Wat te eten bij Burger King: menukeuzes en voedingsfeiten

Wat te eten bij Burger King: menukeuzes en voedingsfeiten
Burger King

bodymindspirit / Christian Alzate


 • Navigeren in het menu
 • Ontbijt
 • Hamburgers
 • Kip
 • Salades
 • Koning Jr.
 • Kanten
 • Toetje
 • Dranken
 • Dieetspecifieke opties
 • Voedselallergieën en -veiligheid

Van de beroemde Whopper tot kipsandwiches, salades, uienringen en zelfs ontbijt, het menu van Burger King heeft het tot een van de populairste fastfoodrestaurants ter wereld gemaakt. Kies uit hamburgers en cheeseburgers met een kant van friet of nuggets, broodjes kip, knapperige kiptenders, salades en dessert.

Hoewel sommige gerechten veel calorieën, vet, koolhydraten en natrium bevatten, kan een idee van hoe uw keuzes zich opstapelen u helpen voorkomen dat u overweldigd raakt door uw opties en vasthoudt aan een maaltijd die past bij uw smaak, voedingsbehoeften en algemene gezondheidsdoelen. Het maken van een gezonde keuze bij de drive-thru kan lastig zijn, maar met een paar eenvoudige tips en een goed begrip van het menu is het mogelijk om voedzame keuzes te maken bij Burger King.

Wat experts zeggen

“Burger King heeft goede salade-opties om groenten toe te voegen aan elke maaltijdkeuze, evenals een vegetarische burger. De meeste menu-opties zijn echter lager in vezels en hoger in natrium. Dus als je hier regelmatig eet, kies dan voor hogere vezels en lagere natriumkeuzes in je andere maaltijden om je inname in evenwicht te brengen. ”

—Wilg Jarosh, MS, RD

Navigeren in het menu

Wat te bestellen &vermijd bij Burger King
Meest voedzame opties Minst voedzame opties
Bacon, Egg en Cheese Croissan’wich (Ontbijt) Dubbele worst, ei, &Kaaskoekje (ontbijt)
Hamburger (Burgers) Bacon King (Burgers)
Kipnuggets (Kip) Spicy Ch’King Deluxe Sandwich (Kip)
Tuin side salade (salades) Chicken Garden Salad (Salades)
4 pc kipnuggets King Jr Maaltijd (King Jr.) Cheeseburger King Jr Maaltijd (King Jr.)
Frietjes (Bijgerechten) Uienringen (zijkanten)
Vanille Soft Serve Cone (Dessert) OREO Koekjesshake (Dessert)
Gebotteld water (dranken) Mello Yello (Dranken)

Meest voedzame optie

Als u op zoek bent naar de meest voedzame optie bij Burger King, grijp dan naar de basis hamburger, die het gezondste voedingsprofiel heeft.

Ontbijt

Het ontbijtmenu van Burger King bestaat uit broodjes ei en kaas op koekjes of croissants, worst en spek, een stapel pannenkoeken en hash browns. Hoewel de wentelteefjes van Burger King met siroop om te dippen minder calorieën bevatten dan andere opties op het ontbijtmenu, bevatten ze ook weinig eiwitten. Het kiezen van een maaltijd met een hoger eiwitgehalte zal je helpen tevreden te blijven totdat het tijd is voor de lunch.

✓ Spek, ei en kaas Croissan’wich

Het spek, ei en kaas croissan’die levert 335 calorieën, 18 g vet, 8 g verzadigd vet, 0,4 g transvet, 812 mg natrium, 30 g koolhydraten, 4,4 g suiker en 13,5 g eiwit. Hoewel niet specifiek op het menu, kunt u er ook voor kiezen om vleesloos te gaan met alleen ei en kaas om het natrium en vet lager te houden terwijl u nog steeds profiteert van de 12 gram eiwit uit het ei.

