Meer koud water drinken verbrandt een paar calorieën meer

Meer koud water drinken verbrandt een paar calorieën meer
Vrouw die water uit waterfles drinkt

Manuela Larissegger / Cultura / Getty Images

U zult van bijna elke bron advies zien dat u ervoor moet zorgen dat u voldoende water drinkt wanneer u probeert af te vallen. Het vervangen van gewoon water door suikerhoudende dranken is een manier om calorieën te verminderen. Sommige studies zeggen dat water, vooral koud water, extra gewichtsverlies effecten heeft bij het verminderen van de calorieën die je eet en je helpt vet te verbranden.

Koud water en het verbranden van calorieën

Een theorie is dat je lichaam calorieën moet verbranden om koud water of water op kamertemperatuur op lichaamstemperatuur te brengen. Dit warmtevormingsproces wordt thermogenese genoemd.

Een kleine studie uit 2003 beweerde dat het drinken van water je kan helpen om elke dag een paar calorieën meer te verbranden.De auteurs van de studie berekenden dat mensen 50 calorieën per 1,5 liter water verbranden. Dit zou ongeveer 17 calorieën per waterfles (0,5 liter) zijn, het equivalent van 4 M &M & snoepjes. De auteurs schatten dat een derde van de verbrande calorieën na het drinken te wijten zijn aan thermogenese (5 tot 6 calorieën per waterfles).

Een vervolgstudie betwistte de impact van thermogenese.Onderzoekers vonden geen verschil in verbrande calorieën in rust versus verbrande calorieën na het drinken van water op kamertemperatuur. Deelnemers verbrandden meer calorieën na het drinken van koud water (37 graden F), ongeveer 15 calorieën per waterfles, wat veel lager was dan verwacht voor het temperatuurverschil.

Beide studies suggereerden dat het aantal verbrande calorieën na het drinken van water slechts gedeeltelijk wordt beïnvloed door de temperatuur. Het grootste deel van het energieverbruik lijkt afkomstig te zijn van het lichaam dat werkt aan het in evenwicht brengen van vloeistof-, zout- en sucroseniveaus na de instroom van extra water.

Met alle dingen gelijk, als je de voorkeur geeft aan koud water, ga je gang en koel het. Weinig mensen vinden water op kamertemperatuur zo smakelijk en je kunt er minder van drinken. De meest recente richtlijnen van het American College of Sports Medicine over hydratatie bevelen aan dat atleten en mensen die zich bezighouden met lichaamsbeweging gekoeld water drinken, omdat ze er meer van willen drinken.

Hoeveel water je elke dag nodig hebt

Hoeveel water je elke dag moet drinken, ongeacht het dieet, is een veel voorkomende vraag. Afgezien van het water dat je in voedsel krijgt, zeggen medische referenties dat vrouwen elke dag tussen de 11 en 12 kopjes dranken (2,7 liter) moeten drinken en mannen tussen de 15 en 16 kopjes (3,7 liter) dranken moeten drinken.Met lichaamsbeweging moet je het water aanvullen dat je verliest door zweet.

Waarom zou je meer water drinken tijdens een dieet?

Veel dieetplannen adviseren u om meer water te drinken wanneer u wilt afvallen. Meer water drinken “spoelt niet alleen vet” zoals soms wordt beweerd, maar er zijn gewichtsverliesgerelateerde redenen om water te drinken.

  • Het drinken van een groot glas water wanneer je honger hebt en voordat een maaltijd of snack de maag kort vult en je een voller gevoel geeft en misschien eerder stopt met eten. Onderzoek heeft soms aangetoond dat het drinken van water de calorieën vermindert die mensen tijdens een maaltijd eten, maar de resultaten zijn afhankelijk van de context.
  • Het afbreken van lichaamsvet en spieren tijdens gewichtsverlies produceert afvalstoffen die via de nieren moeten worden geëlimineerd. Het drinken van voldoende water is belangrijk om de nieren te laten functioneren om deze afvalstoffen te verwijderen.
  • Populaire eiwitrijke diëten produceren meer afvalproducten van de spijsvertering naast het afbreken van opgeslagen vet. Nierfunctie is nog belangrijker bij een eiwitrijk dieet.
  • Als je gewoon water drinkt, heb je minder kans om iets te drinken met calorieën erin. Wat je drinkt is vaak een grote bron van calorieën. De sleutel is om die calorieën te vervangen door voedsel dat rijk is aan voeding.

Gevaren van het drinken van te veel water

Begin niet met het drinken van een extra liter water per dag. Dat kan je doden , vooral als je vast of heel weinig eet. Water dat wordt ingenomen, moet in balans zijn met lichaamszout – elektrolyten. Het lichaam moet de zoutbalans behouden of hyponatriëmie riskeren, wat kan leiden tot een hartaanval en zelfs de dood.

Het drinken van te veel water heeft geleid tot de dood van gezonde atleten. Het drinken van sportdranken tijdens duurtraining is bedoeld om zout dat verloren is gegaan in zweet aan te vullen. Mensen moeten zich niet storten op het drinken van liters water per dag in de hoop nog een paar calorieën te verbranden. Een paar glazen extra drinken is prima, maar een liter is te veel.

Drinken en bewegen

Exercise zoals wandelen zorgt ervoor dat je hartslag en ademhalingsfrequentie stijgen en je verliest lichaamswater door verhoogde ademhaling en zweet. Volgens de American Academy of Family Physicians moet je 30 minuten voor een training een glas water drinken en vervolgens elke 20 minuten tijdens het sporten ongeveer een kopje water drinken. Als je klaar bent met sporten, drink dan binnen 30 minuten een glas water.

Intensieve duurtraining kan een andere aanpak vereisen. Om hyponatriëmie te voorkomen, zeggen richtlijnen voor de marathon en halve marathon vaak om “te drinken als je dorst hebt” in plaats van water te duwen. Zorg ervoor dat je toegang hebt tot voldoende water tijdens het sporten, zodat je kunt drinken als je dorst hebt.