Zes van kopjes Tarotkaart Betekenis

Zes van kopjes Tarotkaart Betekenis

De Zes kopjes staat voor onschuld, nostalgie en positief denken. De kaart heeft een algeheel gevoel van kindertijd en nostalgie. Het belichaamt je vrij en puur voelen en je ervaringen uit het verleden toestaan om je op nieuwe paden te leiden.

Je zult je speels, medelevend en bereid voelen om anderen te helpen wanneer de Zes van Kelken verschijnt.

Als dit niet je huidige stemming is, kan je lezing suggereren dat het tijd is om in deze zone te komen. Wat kun je doen om los te laten en zorgelozer te zijn?

Zes van cups belangrijkste feiten

Voordat je dieper ingaat op de rechtopstaande en omgekeerde Six of Cups tarotkaart betekenis, en de verbinding met liefde, carrière en leven, kun je hieronder een kort overzicht vinden van de belangrijkste feiten die verband houden met deze Kleine Arcana kaart.

Rechtop Speels, zorgeloos, nostalgisch, kinderen
Omgekeerd Volwassenheid, verveling, onafhankelijkheid
Ja of nee Ja
Getal 6
Element Water
Planeet Zon
Astrologisch teken Schorpioen

Six of Cups Tarotkaart Beschrijving

Om de betekenis van de Six of Cups tarotkaart volledig te begrijpen, zullen we eerst de illustratie, kleuren en symboliek van deze Cups-kaart bekijken.

zes kopjes tarotkaart

De Six of Cups tarotkaart stelt twee kinderen voor; de een overhandigt een beker vol bloemen aan de ander.

Voor hen staan nog vier bekers vol bloemen en een zesde beker zit bovenop een stenen beeldhouwwerk achter de kinderen.

De scène lijkt zich af te spelen in een soort kasteel, dus we kunnen hieruit opmaken dat de kinderen veilig en goed verzorgd worden.

De beeldspraak van deze kaart belichaamt delen, goede wil en vrijgevigheid. De kinderen zijn vol goede moed, wat ons vertelt dat de stemming van deze kaart over het algemeen positief is.

Zes van Kopjes Tarot Betekenis

In de rechtopstaande positie vertegenwoordigt de Six of Cups optimisme, delen, geluk en terugkijken op jeugdherinneringen. Deze herinneringen zijn vol vreugde en brengen goedheid in je leven.

Als je kinderen hebt, kunnen ze je helpen om je opnieuw te verbinden met je eigen jeugd of je bent in staat om je innerlijke kind vrij spel te geven om te spelen en plezier te hebben. Net als een kind voel je je vrij van zorgen en klaar om elke dag op je te nemen.

Als je in je jeugd of je verleden een slechte behandeling hebt gehad, vertelt deze kaart je dat je situatie snel zal verbeteren. De donkere wolken zullen verdwijnen en er komen betere dagen aan.

Geld en carrière betekenis

In een carrière lezen, de Zes kopjes is een goed voorteken. Het duidt op succesvol teamwork, creativiteit en voorspoedige samenwerkingen.

Hierdoor zullen uw ondernemingen op het werk productief en lucratief zijn voor uw hele team. Maak gebruik van deze tijd om jezelf te verbeteren en de mensen om je heen aan te moedigen.

Als je dit moment grijpt, zul je er nog jaren de vruchten van plukken!

In financiële zin voorspelt de Six of Cups het geven of ontvangen van liefdadigheidsgeld. Het kan ook betekenen dat u een erfenis krijgt, of dat u denkt aan of bezig bent met het maken van een testament.

Wat de situatie ook is, je kunt er zeker van zijn dat de uitkomst positief zal zijn, omdat de Six of Cups gevoelens van vreugde en optimisme belooft.

Liefde en relaties Betekenis

In liefde en relaties, de Zes kopjes heeft twee hoofdinterpretaties. De eerste vertelt je dat jij en je partner jeugdliefdes zijn. Als er bevestigende kaarten verschijnen met de Six of Cups, wijst dit er ook op dat je samen kinderen hebt in je toekomst.

