Is Walking in Place een goede oefening?

Is Walking in Place een goede oefening?
Vrouw in badjas die door de woonkamer loopt

Astronaut Images / Getty Images


 • Wat is walking op zijn plaats?
 • Voordelen van Walking in Place
 • Hoe op zijn plaats te lopen
 • Veelgestelde vragen

Fysieke activiteit bevordert niet alleen de fysieke gezondheid, maar het kan ook de geestelijke gezondheid stimuleren. Maar als je het druk hebt, is het niet altijd gemakkelijk om de tijd te vinden om te trainen. Of misschien ben je gewoon niet zo van het naar de sportschool gaan. In dergelijke gevallen kan wandelen op zijn plaats u helpen actief en gezond te blijven.

Wat is walking op zijn plaats?

Zoals de zin suggereert, betekent op zijn plaats lopen het optillen van de knieën in een loopbeweging, maar toch op één plek blijven. Het leuke van deze oefening is dat je overal op je plaats kunt lopen – aan een staand bureau op het werk, terwijl je in de rij staat in de winkel, aan de zijlijn van de voetbalwedstrijd van je kind, enzovoort.

Dit is net iets anders dan huis lopen, waarbij je gaat om lopen. rondom uw huis. Beide zijn vormen van indoor wandelen. Maar met house walking ga je van de ene locatie naar de andere. Als je op je plek loopt, blijf je op dezelfde plek.

Als u thuis loopt, kunt u wandelen op zijn plaats gebruiken als een manier om actief te blijven tijdens het tv-kijken. Je kunt ook op je plaats lopen terwijl je voor de kachel staat en wacht tot het avondeten klaar is.

Je kunt zelfs buiten op je plaats lopen. Als u uw hond moet uitlaten, loop dan op zijn plaats terwijl u wacht om uw huisdier weer binnen te laten. Als uw kinderen buiten spelen, kunt u op hun plaats lopen terwijl u ervoor zorgt dat ze veilig zijn en plezier hebben.

Voordelen van Walking in Place

Een van de voordelen van op je plaats lopen is dat je geen mooi weer nodig hebt om fysiek actief te worden. Hoewel je buiten op je plaats kunt lopen, kun je het net zo goed binnenshuis doen. Het is een fysieke activiteit die je het hele jaar door kunt doen.

Je hoeft ook geen sportschoolabonnement aan te schaffen. Je hoeft ook geen apparatuur te kopen voor een thuisgymnastiek. Het is een gratis manier om in vorm te komen en te blijven. En je hoeft nergens heen te rijden om het te doen.

Om nog maar te zwijgen, het is een geweldig gevoel om naar je stappenteller te kijken nadat je op zijn plaats bent gelopen en te zien hoeveel stappen je hebt gezet. Denk maar aan alle extra calorieën die je verbrandt, zonder het zelfs maar echt te proberen. Dat maakt het een geweldig hulpmiddel voor gewichtsverlies en onderhoud.

Het beste deel van deze wandeloefening is dat je het kunt doen, ongeacht je fitnessniveau. Als je nieuw bent in het sporten, breng dan gewoon je knieën een beetje omhoog als je op je plaats loopt. Als je meer gevorderd bent, doe dan meer een mars in plaats van een wandeling.

Als je op je plaats wilt lopen, maar toch het gevoel hebt dat je ergens anders bent, is virtual reality een optie om te overwegen. Sommige fabrikanten hebben virtual reality-apparatuur gemaakt die u helpt op uw plaats te blijven, zodat u niet per ongeluk door de kamer dwaalt en uzelf verwondt.

Hoe op zijn plaats te lopen

Als je klaar bent om op je plaats te lopen, gebruik dan deze tips om je op weg te helpen.

