Zeven van Kopjes Tarotkaart Betekenis

Zeven van Kopjes Tarotkaart Betekenis

De Zeven kopjes tarotkaart gaat over keuzes. Wanneer deze kaart in een lezing naar voren komt, betekent dit dat je een grote beslissing moet nemen in je toekomst.

Dit is waarschijnlijk geen verrassing voor u, omdat de meesten van ons de tarot raadplegen als een manier om te beslissen wat te doen in een situatie.

De nummer zeven-kaart van dit pak kan ook betekenen dat je je hoofd in de wolken hebt of onrealistisch bent als het gaat om het maken van bewegingen in het leven.

Wat de situatie ook is, je hebt verschillende opties om uit te kiezen. Je zult kritisch moeten nadenken en op je instincten moeten vertrouwen om ervoor te zorgen dat je het juiste pad kiest.

Zeven van Cups Belangrijkste feiten

Voordat we dieper ingaan op de rechtopstaande en omgekeerde Seven of Cups-kaartbetekenis, en de verbinding met liefde, werk en leven, hieronder een kort overzicht van de belangrijkste feiten die door deze Cups-kaart worden weergegeven.

Rechtop Een overvloed aan opties, keuzes, kansen
Omgekeerd Slechte beslissingen, terugkeren naar de realiteit, zich gevangen voelen
Ja of nee Misschien
Getal 7
Element Water
Planeet Neptunus
Astrologisch teken Vissen

Zeven van Kopjes Tarotkaart Beschrijving

Om de betekenis van de Zeven van Kelken tarotkaart volledig te begrijpen, zullen we eerst de illustratie, kleuren en symboliek van deze Bekerkaart bekijken.

zeven van kopjes tarotkaart

De Tarotkaart Zeven van Kelken toont een persoon met zijn rug weggedraaid, nadenkend over zeven bekers gevuld met schatten die achter hem zijn afgebeeld.

Zijn hand wordt uitgestoken alsof hij in nood is over welke optie hij moet kiezen. De bekers voor hem zweven boven op wolken en zijn elk gevuld met iets anders.

Juwelen en edelstenen met kastelen en slangen, elke beker vertegenwoordigt een uitkomst van een gemaakte keuze.

De wolken op de kaart vertegenwoordigen onze dromen, aspiraties en verbeeldingen. De voorwerpen die de bekers vullen zijn representatief voor verleidingen, maar ook voor geschenken die helemaal niet begaafd zijn; zoals de slang of draak.

De belangrijkste boodschap van de kaart gaat niet alleen over de keuzes die we moeten maken, maar het communiceert ook de noodzaak om onze beslissingen te baseren op de realiteit, niet op wensen.

Zeven van Kopjes Tarot Betekenis

De Seven of Cups-kaart vertegenwoordigt nieuwe kansen en heeft veel opties om uit te kiezen. Maar het is ook een waarschuwing om voorzichtig te zijn en je niet te laten verleiden door dingen die er te mooi uitzien om waar te zijn.

Daarom, wanneer de Zeven van Kelken rechtop verschijnt in een lezing, moet je goed letten op de beslissingen die je neemt.

Heb je overwogen om een grote stap te zetten of van carrière te veranderen? Wil je een bedrijf starten of een relatie aangaan?

De mogelijkheid om dit te doen staat op het punt zich aan te dienen, maar je zult veel meer opties hebben dan verwacht.

Doorloop alle opties en overweeg of u niet alleen op korte termijn, maar ook in de toekomst van deze opties profiteert. Verzamel alle informatie die je nodig hebt en check in bij je hogere zelf voordat je de optie kiest die goed voelt. Zorg ervoor dat u doet wat u kunt om de meest geïnformeerde beslissing mogelijk te maken.

De Zeven van Kelken kan ook een teken zijn van fantasie en wishful thinking en niet gegrond zijn in de realiteit.

Daarom, wanneer deze kaart in je lezing verschijnt, check dan in bij jezelf en vraag je af of je onrealistische plannen of ideeën voor de toekomst hebt. Als je je realiseert dat je plannen of ideeën onmogelijk te realiseren zijn, zal het je veel tijd, energie en teleurstelling besparen.

Geld en carrière betekenis

In een carrière spread, de Zeven kopjes voorziet een mogelijkheid om volledig van positie of carrière te veranderen. Jullie zullen dit niet zien aankomen en de manier waarop de dingen zich ontvouwen kan behoorlijk overweldigend zijn.

Het is niet nodig om van de ene op de andere dag te beslissen. Neem alle tijd die je nodig hebt om de benodigde informatie te verzamelen en de uitkomst te bepalen die je de meeste vreugde zal brengen.

