Wat te eten bij Wegmans: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten

Wat te eten bij Wegmans: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten
Coquilles

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


 • Navigeren in het menu
 • Subs
 • Sandwiches
 • Salades
 • Poke Salades
 • Hete ketelsoep
 • Signature Pizza
 • Veggie Korst Pizza
 • Hot Wings, Tenders & Bites
 • Sushi
 • Poke Kommen
 • Hete Aziatische Kommen
 • Hete pasta
 • Koud verpakte maaltijden
 • Hete kanten
 • Koude kanten
 • Cookies
 • Cakes
 • Dranken
 • Dieetspecifieke opties
 • Voedselallergieën en -veiligheid

Wegmans Food Markets zijn full-service supermarkten die ook een breed scala aan selecties bieden in Meals 2GO (hier besproken) en EZ Meals bereide voedselgebieden. Wegmans-winkels bevinden zich in verschillende mid-Atlantische en noordoostelijke Amerikaanse staten.

Meals2GO-items zijn beschikbaar voor carryout, ophalen aan de stoeprand en bezorgen. Je kunt een volledige maaltijd krijgen voor één voor ongeveer $ 10. Meals2GO is ook de cateringtak van Wegmans, dus een deel van het aanbod is geschikt voor een groep.

Navigeren in het menu

Wegmans shoppers raden de bakkerij vaak aan voor vers gebakken taarten, koekjes en brood. De Wegmans Meals2GO-sectie biedt ook desserts, evenals subs en andere sandwiches, soepen, salades, sushi, pasta, “homestyle meals” en meer.

In de supermarkt wordt een felgeel label “Food You Feel Good About” aangebracht op voedingsmiddelen die vrij zijn van fructose-glucosestroop, kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen en voldoen aan andere gezondheidsrichtlijnen. En gemakkelijk te herkennen gekleurde stippen op Wegmans Merkproducten geven voedingsmiddelen aan die gezondheidsvoordelen bieden. U kunt bijvoorbeeld een gekleurde stip zien op voedingsmiddelen die weinig natrium bevatten, veel vezels bevatten of zijn gemaakt met volle granen.

Wat te bestellen &vermijd bij Wegmans
Meest voedzame opties Minst voedzame opties
Traditioneel Turkije (Subs) Ouderwetse Sub (Subs)
Veggie Crunch Sandwich (Sandwiches) Salami op Stokbrood (Sandwiches)
Gewone tuinsalade (salades) Grote Oogst Salade (Grote Salades)
Bieten & Macadamia Poke Salade (Poke Salades) Kung Pao Chicken Poke Salade (Poke Salades)
Rotisserie Chicken Noodle Soup (Hete Ketelsoep) Broccoli Cheddar Soep (Hete Waterkoker Soep)
Margherita Pizza (Signature Pizza) Lasagne Pizza (Signature Pizza)
Margherita Veggie Crust Pizza (Veggie Crust Pizza) Meat Lover’s Veggie Crust Pizza (Veggie Crust Pizza)
Plain Boneless Bites (Hot Wings, Tenders &Bites) Knoflook Parmezaanse Vleugels (Hot Wings, Tenders &Bites)
Californische Skinny Roll (Sushi) Pittige Wilde Zalm Volcano Roll (Sushi)
Bieten & Macadamia Poke Bowl (Poke Bowls) Kung Pao Chicken Poke Bowl (Poke Bowls)
Teriyaki Zwarte Peper Zalm met Veggies Bowl (Hot Asian Bowls) Kung Pao Kip Met Plantaardige Udon Noedels (Hete Aziatische Kommen)
Spaghetti &Gehaktballetjes (Hot Pasta) Rigatoni met zondagse saus (hete pasta)
Geroosterde kalkoenmaaltijd (koud verpakte maaltijden) Homestyle gehaktbrood maaltijd (koud verpakte maaltijden)
Pan-Seared Pork Pot Stickers (hete zijkanten) Gekruide aardappelpartjes (hete zijkanten)
Veggie tray met ranch dip (koude kanten) Homestyle Macaroni Salade (Koude Zijkanten)
Franse Macaron (Cookies) Ultieme chocolade verwenkoekjes (koekjes)
Ultimate Plain Cheesecake (Cakes) Ultieme Worteltaart (Cake)
Wegmans Aqua (Drankjes) Mt. Dauw (Drankjes)