 1. Trek je wandelschoenen aan. Hoewel het misschien goed is om zonder schoenen te gaan als je maar een paar minuten op je plaats loopt, als je van plan bent langer te lopen, trek dan een paar wandelschoenen aan. Dit zorgt ervoor dat je voeten de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.
 2. Begin gewoon met lopen. Het is echt zo simpel als het klinkt. De volgende keer dat je merkt dat je zit, sta dan op en begin op zijn plaats te lopen. Ofwel wandelen om te wandelen of multitasken. Wachten tot de oventimer afgaat? Wasgoed vouwen? Aan de telefoon? Tv kijken? Voeg wandelen toe aan een van deze!
 3. Houd uw stappen bij. Motivatie is de sleutel. Of je nu met een Fitbit of een goedkopere stappenteller gaat, of de gezondheidsapp op je iPhone of Apple Watch gebruikt, als je ziet hoeveel stappen je kunt zetten, zul je motiveren om waar mogelijk op zijn plaats te lopen.
 4. Stel een stapdoel in. Probeer elke dag een bepaald aantal stappen te bereiken. Als 10.000 stappen te intimiderend is, begin dan met 7.500 of zelfs 5.000. Zodra je je stapdoel meerdere dagen achter elkaar hebt bereikt, voer je het op!
 5. Een hartslagmeter gebruiken. Als u zich afvraagt of het lopen op zijn plaats uw hartslag voldoende verhoogt om uw cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, kan het dragen van een monitor helpen. Een hartslagmeter kan ervoor zorgen dat u zich in uw doelhartslagzone bevindt. Als je het een tandje hoger moet schoppen, zwaai dan meer met je armen of til je knieën hoger op.
 6. Doe intervallen. Klinkt het idee om op zijn plaats te lopen een beetje te eentonig? In plaats van de hele tijd in hetzelfde tempo te lopen, pak je de snelheid op voor een minuut of twee en laat het dan weer naar beneden vallen. Blijf afwisselen tussen snellere en langzamere tempo’s en je hebt nu een intervaltraining.
 7. Voeg krachttrainingsbewegingen toe. Verander uw wandeloefening in een totale lichaamstraining door spieropbouwende bewegingen op te nemen. Lichaamsgewicht oefeningen werken goed voor dit doel. Loop een paar minuten op zijn plaats en doe dan een paar push-ups. Loop nog een paar minuten op zijn plaats en doe dan een paar crunches. Tegen de tijd dat je klaar bent, heb je elke spiergroep in het lichaam gewerkt!

Veelgestelde vragen

Telt rondlopen in je huis als oefening?

Elke beweging die je doet, kan je helpen om fysiek actiever te worden. Bij het beantwoorden van deze vraag moet je jezelf afvragen: Wat is mijn doel?

Als je gewoon meer wilt bewegen, dan ja: Rondlopen in je huis is oefening. Als het uw doel is om uw gezondheid te verbeteren, wordt matig intensieve training aanbevolen. Mogelijk moet je de intensiteit van je lopen verhogen om dit doel te bereiken.

Kan lopen op zijn plaats u helpen gewicht te verliezen?

Ja. Je kunt afvallen door op je plaats te lopen, vooral als je eerder sedentair was, omdat elk type beweging het aantal calorieën dat je verbrandt kan verhogen. Combineer regelmatig wandelen op zijn plaats met een gezond, uitgebalanceerd dieet en je hebt het recept voor succes met gewichtsverlies.

Hoeveel calorieën kun je verbranden als je 30 minuten op je plaats loopt?

Een studie wees uit dat het op zijn plaats stappen ongeveer 258 calorieën per uur verbrandt, wat overeenkomt met 129 calorieën gedurende 30 minuten. Dit onderzoek merkte verder op dat als je alleen tijdens commercials op je plaats loopt, je aan het einde van een televisieprogramma van een uur ongeveer 148 calorieën hebt verbrand.

Een woord van bodymindspirit

Hoewel onze schema’s misschien druk zijn, zijn er nog steeds manieren waarop we onszelf actiever kunnen houden en naar een gezondere levensstijl kunnen gaan. Op zijn plaats lopen is een optie die u kan helpen beide te doen.

Als je op je plaats wilt lopen, maar toch het gevoel hebt dat je ergens anders bent, is virtual reality een optie om te overwegen. Sommige fabrikanten hebben virtual reality-apparatuur gemaakt die u helpt op uw plaats te blijven, zodat u niet per ongeluk door de kamer dwaalt en uzelf verwondt.