✗ Dubbele worst, ei, & kaaskoekje

Burger King’s dubbele worst, ei en kaaskoekje levert 852 calorieën, 66 g vet, 29 g verzadigd vet, 1,6 g transvet, 2.522 mg natrium, 34 g koolhydraten, 3,5 g suiker en 33 g eiwit. Met meer dan vier keer het natrium van het meest voedzame ontbijtproduct, kan deze enkele sandwich de helft van uw calorie- en natriuminname voor de dag uitmaken.

Als je echt zin hebt in een koekje, bezuinig dan op het natrium door het worst-, ei- en kaaskoekje of het gewone worstkoekje te bestellen, die respectievelijk 1.400 mg of 1.147 mg natrium bieden.

Hamburgers

Hoewel Burger King bekend staat om de Whopper, vind je ook typische fastfoodburgeropties op het menu. Om het calorie-, vet- en natriumgehalte van je burger lager te houden, vermijd je dubbel- en drievoudig gestapelde hamburgers. Je kunt ook calorieën, vet en koolhydraten besparen door je burger te laden met groenten in plaats van kaas, spek of uienringen. Wanneer je een kant kiest, blijf dan bij een eenvoudige salade in plaats van friet of mozzarellasticks.

✓ Hamburger

De Burger King hamburger bevat 253 calorieën, 9,5 g vet, 4 g verzadigd vet, 0 g transvet, 560 mg natrium, 30 g koolhydraten, 7 g suiker en 13 g eiwit. Deze klassieke sandwich wordt geleverd met pickles, mosterd en ketchup, en houdt het eenvoudig zonder extra toppings.

✗ Spek Koning

De Burger King bacon king heeft 1.360 calorieën, 94 g vet, 39 g verzadigd vet, 3 g transvet, 2.986 mg natrium, 58 g koolhydraten, 14,5 g suiker en 73 g eiwit. Met twee runderpasteitjes, twee plakjes Amerikaanse kaas en een laag gerookt spek zit deze burger boordevol natrium, verzadigd vet en calorieën.

De klassieke Whopper kan ondertussen een beter alternatief zijn. Afhankelijk van het aantal pasteitjes dat je krijgt, kunnen burger king’s whoppers overal van 650 tot meer dan 1.200 calorieën bevatten. Als je wilt gaan met een voedzamere versie van de beroemde burger, overweeg dan de Whopper Jr., die 314 calorieën en 18 gram vet bevat.

Kip

Je vindt een selectie van knapperige gefrituurde kipproducten op het menu van Burger King, zoals sandwiches, nuggets en zelfs kipfrietjes. Burger King biedt slechts een paar gegrilde kipopties. Wanneer u echter kaas en saus toevoegt, zullen ze niet noodzakelijkerwijs lager zijn in calorieën en vet dan kleinere porties gefrituurde versies.

✓ Kipnuggets (4 stuks)

BK’s 4-delige kipnugget levert 224 calorieën, 11 g vet, 1,7 g verzadigd vet, 535 mg natrium, 23 g koolhydraten, 11 g suiker en 8 g eiwit. Deze hapklare porties kunnen zorgen voor een caloriearme eiwitsnack.

✗ Pittige Ch’King Deluxe Sandwich

Met 1.498 calorieën, 149 g vet, 12 g verzadigd vet, 0,5 g transvet, 4.755 mg natrium, 180 g koolhydraten, 13 g suiker en 45 g eiwit, is de pittige ch’king deluxe sandwich de hoogste calorie en meest koolhydraatrijke kip sandwich op het menu. Een manier om een koolhydraatarm broodje kip te maken bij Burger King is door de Chicken Jr. zonder het broodje te bestellen. Je bespaart calorieën, maar krijgt nog steeds 11 g eiwit binnen.

Salades

Burger King biedt slechts een paar salade-opties – en het zijn niet noodzakelijkerwijs caloriearme keuzes. Het is echter mogelijk om uw salade aan te passen om de voeding te maximaliseren. Overweeg om extra’s zoals kaas en croutons over te slaan, gebruik een magere dressing spaarzaam en ga voor gegrilde kip in plaats van krokant gefrituurd om een gezondere Burger King-salade te maken.

