Wat te eten bij Arby’s: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten

Wat te eten bij Arby's: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten
aangepaste afbeelding

bodymindspirit / Christian Alzate


 • Navigeren in het menu
 • Rosbief
 • Kip
 • Turkije
 • Salades
 • Kanten
 • Nagerechten
 • Dranken
 • Dieetspecifieke opties
 • Voedselallergieën en -veiligheid

Arby’s slogan is “We have the meats”, en de fastfoodketen maakt deze slogan waar. Het restaurant is gecentreerd rond rosbief en biedt ook kip- en kalkoenopties. De klassieke menu-items zijn de Beef &Cheddar Sandwich en Curly Fries.

Maar Arby’s staat ook bekend om zijn dipsauzen, met name Arby’s Sauce (een barbecue-achtige rode saus) en Horsey Sauce (een romige mierikswortelsaus). Het menu is onderverdeeld in rosbief sandwiches, kip, bijgerechten en snacks, desserts, dranken en een kindermenu. Het heeft ook een Market Fresh-sectie, de selectie van de keten van versere en meer plantaardige opties.

Fastfood wordt meestal niet als voedzaam beschouwd, maar met mate en slimme keuzes kan het worden genoten als onderdeel van een gezonde levensstijl. Met zijn focus op vleessandwiches en friet heeft Arby’s, net als zijn tegenhangers, veel items met veel vet, calorieën en natrium – met sommige opties die meer bevatten dan de dagelijkse aanbevolen zoutinname. Zodra u echter de feiten over de voeding van Arby’s voedsel kent, is het gemakkelijker om een gezondere maaltijd samen te stellen.

Wat experts zeggen

“De meeste opties bij Arby’s voldoen niet aan een volledige vegetarische portie en zijn zeer hoog in natrium – sommige met meer dan een dag aanbevolen natrium. Als je hier regelmatig eet, voeg dan groenten (probeer de salade) en andere vezelrijke voedingsmiddelen toe aan je maaltijden en kies voor lagere natriumopties om de algehele voedingsbalans te behouden. “

— Wilg Jarosh, MS, RD

Navigeren in het menu

Arby’s heeft veel items die rijk zijn aan natrium. Sommige opties bevatten zelfs meer dan de dagelijkse aanbevolen zoutinname van 2.300 milligram. Zodra u echter iets meer weet over wat Arby’s te bieden heeft, is het gemakkelijker om een voedzame maaltijd samen te stellen. Dit is vooral belangrijk als u op reis bent en Arby’s is de enige beschikbare optie.

Wat te bestellen &Vermijd bij Arby’s
Meest voedzame opties Minst voedzame opties
Klassieke rosbief (rosbief) Half Pond Franse Dip &Swiss/Au Jus (Rosbief)
Kip Tenders (3) Kip Chicken Club Wrap (Kip)
Roast Turkey Gyro (Turkije) Roast Turkey Ranch &slijm (Turkije)
Salade bij de zijkant (Salades) Krokante Kip Voorgerecht Salade (Salades)
Krullende Friet – Snack (Zijkanten) Mozzarella Sticks (6) (Zijkanten)
Cherry Turnover (Desserts) Ultieme chocoladeshake (desserts)
Nestlé Pure Life Gebotteld Water (Dranken) Barq’s Root Beer (Dranken)

Meest voedzame optie

Arby’s klassieke rosbief sandwich is het meest voedzame hoofdmenu-item. Vergezeld van een gezond drankje en een salade bijgerecht, kan het zorgen voor een slimme maaltijdkeuze.

Rosbief

Als je naar de hoofdgerechten van Arby kijkt, zul je zien dat rosbief de opties domineert. Rundvlees zit boordevol eiwitten, ijzer, zink en B-vitamines, maar het bijbehorende broodje, kazen en sauzen voegen vet, suiker en natrium toe. Je zou kunnen overwegen om de helft van het broodje weg te gooien bij het bestellen van een broodje om deze factoren te minimaliseren. Of je kunt de kaas vasthouden of de saus erbij leggen.

✓ Klassieke rosbief

De klassieke rosbief sandwich bevat 360 calorieën, 14 g vet, 5 g verzadigd vet, 0,5 g transvet, 970 mg natrium, 37 g koolhydraten, 5 g suiker en 23 g eiwit. Deze sandwich geeft je alle klassieke smaken van een rosbief sandwich zonder de sauzen en up-sizing van andere opties.