Meest voedzame optie

Voor het meest voedzame item bij Wegmans Meals 2GO, kies de gewone tuinsalade uit de sectie sandwiches, soepen en salades voor 210 calorieën, 10 g koolhydraten en 5 g eiwit.

Subs

Wegmans’ menu van subs bevat favorieten van klanten zoals de favoriet van Danny (vernoemd naar de voorzitter van het bedrijf), traditionele kalkoen- en kipopties en zelfs een vegetarisch-vriendelijke geroosterde rode peper hummus sub, verkrijgbaar op een witte, tarwe, ciabatta of “alles” broodje, of als een tarwe- of spinazie wrap.

✓ Traditioneel Turkije

De traditionele kalkoen sub bestaat uit gesneden kalkoen, provolone kaas, sla, komkommers en gele mosterd. Een middelgrote traditionele kalkoen sub heeft 610 calorieën, 15 g vet, 4 g verzadigd vet, 76 g koolhydraten, 62 g eiwit en 1.900 mg natrium.

Als alternatief kunt u vragen om het kleine deel van deze sub voor slechts 300 caloriEs.

✗ Gehaktbal Parm

De hete gehaktbal parm wordt geleverd met gehaktballetjes, tomatensaus en mozzarella kaas op een ciabatta broodje. Een middelgrote gehaktbal parm sub biedt 850 calorieën, 41,5 g vet, 17,5 g verzadigd vet, 85 g koolhydraten, 43 g eiwit en 1.660 mg natrium.

Houd er rekening mee dat de meeste typische sub sandwich vleessoorten nogal wat natrium bevatten. Als u uw natriuminname in de gaten houdt, kies dan voor lunchvlees met een lager natriumgehalte.

Sandwiches

Het broodjesmenu bij Wegmans biedt vergelijkbare klassieke keuzes als het submenu, alleen op twee sneetjes brood in plaats van een versgebakken broodje.

Populaire en gezonde broodkeuzes zijn het verpakte 100% volkorenbrood (140 calorieën en 3 gram vezels per portie met twee sneetjes), het 5-korrelige 4-pits meergranenbrood (140 calorieën, 3 gram vezels per snee) en Italiaans brood (140 calorieën, 0,78 gram vezels per portie met twee sneeën).

✓ Veggie Crunch Sandwich

De veggie crunch sandwich komt op marmer roggebrood en is gevuld met sla, spruiten, bananenpaprika’s, ui en Thousand Island dressing. De sandwich levert 360 calorieën, 15 g vet, 2/5 g verzadigd vet, 47 g koolhydraten, 10 g eiwit en 970 mg natrium.

✗ Salami op Stokbrood

De salami op stokbrood, met salami, mayonaise, tomaten en rucola, levert 770 calorieën, 40 g vet, 10 g verzadigd vet, 69 g koolhydraten, 31 g eiwit en 2.480 mg natrium.

Als je trek hebt in een op vlees gebaseerde en licht pittige sandwich, overweeg dan de kalkoen BLT. Een sandwich heeft 580 calorieën, 36 g vet, 8 g verzadigd vet, 32 g koolhydraten, 30 g eiwit en 1.880 mg natrium.

Salades

Wegmans biedt twee verschillende maten salades aan: grote salades die bedoeld zijn als volledige maaltijden en gewone salades die lichtere porties of bijgerechten bij een maaltijd kunnen zijn. Veel van dezelfde opties zijn beschikbaar in de twee variëteiten en elk wordt geserveerd op een bed van groenten.