✓ Side Garden Salade

De tuinsalade bij Burger King levert 322 calorieën, 32 g vet, 6,4 g verzadigd vet, 336 mg natrium, 5 g koolhydraten, 4 g suiker en 5 g eiwit. Met sla, tomaten, kaas en croutons kan deze salade gezonder worden gemaakt door de kaas en croutons over te slaan en te kiezen voor geen dressing.

✗ Kip Tuin Salade

De kiptuinsalade bevat 870 calorieën, 71 g vet, 14,2 g verzadigd vet, 1.605 mg natrium, 35 g koolhydraten, 7 g suiker en 27 g eiwit.

Koning Jr.

Het King Jr.-menu bij Burger King biedt kindermaaltijden die bestaan uit de populairste items van de keten. Kies tussen kipnuggets, hamburger en cheeseburger-opties en combineer elke maaltijd met een kant (friet, appelmoes of uienringen) en een drankje.

4 pc kipnuggets King Jr maaltijd

De 4-delige kipnuggets leveren 224 calorieën, 11 g vet, 2 g verzadigd vet, 23 g koolhydraten, 1 g suiker, 8 g eiwit en 536 mg natrium. Kies de appelmoeskant en water als de drank om de voeding van de maaltijd te maximaliseren.

Cheeseburger King Jr Maaltijd

Ondertussen levert de cheeseburger King Jr. 299 calorieën, 13 g vet, 6 g verzadigd vet, 781 mg natrium, 30 g koolhydraten, 7 g suiker en 15 g eiwit. Deze maaltijd is de optie voor kinderen met het hoogste natriumgehalte, dus als je ervoor kiest, is het het beste om het in evenwicht te brengen met een appelmoeskant en water als je kant en drank.

De hamburgeroptie helpt om sommige calorieën, vet en natrium te elimineren en heeft in totaal 242 calorieën, 10 g vet, 4 g verzadigd vet, 385 mg natrium, 26 g koolhydraten, 6 g suiker en 13 g eiwit.

Kanten

Je vindt klassieke fastfoodkanten bij Burger King, zoals friet en uienringen, evenals enkele unieke aanbiedingen zoals kipfriet en mozzarellasticks. Deze kanten zijn meestal calorierijk, koolhydraatrijk en natriumrijk, hoewel je er zeker met mate van kunt genieten.

✓ Frites (Waarde)

Een waardegrootte van frites levert 223 calorieën, 10 g vet, 1,7 g verzadigd vet, 331 mg natrium, 31 g koolhydraten, 0 g suiker en 3 g eiwit. Kies voor de waardegrootte van alle kanten voor een snackgedeelte van uw favoriete menu-items.

✗ Uienringen (groot)

Ondertussen bevat een grote bestelling van de uienringen 524 calorieën, 24 g vet, 4 g verzadigd vet, 949 mg natrium, 70 g koolhydraten, 7,5 g suiker en 6,6 g eiwit. Als alternatief levert de Burger King 8-delige portie cheesy tots 316 calorieën en 795 mg natrium — ongeveer de helft van de grote uienringen.

Toetje

De dessertopties bij Burger King zijn allemaal rijk aan calorieën, koolhydraten en suiker. Hoewel je een aantal typische fastfood zoete lekkernijen vindt, zoals soft serve en shakes, biedt Burger King ook plakjes taart en koekjes.

✓ Vanille Soft Serve Cone

De vanille soft serve cone heeft 142 calorieën, 4 g vet, 3 g verzadigd vet, 100 mg natrium, 20 g koolhydraten, 16 g suiker en 3 g eiwit. Deze koele zoete traktatie komt binnen bij het laagste suikergehalte van alle Burger King-desserts – slechts 16 gram.

✗ OREO Koekjes schudden

De OREO-koekjesshake levert 715 calorieën, 20 g vet, 12 g verzadigd vet, 539 mg natrium, 118 g koolhydraten, 98 g suiker en 16 g eiwit. Geladen met calorieën, natrium en suiker, is deze traktatie het beste te delen – pak twee lepels en splits het met een vriend.

