Nordic Walking en Exerstriding Fitness Pole Walking Methoden

Nordic Walking en Exerstriding Fitness Pole Walking Methoden
Vrouw die met paal in de hand loopt

Thomas_EyeDesign / Getty Images


Fitness wandelstokken kunnen worden gebruikt om jezelf een betere training te geven tijdens het lopen, waarbij je zowel je bovenlichaam als je heupen en benen aanspreekt. Leer meer over de twee basistechnieken, exerstriding en nordic walking, en wat ze van elkaar onderscheidt.

Beide fitnesstechnieken verschillen van het gebruik van wandelstokken, meestal voor stabiliteit, zoals wordt gedaan tijdens het wandelen of voor mensen die stokken gebruiken voor balans en vertrouwen in het lopen. In plaats daarvan zijn exerstriding en nordic walking gericht op het verbranden van meer calorieën en het trainen van meer spieren.

Fitness Paalwandeltechnieken

De exerstriding techniek is ontwikkeld door Tom Rutlin van Exerstrider in de VS. De nordic walking techniek is later in Europa ontwikkeld.

Wat de twee technieken gemeen hebben, is dat de wandelaar twee fitnesswandelstokken heeft en de palen in tegenstelling tot hun voetbeweging plant. De wandelaar oefent naast de beenspieren ook het bovenlichaam en de kernspieren, terwijl hij enige impact op het onderlichaam verlicht.

Het grootste verschil tussen de exerstrider techniek en de nordic walking techniek zit in de armverlenging.

Dit is wat u moet weten over de belangrijkste verschillen in hoe elk type palen wordt geplant, de techniek voor de rugslag en hoe palen zijn ontworpen.

Verschillen in Exerstrider Wandelstokken vs. Nordic Walking Stokken

Exerstrider-palen hebben geen riemen of demi-handschoenen, terwijl nordic walking-stokken dat wel hebben. Met de riemen of handschoenen op nordic walking-stokken kunnen Nordic walkers de stokken aan het einde van de rugslag loslaten en de grepen opvangen terwijl ze naar voren gaan naar de voorste slag / paalplant.

In plaats daarvan hebben exerstrider pole grips een groot uitlopend deel van de grip. Deze grip speelt een rol bij hoe de palen zijn ontworpen om te worden gebruikt wanneer ze worden geplant. Veel trekkingstokken hebben een vergelijkbaar ontwerp, dus exerstriding-techniek kan worden gebruikt met trekkingstokken. Je kunt de nordic walking-techniek niet gebruiken met wandelstokken omdat ze de benodigde handschoen of riem missen.

Verschil in pole plant / arm swing voor exerstriding vs. nordic walking

Bij de exerstriding-techniek strekt de wandelaar de paal naar voren en plant deze terwijl de arm in de handdrukpositie staat. De rollator duwt vervolgens stevig op de paal terwijl hij naar voren stapt, als een pomphandvat. Het uitlopende onderste gedeelte van de grip maakt het mogelijk om druk uit te oefenen op de paal tijdens deze armslag. De rollator houdt te allen tijde grip op het stokhendel.

Exerstriding Techniek

Bij nordic walking worden de palen continu naar achteren gebogen en komt de paalplant wanneer de arm gebogen is, dan wordt een zachtere weerstand gegeven tijdens het naar voren stappen. De hand laat de paal uiteindelijk volledig los op de rugslag, waarbij de handschoen of riem de paalgreep terug in de handpalm knapt als deze naar voren komt.

Spierbetrokkenheid

Rutlin gelooft dat de spierbetrokkenheid met exerstriding superieur is aan de armpositie / rugslag van de Nordic Walking-techniek.

Zoals Rutlin uitlegt: “Je kunt hetzelfde resultaat krijgen door met je arm op een aanrecht te staan (of zelfs als je zit door je arm uit te strekken over je tafel of bureau) en eerst naar beneden te duwen met de elleboog gebogen op 90 graden, en dan met de arm uitgestrekt in de handdrukpositie. In beide posities is het eerste dat je waarschijnlijk opvalt hoe de tricepspier (op de achterkant van de bovenarmen) samentrekt. Terwijl je met beide armposities naar beneden duwt, let dan op de intensiteit van de spiersamentrekkingen in de borst-, buik-, latissimus dorsi- en spinale erector (rug) spieren. ”

Rutlin gelooft dat zijn techniek zorgt voor een grotere betrokkenheid van grote kernkrachtspieren en intensere algehele spiercontracties.

In vergelijking met lopen zonder stokken, hebben studies consequent een verhoogde calorieverbranding aangetoond bij het gebruik van fitnesswandelstokken met de Nordic Walking-techniek en de exerstriding-techniek, evenals het gebruik van wandelstokken op een vergelijkbare manier.

Hoe een fitness pole walking-techniek te kiezen

Misschien vindt u dat een van de technieken beter voor u werkt dan de andere. Een voordeel van de exerstriding techniek is dat je het kunt doen met trekkingstokken of nordic walking stokken.

Als je maar één set stokken wilt bezitten, kun je een paar trekkingstokken kopen en ze vervolgens gebruiken om te oefenen voor fitness en ze gebruiken voor stabiliteit wanneer je ze op het pad nodig hebt. Ondertussen heb je nordic walking-stokken nodig voor nordic walking en ze werken misschien niet goed alleen te gebruiken voor stabiliteit.

Het grootste verschil tussen de exerstrider techniek en de nordic walking techniek zit in de armverlenging.

In vergelijking met lopen zonder stokken, hebben studies consequent een verhoogde calorieverbranding aangetoond bij het gebruik van fitnesswandelstokken met de Nordic Walking-techniek en de exerstriding-techniek, evenals het gebruik van wandelstokken op een vergelijkbare manier.