Tips voor thuis loopband reparatie

Tips voor thuis loopband reparatie
man die voor een loopband in zijn huis staat

Williams + Hirakawa / Stone / Getty Images


Als je toegewijd bent aan loopbandtrainingen, wanneer je go-to-trainingsapparatuur niet goed werkt, kan je conditie eronder lijden. Maar met alle onderdelen en onderdelen van een loopband kan het moeilijk zijn om het probleem te bepalen en of u het zelf kunt oplossen of dat u een expert nodig hebt.

Dan Thompson, eigenaar van Huff-n-Puff Fitness Repair in de omgeving van Chicago, legt uit dat de meest voorkomende problemen zijn dat de loopband niet start of werkt; de wandelriem slipt of stokken; of je hoort nieuwe geluiden, zoals kloppen, tikken, piepen of schrapen. (Zoals bij elke machine zullen bewegende delen geluid maken, maar als het merkbaar luider is geworden of niet normaal lijkt, kan er een probleem ontstaan.)

Meest voorkomende loopbandonderdelen die moeten worden gerepareerd

Volgens TreadmillDoctor.com treden de meest voorkomende problemen op met de riem, motor en elektronische functies.Dit is waar je op moet letten:

  • Ceintuur: Na verloop van tijd zullen zowel de loopband als de aandrijfriem losraken en moeten worden gespannen en uitgelijnd. Dit is hoogstwaarschijnlijk het probleem als de riem stopt of aarzelt bij elke voetstap. Het is belangrijk om te bepalen welke riem moet worden gespannen, omdat het overspannen van een van de riemen kan leiden tot een defecte motorbesturingskaart.
  • Motor: De meeste loopbanden worden geleverd met garanties, maar als uw motor na die datum uitbrandt, moet u deze mogelijk vervangen of op zijn minst opnieuw kalibreren.
  • Elektronica: Of uw bedieningspaneel nu niet wordt ingeschakeld of de loopband plotseling stopt, een elektrisch probleem kan de schuld zijn. Het kan zo eenvoudig zijn als het verwisselen van nieuwe batterijen, maar er kunnen meer gecompliceerde oplossingen zijn, zoals het aanpassen van de bedrading.

Afhankelijk van uw mechanische en elektrische comfortniveaus, kunt u zelf een reparatie proberen of hulp krijgen bij de diagnose van de klantenservicelijn van uw fabrikant. Mogelijk kunt u ook online video’s vinden die laten zien hoe u eenvoudige reparaties kunt uitvoeren.

Als u echter de motorkap van uw machine verwijdert en onmiddellijk denkt dat u te diep zit, is het waarschijnlijk het beste om een professional te bellen. Net als bij elk ander gespecialiseerd apparaat, kan een professionele reparatietechnicus een onderliggende oorzaak herkennen en testen die mogelijk niet onmiddellijk voor u duidelijk is.

Waar vind je een professional?

Het online zoeken naar loopbandreparatie kan verwarrend zijn – u wilt er zeker van zijn dat u contact opneemt met iemand die u kan helpen uw probleem op te lossen, maar vaak zijn er te veel opties. Deze sites bieden lijsten met aanbieders van loopbandreparatie of klantrecensies om uw zoekopdracht te begeleiden.

  • TreadmillDoctor.com: Deze site heeft een uitgebreide lijst met gecertificeerde serviceproviders voor de VS per staat en Canada. U kunt zelf contact opnemen met de providers vanuit hun vermeldingen of hun service kopen om verbinding te maken met een provider.
  • Angie’s Lijst: Angie’s List is een abonnementsservice waarmee u beoordelingen en aanbevelingen kunt zoeken voor reparatie van loopbanden en fitnessapparatuur in uw regio. Een gratis abonnement geeft u nu toegang tot de aanbiedingen, of u kunt extra voordelen krijgen met betaalde abonnementen.
  • Yelp: Bekijk ranglijsten, beoordelingen en contactgegevens voor providers in uw regio op dit populaire platform.

Wat te vragen bij het regelen van een loopbandreparatie

Als u niet goed thuis bent in mechanische of apparatuurreparatie, kan het overweldigend lijken om te weten welke vragen u moet stellen. Hier zijn een paar tips over elementaire maar belangrijke punten die u met de serviceprovider moet bespreken:

  • Kosten voor een huisbezoek: Een loopband is een groot, zwaar voorwerp. Het is waarschijnlijk dat u wilt dat iemand naar u toe komt om de reparatie uit te voeren in plaats van de moeilijkheid te hebben om het naar een winkel te brengen. Ontdek in detail hoe u een afspraak kunt maken en wat de kosten zullen zijn om naar het huis te komen.
  • Onder garantie gedekte diensten: Hoewel de onderdelen mogelijk onder de garantie vallen, moet de tijd van de reparatieprovider mogelijk uit uw zak komen. Zorg ervoor dat u de garantie leest die bij de loopband is geleverd en wees voorbereid met de datum waarop u deze hebt gekocht, het ontvangstbewijs en andere documenten. Als u de papieren garantie bent kwijtgeraakt, kunt u er mogelijk een vinden op de website van de fabrikant.
  • Tijd die nodig is voor reparaties: Als de loopband naar een winkel moet, krijg dan een geschatte tijd voor de reparatie, zodat u weet hoe lang u zonder zult zitten. Vraag hoe u op de hoogte wordt gehouden van de voortgang van de reparatie en of er extra kosten worden gemaakt als ze mo ontdekkenre onderdelen die gerepareerd of vervangen moeten worden.

Helaas kan het soms duurder zijn om je loopband te repareren dan om een nieuwe te kopen. Vraag naar opties voor recycling of het doneren van de loopband als deze niet meer te repareren is en of u meer kosten in rekening brengt om deze op de juiste manier te laten weggooien.