✓ Gewone tuinsalade

Een gewone tuinsalade is een van de weinige vegetarisch-vriendelijke salades op de kaart. Het bevat romaine sla, broccoli, wortels, komkommer, tomaten, kool en eieren, en wordt geserveerd met karnemelk ranch dressing. Een portie van de salade heeft 210 calorieën, 17 g vet, 2,5 g verzadigd vet, 10 g koolhydraten, 5 g eiwit en 610 mg natrium.

✗ Grote Oogst Salade

Hoewel hoger in calorieën en vet dan de tuinsalade, biedt de grote oogstsalade nog steeds veel voeding. Met groenten, abrikozen, appels, craisins, walnoten, blauwe kaas, kool en vinaigrettedressing kan de salade zorgen voor een vullende maaltijd. Het biedt 680 calorieën, 54 g vet, 8 g verzadigd vet, 44 g koolhydraten, 12 g eiwit en 500 mg natrium.

Voor minder calorieën en vet kan de grote Cobb-salade met kip een bevredigende optie zijn met 490 calorieën en 36 g vet per portie.

Poke Salades

Naast de reguliere salades biedt Wegmans vijf verschillende soorten Aziatisch geïnspireerde smaken in poke salades. Geserveerd op een bed van groenten, bevatten deze kommen kip, tonijn, zalm, garnalen of plantaardige toppings voor toegevoegde eiwitten en vezels.

✓ Biet & Macadamia Poke Salade

De bieten- en macadamia poke salade is een van de topkeuzes voor vegetarische bezoekers bij Wegmans. Een deel van de salade levert 250 calorieën, 16 g vet, 2,5 g verzadigd vet, 26 g koolhydraten, 6 g eiwit en 530 mg natrium.

✗ Kung Pao Kip Poke Salade

De Kung Pao kip poke salade, met avocado, lente-uitjes en knapperige toppings, heeft 570 calorieën, 41 g vet, 5 g verzadigd vet, 35 g koolhydraten, 20 g eiwit en 1.040 mg natrium.

De andere opties op het menu bevatten elk viseiwitten, dus als u op zoek bent naar een andere smaakcombinatie, heeft de zoete en pittige ahi-tonijnsalade minder calorieën (380) en minder vet (24 g).

Hete ketelsoep

Er staan slechts een paar soepopties op het menu van Wegmans. Je vindt een kippensoep, tomatensoep, broccoli cheddarsoep en een Toscaanse lasagnesoep op het menu, allemaal verkrijgbaar in porties van 8 ounce.

✓ Rotisserie Kip Noedelsoep

Een portie van de rotisserie kipnoedelsoep bevat 120 calorieën, 4 g vet, 1 g verzadigd vet, 11 g koolhydraten, 10 g eiwit en 720 mg natrium.

✗ Broccoli Cheddar Soep

De romige broccoli cheddarsoep heeft bijna het dubbele van de calorieën van de kipnoedel. Een kopje bevat 260 calorieën, 18 g vet, 11 g verzadigd vet, 15 g koolhydraten, 10 g eiwit en 900 mg natrium.

De OMG! tomatensoep – de andere vegetarische soepoptie op het menu – is een caloriearme optie. Een kopje heeft 130 calorieën, 7 g vet, 3 g verzadigd vet, 14 g koolhydraten, 4 g eiwit en 910 mg natrium.

Signature Pizza

De pizzabalie van Wegmans biedt de kenmerkende pizza-opties van de winkel. Kies uit een veelheid aan smaken en creatieve topping-opties bij het bestellen. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit een lasagnepizza, Margherita pizza, vleesliefhebber, champignon en truffel, buffelkip en een eigen selectie.

Net als bij pizza’s in andere restaurants, kies je magere eiwitten en laad je groenten op voor maximale voeding. Wegmans biedt pizza’s aan in kleine, middelgrote en grote opties.

✓ Pizza Margherita

De kenmerkende Margherita-pizza heeft klassieke smaken: tomaat, mozzarella, basilicum en olijfolie. Een enkele portie (een plak) van de middelgrote Margherita pizza heeft 220 calorieën, 7 g vet, 3 g verzadigd vet, 29 g koolhydraten, 10 g eiwit en 550 mg natrium.

