Wat te eten bij Publix Deli: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten

Wat te eten bij Publix Deli: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten
Publix Deli

bodymindspirit / Christian Alzate


 • Navigeren in het menu
 • Ontbijt
 • Deli Subs
 • Grab &Go Broodjes
 • Zwijnkop Sandwiches
 • Dieetspecifieke opties
 • Voedselallergieën en -veiligheid

Naast het aanbieden van een volledige supermarkt en apotheek, heeft Publix een populaire delicatessenafdeling, waar u uw eigen broodje kunt bouwen of kant-en-klare items kunt kiezen als u haast heeft. De voeding van Publix Deli subs varieert afhankelijk van de ingrediënten die u selecteert en de portiegrootte.

In vergelijking met fastfoodrestaurants die gespecialiseerd zijn in sandwiches (zoals Subway), is de voedingsinformatie die beschikbaar is voor Publix-subs beperkt. De beschikbaarheid van specifieke kant-en-klare broodjes kan ook per regio verschillen, waardoor het lastig kan zijn om een gezonde keuze te selecteren. Maar het is mogelijk om een voedzame maaltijd te maken van het aanbod bij Publix Deli.

Wat experts zeggen

“De Publix Deli heeft een breed scala aan opties, van voorgemonteerde maaltijden tot individuele componenten die kunnen worden gecombineerd tot een maaltijd. Voeg vegetarische kanten toe aan wraps of sandwiches die niet veel bevatten en kies voor volle granen. Het natriumgehalte van het aanbod varieert aanzienlijk, dus als je hier regelmatig eet, kies dan de rest van de dag natriumarm voedsel om je totale natriuminname in evenwicht te brengen. ” —Wilg Jarosh, MS, RD

Navigeren in het menu

Voordat u bij Publix Deli gaat winkelen, bekijkt u de voedingsfeiten van de subs, sandwiches en wraps, evenals informatie over voedselallergenen en specifieke diëten. Om te voorkomen dat u overweldigd raakt door het scala aan opties bij Publix, gebruikt u deze gids om keuzes te maken die aansluiten bij uw voedingsbehoeften, voorkeuren en doelen.

Wat te bestellen &Vermijd bij Publix Deli
Meest voedzame opties Minst voedzame opties
Eet Fresco Ontbijtgroente &Eiwit Scramble (Ontbijt) Quiche Lorraine (Ontbijt)
Veggie Sub (Deli Subs) Kip Malse Sub (Deli Subs)
Grab and Go Croissant, Turkije (Grab &Go Sandwiches) Honingesdoorn Kalkoen en Brie Sandwich (Grab &Go Sandwiches)
Kalkoen Sub op volkoren (Boar’s Head Sandwiches) Jerk Turkije &Gouda Sub (Zwijnkop Sandwiches)

Meest voedzame optie

Of je nu een Publix-sub aanpast of naar een vooraf gemaakte sandwich reikt, kies er een met volkorenbrood, veel groenten en geen calorierijke, vetrijke extra’s zoals kaas en mayonaise. Je kunt een smaakvolle, bevredigende sandwich maken met ingrediënten zoals groene paprika’s, komkommers, sla, tomaat, uien en spinazie, die smaak, textuur en voeding toevoegen, maar heel weinig calorieën.

Ontbijt

Kant-en-klare ontbijtproducten zijn verkrijgbaar op veel Publix-locaties, hoewel de opties beperkt zijn. Je vindt er een standaard quiche of schotel met eieren en spek of worst.

✓ Eet Fresco Ontbijtgroente &Egg White Scramble

De Eat Fresco ontbijtgroente en eiwit scramble is verkrijgbaar in de kant-en-klare maaltijd sectie. Het volledige gerecht bevat 160 calorieën, 1 g vet, 0 g verzadigd vet, 20 g koolhydraten, 15 g eiwit en 240 mg natrium.

✗ Quiche Lotharingen

De quiche Lorraine komt binnen op 1.040 calorieën, 76 g vet, 42 g verzadigd vet, 46 g koolhydraten, 6 g suiker, 44 g eiwit en 1.120 mg natrium.

Als je een vooraf gemaakt ontbijtitem zoals deze ontbijtquiche krijgt, overweeg dan om de helft te bewaren voor later. Voeg een kant van fruit toe om de maaltijd af te ronden.

