Zijn frietjes glutenvrij?

Zijn frietjes glutenvrij?
Patat

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


Aardappelen zijn glutenvrij, maar dat betekent niet dat frietjes dat altijd zijn. Als het gaat om frietjes die je in een restaurant bestelt of in het bevroren gangpad koopt, komt het al dan niet glutenvrij neer op ingrediënten en bereiding.

Bier-gehavende frietjes zijn bijvoorbeeld uit, omdat bier gluten bevat, en veel gekruide en “extra knapperige” gecoate variëteiten bevatten ook wat tarwemeel in hun ingrediëntenlijst. Qua voorbereiding, wanneer je anders glutenvrije friet kookt in een friteuse die ook wordt gebruikt voor gepaneerde items zoals kippenvingers en uienringen, zal die olie je friet besmetten.

Gelukkig heb je meerdere glutenvrije frietopties, zowel om thuis van te genieten als om te bestellen als je uit eten gaat. Hier is een overzicht van wat er beschikbaar is.

Fastfood Glutenvrije frietjes

Het lijdt geen twijfel dat sommige fastfoodrestaurants betere keuzes zijn voor het glutenvrije dieet dan andere. De volgende plaatsen zijn voorzien van frietjes gemaakt in een speciale glutenvrije friteuse.

Voor de zekerheid echter, altijd neem contact op met de individuele uitlaat om er zeker van te zijn dat de werknemers daar een aparte friteuse gebruiken.

  • Burger King (Niet alle locaties gebruiken een aparte friteuse.)
  • Kuiken-Fil-A
  • Five Guys Burgers & Friet
  • In N Out Burger
  • Wendy’s (Niet alle locaties hebben een aparte friteuse.)
  • Dairy Queen (Niet alle locaties hebben een aparte friteuse.)

Casual Keten Restaurants Opties

Glutenvrije opties in informele ketenrestaurants nemen snel toe, maar de ketens zijn traag geweest om over te stappen op speciale friteuses voor hun friet. Dit betekent dat de meeste friet die je in informele restaurants tegenkomt niet glutenvrij zal zijn, zelfs als ze geen gluteningrediënten bevatten.

Sommige restaurants serveren friet bedekt met bloem, waardoor ze knapperiger zijn, maar onveiliger als je geen gluten kunt hebben.

Red Robin is een van de landelijke ketens met glutenvrije opties. Ondanks het feit dat de keten speciale friteuses heeft voor hun steakfriet, waarschuwt de website wel voor mogelijke kruisbesmetting van gluteningrediënten.

Anderen Mei bieden glutenvrije friet. Natuurlijk varieert het afhankelijk van de locatie, de vraag en het glutenvrije bewustzijnsniveau van medewerkers, maar je zult het zeker moeten vragen.

Houd er rekening mee dat wanneer u vraagt of de friet van een restaurant glutenvrij is, de meesten “ja” zullen zeggen, omdat het bedienend personeel en zelfs de managers en chef-koks zich niet altijd realiseren dat het bakken in een gedeelde friteuse betekent dat ze niet langer glutenvrij zijn. Je zult specifiek moeten vragen of de frietjes van het restaurant in een aparte friteuse worden bereid.

Diepgevroren glutenvrije frietjes

De volgende bedrijven maken frites die veilig kunnen zijn, afhankelijk van uw gevoeligheid voor sporengluten:

Alexia Voedingsmiddelen

Alexia Foods friet wordt geproduceerd in een gedeelde faciliteit, hoewel ze worden geproduceerd op speciale lijnen, volgens een medewerker van de klantenservice. Daarom labelt het bedrijf zijn friet niet als ‘glutenvrij’, ook al stelt het dat geen van zijn aardappelproducten gluteningrediënten gebruikt. Controleer altijd het etiket, want Alexia zal op het etiket ingrediënten op basis van gluten vermelden.

Cascadian Boerderijen

Cascadian maakt bevroren kreukengesneden en recht gesneden friet, allemaal met biologische aardappelen. De friet bevat geen gluteningrediënten, maar ze zijn niet specifiek glutenvrij gelabeld.

McCain Voedingsmiddelen

McCain, een topleverancier voor de restaurantindustrie, gaat er prat op dat het één op de drie geconsumeerde frietjes maakt. in de wereld. Het bedrijf maakt drie verschillende frietlijnen die worden verkocht in supermarkten in de VS: traditioneel, gekruid en extra knapperig.

De traditionele friet – die klassiek gesneden, kreuken gesneden, glimlachen en biefstuk-gesneden friet omvat – bevatten geen gluteningrediënten. De gekruiden bevatten echter allemaal tarwebloem als hoofdingrediënt en de bierbeslagfriet gebruikt ook gerst.

McCain labelt zijn producten niet als “glutenvrij” en test niet op gluten, maar stelt in zijn veelgestelde vragen dat het openlijk alle glutenbevattende ingrediënten op de etiketten van de producten zal vermelden.

Erts-Ida

Ore-Ida labelt de meeste van zijn bevroren frites in zakken als glutenvrij. Het labelt ook veel van zijn tater tot-producten als glutenvrij.

Aangezien Ore-Ida-producten gemakkelijk verkrijgbaar zijn in supermarkten, is dit merk uw beste gok voor bevroren glutenvrije friet en tater tots.

Een woord van bodymindspirit

Frietjes kunnen verrassend lastig zijn op een glutenvrij dieet, zelfs als ze zijn gemaakt met van nature glutenvrije aardappelen. Gelukkig heb je een aantal opties, zowel in fastfoodrestaurants als in de supermarkt – vergeet alleen de glutenvrije ketchup niet.

Voor de zekerheid echter, altijd neem contact op met de individuele uitlaat om er zeker van te zijn dat de werknemers daar een aparte friteuse gebruiken.

Sommige restaurants serveren friet bedekt met bloem, waardoor ze knapperiger zijn, maar onveiliger als je geen gluten kunt hebben.

Aangezien Ore-Ida-producten gemakkelijk verkrijgbaar zijn in supermarkten, is dit merk de beste keuze voor bevroren glutenvrije friet en tater tots.