Leuke trainingen voor tieners om ze op te laten staan en actief te maken

Leuke trainingen voor tieners om ze op te laten staan en actief te maken

De tienerjaren zijn zwaar. Afgezien van het kronkelen door de vaak verwarrende wereld van relaties op de middelbare school, school, toekomstplannen en gezinsleven, zit je vast in het lichaam en de hersenen van een mens die niet helemaal volwassen is, maar niet langer een kind. De tienerjaren geven je ook je eerste echte voorproefje van vrijheid, waardoor een wereld van keuzes wordt geopend.

Je hebt de keuze om door te gaan met sporten, of je te richten op andere interesses. Je hebt de keuze om een naschoolse baan te krijgen of om met vrienden om te gaan. Je hebt de keuze om prioriteit te geven aan fysieke activiteit of om af te zien van wandelen, krachttraining of skateboarden ten gunste van autoritten en tijd besteed aan het spelen van videogames.

Overzicht

Helaas geeft onderzoek aan dat wanneer tieners de keuze krijgen tussen sedentaire activiteiten of iets actiefs, ze de neiging hebben om naar inactiviteit te neigen. Uit een onderzoek uit 2017 van onderzoekers van de John Hopkins University bleek zelfs dat 19-jarigen ongeveer dezelfde hoeveelheid fysieke activiteit krijgen als 60-jarigen.

Uit de 2016 United States Report Card on Physical Activity for Children and Youth bleek dat slechts 7,5% van de 12- tot 15-jarigen en 5,1% van de 16- tot 19-jarigen voldoen aan de huidige richtlijnen voor fysieke activiteit die oproepen tot ten minste 60 minuten matige tot krachtige fysieke activiteit per dag.

Het is duidelijk dat tieners niet de activiteit krijgen die ze nodig hebben, maar oplossingen zijn niet altijd gemakkelijk te vinden en volwassenen bieden niet altijd de beste voorbeelden als het gaat om gezondheid en fysieke activiteit. Zelfs degenen die dat wel doen, zijn niet altijd in staat om tieners te bedienen of te motiveren.

Tieners reageren niet altijd goed op volwassen interventies en ze houden er zeker niet van om gedwongen te worden om zich te houden aan trainingsplannen in volwassen stijl. Tieners hebben opties nodig die zijn ontworpen voor en afgestemd op hun unieke demografie. Kwaliteitsoplossingen zijn nog steeds moeilijk te vinden, maar meer organisaties stappen op om fitnesslessen en programma’s specifiek voor tieners aan te bieden. Bekijk de leiders van het peloton.

1

Jazzercise GirlForce

Jazzercise GirlForce
Jazzercise

Voor volwassenen kan Jazzercise worden gezien als een vervlogen trend uit de jaren ’80 en ’90, maar net zoals al het andere uit die decennia terug is en populair is voor het tienerpubliek, is dat ook de originele dansfitness-rage.

GirlForce is een les die speciaal is gericht op jonge vrouwen tussen de 16 en 21 jaar die moderne danschoreografie combineert met kickboksen en Pilates-bewegingen, allemaal ingesteld op Top 40s-muziek van artiesten als Katy Perry, Adam Lambert, Hailee Steinfeld en OneRepublic.

Door een les alleen aan meisjes in deze leeftijdsgroep aan te bieden, biedt Jazzercise een veilige plek voor jonge vrouwen om het uit te zweten terwijl ze socializen met hun vrienden en leeftijdsgenoten. Je kunt ook in contact komen met andere deelnemers door #GirlForce op Instagram te volgen en te taggen.

2

Opkomende Gymja Warrior

American Ninja Warrior-achtige workouts zijn populair bij vrijwel elke leeftijdsgroep, maar ze zijn vooral goed voor tieners die minder geïnteresseerd zijn in het tellen van herhalingen en sets, en meer in plezier hebben. Gymja Warrior is een innovatief bedrijf met twee hindernisbaan-achtige studio’s gelegen aan de noordkust van Massachusetts.

