Mierikswortel voedingsfeiten en gezondheidsvoordelen

Mierikswortel voedingsfeiten en gezondheidsvoordelen
Mierikswortel

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


 • Voedingswaarde feiten
 • Gezondheidsvoordelen
 • Allergieën
 • Bijwerkingen
 • Wanneer het het beste is
 • Hoe zich voor te bereiden

Als hoofdbestanddeel van eersteklas ribdiners en buffetlijnen over de hele wereld, biedt mierikswortel een pittige, pittige bite die elke ster voorgerecht aanvult. Met een smaak die je ogen rood kan maken, mierikswortel brengt meer naar je maaltijd dan zijn scherpe smaken, wordt de specerij al duizenden jaren gebruikt vanwege zijn waardevolle gezondheidseigenschappen. Mierikswortel heeft het vermogen om kankerverwekkende vrije radicalen te helpen verwijderen, antioxidanten te bieden en de gezondheid van het hart te beïnvloeden.

Misschien wilt u echter voorzichtig mierikswortel eten. De warmte komt voort uit isothiocyanaat, een verbinding die, wanneer geoxideerd door lucht en speeksel, een kruid kan creëren dat je sinussen laat lopen. Voor de niet-ingewijden zou een lichte aanraking bij het onderdompelen van vlees in deze specerij u het beste van pas komen. Mierikswortel is een voedsel waarvoor je je tolerantie moet opbouwen om te voorkomen dat je de rest van je maaltijd doorbrengt met het snuiten van je loopneus en het deppen van je tranen.

Mierikswortel Voedingsfeiten

Deze voedingsinformatie, voor 1 eetlepel (15 gram) mierikswortel, wordt verstrekt door de USDA.

 • Calorieën: 7.2
 • Vet: 0,103 g
 • Natrium: 63 mg
 • Koolhydraten: 1,7 g
 • Vezel: 0,495 g
 • Suikers: 1,2 g
 • Eiwit: 0,177 g

Koolhydraten

Je consumeert 1,7 gram koolhydraten in een portie mierikswortel. De koolhydraten zitten vooral in de toegevoegde suikers. Mierikswortel bevat slechts drie hoofdingrediënten- mierikswortelwortel, azijn en zout, dus koolhydraten zullen afkomstig zijn van extra voedingsmiddelen die de huisbereider of het merk toevoegt om de smaak te veranderen.

Vetten

Mierikswortel is een vetarm voedsel met totale lipidevetten van iets meer dan 0,1 gram. Het vet komt van de verse mierikswortel gemalen wortel. Hoewel je waarschijnlijk niet volledig vetvrije mierikswortel op de markt zult vinden, is de hoeveelheid die het bevat bijna verwaarloosbaar.

Eiwit

Het eiwitgehalte is minder dan 0,2 gram. Als je meer eiwit in de kruiderij wilt genereren, kun je extra knolgewas toevoegen. Je kunt echter beter je eiwitten consumeren uit het vlees of de groenten die je in de mierikswortel doopt.

Vitaminen en Mineralen

Hoewel een portie mierikswortel slechts 1 eetlepel is, zijn er een groot aantal vitamines en mineralen, waaronder de volgende 8,4 milligram calcium, 4 milligram magnesium, 4,65 milligram fosfor, 36,9 milligram kalium en 3,75 milligram vitamine C.

Calorieën

Een eetlepel mierikswortel bevat iets meer dan 7 calorieën. Ongeveer 85% van de calorieën komt uit water, waardoor dit een caloriearme, vetarme smaakmaker is met een hoge dosis calcium, fosfor en kalium in één kleine portie.

Gezondheidsvoordelen

Hoewel mensen meestal geen mierikswortel in grote hoeveelheden doen, kan het enkele voordelen hebben. Hier zijn enkele potentiële gezondheidsvoordelen die voortkomen uit het consumeren van mierikswortel.

Kan anti-kanker eigenschappen bieden

Alle drie de soorten mierikswortel verkocht in de Verenigde Staten , (U.S. Fancy, U.S. No. 1, en U.S. No. 2
volgens de USDA-normen) kan helpen bij het elimineren van kankerverwekkende vrije radicalen, volgens een studie van de Universiteit van Illinois en gepubliceerd in de Tijdschrift voor Landbouw- en Voedingschemie.

