Sugiliet werking & spirituele betekenis

Sugiliet: De Betekenis, Eigenschappen en Voordelen

Sugiliet is een zeldzaam mineraal dat in 1944 werd ontdekt door de Japanse petroloog Ken-ichi Sugi. Het werd voor het eerst gevonden in de Iwagi Islet, Ehime Prefecture, Japan. De naam “sugiliet” werd gegeven ter ere van de ontdekker.

Sugiliet is een paars tot roze mineraal dat voornamelijk bestaat uit kalium, natrium, lithium, ijzer, mangaan, aluminium en silicium. Het is een van de meest gewilde edelstenen vanwege zijn zeldzaamheid en unieke kleur. Sugiliet wordt vaak gevonden in de vorm van massieve, botryoidale en korrelige aggregaten.

In dit artikel zullen we je alle informatie geven over sugiliet, inclusief de betekenis, eigenschappen en voordelen. We zullen ook enkele veelgestelde vragen beantwoorden en tips geven over hoe je sugiliet kunt gebruiken als sieraad of decoratie.

Betekenis van Sugiliet

Sugiliet wordt vaak beschouwd als de “liefdessteen” vanwege zijn vermogen om een ​​sterk spiritueel bewustzijn te bevorderen en de hartchakra te openen. Het wordt vaak gebruikt om de spirituele groei en ontwikkeling te bevorderen en om een ​​diepe verbinding met het universum te creëren.

De steen wordt ook geassocieerd met de kruinchakra en wordt vaak gebruikt om de intuïtie te versterken en de geest te kalmeren. Het heeft een zeer hoge vibratie en kan helpen bij het verminderen van stress, angst en depressie.

Eigenschappen van Sugiliet

Sugiliet heeft veel unieke eigenschappen die het een populaire keuze maken voor sieraden en decoratie. Hieronder staan enkele van de belangrijkste eigenschappen van sugiliet:

1. Kleur: Sugiliet is meestal paars tot roze van kleur, maar kan ook voorkomen in bruin, grijs en zwart.

2. Hardheid: De hardheid van sugiliet op de schaal van Mohs is ongeveer 6-6,5.

3. Dichtheid: De dichtheid van sugiliet varieert van 2,7 tot 2,9 g/cm3.

4. Transparantie: Sugiliet is meestal ondoorzichtig, maar kan soms doorschijnend zijn.

5. Glans: Sugiliet heeft een wasachtige tot zijdeachtige glans.

6. Brekingsindex: De brekingsindex van sugiliet varieert van 1,610 tot 1,630.

Voordelen van Sugiliet

Sugiliet heeft veel voordelen, zowel fysiek als spiritueel. Hieronder staan enkele van de belangrijkste voordelen van sugiliet:

1. Spiritueel bewustzijn: Sugiliet kan helpen bij het bevorderen van spiritueel bewustzijn en het openen van de hart- en kruinchakra’s.

2. Stressvermindering: Sugiliet kan helpen bij het verminderen van stress, angst en depressie.

3. Genezing: Sugiliet wordt vaak gebruikt voor genezing en kan helpen bij het bevorderen van een gezond immuunsysteem.

4. Creativiteit: Sugiliet kan helpen bij het bevorderen van creativiteit en het vinden van inspiratie.

5. Wijsheid: Sugiliet kan helpen bij het vergroten van wijsheid en het vinden van innerlijke rust.

Veelgestelde vragen over Sugiliet

1. Wat is de prijs van sugiliet?

De prijs van sugiliet varieert afhankelijk van de grootte, kwaliteit en zeldzaamheid. Het kan variëren van enkele tientallen tot duizenden euro’s.

2. Hoe kan ik sugiliet gebruiken als sieraad?

Sugiliet wordt vaak gebruikt als sieraad vanwege zijn unieke kleur en spirituele eigenschappen. Het kan worden gebruikt als hanger, armband, oorbellen of ring.

3. Hoe kan ik sugiliet gebruiken als decoratie?

Sugiliet wordt vaak gebruikt als decoratie vanwege zijn unieke kleur en textuur. Het kan worden gebruikt als boekensteun, paperweight, sculptuur of vaas.

4. Waar kan ik sugiliet kopen?

Sugiliet is verkrijgbaar bij edelstenenwinkels, online winkels en juweliers. Zorg ervoor dat je het koopt van een betrouwbare en gerenommeerde verkoper.

5. Is sugiliet geschikt voor elke sterrenbeeld?

Sugiliet is geschikt voor de sterrenbeelden Waterman, Vissen, Weegschaal en Stier.

Conclusie

Sugiliet is een zeldzame en unieke edelsteen die veel voordelen biedt, zowel fysiek als spiritueel. Het kan helpen bij het bevorderen van spiritueel bewustzijn, stressvermindering, genezing, creativiteit en wijsheid. Sugiliet kan worden gebruikt als sieraad of decoratie en is verkrijgbaar bij edelstenenwinkels, online winkels en juweliers. Als je op zoek bent naar een unieke en krachtige edelsteen, dan is sugiliet zeker een goede keuze.