Leuke wandelingen maken met je kinderen

Leuke wandelingen maken met je kinderen
Familie wandelen met kind en hond

© michaeljung / Depositphotos.com

  • Waarom kinderen moeten gaan wandelen
  • Ideeën voor familiewandelingen
  • Hoe kinderen te motiveren

Zodra uw kinderen zich op eigen benen kunnen verplaatsen, wordt wandelen met hen leuk en uitdagend op nieuwe manieren. Hoewel je een kinderwagen voor jongere kinderen kunt gebruiken, kunnen ze uithoudingsvermogen opbouwen om langere tijd en afstanden te wandelen.

Wandelen met je kinderen en het goede voorbeeld geven van regelmatig sporten is een uitstekende manier om een liefde voor actief zijn op te bouwen terwijl je als gezin blijvende herinneringen creëert. Blijf lezen voor advies over hoe u uw kinderen kunt betrekken bij familiewandelingen.

Waarom kinderen moeten gaan wandelen

Televisie, computer, videogames en andere schermtijd verleiden kinderen om inactief te blijven dan ze anders misschien zouden doen. In het verleden waren kinderen actiever en brachten ze meer tijd buitenshuis door.

Angst voor vreemd gevaar en gebrek aan goede voetpaden maken ouders ook bang om hun kinderen naar school, de winkel of de speeltuin te laten lopen.

Kinderen van 6 tot 12 jaar hebben 60 minuten per dag matige tot krachtige fysieke activiteit nodig voor een goede gezondheid. Dat is het equivalent van 12.000 tot 15.000 stappen of 5 tot 6 mijl. 81% van de adolescenten in de leeftijd van 11-17 jaar is echter wereldwijd niet fysiek actief genoeg.

Volgens de WHO omvatten veel voorkomende sedentaire gedragingen het gebruik van smartphones en tablets, tv kijken, videogames spelen, computergebruik, rijden in een auto en lezen en studeren terwijl ze zitten. Zittend en zittend gedrag zijn overdreven geworden bij kinderen over de hele wereld.

Familiewandelingen maken is een eenvoudige manier om iedereen actiever te maken. Het aanmoedigen van een routine van dagelijkse of frequente wandelingen gedurende de week ontwikkelt gezonde gewoonten die een leven lang kunnen duren. Zelfs korte wandelingen kunnen helpen bij het bijbrengen van een patroon van het maken van tijd voor lichaamsbeweging.

Ideeën voor familiewandelingen

Als je je afvraagt hoe je wandeltijd in je gezinsactiviteiten kunt verwerken, probeer dan enkele van deze suggesties:

Familie Wandeltijd

Reserveer een gezinswandeltijd, bij voorkeur voor een half uur tot een uur, drie of meer dagen per week. Dit zal u helpen de voorgestelde hoeveelheid fysieke activiteit per dag te bereiken voor zowel u als uw kinderen. Het creëren van een vaste tijd helpt je opzettelijk te zijn met je wandelroutine. Onderzoek ondersteunt het idee dat een consistente routine het vasthouden aan een gezonde levensstijl waarschijnlijker maakt.

Als je in staat bent, overweeg dan om een hond te nemen die een of meer keer per dag moet worden uitgelaten om een routine op te bouwen. Loop samen als gezin of draai bochten in het nemen van de hond voor zijn wandeling. De hond biedt bescherming aan oudere kinderen die de hond alleen kunnen uitlaten, waardoor het gevaar van vreemden wordt verminderd.

Wandelevenementen

Kruid je wandelen door deel te nemen aan wandelevenementen zoals liefdadigheidswandelingen met je kind. Uw kind zal de sensatie hebben van het verdienen van medailles, t-shirts, enz. voor het actief zijn zonder concurrentie. Wandelevenementen kunnen een structuur bieden voor het motiveren van je hele gezin, vooral als er een goed doel bij betrokken is.

Technologie gebruiken

Kinderen vinden het heerlijk om een fitnesstracker te hebben om hun stappen te tellen. Maak stappen tellen in een spel en laat ze bijhouden, of raad eens hoeveel stappen het zal zijn van huis naar de speeltuin, enz. Fitbit en Garmin hebben beide apparaten die speciaal voor kinderen zijn ontworpen.