Dranken

Je beste gok voor een gezond drankje bij Burger King is een fles water. Afhankelijk van uw voedingsbehoeften en voorkeuren, zijn er echter enkele andere caloriearme of calorievrije dranken, evenals een paar die weinig suiker bevatten. Vergeet niet dat frisdranken en andere calorievrije dranken kunstmatige zoetstoffen of conserveermiddelen zoals aspartaam kunnen bevatten, die u misschien liever vermijdt.

✓ Nestle Pure Life Gebotteld Water

Een fles Nestle Pure Life water bevat 0 calorieën, 0 g vet, 30 mg natrium, 0 g koolhydraten, 0 g suiker en 0 g eiwit. Over het algemeen is water je beste gok en de meest voedzame optie bij het uit eten gaan.

Als u op zoek bent naar een drankje met meer smaak, kunt u ook een glas ongezoete ijsthee of zwarte koffie overwegen – ze bieden zelfs een cold brew koffie-optie.

✗ Mello Yello (groot)

Een grote Mello Yello frisdrank heeft 544 calorieën, 0 g vet, 0 g verzadigd vet, 160 mg natrium, 138 g koolhydraten, 138 g suiker en 0 g eiwit. De zoete frisdrank bevat meer suiker dan de meeste shakes op het Burger King-menu, dus het is het beste om deze helemaal over te slaan.

Dieetspecifieke opties

Als u een specifiek dieet volgt, biedt Burger King beperkte opties voor glutenvrije, koolhydraatarme, diabetesvriendelijke, vetarme, vegetarische en veganistische diëten, maar niet noodzakelijkerwijs genoeg om een volledige maaltijd te maken. Het heeft echter geen opties voor dineergasten op een natriumarm dieet.

Glutenvrij

Als u gluten of tarwe vermijdt, vindt u mogelijk enkele opties op het menu van Burger King die voor uw dieet kunnen werken.

Als je coeliakie hebt, moet je weten dat geen enkel item op het menu van Burger King gegarandeerd glutenvrij is. Burger King beveelt zijn glutenvrije voedingsmiddelen (die geen gluten, tarwe, haver of gerstingrediënten bevatten) niet aan aan klanten met coeliakie.

Zoals bij veel restaurants wordt het eten van Burger King bereid in een gedeelde keuken. Zelfs als u een maaltijd zonder gluten- of tarwebevattende ingrediënten bestelt, kan deze in contact komen met allergenen tijdens opslag, voorbereiding of koken (zoals in een gedeelde friteuse).

Items op het menu van Burger King die geschikt kunnen zijn voor een glutenvrij dieet zijn onder meer:

 • Eieren
 • Hamburger pasteitje
 • Tuinverse salademix
 • Appelmoes
 • Chocolade, vanille en aardbeienshakes

Koolhydraatarm

 • Ontbijt burrito jr.
 • 4-delige nuggets
 • 4-delige jalapeno cheddar bites
 • MOTTS appelmoes
 • Side tuin salade

Het koolhydraatarme menu bij Burger King is niet uitgebreid, maar je kunt misschien je eigen aangepaste maaltijd samenstellen door een paar verschillende opties te combineren. Combineer de 4-delige nuggets (23 g koolhydraten) met de tuinsalade (5 g koolhydraten)

Diabetes-vriendelijk

 • Kleine hash browns
 • 8-delige spookpepernuggets
 • 4-delige jalapeno cheddar bites

Hoewel het geen volledige maaltijd is, zijn de kleine hash browns laag in zowel koolhydraten als suiker – twee cruciale factoren bij het maken van een gerecht diabetesvriendelijk – en zorgen ze voor een stevige snack.

Vetarm

 • Pittige krokante kip jr.
 • Vanille Soft Serve (kopje of kegel)
 • Side garden salade (geen dressing)

Een vetarme maaltijd bij Burger King behoort tot de mogelijkheden. Kies de pittige krokante kip Jr. sandwich voor 23 gram vet.

Vegetarisch &veganistisch

Vanaf 2019 rolde Burger King landelijk een Impossible Whopper uit, gemaakt met veganistische pasteitjes van Impossible Foods. Als deze hamburgers niet op uw locatie zijn aangekomen (of ze zijn niet naar uw zin), zijn er een paar andere opties die kunnen werken voor een veganistisch of vegetarisch dieet.

