Saffier werking & spirituele betekenis

Saffier: Een Diepgaande Gids Voor De Edelsteen

Als het gaat om edelstenen, is saffier een van de meest populaire en gewilde opties. De steen is bekend om zijn diepe blauwe kleur, maar er zijn ook saffieren in andere kleuren zoals roze, geel en groen. In deze gids zullen we dieper ingaan op de wereld van saffieren en alles wat u moet weten over deze prachtige edelsteen.

Wat Is Saffier?

Saffier is een edelsteen die behoort tot de korundfamilie en wordt gevormd in de aardkorst. Het is een van de hardste natuurlijke mineralen ter wereld en heeft een hardheid van 9 op de schaal van Mohs. Dit betekent dat het alleen kan worden bekrast door diamant. Saffieren worden meestal gevonden in alluviale afzettingen en worden al duizenden jaren gebruikt als sieraden.

Soorten Saffier

Saffieren zijn er in verschillende kleuren, variërend van blauw tot roze, geel, groen en zelfs kleurloos. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten saffieren:

– Blauwe saffier: Dit is de meest populaire en bekende kleur van saffier. De blauwe kleur ontstaat door de aanwezigheid van ijzer en titanium in de kristalstructuur.
– Roze saffier: Roze saffieren zijn zeldzamer dan blauwe saffieren en zijn gewild vanwege hun levendige kleur. De kleur ontstaat door de aanwezigheid van chroom in de kristalstructuur.
– Gele saffier: Gele saffieren zijn minder bekend dan blauwe en roze saffieren, maar ze zijn nog steeds prachtig. De kleur ontstaat door de aanwezigheid van ijzer en titanium in de kristalstructuur.
– Groene saffier: Groene saffieren zijn zeldzamer dan blauwe saffieren en hebben een unieke groene kleur. De kleur ontstaat door de aanwezigheid van ijzer en chroom in de kristalstructuur.
– Kleurloze saffier: Dit type saffier heeft geen kleur en wordt vaak gebruikt als diamantvervanger in sieraden.

Hoe Wordt Saffier Gedolven?

Saffieren worden voornamelijk gedolven in landen zoals Sri Lanka, Myanmar, Thailand, Australië en de Verenigde Staten. Het wordt meestal gedolven in alluviale afzettingen of in mijnen. Saffiermijnen zijn vaak diepe mijnen en mijnwerkers moeten voorzichtig zijn bij het delven van de saffieren om de kwaliteit en integriteit van de steen te behouden.

Hoe Wordt Saffier Gebruikt?

Saffieren worden al duizenden jaren gebruikt als sieraden en zijn gewild vanwege hun schoonheid en duurzaamheid. Ze worden vaak gebruikt in verlovingsringen, oorbellen, hangers en armbanden. Naast sieraden worden saffieren ook gebruikt in horloges en andere accessoires.

Saffier als Geboortesteen

Saffier is de geboortesteen voor de maand september en wordt vaak gebruikt in sieraden voor mensen die in die maand zijn geboren. Het wordt ook beschouwd als de steen van wijsheid en wordt geassocieerd met bescherming en voorspoed.

Saffier Behandelingen

Saffieren kunnen worden behandeld om hun kleur en helderheid te verbeteren. De meest voorkomende behandeling is hittebehandeling, waarbij de saffier wordt verhit om de kleur en helderheid te verbeteren. Andere behandelingen omvatten diffusiebehandeling, oppervlaktebehandeling en oliën.

Saffier Kwaliteit en Waarde

De kwaliteit en waarde van saffieren worden bepaald door verschillende factoren, waaronder kleur, helderheid, snit en grootte. Blauwe saffieren met een diepe, verzadigde kleur zijn over het algemeen meer waardevol dan saffieren met een blekere kleur. De helderheid van de saffier is ook belangrijk en stenen met weinig tot geen insluitsels zijn over het algemeen meer waardevol dan stenen met veel insluitsels.

Saffier Cadeau Geven

Saffieren worden vaak gegeven als cadeau voor jubilea, verjaardagen en andere speciale gelegenheden. Het is een prachtig en duurzaam cadeau dat de ontvanger zal waarderen en koesteren.

Saffier FAQ’s

1. Wat is de hardheid van saffier?

Saffier heeft een hardheid van 9 op de schaal van Mohs, waardoor het een van de hardste natuurlijke mineralen ter wereld is.

2. Wat is de meest populaire kleur van saffier?

De meest populaire kleur van saffier is blauw.

3. Hoe worden saffieren gedolven?

Saffieren worden voornamelijk gedolven in alluviale afzettingen of in mijnen.

4. Wat is de geboortesteen voor september?

Saffier is de geboortesteen voor september.

5. Kan saffier worden behandeld?

Ja, saffieren kunnen worden behandeld om hun kleur en helderheid te verbeteren.

Conclusie

Saffier is een prachtige edelsteen die gewild is vanwege zijn diepe kleur en duurzaamheid. Het wordt al duizenden jaren gebruikt als sieraden en wordt vaak gegeven als cadeau voor speciale gelegenheden. Of u nu op zoek bent naar een verlovingsring of gewoon een prachtig sieraad, saffier is een uitstekende keuze.