Deli Subs

Je kunt een 6- of 12-inch sub maken bij Publix met je keuze aan ingrediënten, waaronder brood en wraps, groenten, kaas en vlees. Ga voor de 6-inch sub en concentreer je op het vullen van je sandwich met magere eiwitten en veel groenten.

✓ Veggie Sub |

De 6 “veggie sub op volkoren brood zonder kaas levert 220 calorieën, 27 g vet, 3 g verzadigd vet, 35 g koolhydraten, 9 g suiker, 12 g eiwit en 250 mg natrium.

✗ Kip Malse Sub

De 12 “kip malse sub met Italiaans brood, Amerikaanse kaas, groenten en mayo komt op 2.000 calorieën, 89 g vet, 21 g verzadigd vet, 155 g koolhydraten, 15 g suiker, 122 g eiwit en 4.003 mg natrium.

De eenvoudigste manier om een gezonder broodje te maken bij Publix Deli is om de kaas, die ongeveer 80 calorieën en 6 g vet kan besparen, over te slaan en te kiezen voor de volkoren subrol. Laat sauzen of dressings achterwege, die moeilijk kunnen zijncult om uit te delen en hebben de neiging om hoog te zijn in calorieën, vet, natrium en zelfs suiker.

Grab &Go Broodjes

De beschikbaarheid van Grab &Go-items varieert per Publix-locatie. Hoewel deze opties misschien sneller en gemakkelijker zijn dan het bestellen van een aangepaste of menu sandwich aan de deli-balie, heb je minder controle over de portiegrootte, ingrediënten en voeding van de sandwich.

✓ Grab and Go Croissant, Turkije

De grab and go croissant met kalkoen heeft 490 calorieën, 30g vet, 18g verzadigd vet, 27g koolhydraten, 29g eiwit en 1.110mg natrium.

✗ Honingesdoorn Kalkoen en Broodje Brie

De honingesdoorn kalkoen en brie Grab &Go sandwich biedt 960 calorieën, 34g vet, 17g verzadigd vet, 86g koolhydraten, 30g suiker, 76g eiwit en 2.300mg natrium.

Kant-en-klare broodjes worden gemaakt met verschillende soorten brood, wraps en croissants. Houd er rekening mee dat deze Grab &Go-sandwiches meestal groter zijn dan een op bestelling gemaakte halve sub en al extra’s bevatten zoals kaas en mayo.

Zwijnkop Sandwiches

Naast zijn eigen lijn van subs, biedt Publix ook een selectie van sandwiches gemaakt met Boar’s Head premium vleeswaren en kaas.

✓ Turkey Sub op volkoren

De 6 “Boar’s Head kalkoen sub op volkoren zonder kaas biedt 360 calorieën, 7 g vet, 1 g verzadigd vet, 38 g koolhydraten, 11 g suiker, 31 g eiwit en 1.480 mg natrium.

Hoewel Boar’s Head-producten dienen als de basis van de sub, kunt u de keuze van brood, groenten en andere toppings aanpassen om het totale calorie-, vet- en natriumgehalte van uw sandwich te verminderen.

✗ Jerk Turkije & Gouda Sub

De 12″ Boar’s Head jerk kalkoen en gouda sub op Italiaans brood met spek, honingmosterd, extra kaas, groenten en mayo komt binnen op 1.550 calorieën, 79 g vet, 27 g verzadigd vet, 123 g koolhydraten, 20 g suiker, 107 g eiwit en 5.020 mg natrium. De American Heart Association beveelt aan om de dagelijkse natriuminname te beperken tot 1.500 mg voor een betere gezondheid van het hart.

Dieetspecifieke opties

Publix Deli heeft een paar opties voor u als u een glutenvrij, koolhydraatarm, vetarm, natriumarm of vegetarisch dieet volgt, hoewel u misschien verder moet kijken dan het sandwichmenu naar de vooraf gemaakte salades, kommen en andere opties. Mensen met diabetes of die een fodmap-arm of veganistisch dieet volgen, kunnen moeite hebben met het vinden van een geschikt menu-item.

