geven voor hun klaslokalen, terwijl ouders een nieuwe manier krijgen om contact te maken met hun school en leraren.

Alpaca wil horen over geweldige leraren van over de hele wereld! Vertel ze over een speciale leraar in je leven en elke maand kiezen ze enkele van de beste inzendingen en sturen ze een verrassingscadeau!

Een geeloranje balk leest "Dit artikel is gepresenteerd in samenwerking met Alpaca."

Leraar TikTok is het online klaslokaal dat we allemaal nodig hebben

In 2019 kwamen de leerlingen van de vijfde klas, Josh Monroe, elke dag de klas binnen, dansten op “The Whoa” en maakten Fortnite-verwijzingen tussen vermenigvuldigingsproblemen door.

Hij haalde zijn schouders op over hun gekke inside jokes en dom gedrag, maar een jaar later, nadat COVID-19 iedereen naar hun computerschermen had gedegradeerd, werd het een uitdaging om kinderen aan de klas te laten deelnemen een uitdaging die hij nog moest tegenkomen in zijn decennium van lesgeven.

“Dus ik ging kapot en ik sloot me bij hen aan. Ik ben op TikTok gekomen”, zei Monroe. “En het werkte. Weet je, als ze de hele wiskundeles konden doornemen, zouden ze een video van 30 seconden bekijken van hun leraar die mens is. “

Monroe’s pagina begon met één doel: een betere leraar zijn voor zijn studenten. En twee jaar later, met meer dan 1,3 miljoen volgers, blijft dat doel hetzelfde.

Naast zijn trouwe sidekick (en schooltherapiehond) Nala, steeg Monroe’s pagina (@mrmonroeandnala als je een serotonineboost wilt) naar TeacherTok-bekendheid nadat hij een “point-of-view” -video (of POV, zoals de kinderen het noemen) plaatste waarin hij een student vertelde dat het OK was om in de klas te slapen.

De video werd meer dan 12 miljoen keer bekeken en de reacties stroomden binnen.

“Ik lees verhalen over kinderen die nooit dat soort liefde hebben ervaren en wensten dat ze het hadden toen ze opgroeiden,” zei Monroe. “Van daaruit zag ik het als een kans om ervaringen te delen die ik in de klas heb gehad, door vragen te stellen als: Hoe benaderen we situaties met liefde? Hoe benaderen we ze met empathie? Hoe benaderen we ze, nog steeds, met verantwoordelijkheid?”

Monroe geeft les in een gebied met veel armoede, op de basisschool waar hij als kind naartoe ging. Hij kent het vaak moeilijke pad dat zijn studenten bewandelen, en twee klaslokalen verderop is Mr. Henry, zijn leraar van de vierde klas die hem inspireerde om ook opvoeder te worden.

“Hij heeft mijn leven veranderd,” zei Monroe. “Buiten mijn ouders, buiten mijn directe familie, hield hij van me. Dat is de eerste volwassene die ik me herinner dat ik van me hield.”

Dus, boven sociale studies en lange verdeeldheid, dat is wat Monroe leert: liefde.

Zijn video’s zijn vaak POV’s, die doen alsof studenten verantwoordelijk zijn, hen met mededogen verwelkomen wanneer ze te laat zijn voor de les, of zelfs de nagellakkleur van een mannelijke student complimenteren nadat ze door anderen zijn opgepikt. Hij spreekt zacht en zelfverzekerd – en lijkt een beetje op John Krasinski.

“Dit zijn echte ervaringen die ik met kinderen heb gehad,” zei hij. “Ik heb geleerd om deze situaties te nemen, of denk aan een situatie die misschien moeilijk is voor een basisschoolleraar om in te zitten, en ik speel uit hoe ik zou willen reageren. Hoe kan ik dit met liefde benaderen in plaats van responsief te zijn? Bovenal is het belangrijk voor mij. Het is het opbouwen van spiergeheugen.”

Dus, terwijl TikTok allemaal leuk is, en Monroe een broodnodige kameraadschap van lerarenvrienden dichtbij en veraf via de app heeft opgebouwd, noemt hij het in de kern ‘professionele ontwikkeling’.

Het krijgen van reacties van andere leraren, ouders, artsen, studenten en professionals van over de hele wereld, het voeren van belangrijke gesprekken over hoe het beste voor jongeren te zorgen, is de beste veldtraining die beschikbaar is.

“Soms krijg ik die negatieve feedback, maar als het constructief is en ik leer iets nieuws, als leraar, dan is dat wat ik mijn studenten wil geven,” zei hij. “Hoe groei je in je leren? Hoe groei je in je reis om iemand te zijn die klaar is om de samenleving te erven? TikTok helpt me daarbij, zodat ik ook mijn kinderen kan helpen.”

Monroe is slechts een van de honderden meelevende, authentieke leraren op TikTok.

Of het nu eerstejaars leraren zijn die pronken met deir kleuterschoolprojecten, doorgewinterde instructeurs die peptalks geven aan hun studenten voor de camera, of opvoeders die ronduit uitgeput zijn en ons een glimp achter het gordijn laten zien, TeacherTok tilt het onderwijs naar een geheel nieuw niveau – een die velen van ons zich een paar jaar geleden nooit hadden kunnen voorstellen.

Ontmoet een paar van onze favoriete TikTok-leraren die hun platforms – en hun klaslokalen – gebruiken om meer liefde, eerlijkheid en empathie naar de wereld te brengen.

Ontmoet de beste leraren om te volgen op TikTok:

Josh Monroe | @mrmonroeandnala

Monroe (@mrmonroeandnala) krijgt duidelijk een plek op deze lijst en omringt dagelijks een publiek van meer dan 1,3 miljoen verliefde volgers. Zijn video’s zijn doordacht, inclusief en bemoedigend – niet alleen voor leraren, maar voor de vijfdeklasser in ons allemaal.

