Wat te eten bij Five Guys: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten

Wat te eten bij Five Guys: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten
Vijf jongens

bodymindspirit / Christian Alzate


 • Navigeren in het menu
 • Honden
 • Hamburgers
 • Sandwiches
 • Friet
 • Milkshakes
 • Dranken
 • Dieetspecifieke opties
 • Voedselallergieën en -veiligheid

Five Guys staat bekend om zijn handgemaakte hamburgers en vers gesneden friet. Hoewel het niet beweert gezonde opties te bieden, prijst het wel de versheid van de ingrediënten aan. De burgers worden uitsluitend gemaakt met vers gehakt en de frietjes worden gekookt in pure arachideolie. Menu-items kunnen worden bewaard in koelers, maar de ingrediënten worden nooit ingevroren.

Net als die in veel hamburger-en-frietbedrijven, tellen de menu-items van Five Guys snel op in termen van calorieën, verzadigd vet, natrium en cholesterol. Als u een specifiek dieetplan volgt, kunt u moeite hebben om compatibele items op het menu te vinden. Met mate is Five Guys echter perfect geschikt voor veel eetpatronen.

Wat experts zeggen

“Gespecialiseerd in hotdogs, hamburgers, frietjes en shakes, is het menu van Five Guys rijk aan calorieën, verzadigd vet en natrium. Als u op zoek bent naar een gezondere optie in dit menu, kunt u de eenvoudigere, kleinere menu-items bestellen. Probeer bijvoorbeeld in plaats van de bacon cheeseburger de ‘kleine hamburger’ en bespaar 518 calorieën, 36 g vet en 930 mg natrium. “

Barbie Cervoni, MS, RD, CDCES, CDN

Navigeren in het menu

Five Guys heeft een beroemd klein menu met slechts zes categorieën: honden, hamburgers, sandwiches, friet, milkshakes en drankjes. Omdat het menu beperkt is, is de gezondste optie per categorie meestal de eenvoudigste keuze met de kleinste portiegrootte.

Wat te bestellen &vermijd bij Five Guys
Meest voedzame opties Minst voedzame opties
Koosjere Stijl Hot Dog (Honden) Bacon Cheese Dog (Honden)
Kleine Hamburger (Burgers) Bacon Cheeseburger (Burgers)
Veggie Sandwich (Sandwiches) BLT (Broodjes)
Kleine Frietjes (Friet) Grote Friet (Friet)
Koffie Milkshake (Milkshakes) Oreo Creme Milkshake (Milkshakes)
Water of FUZE Ongezoete Ijsthee (Dranken) Grote frisdrank (drankjes)

Meest voedzame optie

Als je op zoek bent naar de gezondste maaltijd bij Five Guys, maakt het voedingsprofiel van de vegetarische sandwich het de beste keuze.

Honden

Five Guys biedt vier hotdogs om uit te kiezen: koosjere hotdog, kaashond, spekhond en spekkaashond. Elk is gebouwd met een klassieke basis – hotdog en broodje – hoewel de toppings variëren.

✓ Koosjere stijl hotdog

De Kosher stijl hotdog heeft het beste voedingsprofiel van de vier opties. Elke portie bevat 520 calorieën, 35 g totaal vet, 15,5 g verzadigd vet, 40 g koolhydraten, 18 g eiwit en 1.130 mg natrium. Hoewel dit menu-item veel calorieën, vet en natrium bevat, is het het laagste in zijn categorie omdat het vrij is van kaas en spek.

✗ Spek kaas hond

De spekkaashond is precies hoe het klinkt – een hotdog met spek en kaas erop gestapeld. Daarom heeft het meer calorieën, vet en natrium dan de gewone hotdog. Elke portie bevat 670 calorieën, 48 g totaal vet, 22 g verzadigd vet, ongeveer 40 g koolhydraten, 26 g eiwit en 1.700 mg natrium.

Je kunt ook een hotdog bestellen met alleen spek of gewoon kaas om calorieën, vet en natrium te verminderen versus de hond met beide toppings.

Hamburgers

Five Guys staat bekend om zijn handgemaakte hamburgers en biedt acht opties in dit deel van het menu. Elke burger van normale grootte is gemaakt met twee runderpasteitjes. Een single-patty burger staat bekend als een Little burger.

Klanten kunnen zoveel toppings kiezen als ze willen; opties zijn: mayo, sla, tomaat, augurken, gegrilde uien, gegrilde champignons, ketchup, mosterd, relish, uien, jalapeño pepers, groene paprika, barbecuesaus, hete saus en A-1 steaksaus. Stapel op de verse groenten, mosterd en augurken voor extra smaak en vezels zonder veel calorieën.

