Weight Watchers versus andere diëten: wat is het beste?

Weight Watchers versus andere diëten: wat is het beste?
mensen die gezond eten

Getty Afbeeldingen


 • USDA-aanbevelingen
 • Vergelijkbare diëten
 • Volgende in Weight Watchers Guide

  Wat is Weight Watchers?

Benieuwd hoe Weight Watchers zich verhoudt tot de huidige voedingsaanbevelingen en populaire diëten? In veel opzichten vertoont Weight Watchers veel overeenkomsten met de USDA-voedingsrichtlijnen. Het dieet legt de nadruk op caloriearme, voedzame voedingsmiddelen, moedigt portiecontrole aan en beveelt fysieke activiteit aan.

Vergelijkbaar met andere populaire diëten zoals Nutrisystem en Jenny Craig, heeft Weight Watchers zich van oudsher sterk gericht op gewichtsverlies en minder op de algehele gezondheid. Onlangs lijkt het er echter op dat Weight Watchers probeert een grotere nadruk te leggen op welzijn en levenslange gezondheid, wat een gunstige verschuiving kan zijn.

De 2019 U.S. News en World Report Best Diets rangschikt Weight Watchers nummer 4 in Best Diets Overall en geeft het een algemene score van 3,9 / 5.

USDA-aanbevelingen

In veel opzichten lijkt het Weight Watchers-programma op verschillende van de huidige USDA-voedingsaanbevelingen. Het dieet legt de nadruk op voedzaam voedsel en moedigt portiecontrole aan. Een groot verschil is de focus op punten in plaats van calorieën.

Voedselgroepen

Weight Watchers bevat alle vijf voedselgroepen uit de huidige USDA-voedingsrichtlijnen, waaronder fruit, groenten, eiwitten, granen en zuivel. Er worden geen voedselgroepen geëlimineerd, wat een groot pluspunt is in vergelijking met veel andere populaire diëten.

Calorieën

Hoewel de USDA richtlijnen biedt voor calorie-inname, gebruikt Weight Watchers in plaats daarvan zijn eigen puntensysteem. Net als bij calorieën is uw dagelijkse puntenlimiet gebaseerd op uw leeftijd, lengte, geslacht en gewicht. Je kunt ook extra punten “verdienen” door te sporten.

De puntwaarde van voedingsmiddelen is gebaseerd op verschillende factoren (die sinds het begin is geëvolueerd), maar over het algemeen kunnen ze losjes worden gekoppeld aan calorieën. Voedingsmiddelen met een hogere calorie hebben meestal een hogere puntenwaarde, terwijl voedingsmiddelen met een lager caloriegehalte en voedsel met veel voedingsstoffen over het algemeen laag zijn in punten.


Hierdoor kan het binnen uw puntenlimiet blijven leiden tot gewichtsverlies – vergelijkbaar met het tellen van calorieën en binnen uw caloriedoelen blijven.

Als u nieuwsgierig bent naar uw eigen caloriebehoeften, in plaats van een puntenvergoeding of om te zien hoe deze zich verhoudt tot uw Weight Watchers-puntenlimiet, probeer dan onze caloriedoelcalculator te gebruiken.

Variëteit

Een van de belangrijkste huurders van de huidige USDA-voedingsaanbevelingen is het eten van een verscheidenheid aan voedingsmiddelen. Weight Watchers sluit hier tot op zekere hoogte bij aan. De USDA MyPlate-visual benadrukt bijvoorbeeld het maken van de helft van uw bord groenten en fruit, en Weight Watchers stuurt gebruikers op natuurlijke wijze om dit te doen door die voedingsmiddelen gelijk te stellen aan nul punten.

De USDA-aanbevelingen worden echter iets specifieker. Ze raden bijvoorbeeld aan om groenten uit elk van de verschillende subgroepen te halen, zoals donkergroene groenten en rood / oranje groenten. Evenzo raden ze aan om je eiwitkeuzes te variëren, zoals twee keer per week zeevruchten opnemen.

Hoewel deze keuzes van nature in een Weight Watchers-maaltijdplan passen, vereist het programma zelf dit niet. Wanneer u het dieet volgt, kunt u uw maaltijden structureren om zoveel – of zo weinig – variatie te bevatten als u wilt.

Het is duidelijk dat het gunstig is om veel soorten gezond voedsel in je routine op te nemen. Een van de zorgen bij Weight Watchers is echter dat sommige gebruikers hun dag vol met minder voedzaam voedsel structureren terwijl ze binnen hun puntenlimiet blijven.

Vergelijkbare diëten

Zonder verboden voedsel biedt Weight Watchers een stap hoger dan veel andere commerciële diëten. Maar hoe verhoudt het zich tot andere populaire plannen die ook alle voedselgroepen omvatten? Hier is een kort overzicht:

Gewicht Watchers

 • Kosten: Tarieven variëren van $ 4 / week tot $ 16 / week, afhankelijk van de geselecteerde optie.
 • Algemene voeding: Weight Watchers omvat alle voedselgroepen en stuurt gebruikers naar voedzame opties zoals fruit, groenten en magere eiwitten door ze te categoriseren als nulpuntsvoedsel. Hoewel gebruikers hun gebruik van punten kunnen manipuleren, zullen degenen die het plan volgen zoals het bedoeld is, over het algemeen een uitgebalanceerd dieet hebben.
 • Duurzaamheid: Het programma biedt veel flexibiliteit, omvat alle voedingsmiddelen en kan gemakkelijk worden toegepast bij het uit eten gaan of het bijwonen van speciale evenementen. Deze factoren maken het voor veel mensen duurzaam om te voldoen aan langdurig.
 • Gewichtsverlies: Verschillende studies hebben Weight Watchers ondersteund voor bescheiden gewichtsverlies over een periode van een jaar. Of het gewicht op lange termijn afblijft, hangt waarschijnlijk af van de voortdurende naleving van het plan door de gebruiker.

