Wat te eten bij Fogo de Chao: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten

Wat te eten bij Fogo de Chao: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten
Fogo de Chao menukaart

Met dank aan Fogo de Chao

 • Navigeren in het menu
 • Markt tabel
 • Churrasco
 • Sauzen
 • Feijoada Bar
 • Visgerechten Voorgerechten
 • Gekoelde zeevruchten
 • Brunch
 • Toetje
 • Dieetspecifieke opties
 • Voedselallergieën en -veiligheid

Fogo de Chao staat bekend om zijn churrasco vlees en all-you-can-eat eetstijl. Een avond in dit Braziliaanse steakhouse is vaak een feest, een speciale gelegenheid of een romantische avond in de stad. Met veel opties voor eiwitten en groenten, is de truc om een uitgebalanceerde maaltijd te eten bij Fogo niet wat je eet, maar liever hoe veel je eet.

Wat experts zeggen

“Het menu van Fogo de Choa biedt dineergasten een breed scala aan voedzame voedingsmiddelen, waaronder fruit en groenten. volle granen en magere eiwitten, zoals karbonades en vis. Omdat deze eetervaring alles is wat je kunt eten, is het een goed idee om jezelf te temporiseren, dingen te kiezen die je normaal niet zou eten of waartoe je toegang hebt, en van elke hap te genieten. Focussen op de eetervaring – de sfeer en het bedrijf – kan je helpen bij het luisteren naar je lichaam en voorkomen dat je te veel eet tot het punt van ongemak. “
Barbie Cervoni, MS, RD, CDCES, CDN

Navigeren in het menu

Als je waar voor je geld wilt krijgen in dit Braziliaanse steakhouse, is het slim om honger te lijden. Maar als je een caloriegestuurd dieet volgt of andere voedingsbehoeften of voorkeuren hebt, is het ook verstandig om een plan te hebben voordat je gaat. Je hebt de mogelijkheid om een breed scala aan voedingsmiddelen te proeven, en het kan gemakkelijk zijn om overweldigd te raken en te veel te eten als gevolg.

De meeste mensen die dineren bij Fogo de Chao kiezen ervoor om te genieten van de volledige churrasco-ervaring, een prix fixe-menu met voortdurende service van vuurgeroosterd vlees dat aan uw tafel is gesneden. “Churrasco” is Portugees voor barbecue en wordt gebruikt om gegrild vlees te beschrijven. Bij Fogo de Chao bereiden en serveren chef-koks – “gauchos” genoemd – gekruid varkensvlees, lamsvlees, kip, zeevruchten en natuurlijk verschillende stukken rundvlees.

Of kies een menu-item voor het voorgerecht en het wordt meestal geleverd met Fogo de Chao’s Market Table en Feijoada Bar. De Market Table is vergelijkbaar met een saladebar en bevat verse groenten en salade-ingrediënten, vleeswaren en kazen, fruit, verse seizoenssoepen en andere selecties. Feijoada is een traditionele stoofpot met zwarte bonen gemaakt met worst en geserveerd met rijst, verse sinaasappel en farofa (gebakken yucameel met spek).

Wat te bestellen &vermijd bij Fogo de Chao
Meest voedzame opties Minst voedzame opties
Romaine, Spinazie, Gemengde Groenten (Markttabel) Olijfmix met citrusvruchten (markttabel)
De Strip van New York (Churrasco) Tomahawk, 32 oz (Churrasco)
Mierikswortelsaus (Sauzen) Mintchurri Saus (Sauzen)
Zwarte Bonen (Feijoada Bar) Farofa (Feijoada Bar)
Gegrilde zalm (visgerechten) Chileense zeebaars (Visgerechten)
Jumbo Garnalen Cocktail (Gekoelde Zeevruchten) Seafood Tower (Gekoelde zeevruchten)
Seizoensfruit & Yoghurt Parfait (Brunch) Wafel (Brunch)
Papaya Crème (Dessert) Chocolade Brigadeiro Cake (Dessert)

Meest voedzame optie

De meest voedzame optie bij Fogo de Chao is de markttafelbar met romaine, spinazie of gemengde groenten en een selectie verse groenten, waaronder komkommer, asperges en cherrytomaten.