✓ Kleine Hamburger

Gemaakt met één pasteitje in plaats van twee, is de kleine hamburger de caloriearme hamburgeroptie van Five Guys. Alleen het hamburgerpasteitje en het broodje, zonder toppings, bevat 542 calorieën, 26 g totaal vet, 11,5 g verzadigd vet, 39 g koolhydraten, 23 g eiwit en 380 mg natrium.

✗ Bacon Cheeseburger

De bacon cheeseburger wordt geleverd met twee hamburgerpasteitjes, twee stukken spek en twee stukjes kaas. Zonder extra toppings levert de burger 1.060 calorieën, 62g totaal vet, 29,5 g verzadigd vet, ongeveer 40 g koolhydraten, 51 g eiwit en 1.310 mg natrium.

Sandwiches

Five Guys biedt vier sandwiches: veggie sandwich, kaas veggie sandwich, gegrilde kaas sandwich, en BLT. Deze categorie is overwegend vleesloos, dus het is geschikt voor vegetariërs en veganisten. Omdat het de laagste calorieën bevat, is de vegetarische sandwich niet alleen de gezondste optie in deze categorie, maar op het hele menu.

✓ Broodje Veggie

Voor veel mensen zal de vegetarische sandwich de gezondste optie zijn. Het bevat gegrilde uien, champignons, groene paprika’s, sla en tomaten op een broodje. Klanten kunnen desgewenst meer groenten en specerijen toevoegen. Elke sandwich (voordat specerijen worden toegevoegd) bevat 280 calorieën, 15 g totaal vet, 3,5 g verzadigd vet, 46 g koolhydraten, ongeveer 7-8 g eiwit en 1040 mg natrium.

✗ BLT

Van de vier sandwiches van Five Guys is de BLT waarschijnlijk het minst voedzaam, dankzij het natriumrijke spek en de vetrijke mayo. Elke sandwich wordt gemaakt met zes reepjes spek samen met tomaten, mayonaise en sla op een broodje. Het bevat ongeveer 600 calorieën, 41 g totaal vet, 14 g verzadigd vet, 42 g koolhydraten, ongeveer 19-20 g eiwit en 931 mg natrium.

Friet

De frietjes bij Five Guys zijn bijna net zo populair als de hamburgers. De friet is er in twee verschillende smaken: Five Guys-stijl en cajun-stijl. Beide zijn gemaakt met vers gesneden aardappelen die zijn gekookt in pure geraffineerde 100% arachideolie, die van nature cholesterolvrij is, en beide hebben hetzelfde voedingsprofiel. Cajun-stijl friet wordt gemaakt met verschillende kruiden om meer smaak aan de friet toe te voegen, terwijl Five Guys-stijl friet de klassieke zoute smaak heeft die je zou verwachten.

✓ Little Five Guys Stijl Friet

Als je gaat genieten van de beroemde Five Guys-friet, is je beste optie om de kleinste maat te bestellen, de Little Fries. Deze portiegrootte bevat 528 calorieën, 23 g totaal vet, 4 g verzadigd vet, 72 g koolhydraten, 8 g eiwit en 531 mg natrium.

✗ Grote vijf jongens stijl friet

Meer friet staat gelijk aan meer calorieën, vet en natrium. Een grote kant van friet bij Five Guys bevat 1.314 calorieën, 57 g totaal vet, 10 g verzadigd vet, 181 g koolhydraten, 20 g eiwit en 1.327 mg natrium. Deze portiegrootte is het beste om te delen.

Milkshakes

Hoewel het niet bepaald een gezond voedsel is, zijn milkshakes een plezierige traktatie voor incidentele consumptie. Elke milkshake is gemaakt met dezelfde zuivelbasis en klanten kunnen naar wens toppings en smaken toevoegen. Smaken omvatten chocolade, vanille en gemoute melk, en toppings variëren van zoete keuzes zoals bananen tot zoute zoals spekstukjes. Om calorieën en suiker zo laag mogelijk te houden, kies je voor een enkele smaak zoals vanille met banaan of kersenmix-ins.

✓ Koffie Milkshake

Elke milkshake heeft een basis van 670 calorieën, 32 g totaal vet, 21 g verzadigd vet, 84 g koolhydraten, 13 g eiwit en 360 mg natrium. Het toevoegen van smaken en toppings draagt bij aan deze totalen. Om calorieën zo laag mogelijk te houden, ga je voor de koffiesmaak zonder mix-ins. Koffie heeft de minste calorieën van alle smaken en geen suiker. Elke shake bevat 82g suiker voor de toegevoegde smaken of mix-ins.