Aan de andere kant duidt deze kaart in een liefdeslezing op het hebben van problemen zoals ruzie maken in je leven. Deze meningsverschillen worden waarschijnlijk veroorzaakt door onvolwassenheid of onwil om verantwoordelijkheid te nemen voor iemands acties.

Als dit het geval is, moet je werken aan een meer volwassen benadering van je meningsverschillen als je hoopt bevrijding te ontvangen.

Als je single bent, voorspelt de Six of Cups dat je ofwel een oude romance opnieuw zult aanwakkeren, verliefd zult worden op een jeugdliefde of een liefje zult vinden op de plek waar je bent opgegroeid.

Gezondheid en spiritualiteit Betekenis

Als de Zes kopjes verschijnt in een Gezondheid lezen, is het raadzaam om contact op te nemen en liefdadig te zijn voor iemand in slechte gezondheid.

Heb je een goede vriend of familielid die kampt met gezondheidsproblemen? Ze verbergen misschien hoe erg ze uw steun nodig hebben.

Dit is het moment om uit te reiken en je tijd aan te bieden om er voor deze persoon te zijn.

Zes van cups omgekeerd

In deze paragraaf zullen we wat meer vertellen over wat het betekent als je de Six of Cups tarotkaart in de omgekeerde positie (ondersteboven) hebt getrokken.

zes kopjes omgekeerd

De Zes van Cups omgekeerd is ook een goed voorteken maar in een andere zin. Enkele van de belangrijkste interpretaties van deze kaart in deze positie zijn opgroeien en het verlaten van huis.

Het kan ook betekenen dat je je kinderachtige gedrag achter je laat en verder gaat naar meer volwassen manieren om met je problemen om te gaan.

Als je hebt overwogen om een aantal van deze veranderingen in je leven aan te brengen, bevestigt de Six of Cups reversed dat het nu een goed moment is om dit te doen.

In de omgekeerde positie kunnen de Six of Cups ook een teken zijn dat je je gebeurtenissen uit het verleden misschien met te veel positiviteit herinnert dan ze verdienen.

Daardoor zit je vast in het verleden. Als dat zo is, vertelt deze kaart je dat om te groeien en verder te gaan in het leven, je de herinneringen moet laten rusten.

Zes kopjes: Ja of Nee

The Six of Cups vestigt de aandacht op het gevoel stressvrij, optimistisch en vreugdevol te zijn. Je kunt terugkijken op je kindertijd en glimlachen, en je neemt veel aanwijzingen uit de manier waarop je bent opgegroeid om je nu te begeleiden.

Aangezien de algemene associatie met deze kaart positief is, is het antwoord van de Zes kopjes naar uw Ja of nee vraag is ja.

Zes kopjes en astrologie

De Six of Cups-kaart wordt geassocieerd met het sterrenbeeld Schorpioen. Net als de andere watertekens, Kreeft en Vissen, moeten Schorpioenen emoties ervaren, uiten en onder ogen zien. Dit teken heeft een gevoel van opnieuw opkomen of transformeren, evenals het loslaten van het oude en het omarmen van het nieuwe. Schorpioen wordt geregeerd door twee planeten: Mars en Pluto – zeer krachtige, energieke en gefocuste planeten.

Belangrijke kaartcombinaties

De positieve vibes van de Six of Cups hebben ook invloed op andere kaarten in je spread. Zelfs Grote Arcana kaarten zoals de Keizerin en de Kluizenaar.

Hieronder vind je de belangrijkste tarotkaartcombinaties van de Six of Cups.

Six of Cups en The Empress

De Zes van Kelken en de Keizerin beloven een verzorgend en liefdevol thuis. Heb je overwogen om een nieuw lid aan je gezin toe te voegen?

Deze kaartcombinatie vertelt ons dat het huis waarin dit kind opgroeit gelukkig en functioneel zal zijn. Jij en je partner kunnen met een heldere en gezonde geest verder gaan met dit verlangen.