✗ Halve Pond Franse Dip &s swiss/au jus

De Franse Dip van een half pond met kaas heeft 740 calorieën, 35 g vet, 16 g verzadigd vet, 2 g transvet, 3.400 mg natrium, 52 g koolhydraten, 3 g suiker en 55 g eiwit. Het toevoegen van extra vlees en gesmolten kaas voegt vet en calorieën toe, net als het onderdompelen van de boterham in zijn eigen sappen die anders zouden zijn weggegooid.

Als Franse dips je favoriet zijn, ga dan voor de normale maat. Het kleinere formaat van deze sandwich levert 540 calorieën, 22 g vet, 10 g verzadigd vet, 1 g transvet, 2.550 mg natrium, 51 g koolhydraten, 3 g suikers en 34 g eiwit.

Kip

Kip is een magere optie dan rundvlees en Arby’s heeft een paar opties. Echter, zoals veel fastfoodketens, zijn sommige van deze items voorzien van gefrituurde chicken. Houd er rekening mee dat het paneren en frituren vet en natrium toevoegt.

✓ Kip Tenders (3)

De 3-delige kiptenders bij Arby’s komen binnen op 370 calorieën, 18 g vet, 3 g verzadigd vet, 0 g transvet, 1.190 mg natrium, 28 g koolhydraten, 0 g suiker en 23 g eiwit. Als je een fan bent van gefrituurde kip, kan de kleinere portie tenders je fix voeden. Vergeet niet dat eventuele dipsauzen zullen bijdragen aan de suikerconsumptie.

✗ Kip Club Wrap

De chicken club wrap levert 650 calorieën, 35g vet, 9g verzadigd vet, 0,5g transvet, 1.370mg natrium, 47g koolhydraten, 12g suiker en 41g eiwit. Laat het woord “wrap” je niet misleiden om te denken dat dit een caloriearme of gezondere optie is. De toevoeging van vet spek en suikerhoudende honingmosterdsaus tipt deze selectie aan de minder voedzame kant.

Turkije

Witvlees kalkoen geeft je over het algemeen wat eiwitten zonder zoveel vet toe te voegen als rundvlees, en het is minder waarschijnlijk dat het gefrituurd wordt aangeboden. Hoewel niet bekend om kalkoen, biedt Arby’s wel een paar opties in deze categorie.

✓ Gebraden Kalkoen Gyro

De gebraden kalkoen gyro heeft 470 calorieën, 20 g vet, 4 g verzadigd vet, 0 g transvet, 1.530 mg natrium, 48 g koolhydraten, 5 g suiker en 25 g eiwit. Dit staat op het Market Fresh-menu, dat meer opties met groenten promoot, zoals de sla, tomaat en ui op deze gyro, maar het is nog steeds erg hoog in natrium.

✗ Gebraden Kalkoen Ranch &spek

De gebraden kalkoen ranch en bacon sandwich heeft 810 calorieën, 35g vet, 10g verzadigd vet, 0,5g transvet, 2.420mg natrium, 79g koolhydraten, 16g suiker en 45g eiwit. De toevoeging van spek en romige ranch maken deze Market Fresh-optie minder voedzaam dan veel van zijn tegenhangers. Het overslaan van het varkensvlees en de saus helpt het te verminderen.

Salades

Arby’s heeft weinig salade-opties en toppings zoals spek en kaas maken ze minder voedzaam dan ze lijken. Saladedressings kunnen ook onverwacht vet, natrium en suiker toevoegen. Salades zijn echter een van de weinige manieren om groenten op dit menu te krijgen die geen gefrituurde aardappelen zijn, wat kan helpen om je algehele maaltijd voedzamer te maken.

✓ Salade bijgerecht

De salade bij Arby’s bevat 70 calorieën, 5 g vet, 110 mg natrium, 4 g koolhydraten, 2 g suiker en 5 g eiwit. Ruil dit menu-item in voor een van de meer traditionele kanten, zoals friet, vooral als je een vetarme, suikerarme dressing kiest, zoals de lichte Italiaan.

✗ Krokante Kip Salade

De krokante kip salade bevat 430 calorieën, 25g vet, 8g verzadigd vet, 0g transvet, 1.170mg natrium, 27g koolhydraten, 4g suiker en 28g eiwit. Deze salade wordt niet alleen gegarneerd met gebakken kip, maar ook spek, wat bijdraagt aan de lagere voedingsstatistieken.