Wat zijn de voor- en nadelen? Zijn er risico’s aan verbonden? Is het te mooi om waar te zijn of een welverdiende kans? Je zou zelfs kunnen overwegen om een proefrit te vragen voordat je antwoord in steen is gebeiteld.

Liefde en relaties Betekenis

De Zeven kopjes in een liefde context vertelt ons dat er een nieuwe love interest in je leven kan verschijnen. Als je al een relatie hebt, zal dit problemen veroorzaken of je doen twijfelen aan je huidige relatie.

U moet een stap terug en evalueren wat u uit een partnerschap wilt halen. Vraag jezelf af welke persoon je op de lange termijn de meeste vreugde zal brengen.

Word je gewoon misleid door verlangen in plaats van in de loop van een goede relatie te blijven? Of heb je de ware liefde gevonden?

Je moet deze beslissing met een open hart nemen, maar neem het niet licht op. Wat je ook kiest, het potentieel om iemand gekwetst achter te laten, dus overweeg de kosten.

Als je single bent, voorspelt de Seven of Cups in een liefdeslezing dat je veel vrijers zult hebben die zich aan je presenteren. Elk van deze mensen zal positieve eigenschappen over zich hebben die je aantrekken.

Je zult jezelf in een positie bevinden waarin je het gevoel hebt dat het onmogelijk is om te kiezen, maar je zult uiteindelijk een beslissing moeten nemen. Als je het vertrouwen op je intuïtie in evenwicht brengt met praktische bruikbaarheid, kun je vertrouwen hebben in welke optie je ook verder gaat.

Gezondheid en spiritualiteit Betekenis

De Zeven kopjes in een Gezondheid lezen waarschuwt dat je misschien meer aanneemt dan je aankunt. Zelfs als je je in staat voelt om alle taken die je voor je hebt te voltooien, zal uitputting zeker volgen.

Als je je overweldigd of opgebrand begint te voelen, moet je je last verlichten. Richt je op het een beetje beter in balans brengen van het leven en het verbeteren van je dieet en slaaproutine. Als je dit doet, voel je je overal beter.

Zeven van Kopjes Omgekeerde Tarotkaart Beschrijving

In deze paragraaf zullen we wat meer vertellen over wat het betekent als je de Seven of Cups tarotkaart in de omgekeerde positie (ondersteboven) hebt getrokken.

zeven van de kopjes omgekeerd

De Zeven van Cups omgekeerd geeft aan dingen duidelijker te zien na enige tijd in een fantasiewereld te hebben geleefd. Jullie hebben genoeg tijd doorgebracht met jullie onrealistische verwachtingen of plannen en zijn nu klaar om je weer bij de wereld aan te sluiten.

Je bent wijzer voor de journies die je hebt gereisd en je bent bereid om alles aan te nemen wat op je pad komt. Met andere woorden, je bent klaar om toe te passen wat je in het leven hebt geleerd om je ervaring te verheffen.

In de omgekeerde positie vertegenwoordigen de Seven of Cups ook meerdere kansen en opties. Maar in tegenstelling tot de oprechte betekenis, kun je vertrouwen op je innerlijke wijsheid en ervaring om te kiezen wat het beste voor je is. Check gewoon in bij je innerlijke zelf en vertrouw op je gevoel!

In een liefdescontext geeft de Seven of Cups reversed aan dat je weet wat je wilt en nodig hebt in een relatie en dat je klaar bent om de volgende stap te zetten.

Het maakt niet uit of je single bent of een relatie hebt, maak gewoon duidelijk wat je voelt over iemand die je leuk vindt. Het resultaat kan je verrassen (op een goede manier)!

Zeven kopjes: ja of nee

De Zeven kopjes vertegenwoordigt het hebben van verschillende mogelijkheden voor u. Daarnaast is het veelzeggend dat je moeite hebt om te beslissen welke route je in deze situatie moet nemen. Ook waarschuwt het voor desillusie en dingen die te mooi lijken om waar te zijn.

Vanwege de onzekerheid die in deze kaart is belichaamd, is er geen duidelijk antwoord op uw Ja of nee vraag. De beste reactie die je kunt krijgen is ‘misschien’. Besteed tijd aan het nadenken over verschillende opties voordat je een sprong waagt.

Zeven van Kelken en Astrologie

De Zeven van Kelken gaat over dromen en wensvervulling, die overeenkomt met de energie van de Vissen. Vissen gaat over spiritualiteit en mystiek, maar ook over fantasie en verbeelding. Vissen kan diep psychisch opmerkzaam zijn of kan ook vervallen in illusies en wishful thinking. Vissen wordt geregeerd door Neptunus.