✗ Lasagne Pizza

De lasagnepizza is belegd met mozzarella en ricottakazen, gehaktballen, worst en Parmigiano Reggiano-kaas. Een plak van een middelgrote pizza heeft 300 calorieën, 13 g vet, 5 g verzadigd vet, 31 g koolhydraten, 14 g eiwit en 780 mg natrium.

Als je hunkert naar een vleespizza, heeft de Buffalo-kippizza minder calorieën en vet per portie. Eén plak levert 280 calorieën, 13 g vet, 4 g verzadigd vet, 29 g koolhydraten, 11 g eiwit en 720 mg natrium.

Veggie Korst Pizza

De vegetarische korstpizza is wegmans’ glutenvrije pizza-optie. Deze pizza’s hebben allemaal een plantaardige korst, waardoor tarwe en gluten worden verminderd voor diners die allergisch kunnen zijn. De keten biedt ook zuivelvrije mozzarellakaas voor diegenen die een veganistische pizza willen maken.

✓ Margherita Veggie Korst Pizza

Net als bij de kenmerkende pizza, is de Margherita pizza ook de meest voedzame vegetarische korst pizza. Een pizza bevat vier plakjes en twee porties, en een enkele plak van de Margherita-pizza heeft 200 calorieën, 9 g vet, 3,5 g verzadigd vet, 25 g koolhydraten, 7 g eiwit en 300 mg natrium.

✗ Vleesliefhebber’s Veggie Crust Pizza

Omdat de vegetarische korstpizza van de vleesliefhebber is belegd met vier verschillende soorten vlees, evenals kaas, is het de hoogste in calorieën en natrium per portie. Eén plak heeft 310 calorieën, 18 g vet, 6 g verzadigd vet, 26 g koolhydraten, 12 g eiwit en 730 mg natrium.

Kies de pepperoni veggie crust pizza om minder calorieën en natrium te consumeren. Een stuk van deze pizza bevat 240 calorieën, 13 g vet, 4,5 g verzadigd vet, 25 g koolhydraten, 9 g eiwit en 480 mg natrium.

Hot Wings, Tenders & Bites

Bij Wegmans’ hot wings, tenders en bites bar kun je kiezen uit drie verschillende kipbereidingen en acht sausopties. Over het algemeen is het kiezen van een eenvoudige bereiding (geen extra saus) uw meest voedzame optie, omdat het niet meer calorieën en natrium aan uw maaltijd toevoegt.

✓ Gewone beenloze beten

De meest voedzame keuze hier is de gewone kipbeten zonder been. Een enkele kipbeet levert 50 calorieën, 3 g vet, 0,5 g verzadigd vet, 3 g koolhydraten, 3 g eiwit en 170 mg natrium.

✗ Knoflook Parmezaanse Vleugels

Een portie van de knoflook parmezaanse vleugels (4 vleugels totaal) heeft 560 calorieën, 47 g vet, 12 g verzadigd vet en 1.450 mg natrium.

Als u op zoek bent naar extra smaak, overweeg dan om de citroenpeper of Old Bay-kruidenopties te kiezen – elk maakt uw maaltijd 510 calorieën.

Sushi

Via de sectie Maaltijden 2GO bereid voedsel biedt Wegmans rauwe, gekookte en plantaardige sushi, evenals “magere broodjes”, die koolhydraatarme sushi-opties zijn die de rijst elimineren en in plaats daarvan een soja-crêpe en rijstpapieren wrap bevatten.

✓ California Skinny Roll

De Californische magere rol bevat garnalen, imitatiekrabvlees, avocado en komkommer, allemaal verpakt in rijstpapier. Een pakket van de Californische skinny roll sushi biedt 130 calorieën, 3,5 g vet, 0 g verzadigd vet, 18 g koolhydraten, 8 g eiwit en 360 mg natrium.