Het wordt ook geserveerd met ranchdressing, tenzij anders gevraagd, wat de meest calorierijke dressing-optie is bij Arby’s. De ranchdressing voegt bijvoorbeeld nog eens 210 calorieën, 22 g vet en 330 g natrium toe.

Kanten

Arby’s staat bekend om Curly Fries – knapperige gouden aardappelen gesneden in krullen en spiralen. Hoewel gemaakt van aardappelen, voegt het frituurproces veel calorieën en vet toe aan frites, en het natriumgehalte is ook hoog. Houd bij het kiezen van een kant bij Arby’s rekening met de grootte en overweeg in plaats daarvan een gefrituurde optie te ruilen voor de bovengenoemde salade. Je kunt ook overwegen om de kant te delen met iemand die met je dineert.

✓ Krullende Friet (snack)

De snackgrootte Curly Fries heeft 250 calorieën, 13 g vet, 2 g verzadigd vet, 0 g transvet, 570 mg natrium, 29 g koolhydraten, 0 g suiker en 3 g eiwit. Dit kleine formaat is een geweldige manier om uw fix te krijgen zonder uw hele bestelling te laten ontsporen. Houd er rekening mee dat dipsauzen – inclusief ketchup – calorieën toevoegen, evenals suiker en zout.

✗ Mozzarella Sticks (6)

De 6-delige portie Mozzarella Sticks bij Arby’s heeft 650 calorieën, 35 g vet, 14 g verzadigd vet, 1 g transvet, 2.110 mg natrium, 56 g koolhydraten, 4 g suiker en 29 g eiwit. De gepaneerde coating en olie bovenop kleverige kaas telt echt op. De marinara dipsaus voegt nog eens 170mg natrium en 3g suiker toe.

Nagerechten

Voor een toevoeging na de maaltijd benadrukt Arby’s zijn milkshakes, maar ze zitten boordevol suiker. Als je een zoetekauw bent, bestel dan een milkshake ter grootte van een snack om het calorie- en suikergehalte laag te houden, of overweeg in plaats daarvan een van de kleinere gebakjes.

✓ Kersen omzet

De kersenomzet bevat 390 calorieën, 13 g vet, 6 g verzadigd vet, 0 g transvet, 200 mg natrium, 65 g koolhydraten, 40 g suiker en 4 g eiwit. Aan de positieve kant is het natriumgehalte in dit dessert veel lager dan de meeste items op het menu.

✗ Ultiem Chocolade Shake (Groot)

Deze grote Ultimate Chocolate Shake heeft 1.050 calorieën, 32 g vet, 21 g verzadigd vet, 0,5 g transvet, 650 mg natrium, 160 g koolhydraten, 149 g suiker en 25 g eiwit. Het opmeten verhoogt echt de calorieën, vet, suiker en natrium in dit dessert, dat is gemaakt van chocolade en gegarneerd met meer chocolade, evenals slagroom. Maak het een meer redelijke verwennerij met de snackgrootte, die calorieën vermindert tot 350, vet tot 9 g en koolhydraten tot 60 g. Je zou ook de vanille- of Jamocha-smaken kunnen overwegen, die ook iets minder calorieën bevatten.

Dranken

Zoals de meeste fastfoodrestaurants biedt Arby’s een verscheidenheid aan fonteindranken. Veel van deze zijn suikerachtig en weinig bieden voedingsvoordelen.

Arby’s biedt ook light frisdrank. Er is gemengd onderzoek naar light frisdrank, sommige onderzoeken zeggen dat het ruilen van calorisch dichte dranken met dieetversies kan helpen bij gewichtsdoelen. Terwijl het bij ander onderzoek onduidelijk is of er enig voordeel is. Deze factoren kunnen u helpen uw eigen beslissing te nemen.

✓ Nestlé Pure Life Flessenwater

Een flessenwater bevat 0 calorieën, 0 g vet, 0 g verzadigd vet, 0 g transvet, 0 mg natrium, 0 g koolhydraten, 0 g suiker en 0 g eiwit. Water is altijd de gezondste keuze, maar als je iets met meer smaak wilt, heeft een middelgrote of grote ongezoete ijsthee slechts 5 calorieën.

✗ Barq’s Root Bier (Groot)

Een grote Barq’s Root Beer heeft 340 calorieën, 0g vet, 0g verzadigd vet, 0g transvet, 135mg natrium, 91g koolhydraten, 91g suiker en 0g eiwit. De calorieën in frisdrank komen volledig uit suiker, dus als fontein frisdrank je favoriet is, blijf dan bij een klein formaat.