Markt tabel

Fernando Quintas, de Fogo de Chao restaurantmanager in Minneapolis, raadt aan om het grootste deel van je tijd aan de Market Table door te brengen als je een voedzame, uitgebalanceerde maaltijd wilt. Als u uw maaltijd begint met verse groenten, fruit en vezelrijke volle granen, zult u minder snel meer calorieën, vetrijke gerechten later in de maaltijd overdrijven. En u bent van harte welkom om zo vaak als u wilt terug te keren naar de Markttafel.

✓ Romaine, Spinazie of Gemengde Groenten

Begin met een voedzame saladebasis van romaine, spinazie of gemengde groenten voor nul calorieën. Een portie romaine (ongeveer een kopje) levert 20 calorieën, 0 g vet, 0 g verzadigd vet, 3 g koolhydraten, bijna 2 g vezels, 1 g eiwit en 0 mg natrium.

Voor een volledige salade, maak het af met komkommers (5 calorieën per portie), asperges (6 calorieën per portie), cherrytomaten (5 calorieën per portie), een plak gerookte zalm (30 calorieën) en Italiaanse dressing (70 calorieën).

✗ Olijfmix met citrus

While de Markttafel heeft veel voedingsrijke keuzes, je zult bepaalde toppings willen vermijden als je een caloriearm of natriumarm eetplan volgt. De olijfmix met citrusvruchten bevat 160 calorieën, 12 g vet, 1,5 g verzadigd vet, 2 g koolhydraten, 1 g eiwit en 360 mg natrium per portie.

Churrasco

De meest populaire selecties op het Fogo de Chao-menu zijn de gegrilde vleessoorten, met name rundvlees. Terwijl rood vlees (in het algemeen) de neiging heeft om hoger te zijn in vet en calorieën dan andere soorten vlees, de portiegrootte is relatief bescheiden in dit restaurant, vooral in vergelijking met andere steakhouses. De meeste rundvleesselecties zijn 2 gram of minder.

✓ New York Strip

Een enkele portie van de New York strip steak bij Fogo de Chao levert 59 calorieën, 2 g vet, 1 g verzadigd vet, 0 g koolhydraten, 12 g eiwit en 52 mg natrium. Andere magere vleesopties bij Fogo de Chao zijn:

 • Alcatra (top entrecote): 120 calorieën, 7 g vet, 12 g eiwit, 52 mg natrium per plakje van 1,6 ounce
 • Rundvlees ancho (rib eye): 120 calorieën, 8 g vet, 12 g eiwit, 52 mg natrium per plak van 1,6 ounce
 • Fraldina (onderste entrecote): 100 calorieën, 6 g vet, 12 g eiwit, 50 mg natrium per plakje van 1,6 ounce
 • Frango (kipfilet met spek): 80 calorieën, 3 g vet, 13 g eiwit, 148 mg natrium per stuk van 1,5 ounce
 • Varkensvlees picanha: 92 calorieën, 4 g vet, 12 g eiwit, 55 mg natrium per plakje van 1,7 ounce

✗ Tomahawk, 32 ounce

Fogo de Chao serveert ook wat vlees in volle stukken. De 32-ounce tomahawk biedt 1.620 calorieën, 108 g vet, 41 g verzadigd vet, 0 g koolhydraten, 162 g eiwit en 702 mg natrium.

Sauzen

Fogo de Chao biedt een paar sauzen om het gegrilde vlees te begeleiden. Houd er rekening mee dat sauzen calorieën toevoegen aan je maaltijd, samen met smaak.

✓ Mierikswortelsaus

Als je zin hebt in saus bij je hoofdgerecht, probeer dan de mierikswortelsaus. Eén lepel levert 25 calorieën, 2 g vet, 1 g verzadigd vet, 2 g koolhydraten, 0 g eiwit en 61 mg natrium.