Onderzoekers ontdekten dat de verbindingen in mierikswortel, bekend als glucosinolaten, kankerbestrijdend zijn. In feite zijn de kankerbestrijdende mogelijkheden van mierikswortel 10 keer groter dan andere kankerbestrijdende groenten, zoals broccoli.

Kan van invloed zijn op de cardiovasculaire gezondheid

Mierikswortel kan ook helpen bij cardiovasculaire zorg. In een onderzoek naar de acute effecten van mierikswortel met behulp van een vijfweg, placebo-gecontroleerde, enkelblinde, cross-over studie, kregen 22 mannen 8,3 gram mierikswortel in een brunchmaaltijd of een placebo.

De resultaten toonden aan dat mierikswortel de hartslag verlaagde en de diastolische bloeddruk verhoogde (de druk in de slagaders wanneer het hart rust tussen de hartslagen) in vergelijking met de placebo.

Kan bacteriën doden

Mierikswortel kan helpen om je lichaam vrij te houden van bepaalde bacteriën. In een onderzoek van Biocontrole Wetenschap, de isothiocyanaten (van nature voorkomende kleine moleculen gevormd uit kruisbloemige groenten) geëxtraheerd uit mierikswortelwortel vernietigden zes soorten orale micro-organismen. Vanwege deze resultaten suggereren onderzoekers dat mierikswortelwortel kan dienen als een antimicrobieel middel.

Bevat anti-aging potentieel

Mierikswortelwortel is rijk aan antioxidanten, die je lichaam helpen beschermen tegen cellulaire schade. Onderzoekers ontdekten dat de wortelweefsels van mierikswortel maar liefst 75% van het arseen uit het lichaam kunnen verwijderen. Het significante nadelige effect veroorzaakt door blootstelling aan arseen is oxidatieve stress – een stress die vroegtijdige veroudering kan veroorzaken.

Allergieën

Hoewel allergieën voor mierikswortel en andere soortgelijke voedingsmiddelen zoals wasabi zeldzaam zijn, zijn ze mogelijk. In sommige gevallen kunnen ze een branderig gevoel, uitslag en gezwollen lippen veroorzaken.

In hoge doses kunt u verbranding van de mond, neus, keel en maag opmerken, evenals zwaar zweten, droog deinen of braken en diarree. Je huid kan ook geïrriteerd en rood worden bij contact of als je de wortel inademt tijdens het raspen. Als u vermoedt dat u allergisch bent voor mierikswortel, is het belangrijk om contact op te nemen met een zorgverlener voor evaluatie en testen.

Bijwerkingen

Mierikswortel kan meer urineren veroorzaken, dus mensen met nierproblemen willen misschien met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg praten voordat ze deze specerij regelmatig in hun dieet opnemen. Kinderen jonger dan 4 jaar willen misschien mierikswortel vermijden omdat ze irritatie in hun spijsverteringskanaal kunnen ervaren.

Mierikswortel is niet bekend om ernstige interacties met medicijnen. Als u echter overweegt om mierikswortel medicinaal te gebruiken, praat dan eerst met een zorgverlener om te bepalen of het geschikt is voor u en uw specifieke situatie.

Wanneer het het beste is

Mierikswortel is lang houdbaar. Volgens de Mierikswortel Informatieraad zal mierikswortel 4 tot 6 maanden in de koelkast blijven staan. Je kunt het ook maximaal 1 jaar in de vriezer bewaren.

Hoe zich voor te bereiden

De beste manier om mierikswortel te eten is als kruiderij met bereid vlees, zoals prime rib of een rundergebraad. Om de mierikswortel heter te maken na het raspen, wacht je een paar minuten voordat je de azijn en het zout toevoegt.

Volgens de Mierikswortel Informatieraad moet je de azijn onmiddellijk toevoegen als je een milde mierikswortelsmaak wilt, omdat de azijn de smaak stabiliseert. Je kunt ook suiker, room of plantaardige olie toevoegen voor verschillende mierikswortel smaakprofielen.

 • Calorieën: 7.2
 • Vet: 0,103 g
 • Natrium: 63 mg
 • Koolhydraten: 1,7 g
 • Vezel: 0,495 g
 • Suikers: 1,2 g
 • Eiwit: 0,177 g