Jenny Craigs

 • Kosten: U kunt verwachten ongeveer $ 100 tot $ 200 per week te betalen voor voedsel uit het programma (samen met elk ander voedsel dat u moet aanvullen, zoals vers fruit en groenten). Houd er rekening mee dat dit de kosten voor een persoon zijn, dus als u het programma met een echtgenoot doet, kunt u verwachten dat de kosten verdubbelen.
 • Algemene voeding: Op Jenny Craig eet je bereide diepvriesmaaltijden die worden gecombineerd met verse producten en magere zuivelproducten. Over het algemeen zijn deze maaltijden redelijk uitgebalanceerd en kunt u aan uw voedingsbehoeften voldoen. Sommige mensen houden echter niet van de verwerkte, voorverpakte aard van het voedsel.
 • Duurzaamheid: Vanwege de hoge kosten van het programma en de afhankelijkheid van voorverpakte maaltijden, is Jenny Craig voor veel mensen niet duurzaam om op lange termijn te volgen. Sommigen kunnen moeite hebben bij de overgang terug naar het bereiden van hun eigen maaltijden, terwijl Weight Watchers beters de algehele verandering van levensstijl vanaf het begin aanpakt.
 • Gewichtsverlies: In een systematische review gepubliceerd in de Annalen van de Interne GeneeskundeJenny Craig bleek zelfs meer gewichtsverlies te bevorderen na 12 maanden in vergelijking met Weight Watchers – 4,9 procent vergeleken met 2,6 procent meer gewicht versus de respectieve controlegroepen.

Nutrisystem

 • Kosten: Het programma is duurder dan Weight Watchers (hoewel het voedsel bevat, wat Weight Watchers niet doet), maar is niet zo duur als Jenny Craig. De meeste mensen betalen ongeveer $ 65 tot $ 85 per week voor voedsel op Nutrisystem (exclusief ander voedsel dat ze in de supermarkt moeten kopen om aan te vullen).
 • Algemene voeding: Je eet bereide maaltijden en vult aan met fruit, groenten en zuivel, vergelijkbaar met Jenny Craig. De Nutrisystem maaltijden zelf zijn calorie gecontroleerd en ondersteunen gewichtsverlies, maar ze zijn sterk verwerkt.
 • DuurzaamheidHoewel maaltijdbezorgingssystemen handig zijn en doelen voor gewichtsverlies kunnen ondersteunen, zijn ze voor de meeste mensen niet duurzaam om levenslang te volgen.
 • Gewichtsverlies: Onderzoek heeft aangetoond dat Nutrisystem leidt tot beter gewichtsverlies in vergelijking met controlegroepen gedurende 3 maanden. Er zijn weinig gegevens over de werkzaamheid op lange termijn.

Caloriearm dieet

 • Kosten: Omdat dit geen commercieel dieet is, heeft het geen vooraf betaalde kosten om toegang te krijgen tot het programma (in tegenstelling tot Weight Watchers). U kunt echter kosten hebben die verband houden met copays van artsen of diëtisten terwijl zij uw voortgang volgen.
 • Algemene voeding: Strikte caloriearme diëten zijn over het algemeen tussen de 1000 en 1500 calorieën per dag. Ze mogen alleen onder professioneel toezicht worden gedaan om ervoor te zorgen dat u aan uw voedingsbehoeften voldoet. Dit type dieet heeft een hoger risico op voedingstekorten vergeleken met Weight Watchers.
 • Duurzaamheid: Veel caloriearme diëten zijn niet duurzaam voor de gezondheid op lange termijn vanwege de mate van beperking. Hoewel een plan zoals Weight Watchers geschikt kan zijn om te volgen, zelfs na het bereiken van een streefgewicht, zou het niet gezond zijn om een caloriearm dieet van 1000 calorieën te volgen na het bereiken van een streefgewicht.
 • Gewichtsverlies: Studies hebben aangetoond dat caloriearme diëten gewichtsverlies op korte termijn ondersteunen.

Een woord van bodymindspirit

Weight Watchers heeft veel positieve eigenschappen voor een commercieel dieetplan. Het benadrukt voedzame voedselkeuzes, biedt ondersteuning via de app en gemeenschapsbijeenkomsten en is in onderzoek aangetoond dat het gewichtsverlies ondersteunt.

Er is echter niet één goed dieet voor iedereen. Sommige mensen kunnen overmatig bezig zijn met constant volgen of punten manipuleren – wat geen teken is van een gezonde relatie met voedsel. Evenzo houden gebruikers misschien niet van de zware focus op gewicht die traditioneel met het programma wordt geassocieerd.

Kies voor de beste resultaten een dieet waarmee u van voedsel kunt genieten en u helpt zich gezond te voelen in uw eigen lichaam.

De 2019 U.S. News en World Report Best Diets rangschikt Weight Watchers nummer 4 in Best Diets Overall en geeft het een algemene score van 3,9 / 5.

De puntwaarde van voedingsmiddelen is gebaseerd op verschillende factoren (die sinds het begin is geëvolueerd), maar over het algemeen kunnen ze losjes worden gekoppeld aan calorieën. Voedingsmiddelen met een hogere calorie hebben meestal een hogere puntenwaarde, terwijl een lager calorie- en voedingsholse voedingsmiddelen zijn over het algemeen laag in punten.