Veganistische items bij Burger King kunnen zijn:

 • French toast stokjes
 • Salade aan de tuinzijde (geen dressing)
 • “Veggie sandwich” (Whopper Jr. zonder vlees of mayo)

Terwijl de friet en hash browns van Burger King zijn gemaakt van aardappel, worden ze gebakken in dezelfde friteuse als items die misschien niet veganistisch zijn. Of u friet als een haalbare optie kiest, hangt af van het type veganistisch dieet dat u volgt.

Als u een vegetarisch dieet volgt, kunt u ook kiezen uit:

 • Pannenkoeken
 • Cheesy tots, uienringen
 • Koekjes, shakes en soft serve
 • Club- of tuinsalade (geen kip)
 • Egg ’n cheese ontbijt sandwich

Voedselallergieën en -veiligheid

Burger King stelt allergeneninformatie beschikbaar voor dineergasten om als PDF te bekijken. Als u een voedselallergie heeft, wilt u deze informatie raadplegen voordat u uw bestelling plaatst.

Veel voorkomende voedselallergenen in het menu van Burger King zijn onder meer:

 • Soja
 • Melk
 • Vis
 • Eieren
 • Tarwe
 • Grondnoten
 • Noten

U kunt het menu ook sorteren om items weer te geven die zijn bereid op apparatuur die mogelijk in contact is gekomen met pinda’s, soja, tarwe, melk of gluten.

Hoewel sommige menu-items mogelijk geen bepaald voedselallergeen bevatten, kan uw maaltijd nog steeds in contact zijn gekomen met het allergeen tijdens het opslag- of bereidingsproces. Vanwege het risico op kruisbesmetting is het altijd het beste om met een arts te praten over hoe u veilig fastfood kunt bestellen en voorzichtig kunt zijn bij het uit eten gaan.

Een woord van bodymindspirit

Je vindt al je fastfoodfavorieten op het menu van Burger King, maar je zult misschien verrast zijn door de andere opties waaruit je moet kiezen. De keten biedt vegetarisch-vriendelijke hamburgers en biedt op sommige locaties een veganistische versie van zijn beroemde Whopper aan.

Afhankelijk van uw smaak en voedingsbehoeften, is het mogelijk om een relatief voedzame maaltijd bij Burger King te bestellen, zolang u een paar eenvoudige tips in gedachten houdt: houd het bij kleinere porties, kies gegrild vlees boven gefrituurd en sla eventuele extra sauzen en toppings over.

3 Bronnen

bodymindspirit Fit gebruikt alleen bronnen van hoge kwaliteit, waaronder peer-reviewed studies, om de feiten in onze artikelen te ondersteunen. Lees ons redactionele proces voor meer informatie over hoe we onze inhoud nauwkeurig, betrouwbaar en betrouwbaar controleren en houden.

 1. Leidy HJ. Verhoogd voedingseiwit als voedingsstrategie om obesitas te voorkomen en/of te behandelen. Mo Med. 2014;111(1):54-8. PMID:24645300

 2. Amerikaanse Food and Drug Administration. Hoe zoet het is: alles over suikervervangers.

 3. American College of Allergy, Astma en Immunologie. Voedselallergieën: oorzaken, symptomen en behandeling.


Door Malia Frey, M.A., ACE-CHC, CPT

Malia Frey is een gewichtsverlies expert, gecertificeerde gezondheidscoach, gewichtsbeheersing specialist, personal trainer en fitness voeding specialist.


Bekijk ons redactionele proces

Maak kennis met onze Review Board

“Burger King heeft goede salade-opties om groenten toe te voegen aan elke maaltijdkeuze, evenals een vegetarische burger. De meeste menu-opties zijn echter lager in vezels en hoger in natrium. Dus als je hier regelmatig eet, kies dan voor hogere vezels en lagere natriumkeuzes in je andere maaltijden om je inname in evenwicht te brengen. ”

—Wilg Jarosh, MS, RD