Publix biedt een algemene FAQ over voeding, specifieke diëten en voedselallergieën op haar website. Het biedt ook een doorzoekbare online catalogus van zijn producten. Deze informatie heeft echter betrekking op de hele winkel, niet alleen op de delicatessenafdeling. Als u bepaalde dieetwensen heeft, laat het deli-loketmedewerker dan weten wanneer u een bestelling plaatst.

Sommige items bij Publix zijn speciaal gelabeld om meer informatie te geven over hoe ze zijn gemaakt. Om een Publix GreenWise label te ontvangen, moeten producten aan bepaalde eisen voldoen, waaronder:

 • Moet USDA Biologisch zijn
 • Moet gemaakt zijn met ten minste 70% biologische ingrediënten
 • Mag geen kunstmatige conserveermiddelen, smaakstoffen of kleuren bevatten (kan kleuren uit natuurlijke bronnen bevatten)
 • Moet worden verhoogd zonder antibiotica of toegevoegde hormonen

Houd er rekening mee dat als u een specifiek gezondheidsdoel heeft, zoals gewichtsverlies, een Publix Greenwise-product niet noodzakelijkerwijs een betere keuze is: een product met het label kan biologisch en conserveermiddelvrij zijn, maar het kan veel calorieën, vet, natrium of toegevoegde suiker bevatten.

Als u kiest uit de selectie Grab &Go-items in uw winkel, lees dan de etiketten zorgvuldig door. Als u zich zorgen maakt over hoe de producten, of ingrediënten die erin zijn gebruikt, zijn geproduceerd of opgeslagen, vraag dan de delicatessenwinkel of een Publix-winkelmanager om meer informatie.

Glutenvrij

Publix Deli gebruikt over het algemeen geen glutenvrij brood of wraps voor zijn kant-en-klare broodjes, maar u kunt het aanvragen bij het bestellen van een aangepaste sub. Andere producten en ingrediënten die in subs worden gebruikt, zoals vleeswaren en kaas, zijn glutenvrij.

Publix plaatst stickers (of “Wellness Icons”) op sommige producten om aan te geven of ze glutenvrij, biologisch of gemaakt zijn met alleen natuurlijke ingrediënten. Publix gebruikt deze stickers ook om sommige producten in de winkel te identificeren die door hun fabrikanten glutenvrij zijn verklaard en voldoen aan de FDA-voorschriften.

Voor delicatessen wilt u de ingrediëntenlijst controleren om er zeker van te zijn dat een sandwich geen glutenbevattende ingrediënten bevat. Houd er echter rekening mee dat zelfs als een product geen gluten bevat, het in contact kan zijn gekomen met een glutenbevattend ingrediënt during vervoer, opslag of bereiding.

Koolhydraatarm

Hoewel er niet veel koolhydraatarme opties op het Publix Deli-menu staan (de meeste items zijn sandwiches of andere op brood gebaseerde gerechten), zijn sommige vooraf gemaakte salades beschikbaar en kunnen ze een voedzame keuze zijn met minder koolhydraten.

 • Publix Deli Kipfilet Salade
 • Publix Deli Originele Oven Geroosterde Kip
 • Publix Deli Eiersalade

Vetarm

Voor een vetarme maaltijd in de Publix-delicatessenwinkel, grijp je naar de Boar’s Head zuidwestelijke eiwitkom (een voorverpakt item). Verpakt met rijst, maïs, bonen, rode paprika’s en kalkoenborst, bevat het slechts 2,5 g vet per portie.

 • Publix Deli Bonen
 • Boar’s Head Southwest Protein Bowl

Natriumarm

Houd je aan een natriumarm dieet door de Eat Fresco gegrilde zalm te bestellen bij de zelfbedieningsvoorverpakte voedselruimte in de Publix Deli. Het volledige gerecht bevat slechts 105 mg natrium.

 • Publix Deli Wortel &Rozijnen Salade
 • Eet Fresco Gegrilde Zalm, Balsamico Geglazuurd

Vegetariër

Publix Deli biedt geen aangewezen veganistische producten aan. Als je echter vegetariër bent, kun je eenvoudig een vleesloze sandwich of sub aanpassen. Sommige kant-en-klare Grab &Go-sandwiches zijn ook alleen groenten, hoewel je het etiket wilt controleren om er zeker van te zijn dat het geen niet-vegetarische ingrediënten bevat.