Dieetspecifieke opties

Hoewel je misschien moet mixen en matchen om een geschikte maaltijdoptie te vinden, bevat het Arby’s-menu items die geschikt zijn voor diegenen die glutenvrije, koolhydraatarme, fodmap-arme, diabetesvriendelijke, vetarme, natriumarme, vegetarische en veganistische diëten volgen.

Glutenvrij

Items op Arby’s die geschikt kunnen zijn voor een glutenvrij dieet zijn onder andere:

 • Vlees: Corned beef, bacon, rosbief, gebraden kipfilet, gebraden kalkoen, gerookte brisket
 • Salade bijgerecht
 • Crinkle Fries (maar niet Curly Fries – controleer of ze olie delen met glutenbevattende items)
 • Milkshakes
 • Veel sauzen waaronder Arby’s saus en Horsey saus

Arby’s doet het eigenlijk beter dan veel van zijn fastfood-tegenhangers bij het aangeven van glutenvrije opties. Hoewel de broodjes gluten bevatten, zijn er items die geschikt zijn voor een glutenvrij dieet, die ze aangeven in hun glutenvrije bestelrichtlijnen. Er is echter een risico op kruisbesmetting, dus zorg ervoor dat u met het restaurant praat over hoe uw eten wordt bereid.

Koolhydraatarm

Koolhydraatarme opties bij Arby’s zijn onder meer:

 • Chicken Tenders (3 stuks)
 • Gebraden Kip Voorgerecht Salade
 • Salade bijgerecht
 • Curly Fries (snackgrootte)

Als je probeert te bezuinigen op koolhydraten, moet je suikerhoudende items vermijden, inclusief die met veel saus zoals BBQ-saus, zoet-en-zuur en ketchup. En als je een salade kiest, sla dan de dressing over of kies de lichte Italiaan of ranch, die beide minder koolhydraten bevatten dan de balsamico en honingmosterd.

Low-FODMAP

Arby’s heeft verschillende low-FODMAP vleeswaren en kazen, waaronder:

 • Rosbief, corned beef en kalkoen
 • Provolone, mozzarella, gouda of Zwitserse kaas plakjes (indien getolereerd)

Als u een fodmap-arm dieet volgt, gebruikt u mogelijk vlees in plaats van wat koolhydraten, wat nuttig kan zijn bij Arby’s. Fastfoodrestaurants bereiden echter vaak vlees met ingrediënten met een hoog FODMAP-gehalte, zoals knoflook of uien. Je zult ook de broodjes bij Arby’s moeten overslaan vanwege het fodmap-meel.

Diabetes-vriendelijk

Als je diabetes hebt, overweeg dan deze items bij Arby’s.

 • Gebraden Kip Voorgerecht Salade
 • Salade bijgerecht
 • Karnemelk ranch dressing of lichte Italiaanse dressing
 • Chicken Tenders (3 stuks)

Vetarm

Als u uw vetinname in de gaten houdt, overweeg dan deze opties:

 • Klassieke rosbief
 • Chicken Tenders (3 stuk)
 • Gebraden Kip Voorgerecht Salade
 • Salade bijgerecht
 • Curly Fries (snackgrootte)

Arby’s is geen vetarm etablissement, maar relatief gezien kun je de items met het laagste vetgehalte op het menu vinden.

Natriumarm

Deze items hebben minder dan 600 milligram natrium.

 • Salade bijgerecht
 • Curly Fries (snackgrootte)
 • Ultimate Chocolate Shake (snack, klein, medium)
 • Jamocha Handgemaakte Shake (snack, klein, medium)
 • Vanilla Handcrafted Shake (snack, klein, medium)
 • Gezouten Karamel &Chocolade Koekje
 • Triple Chocolade Koekje
 • Appelflap
 • Cherry Omzet

Arby’s heeft geen natriumbewust menu. Als u uw zoutinname beperkt, is dit restaurant misschien niet uw beste optie.

