Moet je koffie drinken voor een training?

Moet je koffie drinken voor een training?

Sommige actieve volwassenen en atleten willen de atletische prestaties verbeteren met stimulerende middelen, maar zonder de nadelige effecten van ongereguleerde supplementen. Koffie kan een nuttig alternatief zijn omdat het het natuurlijke stimulerende middel cafeïne bevat. Zwarte koffie is een populaire pre-workout drank geworden.

Lees meer over de mogelijke voordelen van het drinken van koffie voor een training voor prestaties, energie, uithoudingsvermogen, calorieverbranding en meer.

1

Koffie helpt vet te verbranden en energie te stimuleren

Koffie

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


De hoge niveaus van cafeïne in koffie verbeteren het vermogen van het lichaam om vet te verbranden tijdens het sporten aanzienlijk. Bovendien betekent het drinken van koffie in de ochtend dat je overdag minder calorieën consumeert, omdat cafeïne de eetlust onderdrukt.

Onderzoek toont aan dat cafeïne zorgt voor een significante toename van vetoxidatie (verbranding) als gevolg van een verhoogd metabolisme. Dit betekent dat koffie zorgt voor een effectievere vetverbranding tijdens een training en gedurende enkele uren na de training.

De meeste studies over cafeïne gebruiken een dosering van 5 mg tot 6 mg kg per kilogram lichaamsgewicht. Als u een atleet van 150 pond bent (ongeveer 68 kilogram lichaamsgewicht), zou uw aanbevolen dosis ongeveer 340 mg tot 409 mg cafeïne zijn. Een kopje koffie bevat ongeveer 95 tot 100 mg cafeïne.

Als u nog nooit eerder cafeïne hebt gebruikt, is een aanbevolen startdosis 2 mg tot 3 mg cafeïne per kilogram gewicht, of 136 mg tot 204 mg voor een persoon van 150 pond.

Cafeïne zit binnen ongeveer 15 minuten na consumptie in je bloedbaan. Het piek stimulerende effect van koffie treedt 40 tot 80 minuten na het drinken van een kopje op. Zodra cafeïne in de bloedbaan komt, reageert het lichaam op verschillende manieren.

Bloeddruk en hartslag nemen toe, vetvoorraden worden afgebroken en vetzuren komen vrij in de bloedbaan. Het resultaat: Veel mensen voelen zich energiek en klaar voor een geweldige training.

Mensen die zwanger zijn of medische aandoeningen hebben zoals hypertensie, zure reflux of cafeïnegevoeligheid mogen geen koffie drinken zonder eerst contact op te nemen met hun arts.

2

Koffie verhoogt het metabolisme

Cafeïne verbetert de stofwisseling, dat is de snelheid die het lichaam gebruikt of energie verbrandt. Onderzoek toont aan dat het consumeren van koffie geassocieerd is met een significante toename van de stofwisseling tijdens de inname van cafeïne en gedurende drie uur.

Het lichaam reageert op koffie en cafeïne, net als elk ander medicijn. Gewoonlijk gebruik van grote doses is contraproductief. In dit geval is meer niet beter en is er een kleine hoeveelheid nodig om geweldige resultaten te bereiken.

3

Koffie verbetert atletische prestaties

“Cafeïne verbetert effectief verschillende soorten prestaties wanneer het wordt geconsumeerd in lage tot matige doses”, aldus de International Society of Sports Nutrition. Zelfs als je al een koffiedrinker bent, zul je merken dat het consumeren van je koffie voordat je gaat sporten een verschil maakt in prestaties.

Cafeïne stelt een atleet in staat om langer te trainen, met een groter vermogen en weerstand tegen vermoeidheid. Duursporters blijken veel baat te hebben bij koffie.

Koffie stimuleert het lichaam om vetreserves te gebruiken, in plaats van spierglycogeen (suiker), tijdens lange trainingen. Dit zorgt voor langdurig gebruik van werkende spieren.

Onderzoek naar koffie en de snelheid van waargenomen inspanning (RPE) geeft aan dat atleten een positievere trainingservaring hadden wanneer ze koffie consumeerden. Ze voelden minder vermoeidheid en inspanning tijdens hun trainingssessies.

4

Koffie bevordert een betere concentratie

Koffie en cafeïne verbeteren de mentale focus. Cafeïne is een natuurlijk stimulerend middel dat de hersenfunctie kan stimuleren en een positieve invloed kan hebben op de gebieden van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor geheugen en concentratie. Wanneer het denken scherp is, worden trainingen productiever en effectiever.

Een studie van oudere volwassenen wees uit dat cafeïne de mentale prestaties kan verbeteren en de progressie van leeftijdsgerelateerde mentale achteruitgang kan verminderen.

Ander onderzoek onderzocht de effecten van cafeïne-inname op de prefrontale kwab van de hersenen. Dit gebied van de hersenen is specifiek voor aandachtsspanne, planning en concentratie. De resultaten bepaalden dat cafeïne de hersenfunctie op dit gebied verbeterde.

Een andere studie mat de cognitieve effecten van cafeïne op atleten. De atleten die cafeïne consumeerden voorafgaand aan intensieve fitnesstraining vertoonden een verbeterde concentratie met het vermogen om hoge niveaus van lichaamsbeweging te behouden intensiteit. Deze resultaten omvatten ook atleten zonder voldoende slaap.

5

Koffie vermindert spierpijn

Een kleine studie met 9 vrouwen suggereerde dat het drinken van twee kopjes koffie spierpijn na de training kan verminderen. Dit is belangrijk voor actieve mensen die zich zorgen maken over pijn na een intensieve training.

Een andere kleine studie van 9 cafeïne-consumerende mannen vond dat cafeïne de spierpijn na de training aanzienlijk verminderde en de hersteltijd verkortte in vergelijking met een placebo wanneer gemeten op dag 2 en 3 na de training.

Deelnemers die koffie dronken voorafgaand aan de krachttraining van het bovenlichaam, konden ook meer herhalingen voltooien op hun laatste set.

Het drinken van een kopje koffie voorafgaand aan het sporten kan degenen helpen die de neiging hebben om op te geven tijdens een training. Oefening kan pijnlijke melkzuuropbouw veroorzaken wanneer de spier wordt belast. Sommige mensen stoppen met sporten vanwege dit ongemak.

6

Koffie helpt ziektes te bestrijden

Koffie bevat krachtige antioxidanten die het risico op ziekte kunnen verminderen. Antioxidanten werken door het verwijderen van vrije radicalen die ontstekingen veroorzaken, wat resulteert in ziekten en aandoeningen. Koffie is een van de belangrijkste bronnen van antioxidanten die Amerikanen in hun dieet consumeren.

Koffie en cafeïne zijn in verband gebracht met ziektepreventie. Studies hebben aangetoond dat koffie ontstekingen vermindert, de symptomen van de ziekte van Parkinson verbetert en de incidentie van bepaalde kankers verlaagt. Het kan ook het voorkomen van galstenen verminderen.

Een woord van bodymindspirit

Als je behoefte hebt aan een kleine boost voor je trainingssessie, kan koffie de moeite waard zijn om te proberen. Het is bewezen dat het een kleine energieboost geeft en minder stimulerend kan zijn met minder bijwerkingen dan pre-workout supplementen.

Zorg ervoor dat u het gebruik van koffie of een andere stof met uw arts bespreekt als u zich zorgen maakt of chronische aandoeningen heeft.

Mensen die zwanger zijn of medische aandoeningen hebben zoals hypertensie, zure reflux of cafeïnegevoeligheid mogen geen koffie drinken zonder eerst contact op te nemen met hun arts.