✗ Mintchurri Saus

Hoewel de mintchurri-saus vol zit met bladkruiden, heeft hij een olijfoliebasis. Het biedt 90 calorieën, 10 g vet, 2 g verzadigd vet, 0 g koolhydraten, 0 g eiwit en 60 mg natrium per lepel.

Feijoada Bar

Feijoada is een traditionele Portugese bonen- en vleesstoofpot en dient als inspiratie voor dit deel van het menu van Fogo de Chao. Deze Braziliaanse kanten bevatten traditionele favorieten en bieden tal van opties om bij uw maaltijd te combineren.

✓ Zwarte Bonen

Blijf bij de traditionele zwarte bonen voor de meest voedzame kant. Een enkele portie van 3 ounce biedt 50 calorieën, 5 g vet, 0 g verzadigd vet, 8 g koolhydraten, 3 g eiwit en 133 mg natrium. Je consumeert ook 2 gram vezels per portie.

✗ Farofa

Dit traditionele bijgerecht is gemaakt van cassave – of yuca – meel en wordt op dezelfde manier gegeten als rijst. Een portie van 2 ounce heeft 210 calorieën, 9 g vet, 2 g verzadigd vet, 30 g koolhydraten, 2 g eiwit en 310 mg natrium.

Visgerechten Voorgerechten

Als je pescatarian bent of gewoon het vlees wilt overslaan, biedt Fogo de Chao een paar opties. Kies tussen de gegrilde zalm en de Chileense zeebaars.

✓ Gegrilde zalm

De gegrilde zalm wordt geleverd met chimichurrisaus en gegrilde asperges. Het hele gerecht bevat 570 calorieën, 35 g vet, 5 g verzadigd vet, 8 g koolhydraten, 58 g eiwit en 1.467 mg natrium.

✗ Chileense zeebaars

De Chileense zeebaars, geserveerd met papajavinaigrette en gegrilde asperges, heeft 730 calorieën, 22 g vet, 2 g verzadigd vet, 26 g koolhydraten, 55 g eiwit en 1.150 mg natrium. Zonder de vinaigrette bevat het gerecht 600 calorieën en 3 g koolhydraten.

Gekoelde zeevruchten

Het gekoelde visgedeelte van het menu bevat enkele van de populairste hapjes van het restaurant. Hier kies je tussen een garnalencocktail, kreeft en garnalencombo, gekoelde kreeft, gerookte zalm of een vistoren.

✓ Jumbo Garnalen Cocktail

Een kom van de jumbo garnalencocktail (ongeveer 8 gram) biedt 180 calorieën, 1,5 g vet, 0,5 g verzadigd vet, 16 g koolhydraten, 26 g eiwit en 565 mg natrium. Combineer het met de malagueta cocktailsaus en je voegt 50 calorieën, 10,5 g koolhydraten en 342 mg natrium toe.

✗ Vistoren

De grotere zeevruchtentoren wordt geleverd met kreeftenstaarten, kreeftklauwen, garnalen, sneeuwkrabpoten en mosselen. Zes totale porties komen in deze zeevruchtentoren en een enkele portie biedt 455 calorieën, 20 g vet, 11 g verzadigd vet, 7 g koolhydraten, 58 g eiwit en 2.398 mg natrium.

Als je trek hebt in kreeft en garnalen, overweeg dan om de com te bestellenbo, die 210 calorieën per portie heeft.

Brunch

Hoewel Fogo de Chao vooral bekend staat om zijn churrasco-ervaring, biedt het restaurant een brunchmenu met vlees, markttafelopties en zijkanten. Daarnaast biedt het meer traditionele ontbijt- en brunchopties voor diners.

✓ Seizoensfruit & Yoghurt Parfait

De seizoensgebonden fruit- en yoghurtparfait is de meest voedzame brunchoptie op het menu. Het biedt 170 calorieën, 3,5 g vet, 1,5 g verzadigd vet, 26 g koolhydraten, 10 g eiwit en 140 mg natrium.