Zijn POV-clips voelen veilig en geruststellend, terwijl ze ons allemaal verantwoordelijk houden om vriendelijker mensen te zijn. En het zien van zijn klastherapiehond Nala is de kers op de taart.

Maddie Richardson | @themissrproject

Maddie Richardson (of beter bekend als @themissrproject) maakt deel uit van een grassroots micro-leerbeweging die TikTok, Instagram en YouTube gebruikt om leraren te helpen weer verliefd te worden op het naar school komen, studenten te helpen de vreugde van het betreden van het klaslokaal terug te winnen en het onderwijssysteem te verbeteren.

Ze biedt nuttige (en leuke) instructievideo’s op TikTok en YouTube over strategieën voor noodbeheer in de klas, sociaal-emotioneel leren en “e-breaks”.

| Arielle Fodor @mrs.frazzled

Arielle Fodor, een kleuterleidster in Zuid-Californië (haar trouwe TikTok-volgers kennen haar als @mrs.frazzled) biedt een goofy, luchthartige, maar ook zeer reële inkijk in het leven van een leraar. We vinden het geweldig hoe ze als opvoeder actief grenzen stelt en praktisch advies geeft aan collega-docenten.

Phil Cook | @chemteacherphil

Als je een liefde en nieuwsgierigheid voor wetenschap hebt, is Phil Cook (ook wel bekend als @chemteacherphil) een geliefde scheikundeleraar op de middelbare school uit Culver, Indiana. Hij werd voor het eerst lid van TikTok nadat een student hem aanmoedigde om zijn experimenten in de klas om te zetten in korte video’s.

Hij heeft sindsdien 3,8 scheikunde-nieuwsgierige volgers verzameld door het uploaden van snelle eenvoudige wetenschappelijke experimenten die je thuis kunt proberen en science survival hacks.

Claudine James | @iamtheenglishteacher

Als het misbruik van ‘daar’, ‘hun’ en ‘ze zijn’ triggerend voor je is, is Claudine James (of @iamtheenglishteacher) een droom die TikTok volgt.

De opvoeder van de achtste klas leidt haar studenten (en 3,8 miljoen volgers) geduldig door dagelijkse grammaticalessen die nu door andere leraren over de hele wereld worden gebruikt – sommigen gebruiken ze zelfs om Engelse taalleerders te helpen.

Nibaldo Calvo Buides | @spanishforeveryday

Nibaldo Calvo Buides (AKA @spanishforeveryday) is een Spaanse leraar uit Kentucky wiens energie en passie voor het leren van Spaans zich vertaalde in miljoenen enthousiaste studenten over de hele wereld. Zijn leuke, dwaze dagelijkse video’s maken het leren van een nieuwe taal gemakkelijk, praktisch en niet zo frustrerend.

Donovan Taylor Hall | @donofriend

Donovan Taylor Hall, ook bekend als “21st century Mister Rogers” (of @donofriend op TikTok) staat bij zijn middelbare scholieren bekend als iemand die zich richt op hun sterke punten, in plaats van hun waargenomen fouten.

Zijn gezonde lessen over hoe om te gaan met stress, dankbaarheid te oefenen en hoe van jezelf te houden, gingen verder dan zijn klaslokaalmuren toen hij begon te posten op TikTok. Tegenwoordig wenden studenten (en zijn volgers) zich niet alleen tot hem vanwege zijn aanstekelijke positiviteit, maar ze hebben hapklare hulpmiddelen en vaardigheden gevonden om op te leunen als het leven een beetje moeilijk wordt.

Aditi | @thatfashionableteacher

Voor degenen die op zoek zijn naar een lerarenoutfit inspo, brengt Aditi (door haar TikTok-volgers bekend als @thatfashionableteacher) zoveel stijl, humor en vreugde in de klas – en onze telefoonschermen.

Aditi deelt haar leuke outfit van de dag terwijl ze ook openhartig praat over geestelijke gezondheid en toegankelijke bronnen die opvoeders in de klas kunnen gebruiken.

Phyllis Gaines | @signofdatimes

Phyllis Gaines, een Amerikaanse gebarentaalleraar en danseres op de middelbare school, overbrugt de kloof tussen de doven- en podiumkunstengemeenschap via haar TikTok-, @signofdatimes. Gaines gebruikt haar achtergrond in dans als een manier om haar studenten en volgers te onderwijzen over het enorme spectrum van communicatie.

noye | @braillionofficial

Noye (ook bekend als @braillionofficial) werd geboren met albinisme, een genetische aandoening die haar gezichtsvermogen beïnvloedt. Noye leerde zichzelf braille op slechts negenjarige leeftijd en heeft het sindsdien tot haar missie gemaakt om anderen te onderwijzen. Ze is momenteel een student-leraar die studeert om leraar van visueel gehandicapten te worden.

Ze heeft een platform gebouwd dat gericht is op het ondersteunen en inspireren van andere leraren in het speciaal onderwijs, brailleleerlingen en iedereen die geïnteresseerd is in braille.

Joshua King | @joshuarylesking

Joshua King (@joshuarylesking op TikTok) is een leraar van de derde klas die zich richt op het modelleren van vriendelijkheid, respect en acceptatie in de klas. Hij behandelt alles, van tips voor klasmanagement tot de geestelijke gezondheid van leraren – terwijl hij het leuk en krachtig houdt!

Een versie van dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in The Education Edition van de Goodnewspaper.

Krijg je eigen Goodnewspaper door vandaag nog een goednieuwsabonnee worden.