Uw echtgenoot of partner laten sporten

Uw echtgenoot of partner laten sporten
Paar stretchen in het park

Peathegee Inc / Blend Images / Getty Images


Als er één ding is dat waar is voor de meeste relaties, is het dit: je kunt iemand niet dwingen iets te doen wat ze niet willen doen. Te hard pushen om het gedrag van een ander te beïnvloeden leidt vaak tot problemen, vooral als het gaat om gevoelige onderwerpen zoals sporten. Hoewel u zich misschien terecht zorgen maakt over het welzijn van uw geliefde, zijn er goede en verkeerde manieren om het probleem aan te pakken.

Als je toegewijd bent aan het leven van een actieve levensstijl en je partner is dat niet, laat lichaamsbeweging dan geen oorzaak worden van spanning en wrok. Neem in plaats daarvan een positieve en productieve benadering om je partner te ondersteunen en gezonde gewoonten aan te moedigen.

Hoe gezond gedrag te bevorderen

Sommige partners zijn ontvankelijker voor het inwinnen van advies van hun vrienden en familie dan anderen. Je kent je partner het beste. Als ze het type zijn om defensief te worden of in opstand te komen tegen een vriendelijke herinnering om uit te werken, moet je misschien een subtielere aanpak proberen.

Laat je partner weten dat je van hem of haar houdt en om hem of haar geeft. Nodig ze uit om deel te nemen aan actieve evenementen die niet aanvoelen als lichaamsbeweging (zoals een partijtje tennis spelen of samen gaan wandelen). In plaats van je partner de schuld te geven of hem een slecht gevoel te geven over zijn keuzes, richt je je op het handelen als een positieve invloed. Niemand wil zich immers schamen of gedwongen voelen om te sporten.

Wees een goed rolmodel

Zeuren met je partner om te sporten zal waarschijnlijk averechts werken. Probeer je te concentreren op je eigen gedrag en wacht af of dit je partner aanmoedigt om hetzelfde te doen. Geloof het of niet, de eenvoudige handeling van het zijn van een goed rolmodel kan een grote impact hebben op het gedrag van de mensen om ons heen.

Een studie gepubliceerd in JAMA Interne Geneeskunde bleek dat het hebben van een partner die fysiek actief is, de kans verhoogt (met een factor vijf) dat de andere persoon ook fysiek actief wordt.In plaats van je partner te vertellen wat hij moet doen, motiveer je hem of haar door het goed voor jezelf te doen.

Gebruik zachte aanmoediging

Een beetje positief duwtje in de rug zal je meestal verder brengen dan berispen of van je partner eisen om te sporten. Nodig je geliefde uit voor een wandeling na het eten, niet alleen als een gezonde activiteit, maar ook als een manier om contact te maken en samen quality time door te brengen. Bied aan om je partner mee te nemen naar de sportschool, maar probeer hem niet de schuld te geven om met je mee te gaan.

Maak sporten leuk

Traditionele lichaamsbeweging is niet voor iedereen weggelegd. Misschien wil je partner liever een fietstocht maken, basketballen, zwemmen of een wandeling maken in het park. Kies voor fysieke activiteiten die meer gaan over samen plezier hebben dan over sporten.

Verdubbel het goede

Als je partner niet gemotiveerd is om naar de sportschool te gaan, kunnen ze genieten van andere manieren om actief te zijn, zoals tuinieren, schilderen of zelfs de auto wassen. Huishoudelijk werk en buitenprojecten zijn een vorm van lichaamsbeweging die uw lichaam, uw portemonnee en uw leefruimte ten goede kan komen. Zet muziek op, haal wat benodigdheden en werk samen aan klusjes die fitness bevorderen. Je hoeft het niet eens ‘oefening’ te noemen.

Wees eerlijk en vriendelijk

In plaats van boos of geïrriteerd te worden op je partner omdat hij niet traint, probeer dan met hem te praten over wat je echt dwars zit. Misschien maak je je zorgen over hun gezondheid en wil je samen een lang en gelukkig leven leiden. Misschien wil je begrijpen wat hen er echt van weerhoudt om beter voor zichzelf te zorgen.

Je partner kan onderliggende redenen hebben die interfereren met hun verlangen of vermogen om te oefenen. Depressie, stress, een laag zelfbeeld of fysieke beperkingen kunnen hen tegenhouden. Het begrijpen van de oorzaak stelt je in staat om sympathieker te zijn en zal je communicatie met elkaar verbeteren. Neem de tijd om te luisteren. Je zult misschien verbaasd zijn over wat je leert.

Hoe lichaamsbeweging uw relatie ten goede komt

Iedereen weet dat gezond eten en bewegen goed zijn voor ons als individu. We horen echter minder over hoe sporten onze relatie met onze partner ten goede kan komen.

Door actief te blijven naarmate we ouder worden, zijn we beter in staat om onze partner bij te houden. Als je partner ervan droomt om de wereld rond te reizen of samen kleinkinderen op te voeden, wil je in de best mogelijke vorm zijn om te genieten van de herinneringen die komen gaan.

Hoewel lichaamsbeweging niet tegen elke mogelijke ziekte kan beschermen, doet het veel goeds om ons humeur te verbeteren en ons te helpen mobiel te blijven. Partners zijn het aan elkaar verplicht om take zorg voor hun gezondheid.

Een woord van bodymindspirit

Veel mensen willen dat hun partner meer beweegt of gezondere keuzes maakt, maar simpelweg eisen dat ze veranderen is niet de beste optie. Misschien is het meest effectieve plan om zelf een goed rolmodel te zijn. Als je partner terughoudend is om te sporten, zorg er dan voor dat je de tijd neemt om te luisteren; geef geen college.

Koppels die samen sporten zijn vaak gezonder en gelukkiger. Vind leuke manieren om als team goede gewoonten te ontwikkelen in plaats van lichaamsbeweging als werk te laten voelen.