✗ Oreo Crème Milkshake

Het uiteindelijke voedingsprofiel van elke shake hangt af van het aantal mix-ins dat je kiest. De milkshake-smaken en mix-ins die de meeste calorieën toevoegen, zijn chocolade, gemoute melk, pindakaas, Oreo-koekjesstukjes en Oreo-crème.

Dranken

Voor drankjes kunnen Five Guys-klanten kiezen tussen mineraalwater, een kleine fonteindrank of een grote fonteindrank. De franchise serveert Coca Cola-producten bij deelnemende restaurants die de Coca Cola Freestyle-machine hebben. Hoewel bezoekers kunnen kiezen uit meer dan 100 drankkeuzes, zal de gezondste optie altijd gewoon water zijn.

✓ Water of FUZE Ongezoete ijsthee

Klanten kunnen flessenwater bestellen of water kiezen uit de Coca-Cola Freestyle machine. Omdat water calorievrij is, is het een geweldige manier om andere calorierijke items uit het menu te compenseren. Als je iets smaakvollers wilt, is de FUZE ongezoete ijsthee een andere calorievrije, suikervrije optie.

✗ Coca-Cola

Five Guys heeft meer dan 100 drankjes in deelnemende restaurants. Sommige daarvan zijn vruchtensappen en frisdranken. Omdat de winkels Coca-Cola-producten verkopen, zullen veel klanten een frisdrank uit de fontein kiezen. Een portie Coca-Cola van 12 ounce heeft 240 calorieën, 65 g koolhydraten, 65 g suiker en 75 mg natrium.

Dieetspecifieke opties

Five Guys biedt keuzes voor glutenvrije, vegetarische en koolhydraatarme diëten, maar opties voor veganistische, vetarme, fodmap- en diabetesvriendelijke menu-items zijn beperkt.

Gluit-vrij

Mensen die een glutenvrij dieet volgen, kunnen hamburgers en honden zonder broodje bestellen en glutenvrije toppings toevoegen zoals kaas, spek of gegrilde groenten en specerijen zoals BBQ-saus of ketchup. Mensen met glutenallergieën moeten echter voorzichtig te werk gaan, omdat kruisbesmetting kan optreden in de keuken van de Five Guys, omdat ingrediënten worden verwerkt in faciliteiten die gluten bevatten.

 • Hamburger patty (vraag sla wrap aan in plaats van broodje)
 • Cheeseburger (vraag sla wrap aan in plaats van broodje)
 • Five Guys stijl friet
 • Cajun stijl friet
 • Koosjere stijl hotdog (laat het broodje weg)

Koolhydraatarm

Volgers van een koolhydraatarm dieet kunnen ervoor kiezen om hamburger- en hotdogbroodjes te vermijden. U kunt echter nog steeds à la carte genieten van deze menu-items. Om ze op te fleuren, voeg je koolhydraatarme toppings toe. Vermijd specerijen zoals BBQ-saus, die hoger is in suiker en koolhydraten.

 • Hamburger patty (vraag sla wrap aan in plaats van broodje)
 • Cheeseburger (vraag sla wrap aan in plaats van broodje)
 • Koosjere stijl hotdog (laat het broodje weg)
 • Toppings: kaas, spek, mayonaise, mosterd, sla, augurken, hete saus, jalapeños, gegrilde champignons, gegrilde uien

Low-FODMAP

Het fodmap-arme dieet beperkt specifieke voedingsmiddelen, waaronder knoflook, ui, paddenstoelen, tarwe en zuivel, omdat ze de symptomen van sommige spijsverteringsziekten kunnen verergeren. Vanwege deze beperkingen kan het moeilijk zijn om uit eten te gaan in restaurants zoals Five Guys. Volgers van een low-FODMAP kunnen kiezen uit conforme toppings om een “burger bowl” of een in sla verpakte burger te bouwen.

 • Hamburger patty (vraag sla wrap in plaats van broodje en laat kaas weg)
 • Toppings: sla, groene paprika, augurken, mosterd, tomaten, relish, jalapeño pepers
 • Friet

Diabetes-vriendelijk

Voedingsrichtlijnen voor mensen met diabetes variëren. Sommige diabetesvriendelijke dieetplannen beperken voedingsmiddelen zoals brood, aardappelen en melk, die hoofdingrediënten zijn bij Five Guys. Afhankelijk van hun individuele voedingsbehoeften, kunnen mensen met diabetes mogelijk de vegetarische sandwich of kleine hamburger aanpassen.