✗ Wafel

Het wafelbrunchgerecht bevat 620 calorieën, 30 g vet, 15 g verzadigd vet, 78 g koolhydraten, 27 g eiwit en 1.080 mg natrium per wafel.

Toetje

U kunt uw maaltijd afsluiten met een zoete traktatie bij Fogo de Chao. Het restaurant biedt een selectie van klassieke restaurant dessertgerechten, waaronder taarten, cheesecakes en gebak. Het heeft ook Braziliaanse favorieten, waaronder vlaai, gekarameliseerde ananas en brigadero-cake.

✓ Papaya Crème

Het papajaroomdessert bij Fogo de Chao heeft traditionele Braziliaanse smaken en is een combinatie van vanille-ijs, papajafruit en crème de cassis (zwarte bessenlikeur). Eén portie heeft 220 calorieën, 7 g vet, 4,5 g verzadigd vet, 37 g koolhydraten, 4 g eiwit en 58 mg natrium.

✗ Chocolade Brigadeiro Cake

De chocolade brigadeiro cake is een traditioneel Braziliaans dessert. Het is een truffelchocolade die bedekt is met een koekjeskorst en bedekt met meer chocolade. Eén bord heeft 1.270 calorieën, 82 g vet, 49 g verzadigd vet, 122 g koolhydraten, 18 g eiwit, 540 mg natrium en 104 g suiker.

Het is niet verrassend dat het dessertmenu gevuld is met calorierijke selecties. Bijna alle cakeopties bieden bijna 900 calorieën per plak. Veel van deze keuzes zijn echter groter van formaat en kunnen gemakkelijk worden verdeeld over twee, drie of zelfs vier diners.

Dieetspecifieke opties

Fogo de Chao biedt opties voor dineergasten op glutenvrije, koolhydraatarme, fodmap-arme, diabetesvriendelijke en vetarme diëten. Maar als steakhouse biedt het niet veel selecties voor vegetarische en veganistische diners.

Glutenvrij

Fogo de Chao biedt veel natuurlijk glutenvrije items voor haar gasten. Van het aanbod van de markttafel tot het churrasco-vlees dat aan tafel wordt aangeboden, je hebt genoeg om uit te kiezen als je glutenvrij dineert. Voor een eiwit- en groentevol diner, kies je de Market Table saladebar en combineer je met je favoriete churrasco-eiwit. Maar praat wel met de manager of uw server, zodat zij u kunnen helpen glutenkruisbesmetting te voorkomen.

 • Markt tafel groenten en salade
 • Churrasco vlees inclusief entrecote, rib eye, lamsvlees, filet mignon, wagyu steak, tomahawk steak
 • Jumbo garnalen cocktail
 • Pao de queijo brood (gemaakt met yucameel)
 • Crème brulée |

Koolhydraatarm

Het churrasco menu bij Fogo de Chao is ook van nature koolhydraatarm. Kies voor een voedzame, koolhydraatarme maaltijd een Market Table-salade en een selectie vlees uit het churrasco-aanbod.

 • Markt Tafelgroenten en salade
 • Alle churrasco vleessoorten
 • Chileense zeebaars met asperges
 • Zwarte bonen
 • Polenta

Low-FODMAP

Een fodmap-arm dieet beperkt bepaalde koolhydraten (FODMAP’s) die bij sommige mensen spijsverteringssymptomen kunnen veroorzaken. Kies bij Fogo de Chao voor de kreeften- en garnalencocktail en polenta of witte rijst om fodmap-laag te eten.

 • Markt Tafelgroenten en salade (met uitzondering van uien, asperges, champignons)
 • Alle churrasco vlees behalve worst
 • Kreeft en garnalen cocktail
 • Polenta
 • Witte rijst

Diabetes-vriendelijk

Diners die een diabetesvriendelijk dieet volgen, kiezen vaak voor koolhydraatarme opties, en de Fogo de Chao-keuzes voor dit dieet zijn vergelijkbaar met de koolhydraatarme keuzes. Kies hier voor de Chileense zeebaars met aspergediner.