✗ Pittige Wilde Zalm Vulkaan Roll

Wegmans’ pittige wilde zalmvulkaanrol, met zalm, gefrituurde tempura crispies, jalapeno, knapperige sjalotjes en twee verschillende sauzen, heeft 400 calorieën, 17 g vet, 3 g verzadigd vet, 43 g koolhydraten, 19 g eiwit en 830 mg natrium.

Als je zin hebt in een gekookte sushi-maaltijd, overweeg dan de pittige garnalenrol, die 270 calorieën levert, of de garnalen tempura-rol voor 310 calorieën per verpakking.

Poke Kommen

Wegmans heeft verschillende selecties op de sectie “Asian &Poke” op het menu, waaronder een mix van poke bowls. Met een bed van rijst bedekt met groenten en kip, vis of meer groenten, kunnen deze opties voedzame lunch- of dinergerechten zijn.

✓ Bieten & Macadamia Poke Bowl

Net als bij de poke salades, de bieten en macadamia poke kom is de meest voedzame keuze. Deze vegetarisch-vriendelijke maaltijd heeft kool, bieten en avocado als hoofdingrediënten. Het biedt 430 calorieën, 16 g vet, 2 g verzadigd vet, 69 g koolhydraten, 8 g eiwit en 1.370 mg natrium.

✗ Kung Pao Kip Poke Bowl

De Kung Pao kip poke bowl is de enige met vlees als eiwit. In totaal heeft een volledige portie van deze poke bowl 750 calorieën, 41g vet, 5g verzadigd vet, 79g koolhydraten, 21g eiwit en 1.880mg natrium.

Hete Aziatische Kommen

Wegmans biedt de optie van vijf verschillende hete Aziatische kommen, waaronder teriyaki zwarte peper zalm, Kung Pao kip, sesam kip, pittige General Tso’s kip en zwarte peper rundvlees kom. Elke kom kan worden gemengd met groenten, rijst of noedels. Kies groenten om het aantal koolhydraten van je maaltijd te verlagen en om extra micronutriënten en vezels te laden.

✓ Teriyaki Zwarte Peper Zalm Met Veggies Bowl

Kies de teriyaki zwarte peper zalmkom met groenten om de voedingswaarde van dit deel van het menu te maximaliseren. Dit gerecht bevat 460 calorieën, 25 g vet, 4,5 g verzadigd vet, 27 g koolhydraten, 28 g eiwit en 1.790 mg natrium.

✗ Kung Pao Kip Met Plantaardige Udon Noedels

De Kung Pao kip met plantaardige udon noedels levert 780 calorieën, 43g vet, 6g verzadigd vet, 71g koolhydraten, 30g eiwit en 2.170mg natrium.

Als je trek hebt in kip, overweeg dan de sesamkippenkom met plantaardige udon-noedels. Dit gerecht is iets lager in calorieën (710) en natrium (1.840 mg).

Hete pasta

Onder het “Italiaanse” gedeelte van het Wegmans Meals 2GO-menu vindt u een selectie italiaanse favorieten, waaronder warme pasta en koude pasta om mee naar huis te nemen en te bereiden. Elk wordt geserveerd met een broodje en boter, dus elimineer deze kant om te besparen op zowel calorieën als koolhydraten.

✓ Spaghetti &Gehaktballetjes

Het klassieke spaghetti- en gehaktballetjesgerecht is de meest voedzame keuze op het Italiaanse menu. Gegarneerd met Parmigiano Reggiano-kaas, heeft het 620 calorieën, 34 g vet, 11 g verzadigd vet, 60 g koolhydraten, 25 g eiwit en 1.560 mg natrium.

✗ Rigatoni met zondagssaus

Met drie verschillende soorten vlees – korte ribben, gehaktballen en worst – evenals rigatoni pasta, saus en kaas, biedt de rigatoni met zondagse saus 820 calorieën, 43 g vet, 13 g verzadigd vet, 76 g koolhydraten, 44 g eiwit en 1.890 mg natrium.