Elke weekavond organiseren deze faciliteiten de “Rising Gymja Warrior” -les speciaal voor jongens en meisjes tussen 11 en 17 jaar oud. “Tieners merken dat ze genieten van de les omdat ze niet eens het gevoel hebben dat ze aan het trainen zijn”, zegt Gymja Warrior-eigenaar Shahab Afsharian. “Het is een perfecte groepsactiviteit voor tieners.”

3

AquaMermaid Fitness

Hoewel AquaMermaid zijn Mermaid Fitness-lessen niet specifiek aanwijst als “alleen voor tieners”, is alles wat nodig is een enkele blik op de gigantische, draagbare zeemeerminvinnen die de klassen bevatten om mensen van alle leeftijden naar deze wateractiviteit te trekken.

FinFun, een maker van speciale draagbare zeemeermin-uitrusting zoals vinnen en staarten en een leider in de categorie “zeemeerminlevensstijl”, merkt zelfs op dat fitnesslessen voor zeemeerminnen een van de meest populaire trainingen op de fitnessmarkt zijn voor 18- tot 24-jarigen.

“Mermaid Fitness is een rigoureuze aquafitnessactiviteit die veel van de bewegingen van synchroonzwemmen gebruikt”, zegt Nora Kaitis, een professionele zeemeermin bij AquaMermaid Chicago. “We zijn actief in zes steden in de Verenigde Staten en Canada, en we raden deze lessen aan voor tieners als een geweldige manier om een band op te bouwen met hun vrienden.”

Veel mensen worden enthousiast over het idee om door het water te glijden terwijl ze een zeemeerminstaart dragen.

4

De Ailey Studios Teen Extension Danslessen

Als je je in de omgeving van New York City bevindt en een grote interesse hebt in dans, zoek dan niet verder dan de tieneruitbreidingsprogramma’s van The Ailey Studios. De Ailey Studios, de thuisbasis van het Alivin Ailey American Dance Theater, biedt het hele jaar door tienerspecifieke workshops op zondag in specialiteiten zoals Broadway jazz, hiphop en ballet.

De lessen staan open voor studenten van alle niveaus en dansachtergronden en zijn gericht op mensen tussen de 12 en 17 jaar.

Voor iets oudere tieners (die 16 jaar en ouder) biedt het uitbreidingsprogramma ook dagelijkse dansfitnesslessen in alles van West-Afrikaanse dans tot Capoeira tot Salsa. In de meeste gevallen is er geen ervaring nodig en zijn absolute beginners welkom.

5

Les Mills geboren om te verhuizen

Les Mills is al lang een leider in studio-achtige fitness voor volwassenen, maar ze hebben een tienerspecifiek programma toegevoegd met de naam Born to Move. De lessen worden kort gehouden, op slechts 30 tot 45 minuten, en bieden alles van vechtsporten en sportconditionering tot dans en yoga, allemaal ingesteld op populaire muziek.

In tegenstelling tot GirlForce is Born to Move ontworpen voor zowel mannelijke als vrouwelijke studenten en is het ideaal gepositioneerd voor een demografie van 13 tot 16 jaar. Volledige trainingen zijn ook gratis beschikbaar via Les Mills op aanvraag. Zorg ervoor dat u op zoek gaat naar de groen getagde video’s voor tieners, want er zijn afzonderlijke Born to Move-klassen voor jongere kinderen.

6

CrossFit Kinderen

CrossFit Kids is een crossfit-gesanctioneerd programma dat is ontworpen voor kinderen tussen de 3 en 18 jaar. Natuurlijk zou niemand met het juiste verstand 3-jarigen in dezelfde fitnessklasse plaatsen als 18-jarigen, dus de meeste dozen scheiden dergelijke programma’s in “kinderklassen” en “tiener” -klassen.