Pokemon Go is een andere optie om de liefde van je kinderen voor technologie de straat op te nemen. Veel gezinnen wandelen tijdens het spelen van dit virtual reality-spel. Kinderen houden ervan om Pokemon te vangen met hun ouders en grootouders. Het is een geweldig excuus om lokale parken te bezoeken waar meer Pokestops zijn.

De app geeft loopdoelen van 2 kilometer (1,2 mijl), 5 kilometer (3,2 mijl) en 10 kilometer (6,2 mijl) om eieren uit te broeden voor nieuwe Pokemon.

Hoe kinderen te motiveren

Het “Zijn we er al?” syndroom is een feit van het leven voor de meeste ouders die met kinderen lopen. Kinderen verwachten constante uitdagingen en entertainment. Misschien moet je werken om hun interesse hoog te houden en het gezeur laag te houden.

Verken de natuur met kaarten en boeken

Neem gidsen mee voor bloemen, bomen en vogels en probeer tijdens elke wandeling nieuwe voorbeelden te “pakken”. Houd een dagboek bij van elke nieuwe vondst die u ontdekt of overweeg foto’s te maken en digitale notities te maken om later te bekijken.

Geef je kind de kaart (op papier of de one op je telefoon) en leer je kind kaarten te lezen, noord en zuid te identificeren en te navigeren. Moedig uw kind aan om een kaart van de route te tekenen terwijl u verder gaat. U kunt een kaart-app op uw telefoon gebruiken en uw kind laten zien hoe deze moet worden gebruikt.

Beloningen plannen

Plan onderweg beloningen. Maak je ommekeer in een winkel of markt waar je een voedzame traktatie kunt kopen, zoals vers fruit. Neem traktaties of prijzen mee om te geven bij mijlpalen onderweg.

Neem speeltuinen, beken, parken en andere bezienswaardigheden op uw wandelroute op. Beloon uw kinderen door te stoppen op deze zeer gewilde plekken voor hen om te verkennen en te genieten van hun omgeving.

Gebruik plezier en games

Probeer wandelspelletjes te spelen. Deze kunnen vergelijkbaar zijn met de spellen die je in de auto zou spelen, zoals I Spy. Maar je kunt ook actieve spellen opnemen, zoals Volg de leider of catch spelen terwijl je loopt.

Gebruik de wandeltijd om je kind te leren kennen. Heb een vraag van de dag om overtuigingen, waarden en talenten te verkennen. Of plan trivia over de natuur of je buurt om je kinderen langs de route te ondervragen.

Geef uw kind een sporthorloge en moedig uw kind aan om de tijd, afstand, splitsingen bij te houden en te spelen met de stopwatchfunctie. Kinderen kunnen proberen hun tijd, afstand of stappen week na week te vergroten als een leuke, motiverende uitdaging.

Plan voor afwisseling. Volwassenen kunnen dag na dag blij zijn met dezelfde route, maar kinderen vervelen zich sneller. Verander de route door de wijk en zie nieuwe dingen.

Een woord van bodymindspirit

Het lijkt misschien steeds uitdagender om je kinderen (of jezelf) te motiveren om actief te zijn. Met een toewijding aan een gezinswandeling een paar keer per week of zelfs dagelijks, voeg je quality time toe samen met het creëren van gezonde gewoonten die beide een leven lang mee kunnen gaan.

Gebruik een paar motiverende trucs om het verlangen om te gaan wandelen te vergroten, je kinderen betrokken te houden en plezier te hebben. Je routine richten op kindvriendelijke aspecten van buiten zijn, inclusief de tijd nemen om te stoppen en te communiceren met het landschap, is ideaal. Voor je het weet, vragen je kinderen om vaker te wandelen.

Volgens de WHO omvatten veel voorkomende sedentaire gedragingen het gebruik van smartphones en tablets, tv kijken, videogames spelen, computergebruik, rijden in een auto en lezen en studeren terwijl ze zitten. Zittend en zittend gedrag zijn overdreven geworden bij kinderen over de hele wereld.

De app geeft loopdoelen van 2 kilometer (1,2 mijl), 5 kilometer (3,2 mijl) en 10 kilometer (6,2 mijl) om eieren uit te broeden voor nieuwe Pokemon.

Plan voor afwisseling. Volwassenen kunnen dag na dag blij zijn met dezelfde route, maar kinderen vervelen zich sneller. Verander de route door de wijk en zie nieuwe dingen.