Belangrijke kaartcombinaties

Keuzes, beslissingen, kansen zijn de sleutelwoorden die de Zeven van Kelken beschrijven. Toch kan, in combinatie met andere kaarten van het tarotdeck, de betekenis enigszins veranderen.

Vooral wanneer deze kleine bekerkaart verschijnt samen met enkele grote arcanakaarten, zoals de Ster, Hogepriesteres of de Keizer.

Hieronder vind je de belangrijkste kaartcombinaties van de Seven of Cups.

Seven of Cups en The Fool

Wanneer de Zeven van Kelken en de Dwaas samen in een spread verschijnen, betekent dit het zoeken naar een nieuw begin.

Heb je onlangs een relatie, stad of baan verlaten? Deze lezing bevestigt dat u met een schone lei kunt beginnen.

U hoeft zich geen zorgen te maken; je komt hier wel doorheen. Als het allemaal voorbij is, kom je er aan de andere kant beter uit dan voorheen.

Zeven van Kelken en De Hogepriesteres

Als de Zeven van Kelken en de Hogepriesteres samen in een spread verschijnen, betekent dit dat je meer onafhankelijk zult wordenEnt.

Misschien heb je het financieel moeilijk gehad en heeft het je gedwongen om meer op je ondersteuningssysteem te vertrouwen dan je zou willen.

Deze combinatie suggereert dat u binnenkort vrij bent van deze financiële last. Verschillende verleidelijke vacatures liggen in het verschiet en jij hebt je keuze!

Seven of Cups en De Keizer

Samen met de Keizer moedigt de Zeven van Kelken je aan om je leven te vereenvoudigen. Velen van ons staan onszelf toe om vast te lopen in de dagelijkse routine van het volwassen leven.

Wanneer boodschappen, afwas, boodschappen en werk in de weg zitten, wordt de tijd voor jezelf vaak op een laag pitje gezet. Dit is het moment om meer tijd aan jezelf te besteden en op te laden.

De Zeven van Kelken en de Keizer tarotkaarten suggereren dat je veel beter uitgerust zult zijn om je dagelijkse activiteiten aan te kunnen wanneer je je uitgerust en ontspannen voelt. Een dag voor geestelijke gezondheid is misschien op zijn plaats.

Seven of Cups en The Star

De Zeven van Kelken en de Ster duiden op een angst voor verlating. Wanneer je een relatie hebt, kun je moeite hebben om je partner volledig te vertrouwen.

Het is belangrijk om te onthouden dat je ervaringen uit het verleden je toekomst niet bepalen. Je verdient het om een gelukkige relatie te hebben waarin je je veilig en verzorgd voelt.

Probeer je hart open te stellen voor een nieuw iemand en vertrouw je partner totdat ze je een reden geven om dat niet te doen. Je zult misschien verbaasd zijn over waar de relatie toe leidt wanneer zelfsabotage wordt vermeden.

De zeven van kelken en drie van zwaarden

De combinatie van de Zeven van Kelken en de Drie van Zwaarden moedigt je aan om je bewust te zijn van je acties.

Ben je bezig met het nemen van een beslissing die andere mensen beïnvloedt? Zelfs als je de beste bedoelingen hebt, kun je iemand pijn doen zonder het te weten.

Dit kan een tijd zijn waarin je de meningen van iedereen die dicht bij de situatie staat in overweging wilt nemen en probeert je eigen verlangens in evenwicht te brengen met het grotere goed. Is er een middenweg?

MIJN FAVORIETE SEVEN OF CUPS KAARTEN

Hoewel de beschrijving van de Zeven van Kelken gebaseerd is op het Rider-Waite Tarot deck, betekent dit niet dat ik ook andere kaarten gebruik. En er zijn zoveel prachtige decks op de markt! Hieronder vind je een kleine selectie van mooie Seven of Cups tarotkaarten.

Zeven kopjes in een lezing

Dat is alles voor de Seven of Cups-kaart betekenis! Als je deze kaart in je spread hebt getrokken, was de betekenis dan logisch voor je situatie in het leven? Als dat zo is, hoop ik dat je alle opties overweegt voordat je een keuze maakt.

Vergeet niet dat kortetermijnwinsten niet altijd de beste optie op de lange termijn zullen zijn. Check in bij jezelf en krijg de informatie die nodig is en ik weet zeker dat je een verstandige beslissing zult nemen!

Onze community hoort graag over spot-on lezingen, dus neem even de tijd om ons dit te laten weten in de reacties hieronder of beoordeel dit bericht door op de sterren te klikken.