Tienerklassen verschillen niet zo veel van de stoere, op volwassenen gerichte WOD’s waar CrossFit bekend om staat, maar ze leggen wel een zware nadruk op mechanica en consistentie voordat ze de intensiteit opvoeren.

Dit is een geweldige optie voor tieners die spiermassa en vertrouwen willen opbouwen in een omgeving onder toezicht van een trainer. Als u geen specifieke informatie over tienervriendelijke programma’s op de CrossFit-website kunt vinden, wat soms moeilijk te navigeren is, belt u uw lokale CrossFit-box om te zien wat ze bieden.

7

HASFit Tiener Weight Loss Program

HASFit (Heart and Soul Fitness) is een bekende website en YouTube-kanaal met volledige trainings- en voedingsprogramma’s met een tienerspecifiek gewichtsverliesprogramma dat volledig gratis is voor deelnemers. Het 100% online programma is ideaal voor tieners die geen toegang hebben tot een studio of sportschool en die bereid zijn om een 30-daags programma eens te proberen. Naast vijf wekelijkse workouts kunnen deelnemers ook het verstrekte maaltijdplan downloaden en volgen.

Als u zich zorgen maakt dat uw kind overgewicht of obesitas heeft, is het een goed idee om met een zorgverlener te praten voor een nauwkeurige diagnose. Een arts, kinderarts of geregistreerde diëtist kan u helpen bij het opstellen van een voedings- en oefenplan om uw kind te helpen gezond te blijven.

Een woord van bodymindspirit

Hoewel er nog een lange weg te gaan is op het gebied van tienervriendelijke fitnessprogramma’s in fitnesscentra, is het belangrijk om te onthouden dat je geen les hoeft bij te wonen of lid hoeft te worden van een sportteam om fit en gezond te zijn. Als je probeert uit te vinden hoe je actief kunt worden, begin dan met het identificeren van elke activiteit die je interesseert, zoals skateboarden, wandelen, rotsklimmen of dansen, onderzoek dan opties in je omgeving.

Zelfs als je je niet op je gemak voelt om deel te nemen aan een klas met volwassenen, kun je een vriend rekruteren om een les of een activiteit met je te proberen, of overwegen een privéles te nemen. Negeer ook de voordelen van sociale media niet. YouTube, Instagram en SnapChat zijn allemaal tienervriendelijke community’s die het gemakkelijk maken om verschillende trainingen die door experts worden gehost, te identificeren, erover te leren en uit te proberen.

Zorg ervoor dat u controleert of de accounts die u volgt, worden gehost door personen die certificeringen in hun vakgebied hebben.

Uit de 2016 United States Report Card on Physical Activity for Children and Youth bleek dat slechts 7,5% van de 12- tot 15-jarigen en 5,1% van de 16- tot 19-jarigen voldoen aan de huidige richtlijnen voor fysieke activiteit die oproepen tot ten minste 60 minuten matige tot krachtige fysieke activiteit per dag.

Veel mensen worden enthousiast over het idee om door het water te glijden terwijl ze een zeemeerminstaart dragen.

De lessen staan open voor studenten van alle niveaus en dansachtergronden en zijn gericht op mensen tussen de 12 en 17 jaar.

Tienerklassen verschillen niet zo veel van de stoere, op volwassenen gerichte WOD’s waar CrossFit bekend om staat, maar ze leggen wel een zware nadruk op mechanica en consistentiecy voordat de intensiteit wordt opgevoerd.

Als u zich zorgen maakt dat uw kind overgewicht of obesitas heeft, is het een goed idee om met een zorgverlener te praten voor een nauwkeurige diagnose. Een arts, kinderarts of geregistreerde diëtist kan u helpen bij het opstellen van een voedings- en oefenplan om uw kind te helpen gezond te blijven.

Zorg ervoor dat u controleert of de accounts die u volgt, worden gehost door personen die certificeringen in hun vakgebied hebben.