Hier zijn de Publix subs en sandwiches gespecificeerd als vegetarisch:

 • Publix Veggie Grab &Ga Wrap
 • Tom &Moz Grab &Go Artisan Sandwich |
 • Publix Veggie Sub

Voedselallergieën en -veiligheid

Publix biedt informatie over voedselallergenen en voedselveiligheidspraktijken binnen zijn algemene FAQ, maar de informatie is niet specifiek voor de winkel, een afdeling (inclusief de delicatessenwinkel) of de producten die Publix draagt.

Mogelijk kunt u online informatie vinden over specifieke producten en ingrediënten met behulp van de Publix-productcatalogus.

Als u een voedselallergie heeft, wees dan voorzichtig bij het bestellen of kopen van producten van Publix. Voedingsetiketten en ingrediëntenlijsten zullen beschikbaar zijn op sommige delicatessenproducten, zoals de Grab &Go-sandwiches.

Als u een sub op bestelling laat maken, vraag dan de medewerkers van de delicatessenwinkel om meer gedetailleerde voedingsinformatie over specifieke producten, zoals vlees, kaas en sauzen.

Een woord van bodymindspirit

Publix is een populaire supermarktketen in het zuiden van de VS die een breed scala aan sandwiches en subs aanbiedt in zijn delicatessenafdeling. Hoewel kant-en-klare Grab &Go-sandwiches gemakkelijk en handig zijn, zijn ze niet altijd de meest voedzame optie die beschikbaar is.

Als je werkt aan een gezondheidsdoel zoals afvallen of specifieke dieetproblemen hebt, neem dan de tijd om je eigen voedzame en bevredigende sandwich aan te passen met behulp van geselecteerde ingrediënten van de delicatessenbalie, waaronder Publix-brood en -wraps, Boar’s Head-vleeswaren, gesneden kaas en groenten.

2 Bronnen

bodymindspirit Fit gebruikt alleen bronnen van hoge kwaliteit, waaronder peer-reviewed studies, om de feiten in onze artikelen te ondersteunen. Lees ons redactionele proces voor meer informatie over hoe we onze inhoud nauwkeurig, betrouwbaar en betrouwbaar controleren en houden.

 1. Martínez Steele E, Baraldi LG, Louzada ML da C, Moubarac J-C, Mozaffarian D, Monteiro CA. Ultra-bewerkte voedingsmiddelen en toegevoegde suikers in het Amerikaanse dieet: bewijs van een nationaal representatieve cross-sectionele studie. BMJ Open. 2016;6(3):e009892. DOI:10.1136/bmjopen-2015-009892

 2. American Heart Vereniging. Schudden van de zoutgewoonte voor een lagere hoge bloeddruk.


Door Malia Frey, M.A., ACE-CHC, CPT

Malia Frey is een gewichtsverlies expert, gecertificeerde gezondheidscoach, gewichtsbeheersing specialist, personal trainer en fitness voeding specialist.


Bekijk ons redactionele proces

Maak kennis met onze Review Board

“De Publix Deli heeft een breed scala aan opties, van voorgemonteerde maaltijden tot individuele componenten die kunnen worden gecombineerd tot een maaltijd. Voeg vegetarische kanten toe aan wraps of sandwiches die niet veel bevatten en kies voor volle granen. Het natriumgehalte van het aanbod varieert aanzienlijk, dus als je hier regelmatig eet, kies dan de rest van de dag natriumarm voedsel om je totale natriuminname in evenwicht te brengen. ” —Wilg Jarosh, MS, RD

Houd er rekening mee dat als je een specifiek gezondheidsdoel hebt, zoals weigHt verlies, een Publix Greenwise product is niet noodzakelijkerwijs een betere keuze: Een product met het label kan biologisch en conserveermiddelvrij zijn, maar het kan veel calorieën, vet, natrium of toegevoegde suiker bevatten.

Publix plaatst stickers (of “Wellness Icons”) op sommige producten om aan te geven of ze glutenvrij, biologisch of gemaakt zijn met alleen natuurlijke ingrediënten. Publix gebruikt deze stickers ook om sommige producten in de winkel te identificeren die door hun fabrikanten glutenvrij zijn verklaard en voldoen aan de FDA-voorschriften.

Mogelijk kunt u online informatie vinden over specifieke producten en ingrediënten met behulp van de Publix-productcatalogus.