Polychroom Jaspis werking & spirituele betekenis

Polychroom Jaspis: Een Kleurrijke Edelsteen Met Geneeskrachtige Eigenschappen

Polychroom Jaspis is een edelsteen die bekend staat om zijn kleurrijke en prachtige patronen. Het is een populaire edelsteen die veel wordt gebruikt in sieraden en decoraties. Maar deze edelsteen heeft ook geneeskrachtige eigenschappen die al eeuwenlang worden gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op Polychroom Jaspis en alles wat je moet weten over deze prachtige edelsteen.

Wat is Polychroom Jaspis?

Polychroom Jaspis, ook wel bekend als “Woestijnjaspis” of “Regenboogjaspis”, is een variant van de Jaspisfamilie. Het is een prachtige edelsteen die wordt gekenmerkt door zijn levendige kleuren en patronen. Polychroom Jaspis wordt gevonden in landen zoals Mexico, Australië, India en de Verenigde Staten.

De kleuren van Polychroom Jaspis variëren van rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. De patronen op de steen zijn uniek en gevarieerd, waardoor elke steen uniek is. De steen is ook doorschijnend en heeft een glanzende afwerking.

Geneeskrachtige eigenschappen van Polychroom Jaspis

Polychroom Jaspis heeft verschillende geneeskrachtige eigenschappen die al eeuwenlang worden gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen. Hieronder vindt u enkele van de meest voorkomende toepassingen van Polychroom Jaspis in de geneeskunde:

1. Verhoogt de energie

Polychroom Jaspis staat bekend om zijn vermogen om de energie te verhogen en de vitaliteit te herstellen. Het helpt bij vermoeidheid en uitputting en geeft een boost aan het immuunsysteem.

2. Verbetert de spijsvertering

Polychroom Jaspis helpt bij de spijsvertering en vermindert de symptomen van indigestie en maagklachten. Het verbetert ook de opname van voedingsstoffen in het lichaam.

3. Verlicht stress en angst

Polychroom Jaspis heeft een kalmerende werking op het zenuwstelsel en kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Het bevordert ook een gevoel van rust en ontspanning.

4. Verlicht pijn

Polychroom Jaspis kan helpen bij het verminderen van pijn en ontsteking in het lichaam. Het wordt vaak gebruikt om pijnlijke spieren en gewrichten te behandelen.

5. Verbetert de bloedcirculatie

Polychroom Jaspis kan helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie in het lichaam. Dit kan helpen bij het verminderen van de symptomen van koude handen en voeten en het verbeteren van de algehele gezondheid van het hart.

FAQs over Polychroom Jaspis

1. Wat is het verschil tussen Polychroom Jaspis en andere varianten van Jaspis?

Polychroom Jaspis is een variant van de Jaspisfamilie die bekend staat om zijn kleurrijke en prachtige patronen. Het verschil tussen Polychroom Jaspis en andere varianten van Jaspis is voornamelijk te vinden in de kleur en het patroon van de steen.

2. Hoe gebruik ik Polychroom Jaspis voor genezingsdoeleinden?

Polychroom Jaspis kan worden gebruikt voor genezingsdoeleinden door het op de huid te dragen als sieraad of door het te gebruiken tijdens meditatie of reiki-sessies. Het kan ook worden gebruikt in elixirs en sprays voor uitwendig gebruik.

3. Is Polychroom Jaspis veilig voor gebruik?

Polychroom Jaspis is over het algemeen veilig voor gebruik, maar het is altijd raadzaam om een gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen voordat u begint met het gebruik van edelstenen voor genezingsdoeleinden.

4. Hoe kan ik Polychroom Jaspis reinigen en opladen?

Polychroom Jaspis kan worden gereinigd door het onder stromend water te houden of door het te plaatsen in een kom met zout water. Het kan ook worden opgeladen door het in direct zonlicht te plaatsen of door het te plaatsen op een stuk bergkristal.

5. Waar kan ik Polychroom Jaspis kopen?

Polychroom Jaspis is verkrijgbaar bij de meeste winkels die edelstenen en mineralen verkopen, evenals online via verschillende retailers.

Conclusie

Polychroom Jaspis is een prachtige edelsteen die niet alleen bekend staat om zijn esthetische waarde, maar ook om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Het kan helpen bij de behandeling van verschillende aandoeningen en heeft een kalmerende werking op het zenuwstelsel. Of je nu op zoek bent naar een mooie toevoeging aan je sieradencollectie of naar een natuurlijke manier om je gezondheid te verbeteren, Polychroom Jaspis is zeker een edelsteen om te overwegen.