wat doet reiki met je lichaam

Wat doet Reiki met je lichaam betekenis: Het lichaam en geest genezend vermogen van Reiki

Als je nog nooit van Reiki hebt gehoord, dan is het nu tijd om meer over deze populaire en effectieve helingstechniek te weten te komen. Reiki is een oude helingstechniek die zijn oorsprong vindt in Japan en steeds populairder wordt bij mensen van over de hele wereld. Maar wat doet Reiki met je lichaam precies? In dit artikel leggen we alles uit over de betekenis, effecten en voordelen van Reiki.

Wat betekent Reiki?

De naam Reiki is afkomstig van twee Japanse woorden: “rei” betekent “goddelijke” en “ki” betekent “levensenergie”. Reiki betekent dus “goddelijke levensenergie” en verwijst naar een helende energie die via de handen van een Reiki-beoefenaar wordt overgedragen naar de ontvanger.

De effecten van Reiki op het lichaam

Reiki werkt op verschillende niveau’s en kan verschillende effecten hebben op het lichaam en de geest. Hieronder hebben we enkele van de mogelijke effecten van Reiki op het lichaam opgesomd:

1. Verbetert de bloedcirculatie
Een van de belangrijkste effecten van Reiki is dat het de bloedcirculatie verbetert. Dit komt doordat Reiki de bloedvaten ontspant en zo de doorbloeding stimuleert. Hierdoor wordt de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de cellen verbeterd en worden afvalstoffen beter afgevoerd.

2. Verlaagt de bloeddruk
Door het ontspannende effect van Reiki kan het ook helpen om de bloeddruk te verlagen. Een lagere bloeddruk vermindert het risico op hart- en vaatziekten en kan ook helpen bij het verminderen van stress en angst.

3. Vermindert stress en angst
Reiki staat bekend om zijn vermogen om stress en angst te verminderen. Het ontspannende effect van de behandeling kan helpen om de geest te kalmeren en het lichaam te ontspannen. Veel mensen voelen zich na een Reiki-behandeling rustiger en meer ontspannen.

4. Verbetert het immuunsysteem
Reiki kan ook het immuunsysteem versterken. Het helpt het lichaam om beter te vechten tegen ziektes en infecties en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen.

5. Verlicht pijn en ongemak
Reiki kan ook helpen bij het verminderen van pijn en ongemak. Dit komt doordat de helende energie van Reiki via de handen van de beoefenaar naar de ontvanger wordt overgedragen en zo kan helpen om blokkades in het lichaam op te heffen.

FAQs:

1. Wat kan ik verwachten tijdens een Reiki-behandeling?
Tijdens een Reiki-behandeling lig je ontspannen op een massagetafel terwijl de beoefenaar zijn handen op verschillende delen van je lichaam legt om de helende energie over te brengen. Reiki is een niet-invasieve behandeling die over het algemeen geen pijn of ongemak veroorzaakt.

2. Is Reiki geschikt voor iedereen?
Ja, Reiki is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of gezondheidstoestand. Het kan worden gebruikt als aanvulling op andere vormen van therapie en kan helpen bij het bevorderen van het genezingsproces.

3. Hoeveel sessies zijn nodig voordat ik resultaat zie?
Dit kan variëren van persoon tot persoon. Sommige mensen merken al na één sessie een verbetering, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben voordat ze resultaat zien. Gemiddeld worden er 4 tot 6 sessies aanbevolen voor het beste resultaat.

4. Moet ik mijn kleding uittrekken tijdens een Reiki-behandeling?
Nee, bij Reiki hoef je je kleding niet uit te trekken. Comfortabele kleding wordt aangeraden.

5. Kan ik Reiki gebruiken als ik zwanger ben?
Ja, Reiki kan veilig worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst en kan helpen bij het verminderen van zwangerschapskwaaltjes.

Conclusie:

Reiki is een oude helingstechniek die steeds populairder wordt bij mensen van over de hele wereld. Het kan verschillende effecten hebben op het lichaam en de geest, waaronder verbeterde bloedcirculatie, verlaagde bloeddruk, verminderde stress en angst, en verlichting van pijn en ongemak. Reiki is geschikt voor iedereen en kan helpen bij het bevorderen van het genezingsproces. Probeer Reiki eens uit en ontdek hoe het kan helpen bij het verbeteren van je gezondheid en welzijn.