De enige andere twee gerechten op dit deel van het menu – de penne Alfredo met kip en broccoli, en de penne met worst, spinazie en wodka blushsaus – zijn lager in calorieën en leveren respectievelijk 660 calorieën en 680 calorieën.

Koud verpakte maaltijden

Onder het menu “Homestyle” biedt Wegmans een mix van kant-en-klare koude verpakte maaltijden om mee naar huis te nemen voor het diner. Deze klassieke smaakcombinaties omvatten kip parmezaan, kip Frans, homestyle gehaktbrood, geroosterde kalkoen en BBQ pulled pork maaltijden, elk met twee kanten.

Kies magerder vlees, zoals de kalkoen of kip, voor gezonde eiwitten en minder vetten, en voeg plantaardige kanten toe zoals de sperziebonen voor toegevoegde vezels.

✓ Geroosterde Kalkoen maaltijd

De geroosterde kalkoenmaaltijd bestaat uit in de oven geroosterde gesneden kalkoenborst, jus, geklopte aardappelen en sperziebonen. Het volle bord bevat 430 calorieën, 22 g vet, 9 g verzadigd vet, 28 g koolhydraten, 33 g eiwit en 2.050 mg natrium.

✗ Homestyle Gehaktbrood maaltijd

De huisgemaakte gehaktbroodmaaltijd, inclusief zijkanten van aardappelen en sperziebonen, bevat 810 calorieën, 47 g vet, 19 g verzadigd vet, 43 g koolhydraten, 25 g eiwit en 2.020 mg natrium.

Overweeg de kip Franse maaltijd, met citroenbotersaus, groenten en aardappelgratin, voor 660 calorieën, of zelfs de BBQ pulled pork maaltijd, voor 710 calorieën in totaal.

Hete kanten

Het Wegmans hot sides menu is gevuld met klassieke snackable bites die je in elk Amerikaans restaurant vindt: mozzarellasticks, jalapeno poppers, aardappelpartjes, loempia’s, potstickers en meer. De meeste van deze items zijn gefrituurd, dus het selecteren van de gestoomde of in de pan gebakken keuzes kan calorieën en cholesterol besparen.

✓ Pan-Seared Pork Pot Stickers

Voor een caloriearm voorgerecht of bijgerecht kies je de in de pan gebakken varkenspotstickers. Geserveerd als een set van 6, een portie is een enkele pot sticker, en heeft 60 calorieën, 2,5 g vet, 0 g verzadigd vet, 7 g koolhydraten, 2 g eiwit en 180 mg natrium.

✗ Gekruide aardappelpartjes

Een 4-ounce portie van de gekruide aardappelpartjes uit het hete kantmenu heeft 200 calorieën, 10 g vet, 1,5 g verzadigd vet, 26 g koolhydraten, 3 g eiwit en 340 mg natrium. Voor minder calorieën en natrium, probeer een portie of de jalapeno poppers of zelfs de plantaardige loempia’s.

Koude kanten

Dit gedeelte van het menu heeft slechts een paar keuzes. Voor de meest voedzame toevoeging aan je maaltijd, grijp je naar vegetarische voorgerechten. Ze zullen vezels en micronutriënten leveren zonder veel calorieën en vet.

✓ Veggie tray met ranch dip

Wegmans biedt een vegetarisch dienblad met ranchdip, en deze kant-voor-twee heeft wortels, bloemkool, broccoli en selderij, evenals een ranchdip. In een enkele portie consumeer je 120 calorieën, 9 g vet, 1 g verzadigd vet, 7 g koolhydraten, 2 g eiwit en 190 mg natrium.

✗ Homestyle Macaroni Salade

Een 2/3 kopje portie homestyle macaroni salade heeft 360 calorieën, 28g vet, 4g verzadigd vet, 22g koolhydraten, 5g eiwit en 490mg natrium.

Als u op zoek bent naar een picknickklare salade, is de huisgemaakte aardappelsalade een caloriearme keuze. Per portie biedt het 290 calorieën, 21 g vet, 4 g verzadigd vet, 22 g koolhydraten, 5 g eiwit en 500 mg natrium.