 • Markt Tafelgroenten en salade
 • Alle churrasco vleessoorten
 • Chileense zeebaars met asperges
 • Kreeft en garnalen combo

Vetarm

Hoewel sommige van de churrasco-aanbiedingen kwalificeren als vetarm per portie, wilt u de ribben, tomahawk, Wagyu-steaks en met spek verpakte opties vermijden. Kies in plaats daarvan voor de Market Table salade met een paar magere churrasco-opties.

 • Markt Tafelgroenten en salade
 • Churrasco vlees, waaronder top entrecote, rib eye, lamsbout, lamsbiefstuk, runderribbetjes, onderste entrecote, kipfilet, New York strip, picanha, porterhouse steak
 • Zwarte bonen
 • Knoflookpuree
 • Jumbo garnalen cocktail
 • Papaja crème

Vegetariër

Als Braziliaans steakhouse heeft Fogo de Chao niet al te veel opties voor zijn vegetarische diners. Sommige locaties bieden een geroosterde bloemkoolsteak aan en u kunt ook een stevige maaltijd maken van het Market Table-buffet; als u het market table-only voorgerecht bestelt, kunt u ook Braziliaanse bijgerechten bestellen.

 • Markt Tafelgroenten en salade
 • Geroosterde bloemkoolsteak
 • Pao de queijo brood
 • Knoflookpuree
 • Alle desserts

Veganistisch

De belangrijkste veganistische optie bij Fogo de Chao is het Market Table-buffet. Blijf bij groenten en salade voor het veganistische diner.

 • Markt tafel groenten en salade
 • Witte rijst

Voedselallergieën en -veiligheid

Fogo de Chao biedt opties voor glutenvrije diëten en merkt op dat het aan veel dieetwensen kan voldoen. Het restaurant publiceert geen voedings- of allergeeninformatie online, maar moedigt diners aan om contact op te nemen met een restaurantmanager op hun locatie.

Een woord van bodymindspirit

Portiecontrole is lastig wanneer u dineert in een all-you-can-eat restaurant. Steakhouses zijn vooral lastig omdat, hoewel vleeskeuzes zoals rundvlees en varkensvlees gezondheidsvoordelen bieden, ze vaak veel verzadigd vet en calorieën bevatten.

De meesten van ons zullen een steakhouse als Fogo de Chao niet vaak genoeg bezoeken om een grote impact te hebben op ons algehele dieetplan. Maar het beoefenen van bewuste eetgewoonten wanneer je uit eten gaat, is een slimme gewoonte om in te stappen voor langdurige gezondheid en welzijn.

2 Bronnen

bodymindspirit Fit gebruikt alleen bronnen van hoge kwaliteit, waaronder peer-reviewed studies, om de feiten in onze artikelen te ondersteunen. Lees ons redactionele proces voor meer informatie over hoe we onze inhoud nauwkeurig, betrouwbaar en betrouwbaar controleren en houden.

 1. Sla, cos of romaine, rauw. Amerikaans ministerie van Landbouw. FoodData Centraal.

 2. American Heart Vereniging. Vlees, gevogelte en vis: gezonde eiwitten plukken.


Door Malia Frey, M.A., ACE-CHC, CPT

Malia Frey is een gewichtsverlies expert, gecertificeerde gezondheidscoach, gewichtsbeheersing specialist, personal trainer en fitness voeding specialist.


Bekijk ons redactionele proces

Maak kennis met onze Review Board

“Het menu van Fogo de Choa biedt dineergasten een breed scala aan voedzame voedingsmiddelen, waaronder fruit en groenten. volle granen en magere eiwitten, zoals karbonades en vis. Omdat deze eetervaring alles is wat je kunt eten, is het een goed idee om jezelf te temporiseren, dingen te kiezen die je normaal niet zou eten of waartoe je toegang hebt, en van elke hap te genieten. Focussen op de eetervaring – de sfeer en het bedrijf – kan je helpen bij het luisteren naar je lichaam en voorkomen dat je te veel eet tot het punt van ongemak. “
Barbie Cervoni, MS, RD, CDCES, CDN