Lapis Lazuli werking & spirituele betekenis

Lapis Lazuli: De ultieme gids voor deze prachtige edelsteen

Lapis Lazuli is een van de meest populaire edelstenen ter wereld. Deze edelsteen wordt al duizenden jaren gebruikt voor decoratie, sieraden en spirituele doeleinden. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over Lapis Lazuli, van de geschiedenis tot de astrologie, van de fysische eigenschappen tot de spirituele betekenissen. Laten we beginnen!

Geschiedenis van Lapis Lazuli

Lapis Lazuli komt oorspronkelijk uit Afghanistan en is al duizenden jaren in gebruik. Het werd gebruikt door de oude Egyptenaren voor het maken van sieraden en decoratieve voorwerpen. Het was ook populair bij de oude Grieken en Romeinen. In de Middeleeuwen werd Lapis Lazuli gebruikt voor decoratie van kerken en kathedralen, en het was zelfs een van de belangrijkste ingrediënten in de beroemde blauwe verf van de Renaissance.

Fysische eigenschappen van Lapis Lazuli

Lapis Lazuli is een blauwe edelsteen die voornamelijk bestaat uit het mineraal lazuriet, samen met enkele andere mineralen zoals calciet en pyriet. Het heeft een hardheid van 5,5-6 op de schaal van Mohs, wat betekent dat het niet erg duurzaam is en gevoelig kan zijn voor krassen. De kleur van Lapis Lazuli kan variëren van diepblauw tot lichtblauw, met soms wat witte calcietaders.

Spirituele betekenis van Lapis Lazuli

Lapis Lazuli wordt vaak geassocieerd met spiritualiteit en heling. Het wordt gezien als een symbool van wijsheid en waarheid en wordt vaak gebruikt om het derde oogchakra te activeren. Het wordt ook gebruikt om communicatievaardigheden te verbeteren en om stress en angst te verminderen.

Astrologie en Lapis Lazuli

Lapis Lazuli wordt geassocieerd met het sterrenbeeld Waterman en wordt vaak gebruikt als geboortesteen voor mensen die in februari zijn geboren. Het wordt ook geassocieerd met de planeten Venus en Jupiter en wordt gebruikt om het keelchakra te stimuleren.

Hoe Lapis Lazuli te gebruiken

Lapis Lazuli kan op verschillende manieren worden gebruikt, van sieraden tot decoratie. Het wordt vaak gebruikt om hangers, armbanden en oorbellen te maken, maar kan ook worden gebruikt om beeldjes en andere decoratieve voorwerpen te maken. Het wordt soms verwerkt in cosmetica en huidverzorgingsproducten vanwege de vermeende helende eigenschappen.

Veelgestelde vragen over Lapis Lazuli

1. Is Lapis Lazuli duurzaam?
Lapis Lazuli heeft een hardheid van 5,5-6 op de schaal van Mohs, wat betekent dat het niet erg duurzaam is en gevoelig kan zijn voor krassen.

2. Hoe wordt Lapis Lazuli gevormd?
Lapis Lazuli is gevormd uit mineralen zoals lazuriet, calciet en pyriet, die onder hoge druk en temperatuur zijn samengeperst.

3. Wat zijn de geneeskrachtige eigenschappen van Lapis Lazuli?
Lapis Lazuli wordt vaak gebruikt voor het verlichten van stress en angst en het verbeteren van communicatievaardigheden.

4. Kan Lapis Lazuli worden gebruikt voor meditatie?
Ja, Lapis Lazuli wordt vaak gebruikt voor meditatie vanwege de vermeende spirituele eigenschappen.

5. Waar kan ik Lapis Lazuli kopen?
Lapis Lazuli is verkrijgbaar bij veel juweliers en edelsteenwinkels, evenals online.

Conclusie

Lapis Lazuli is een prachtige edelsteen met een rijke geschiedenis en vele spirituele betekenissen. Het kan worden gebruikt voor sieraden, decoratie en genezing, en wordt vaak geassocieerd met het derde oogchakra en het sterrenbeeld Waterman. Of je nu op zoek bent naar een mooie hanger of een krachtige meditatiehulpmiddel, Lapis Lazuli is een uitstekende keuze.