 • Broodje groenten
 • Kleine hamburger
 • Toppings: sla, tomaten, gegrilde uien, gegrilde champignons, mosterd, relish, uien, jalapeño pepers, groene paprika’s

Vetarm

Five Guys is populair onder koolhydraatarme en keto-achtige fans omdat de dierlijke producten van nature veel vet bevatten. Dit maakt het een uitdaging voor volgers van een vetarm dieet om conforme menu-items te vinden. De vegetarische sandwich is echter een gezond menu-item dat geschikt is voor veel dieettypen.

 • Broodje groenten
 • Alle toppings (behalve mayonaise)
 • Kleine frietjes

Natriumarm

Zoals veel fastfoodrestaurants hebben five guys-menu-items de neiging om veel natrium te bevatten. Hamburgers, hotdogs en friet zijn allemaal gekruid met zout en natriumrijke ingrediënten. Volgers van een natriumarm dieet zullen het een uitdaging vinden om door het menu te navigeren, hoewel ze kleinere porties kunnen consumeren om het natriumgehalte lager te houden.

 • Broodje groenten
 • Kleine hamburger
 • Toppings: sla, tomaten, gegrilde uien, gegrilde champignons, mosterd, relish, uien, jalapeño pepers, groene paprika’ s, mayonaise

Vegetariër

Five Guys is een paradijs voor vleesliefhebbers, maar het richt zich ook op vegetariërs. Omdat vegetariërs zuivelproducten consumeren, hebben ze meer vleesloze opties dan veganisten. De vegetarische sandwich zal waarschijnlijk de favoriete keuze zijn voor vegetariërs, omdat het vol zit met groenten.

 • Broodje groenten
 • Broodje kaas veggie
 • Gegrilde kaas
 • Milkshakes
 • Friet

Veganistisch

De puur plantaardige opties bij Five Guys zijn beperkt, hoewel veganisten kunnen genieten van de frietjes en verschillende drankjes. Omdat de broodjes bij Five Guys melk en eieren bevatten, zijn ze niet geschikt voor veganisten.

 • Toppings: sla, augurken, tomaten, gegrilde uien, gegrilde champignons, ketchup, mosterd, relish, uien, jalapeño pepers, groene paprika’ s, BBQ saus, hete saus, A1 saus
 • Five Guys stijl &Cajun stijl friet
 • Dranken

Voedselallergieën en -veiligheid

Five Guys is transparant met zijn Nutrition & Allergen Information. Ze onthullen openbaar welke menu-items pinda’s, gluten / tarwe, soja, melk, eieren, vis / schaaldieren, MSG, maïs, fructose-glucosestroop en sesam bevatten.

Over het algemeen is Five Guys veilig voor mensen met allergieën voor vis, MSG en maïs. Mensen met allergieën voor pinda’s, gluten, zuivel, soja en eieren moeten voorzichtig zijn met mogelijke kruisbesmetting in de Five Guys-keuken.

Een woord van bodymindspirit

In een perfecte wereld zou elke maaltijd perfect uitgebalanceerd zijn en vol met gezondheidsbevorderende voedingsmiddelen. Perfectie is echter een onrealistisch doel en jezelf beroven van toegeeflijk voedsel kan op de lange termijn andere gevolgen hebben. Om naar je gezondheidsdoelen toe te werken, moet je je overgeven aan matiging. Afhankelijk van je voorkeuren kan dit betekenen dat je five guys af en toe bezoekt voor een hamburger en friet.

2 Bronnen

bodymindspirit Fit gebruikt alleen bronnen van hoge kwaliteit, waaronder peer-reviewed studies, om de feiten in onze artikelen te ondersteunen. Lees ons redactionele proces voor meer informatie over hoe we onze inhoud nauwkeurig, betrouwbaar en betrouwbaar controleren en houden.

 1. Het Peanut Institute. Arachideolie voordelen voor de gezondheid.

 2. De Coca-Cola Company. Coca-Cola® Nutrition Feiten.

Aanvullende lectuur

 • Vijf jongens. Voeding &Allergeen Informatie.


Door Lacey Muinos

Lacey Muinos is een professionele schrijver die gespecialiseerd is in fitness, voeding en gezondheid.


Bekijk ons redactionele proces

Maak kennis met onze Review Board

“Gespecialiseerd in hotdogs, hamburgers, frietjes en shakes, is het menu van Five Guys rijk aan calorieën, verzadigd vet en natrium. Als u op zoek bent naar een gezondere optie in dit menu, kunt u de eenvoudigere, kleinere menu-items bestellen. Probeer bijvoorbeeld in plaats van de bacon cheeseburger de ‘kleine hamburger’ en bespaar 518 calorieën, 36 g vet en 930 mg natrium. “

Barbie Cervoni, MS, RD, CDCES, CDN