Pilates gebruiken om in topvorm te komen

Pilates gebruiken om in topvorm te komen

bodymindspirit / Ben Goldstein


  • Fundamentele concepten
  • Aan de slag met Pilates
  • Hoe weet je of Pilates geschikt voor je is

In vorm komen met Pilates is verantwoordelijkheid nemen voor je totale gezondheid. Verre van alleen fysieke fitheid, werd het Pilates-systeem gedefinieerd door de oprichter Joseph Pilates, als “volledige coördinatie van lichaam, geest en geest.”

Je kunt kracht, flexibiliteit en een sterkere kern verwachten. Maar de primaire bedoeling van de methode is veel belangrijker. Voordat je in een les of een-op-een trainingssessie springt, moet je enkele van de onderliggende concepten en principes van Pilates begrijpen.

Fundamentele concepten

Joseph Pilates zei dat het doel van Pilates was “een uniform ontwikkeld lichaam met een gezonde geest die volledig in staat is om onze vele en gevarieerde dagelijkse taken op natuurlijke, gemakkelijke en bevredigende wijze uit te voeren met spontane pit en plezier.”

Symmetrie en uitlijning

Symmetrie en uitlijning vormen de basis van fysiek welzijn. De meeste musculoskeletale aandoeningen en verwondingen zijn te wijten aan slechte uitlijning en asymmetrieën.

Pilates is gerichte symmetrische training. Door je te concentreren op het egaliseren van de lichaamszijden van het lichaam en het balanceren van beweging en kracht, bereik je bewegingsgemak dat je misschien nog niet eerder hebt ervaren.

Toegankelijk voor iedereen

In vorm komen met Pilates is een pad dat iedereen kan bewandelen. Alle Pilates oefeningen kunnen worden aangepast aan de behoeften van het individu. Of je nu traint met de Pilates-apparatuur of de matoefeningen, je kunt de beweging en intensiteit aanpassen aan je niveau.

Welke Pilates-stijl u ook verkiest, het wordt aanbevolen om met een individuele leraar te werken om u te helpen het beste programma voor uw beoogde resultaten te ontwerpen.

Kernprincipes

De Pilates principes zijn centreren, concentratie, controle, precisie, ademhaling en flow. Deze principes onderscheiden Pilates van veel andere trainingen, die de fysieke aspecten van wellness kunnen aanpakken, maar niet werken om de mentale en emotionele elementen van gezondheid te integreren.

Aan de slag met Pilates

Pilates oefening begint met de kern van je lichaam. Volledige ademhalingen verfrissen je cellen met je hart en bloedsomloop die vers bloed in je weefsels pompen. Het trainen van de diepe spieren van je buik, rug en bekken (je Pilates-krachtpatser) zal je wervelkolom ondersteunen en stabiliteit in je bekken en schouders bieden terwijl je beweegt.

Wanneer u de kern versterkt en stabiliseert, kunt u veilig uit het midden bewegen om de flexibiliteit van uw wervelkolom te vergroten, uw spieren te strekken en het bewegingsbereik in uw gewrichten te verbeteren.

Pilates Trainingen

Pilates is een progressief systeem. Als je consistent bent met je Pilates-training, voeg je nieuwe bewegingen toe en verhoog je je uithoudingsvermogen en intensiteit bij elke training. Naarmate je vordert, zul je merken dat het tempo van een training toeneemt, net als de kracht- en stabiliteitsuitdagingen.

Als je eenmaal ervaring hebt met het Pilates matwerk, kun je uitdaging en variatie toevoegen met Pilates apparatuur. Je kunt thuis kleine apparatuur gebruiken, of je kunt lessen volgen in een studio om apparatuur zoals de reformer en Pilates-stoel op te nemen

Om in vorm te komen met Pilates, adviseerde Joseph Pilates een minimum van 3 sessies per week. Hoewel u het matwerk elke dag kunt doen, moet het werk aan apparatuur om de andere dag worden gespreid. U kunt beginnen met korte mattrainingen van slechts 10 minuten. Je doel is om je een weg te banen naar 45 minuten tot een uur.

Werk waar mogelijk samen met een pilates-instructeur die je door de juiste vorm kan leiden en je vooruit kan helpen naar je doelen.

Hoe weet je of Pilates geschikt voor je is

De beste manier om te bepalen of Pilates geschikt voor je is, is door het eens te proberen, hetzij tijdens een studioles of online. Het voordeel van een studioles onder leiding van een instructeur is de live coaching en alignment cues en fixes die de ervaring comfortabeler en aangenamer voor je kunnen maken.

Pilates is ideaal voor diegenen die hun kernkracht willen vergroten, hun rug willen beschermen of rugpijn willen verminderen. Als je momenteel echter rugpijn of spanning hebt, is het belangrijk om je plannen om Pilates te proberen met een zorgverlener te bespreken en idealiter naar een live les te gaan waar een instructeur er zeker van kan zijn dat je je bewegingen op de juiste manier aanpast.

Als spieropbouw je doel is, zal Pilates je helpen, maar misschien moet je ook krachttraining toevoegen. Hoewel Pilates in staat is om wat spierkracht en uithoudingsvermogen op te bouwen, is het niet uitdagend genoeg om mu op te bouwen.sclegrootte of sterkte boven een fundamenteel niveau. Evenzo, als u het cardiovasculaire uithoudingsvermogen of de capaciteit wilt vergroten, zal Pilates geen effectieve trainingsmethode zijn.

Een woord van bodymindspirit

Veel mensen vinden Pilates een bevredigend fitnessregime. In traditionele oefeningstermen is Pilates een systeem van matige kracht- en flexibiliteitstraining. U verhoogt uw kernkracht en stabiliteit, waardoor de kans op lage rugpijn wordt verminderd, wat een veel voorkomende klacht is. Als je eenmaal begint, begin je alle extra voordelen van Pilates te begrijpen.

Werk waar mogelijk samen met een pilates-instructeur die je door de juiste vorm kan leiden en je vooruit kan helpen naar je doelen.