Voordelen van Foam Rolling Classes

Voordelen van Foam Rolling Classes
Schuim rollen


Het rollen van de bovenrug.
Laura Williams

Als je nog niet op een foamroller bent gesprongen, is het tijd om het eens te proberen. Foam rolling is een vorm van zelfmassage of zelfmyofasciale afgifte die kan helpen bij het losmaken van strakke spieren en “triggerpoints” die optreden wanneer samengetrokken spieren niet volledig loslaten. Deze verklevingen, of knopen, kunnen worden ervaren door mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus, en ze resulteren vaak in een slechte bloed- en voedingscirculatie naar de spiervezel, wat kan leiden tot pijn of letsel.

Natuurlijk geven de meeste mensen de voorkeur aan een paar keer per week een diepe massage boven het zelf toegebrachte ongemak van schuimrollen, maar het geld voor dergelijke diensten is voor de meeste mensen geen betaalbare optie. Foam rolling opent een betaalbare weg voor serieus spierwerk zonder de kosten van een persoonlijke masseuse.

Buigzame spieren zijn gezonde spieren, dus het is belangrijk om stappen te ondernemen om je spieren los en sterk te houden.

Foamrollers zijn precies hoe ze klinken – cilindrische rollen dicht schuim waar je op leunt en omrolt om een zelfmassage te creëren. De eenvoudige tool werd voor het eerst gebruikt in de therapie-industrie, maar begon op te duiken in fitnesscentra in de vroege jaren 2000. Het is nu een algemeen geaccepteerd apparaat dat wordt gebruikt om de spieren te masseren, uit te rekken en zelfs te versterken.

Voordelen van Foam Rolling

De voordelen van foam rolling zijn talrijk. Verklevingen treden op wanneer spiervezels zich hechten aan spier fascia – een omhulsel van bindweefsel dat de spieren omringt – wat resulteert in een knoop van weefsel die de circulatie van bloed, voedingsstoffen en de eliminatie van afval beperkt, en kan leiden tot pijn en letsel. Wanneer je een roller gebruikt om over de lengte van je spier te rollen, help je deze “knelpunten” los te maken en los te laten, waardoor je spieren kunnen terugkeren naar hun oorspronkelijke en beoogde lengte. Het algemene resultaat is:

  1. Verbeterde circulatie en levering van zuurstof, voedingsstoffen en bloed aan de spier. Dit helpt je spieren om optimaal te functioneren, efficiënt te herstellen en afvalstoffen effectief te verwijderen.
  2. Verminderde pijn en pijn. Veel spierknopen zijn pijnlijk! Ze zijn ofwel pijnlijk om aan te raken, of vanwege waar ze zich bevinden, zijn ze pijnlijk tijdens beweging, wat kan resulteren in een veranderd bewegingsbereik.
  3. Verminderde kans op letsel. Als uw bewegingsbereik wordt gewijzigd als gevolg van pijnlijke knopen of een verkorting van de spiervezels door aanhoudende samentrekking, kunt u eindigen met spieronevenwichtigheden of blessures. Het uitrollen van de knopen en het lang en buigzaam houden van je spieren vermindert de kans op blessures.
  4. Groter bewegingsbereik. Regelmatig gebruik van een foamroller kan u zelfs helpen uw bewegingsbereik te vergroten terwijl u krappe gebieden losmaakt en littekenweefsel helpt opruimen.
  5. Kosteneffectieve therapie. Je kunt je misschien geen drie massages per week veroorloven, maar je kunt je waarschijnlijk een foamroller veroorloven – zelfs merkrollers kosten meestal minder dan $ 100. Bovendien is het een eenmalige aankoop die u steeds opnieuw kunt gebruiken.

Voordelen van het nemen van een Foam Roller Class

Schuimrollen is een vrij eenvoudige onderneming, maar alleen omdat een activiteit eenvoudig is, betekent dat niet dat je geen formele instructie moet ondergaan om de vaardigheid te leren. Er zijn veel goede redenen om een foam rolling herstelles bij te wonen als je er een tot je beschikking hebt via je sportschool of een online fitnessservice. De meest voorkomende voordelen van het bijwonen van een les zijn:

  1. Kwaliteitsinstructie. Je hebt het voordeel dat je formele instructies krijgt over hoe je je effectief kunt richten op belangrijke spiergroepen en verklevingen kunt loslaten.
  2. Programmering van het totale lichaam. Omdat de meeste mensen de neiging hebben om spiergroepen over te slaan wanneer ze hun eigen schuimrolroutine doorlopen, is een les een goede manier om al je belangrijkste spiergroepen te targeten voor een zelfmassage van het hele lichaam.
  3. Toegang tot extra tools. Veel zelf-myofasciale release- of herstelklassen bieden studenten een scala aan hulpmiddelen die verder gaan dan de basisschuimroller. Dit geeft u de kans om verschillende opties uit te proberen voordat u zich vestigt op de tools die het beste voor u werken.
  4. Verplichte hersteltijd. Net als stretchen, is het gemakkelijk om schuimrollen over te slaan als je weinig tijd hebt. Door een les bij te wonen, verplicht je jezelf om tijd te steken in dit kritieke herstelwerk.

Schuimrollen, zelf-myofasciale release en herstellessen worden steeds populairder, dus controleer het schema van uw sportschool om te zien of er beschikbaarheid isble klassen. Zo niet, vraag dan een trainer of fitnessmanager of ze zouden overwegen een workshop voor geïnteresseerde leden te organiseren. Hoewel het rollen van schuim eenvoudig is, is het altijd een goed idee om een professional je de eerste keer dat je het probeert door de gangen te laten leiden.

Buigzame spieren zijn gezonde spieren, dus het is belangrijk om stappen te ondernemen om je spieren los en sterk te houden.