Cookies

Bakkerij Wegmans is een populaire bestemming en het Dessertaanbod van Meals2Go omvat verschillende zoete lekkernijen.

✓ Franse Macaron

Een enkele portie uit de Franse macaronbak (twee koekjes) heeft 110 calorieën, 5 g vet, 1,5 g verzadigd vet, 13 g koolhydraten, 2 g eiwit en 0 mg natrium.

✗ Ultieme chocolade verwenkoekjes

De ultieme chocolade verwenkoekjes bij Wegmans doen hun naam eer aan. Een enkel koekje heeft 200 calorieën, 9 g vet, 7 g verzadigd vet, 22 g koolhydraten, 3 g eiwit en 50 mg natrium (en ze komen in een verpakking van 2).

Cakes

Wegmans staat bekend om zijn gebak, en dat betekent dat er een half dozijn taarten per plak beschikbaar zijn,

✓ Ultieme gewone cheesecake

Voor een zoete afsluiting van je maaltijd kies je de ultieme gewone cheesecake. Een enkele plak heeft 490 calorieën, 31 g vet, 20 g verzadigd vet, 51 g koolhydraten, 8 g eiwit en 400 mg natrium.

✗ Ultieme worteltaart

De ultieme worteltaart bevat meer suikers en cholesterol dan groenten. In totaal levert één plak 840 calorieën, 54 g vet, 21 g verzadigd vet, 85 g koolhydraten, 8 g eiwit en 640 mg natrium.

Om een paar calorieën en wat natrium te besparen, overweeg dan de ultieme witte cake. Eén plak heeft 560 calorieën, 34 g vet, 18 g verzadigd vet, 61 g koolhydraten, 3 g eiwit en 310 mg natrium.

Dranken

Voor dranken biedt Wegmans Meals 2GO gearomatiseerd en gewoon water, frisdrank, ijsthee, kombucha, melk en sportdranken. Of je nu thuis dineert, bestelt om te gaan of in een restaurant eet, water is altijd de meest voedzame en hydraterende keuze.

✓ Wegmans Aqua

Bestel de Wegmans aqua, oftewel water, voor 0 calorieën. Voor meer smaak heeft de winkel ook Wegmans bruisend water in gember, limoen, citroen, mandarijn of gemengde bessensmaken, allemaal voor 0 calorieën.

✗ Mt. Dauw

Om je suikerinname te verlagen, is het het beste om weg te blijven van de frisdrankbalie, en de Mt. Dew in het bijzonder. De 20-ounce fles biedt 290 calorieën, 0 g vet, 77 g koolhydraten, 0 g eiwit, 85 mg natrium en 73 g suikers.

Dieetspecifieke opties

Het Wegmans Meals 2GO-menu biedt keuzes voor glutenvrije, vetarme, natriumarme, vegetarische en veganistische diëten, maar heeft niet veel opties voor koolhydraatarme, fodmap- of diabetesvriendelijke maaltijden.

Glutenvrij

Het Wegmans Meals 2GO-menu biedt een speciale sectie “Made with No Gluten” met alle aanbiedingen die zijn gemaakt (of kunnen worden gemaakt) zonder glutenbevattende ingrediënten; je kunt bijvoorbeeld je eigen sub maken op een glutenvrije rol. Kies voor een voedzaam gerecht de bieten- en macadamia-pokekom, die vol zit met groenten.

 • Nature’s Market salade
 • Bieten &macadamia poke salade
 • Kaas veggie korst pizza
 • Sushi, inclusief de pittige koning zalm rol, pittige tonijn rol, regenboog skinny roll, avocado komkommer roll
 • Kippen- en groentesoep
 • Bruine rijst penne met gehaktballetjes
 • Franse macarons

Vetarm

Vaak zijn bereide voedingsmiddelen uit een supermarkt of restaurant hoger in vet dan wat je thuis zou maken. Maar Wegmans heeft wel enkele opties voor klanten die de vetinname moeten beperken. Probeer de California skinny roll van de sushi-toonbank. Een volledige portie (de volledige 8-delige lade) levert 3,5 g vet.