Vegetarisch &veganistisch

Voor veganisten is de salade (zonder de kaas) met lichte Italiaanse dressing of balsamico vinaigrette de enige optie. Ondertussen kunnen vegetariërs deze items consumeren (hoewel houd er rekening mee dat ze op dezelfde grills als het vlees kunnen worden bereid):

 • Alle shake smaken
 • Jalapeño Bijten
 • Krullende friet
 • Mozzarella Sticks
 • Appelflap
 • Cherry Omzet
 • Gezouten Karamel &Chocolade Koekje
 • Triple Chocolade Koekje

Gezien de slogan is het niet verwonderlijk dat Arby’s niet zwaar is op vegetarische opties. Alle sandwiches en salades – met uitzondering van de salade bijgerecht – bevatten vlees. Er zijn vegetarische bijgerechten en er zijn veel dipsauzen waar vegetariërs creatief mee kunnen worden als ze dat willen.

Voedselallergieën en -veiligheid

Als u voedselallergieën heeft, is het het beste om de ingrediëntenlijst van Arby goed te bekijken voordat u bestelt. Het restaurant biedt online een lijst, zodat u van tevoren kunt controleren of u daar geen tijd aan wilt besteden wanneer u in de drive-thru of in de rij binnen bent. Je kunt ook nuttige richtlijnen vinden voor het eten bij Arby’s als je bepaalde ingrediënten, zoals gluten, vermijdt.

Hoewel deze veel voorkomende voedselallergenen al dan niet op het menu van Arby kunnen worden gevonden, kan het item dat u bestelt ingrediënten bevatten die zijn geproduceerd, vervoerd, opgeslagen of bereid in de buurt van een of meer van de allergenen.

Als u een voedselallergie heeft, informeer dan de medewerkers van Arby om uw bestelling op te nemen en uw eten te bereiden. In sommige gevallen kunnen ze aan uw behoefte voldoen door handschoenen, apart keukengerei of grills te gebruiken om de kans op besmetting van uw maaltijd met een allergeen te verminderen. Hoewel het niet altijd mogelijk is, is het altijd een goed idee om voorzichtig te zijn wanneer je uit eten gaat met een voedselallergie – en het kan nooit kwaad om het te vragen.

Een woord van bodymindspirit

Arby’s is een fastfoodfavoriet voor vleeseters, maar als je calorieën telt, je natriuminname probeert te verlagen of vet vermindert, is het een uitdaging om een voedzame maaltijd op het menu te vinden. Om een idee te krijgen van uw opties, gebruikt u Arby’s online menu en voedingscalculator om de calorie-impact en voeding van uw maaltijd te schatten.

De eenvoudigste manier om de calorieën, vet en natrium bij Arby’s te verminderen, is door extra’s zoals kaas en spek te vermijden, de kleinste portiegrootte te kiezen en uw sauzen te beperken. Hoewel Arby’s een menu met desserts biedt, kunnen deze opties het beste worden vermeden, maar als je jezelf wilt trakteren, kies dan uit de drie smaken van “snack-sized” shakes, die allemaal minder dan 350 calorieën bevatten.

3 Bronnen

bodymindspirit Fit gebruikt alleen bronnen van hoge kwaliteit, waaronder peer-reviewed studies, om de feiten in onze artikelen te ondersteunen. Lees ons redactionele proces voor meer informatie over hoe we onze inhoud nauwkeurig, betrouwbaar en betrouwbaar controleren en houden.

 1. Centra voor ziektebestrijding en -preventie. De meeste mensen consumeren te veel zout.

 2. De diëtist van vandaag. Helpen kunstmatige zoetstoffen je om af te vallen? — Onderzoek onderzoekt de relatie tussen niet-irriterende zoetstoffen en gewichtsverlies.

 3. De diëtist van vandaag. Het beste om caloriearme frisdranken en dranken te beperken, blijf in plaats daarvan bij water.

Aanvullende lectuur

 • Arby’s Nutrition &Allergy Informatie (VS). Arby’s.


Door Meredith Hirt

Meredith is een schrijver en merkstrateeg met expertise in trendsvoorspelling en popcultuur. Naast het schrijven voor bodymindspirit Fit, Playbook en Forbes Advisor, overlegt ze met trendbureaus om datagestuurde verhalen en bruikbare inzichten te gebruiken om merken te helpen problemen op te lossen en consumenten te betrekken.


Bekijk ons redactionele proces

Maak kennis met onze Review Board

“De meeste opties bij Arby’s voldoen niet aan een volledige vegetarische portie en zijn zeer hoog in natrium – sommige met meer dan een dag aanbevolen natrium. Als je hier regelmatig eet, voeg dan groenten (probeer de salade) en andere vezelrijke voedingsmiddelen toe aan je maaltijden en kies voor lagere natriumopties om de algehele voedingsbalans te behouden. “

— Wilg Jarosh, MS, RD