Vetverbranding Workout Programma’s en Pilates

Vetverbranding Workout Programma's en Pilates
Vrouwen die op de fitnessballen zitten en rekoefeningen doen.

Kristian Sekulic /E + / Getty Images

Het zou me een genoegen zijn om je te vertellen dat Pilates onder de vele voordelen de beste vetverbrandende oefening ter wereld is, en alles wat je hoeft te doen is Pilates en je zult slank zijn, wat er ook gebeurt. Dat is niet helemaal het geval. Pilates kan zeer nuttig zijn als onderdeel van een algemeen vetverbrandingstrainingsplan, maar een paar andere elementen moeten aanwezig zijn voor optimale effectiviteit.

Hoeveel vet een training verbrandt, hangt af van hoeveel energie het kost om het te bereiken. We halen onze energie uit voedselcalorieën. Als we calorieën hebben die niet worden verbrand tijdens een training of door levensprocessen, slaan we ze op als vet. Als je training meer calorieën vereist dan je hebt ingenomen, zal je lichaam vet verbranden om je training van brandstof te voorzien.

Vetverbranding en Pilates

Er zijn manieren om het vetverbrandingspotentieel van een Pilates-training te vergroten. Het verhogen van de snelheid waarmee je een routine doet, de moeilijkheidsgraad van de oefeningen en de lengte van de training verbranden allemaal meer calorieën en brengen je dichter bij een vetverbrandingsfase.

Aanbevelingen voor gewichtsverliesoefeningen: kracht en cardio

Volgens het American College of Sports Medicine (ACM) zal 150 tot 250 minuten per week van matige intensiteitsoefeningen gewichtsverlies bevorderen. Klinisch significant gewichtsverlies treedt op bij meer dan 250 minuten per week. Dat kunnen vier tot vijf Pilates-sessies per week zijn. Die sessies zouden echter van vrij hoog niveau moeten zijn om te voldoen aan de intensiteit die je nodig hebt voor een aanzienlijke vetverbranding.

Een betere oplossing is om gedurende je week een mix van cardio- en kracht- en flexibiliteitstraining te doen. Van die combinatie is bekend dat deze het beste is voor het bevorderen van algehele fitheid en gewichtsverlies. Pilates is het gematigde krachttraining/flexibiliteitsonderdeel van het programma. En pilates is daar ideaal voor.

De aerobe workout

Laat je niet intimideren door het idee om aerobe (cardio) oefeningen toe te voegen aan je trainingsprogramma. Je kunt beginnen met allerlei activiteiten die je hartslag langdurig op peil houden: wandelen, dansen, joggen, zwemmen of een aantal andere leuke activiteiten.

Dus hoeveel cardio heb je nodig? De richtlijnen voor fysieke activiteit voor Amerikanen suggereren 2,5 uur per week matige aërobe (cardio) oefening of 1,25 uur cardio met hoge intensiteit. Meer informatie over het combineren van Pilates en cardiotraining:

Het onderstaande vetverbrandingsprogramma geeft u 2,5 uur matige cardio en minimaal 2 uur krachttraining. Daarmee kom je terecht in de afslankzone van iets meer dan 250 minuten per week matige lichaamsbeweging zoals aanbevolen door de ACM. Natuurlijk kun je mixen en matchen zoals het goed is voor je lichaam en schema, en de intensiteiten verhogen als dat nodig is.

Voorbeeld vetverbranding trainingsprogramma

Dag 1: Pilates 40 – 60 min, cardio 30 min
Dag 2: Cardio 30 min
Dag 3: Pilates 40 – 60 min
Dag 4: Cardio 30 min
Dag 5: Cardio 30 min
Dag 6: Pilates 40 – 60 min, Cardio 30 min
Dag 7: rustdag of maak een gemiste dag goed

Dieet en gewichtsverlies

Een artikel over lichaamsbeweging en vetverbranding zou niet compleet zijn zonder de andere helft van de vetverbrandingsvergelijking te noemen: wat je eet. Dieet en lichaamsbeweging gaan samen om gewichtsverlies te bevorderen – je kunt tenslotte alle cardio en Pilates in de wereld doen en nooit afvallen als je alle calorieën terug eet.