Yoga aanpassingen en rekwisieten voor polspijn

Yoga aanpassingen en rekwisieten voor polspijn
Yogahouding

Dolfijn Pose.
© Barry Steen

Veel yogahoudingen, zoals plank en chaturanga, zijn afhankelijk van het leggen van gewicht op je polsen. Dit kan behoorlijk moeilijk en pijnlijk zijn als je een aandoening hebt zoals artrose of te maken hebt met een polsblessure.

Er zijn manieren om dit te omzeilen, de druk op je polsen te verminderen en door te gaan met het opbouwen van je bovenlichaamskracht. Afhankelijk van uw medische beperkingen en pijnniveau, kunnen een aantal aanpassingen u in staat stellen om deze houdingen veilig te oefenen.

Aanpassingen voor milde polspijn

Voor degenen die af en toe milde polspijn hebben, kan het veranderen van de manier waarop u gewicht op uw handen plaatst voldoende zijn. In houdingen zoals downward facing dog, is er een neiging om de polsen in de mat te graven, wat pijn veroorzaakt. Om dit tegen te gaan, moet je letten op hoe je je handen in elke gewichtdragende houding plaatst.

Begin met het spreiden van je vingers lekker breed. Zorg ervoor dat je middelvingers evenwijdig aan elkaar staan. Breng druk in elk van je vingers, helemaal tot aan de uiteinden. Vergeet tegelijkertijd niet om je beenspieren sterk aan te spreken, zodat ze een deel van je gewicht kunnen dragen. Dit alles zal de belasting van uw polsen verlichten, wat voldoende kan zijn om de pijn te verlichten.

Een andere optie is om je handen in deze houdingen vuisten te maken. Hierdoor kan het gewicht op je knokkels vallen. Zorg ervoor dat u langzaam in de positie beweegt en concentreer u op het beschermen van uw polsen tegen onnodig buigen dat extra belasting kan veroorzaken.

Props voor ernstige polspijn

Mensen met ernstige polsproblemen kunnen mogelijk wat verlichting krijgen van rekwisieten. Een yogawig gemaakt van schuim of kurk kan onder je polsen worden gebruikt om de hoek van extensie te verzachten. Barbell-achtige blokken en wielen die zijn ontworpen voor het helpen van push-ups zijn een andere optie om naar te kijken. Veel van deze stellen je in staat om de pols in een neutrale positie te houden terwijl je in poses zoals plank en chaturanga bent.

Alternatieve poses

Uiteindelijk komen we tot de oplossing voor degenen met de ernstigste polsproblemen: vermijding. Dit is de aanpak die u moet volgen als geen van de bovenstaande oplossingen u in staat stelt om poses zonder pijn te doen. Het is ook de enige optie als uw arts u adviseert om helemaal geen druk op uw polsen uit te oefenen.

Je kunt nog steeds houdingen doen zoals downward facing dog en plank, hoewel je op je onderarmen moet komen en in plaats daarvan in dolfijnhouding moet gaan. Dit neemt het gewicht van je polsen, maar geeft je nog steeds de stretch die de andere houdingen bieden. Het zal je ook helpen om aan je bovenarmkracht te werken.

Poses zoals warrior II en deze variatie van een verlengde zijhoek, waarbij de armen parallel aan de vloer worden gehouden, zullen ook de biceps en triceps versterken.

Een woord van bodymindspirit

Het is belangrijk om te onthouden om de mening van uw arts te vragen over de vraag of uw aandoening het plaatsen van gewicht op de polsen uitsluit.Je kunt ook een instructeur vragen om je formulier in een van deze aanpassingen te bekijken wanneer je begint. Ze kunnen meer tips geven om u te helpen de druk verder te verlichten, zodat u kunt blijven genieten van uw oefening.