 • Edamame
 • Pizza Margherita
 • Californische magere rol
 • Regenboog skinny roll
 • Kip gyoza

Natriumarm

Het is mogelijk om een natriumarm dieet te volgen bij Wegmans, hoewel je misschien hebt gegeven om creatief te worden. Uw beste bet is om te bestellen van het zijmenu en kies de vegetarische schaal met ranchdip. Een enkele portie heeft slechts 190 mg natrium. Of maak je eigen salade, zodat je de groenten kunt stapelen en kaas, noten en croutons met een hoger natriumgehalte kunt overslaan.

 • Veggie dienblad met ranch dip
 • Californische magere rol
 • Edamame
 • Fruitsalade
 • Tuinsalade (geen dressing)

Vegetariër

Wegmans heeft het voor vegetariërs eenvoudig gemaakt om van de brede kaart te genieten. Met meerdere vegetarisch-vriendelijke items per categorie, zul je in staat zijn om iets te vinden dat past bij je verlangens. Voor een voedzame lunch of diner kies je de pesto, tomaat en spinazie veggie korst pizza.

 • Geroosterde rode peper hummus sub
 • Veggie crunch sandwich
 • OMG! tomatensoep
 • Pesto, tomaat & spinazie veggie korst pizza
 • Margherita vegetarische korst pizza

Veganistisch

Veganisten kunnen bij Wegmans genieten van een paar geselecteerde items, maar het is het beste om voedingsetiketten te lezen op de voedingsmiddelen die je in de gaten houdt om er zeker van te zijn dat er geen dierlijke producten zijn inbegrepen. De veganistische paddenstoel, spinazie en artisjok veggie korst pizza is echter een gemakkelijke keuze. Het is gemaakt met groenten, een volledig plantaardige korst en zuivelvrije veganistische kaas.

 • Veganistische champignon, spinazie en artisjok veggie korst pizza
 • Edamame
 • Bieten &macadamia poke salade
 • Tuinsalade (laat hardgekookt ei en dressing weg)

Voedselallergieën en -veiligheid

Hoewel Wegmans veel verschillende soorten voedsel aanbiedt op het Meals2GO-menu, is het altijd het beste om te vragen naar ingrediënten in specifieke items en het risico op kruisbesmetting als u met allergieën dineert.

Het restaurant biedt een “Made with No Gluten” -menu, maar diners met pinda-, vis-, melk-, ei-, noten-, soja- en schaaldierallergieën moeten extra voorzorgsmaatregelen nemen om te vragen of hun maaltijden zijn bereid met of in de aanwezigheid van allergenen.

Een woord van bodymindspirit

Een van de meest aansprekende dingen van winkelen bij Wegmans is de openluchtinrichting van de markten. De sfeer zorgt ervoor dat tijd doorbrengen daar meer aanvoelt als een winkelervaring dan als een klusje. Vanuit een gezondheidsperspectief kunnen consumenten hiervan profiteren. Als u van de winkelomgeving houdt, kunt u extra tijd nemen om verschillende voedingsmiddelen te evalueren en betere keuzes te maken.

Maar het is ook belangrijk om te onthouden dat gewoon winkelen bij Wegmans (of een supermarkt met een gezonde reputatie) uw gezondheid niet verandert. Het feit dat je een voedsel bij Wegmans koopt, maakt het niet voedzamer dan een voedsel dat je misschien koopt in een drukkere of drukkere winkel verderop in de straat. Zorg ervoor dat u de tijd neemt om informatie te verzamelen en de slimste keuzes te maken voor welzijn op de lange termijn, ongeacht waar u winkelt.


Door Malia Frey, M.A., ACE-CHC, CPT

Malia Frey is een gewichtsverlies expert, gecertificeerde gezondheidscoach, gewichtsbeheersing specialist, personal trainer en fitness voeding specialist.


Bekijk ons redactionele proces

Maak kennis met onze Review Board