Six of Cups en The Hermit

Als de Zes van Kelken en de Kluizenaar samen in een spread verschijnen, staat dat voor het herinneren van je verleden. Als je een schrijver bent, is het in de kaarten dat het nu een goed moment is om je memoires te schrijven.

Je geheugen zal nuttig zijn en je woorden zullen goed worden ontvangen door je publiek. Maak wat tijd vrij om je verhaal te vertellen – het resultaat zal zeker een daverend succes worden.

Zes bekers en rad van fortuin

Dit duo met het Rad van Fortuin vertelt je dat je je jeugd moet gebruiken om het pad te vinden waarop je bedoeld bent. Naarmate we ouder worden, kunnen we het optimisme en de ambitie verliezen die we ooit hadden.

Als je het gevoel hebt vast te zitten in je huidige carrière, of ongelukkig bent met waar je in het leven bent beland, moet je je misschien opnieuw verbinden met deze dingen.

Neem de tijd om terug te gaan naar je geboortestad of om activiteiten te doen waar je gepassioneerd over bent. Je zult merken dat je deze kwaliteiten nooit echt hebt verloren; ze zijn gewoon diep onder de oppervlakte begraven.

Zes van kelken en zeven van staven

De combinatie van de Zes van Kelken en Zeven van Staven staat voor het onderwijzen van kinderen. Voor studenten is dit een indicatie dat een carrière in de ontwikkeling van kinderen of sociale diensten een goede match zou zijn.

Als je interesse hebt in dit veld, moet je doorgaan en alles leren wat je kunt over deze gebieden.

Je zult niet alleen succesvol zijn in de baan die je kiest, maar je zult er ook vreugde en passie in vinden.

De zes van kelken en drie van zwaarden

Wanneer de Zes van Kelken en de Drie van Zwaarden samen in een spread verschijnen, is de indicatie er een van jeugdtrauma.

Heb je een traumatische ervaring uit je jeugd onderdrukt? De kaarten laten zien dat je niet verder kunt gaan zonder deze problemen aan te pakken.

Het beste wat je kunt doen om verder te gaan met een probleem als dit, is om hulp te zoeken. Er zijn veel manieren om dit te doen, en je moet eropuit trekken en het juiste antwoord voor je vinden.

Traditionele therapie, steungroepen en andere sociale projectenms kan een geweldige pasvorm zijn, afhankelijk van uw voorkeuren. Wat je situatie ook is, met de juiste ondersteuning kun je alles overwinnen wat je dwarszit.

MIJN FAVORIETE Six OF CUPS KAARTEN

Hoewel ik alle beschrijvingen schrijf op basis van het Rider-Waite Tarot deck, wilde ik je laten zien dat er zoveel mooie Six of Cups kaarten zijn! Hieronder vind je een kleine selectie van mooie Six of Cups tarotkaarten.

Zes kopjes in een lezing

Laten we dit artikel afsluiten met een paar woorden over het ontvangen van de Zes van Kelken in het verleden, het heden en de toekomstige positie in uw lezing.

Als de Six of Cups tarotkaart in de vorige positie in je reading verschijnt, symboliseert dit een vreugdevolle en liefdevolle jeugd.

Deze kaart in de huidige positie geeft een tijd aan voor goede dingen die uit je verleden komen, zoals reünies met vrienden en familie of teruggaan naar je wortels.

Wanneer de Six of Cups tarotkaart je toekomst vertegenwoordigt, komen er zoete en gelukkige tijden aan. Vooral als je een slechte behandeling hebt gehad, zal je situatie verbeteren, omdat deze kaart mededogen en vriendelijkheid brengt.

Dat is alles voor de Six of Cups tarotkaart betekenis. Als een representatie van optimisme, delen, mededogen en geluk, hoop ik dat je net zo enthousiast bent over deze kaart als ik. Hopelijk voel je je vrij van zorgen en klaar om elke dag op je te nemen.

Vond je de betekenis logisch? Noteer hieronder uw opmerkingen en vragen. Ik hoor graag van je!