https://www.verywellfit.com/home-workouts-5215276

https://www.verywellfit.com/home-workouts-5215276

Je hoeft geen lidmaatschap van een sportschool te hebben of lid te worden van een trainingsstudio om actief te blijven. In feite zijn thuistrainingen een populaire manier geworden voor iedereen, van thuisblijvende ouders tot mensen die vanuit huis werken om hun fitnessdoelen te bereiken. Ze zijn vooral gunstig voor mensen met tijds- of budgetbeperkingen.

Bovendien zijn thuistrainingen eenvoudig, leuk en effectief. U kunt elementen van sportschool- en studiotrainingen, zoals yoga, pilates, fietsen, krachttraining en meer, opnemen in uw thuistraining of een routine creëren die uniek is voor u en uw doelen. Bekijk onze motivatietips en full-body workouts om je te helpen aan de slag te gaan met je thuistrainingsregime.

Veelgestelde vragen


 • Hoe raak je gemotiveerd om thuis een workout te doen?

  Motivatie is een van de grootste uitdagingen waar mensen die thuis sporten mee te maken hebben. Zonder de verantwoordelijkheid van een sportschoolmaatje of een klas om naar uit te kijken, kun je merken dat je moeite hebt om gemotiveerd te blijven. Om de motivatie te verbeteren en je doelen te bereiken, probeer je je trainingen te registreren in een fitnessdagboek, gebruik je een activity tracker zoals een smartwatch en zorg je ervoor dat je workouts vindt die je leuk vindt. Wees echter niet te streng voor jezelf. Als je worstelt met motivatie, is het misschien tijd om je doelen en je routine opnieuw te beoordelen.


 • Hoe maak je een trainingsplan voor beginners?

  Werken met een personal trainer kan ongelooflijk nuttig zijn voor beginners. Maar als je thuis sport, is dat misschien geen optie. Andere manieren voor beginners om de kneepjes van het vak te leren, wenden zich tot online bronnen zoals video’s en artikelen. Je kunt ook vanuit huis trainingslessen volgen door ze online te streamen.


 • Wat zijn de voordelen van home workouts?

  Thuis trainen kan je tijd en geld besparen. Lidmaatschappen van sportscholen en studiokosten kunnen immers duur worden. En hoewel de aanschaf van uw eigen apparatuur vooraf enige investering vereist, is het na verloop van tijd meestal kosteneffectiever. Thuistrainingen kunnen u ook tijd besparen, omdat u niet van en naar de sportschool hoeft te rijden, bij de receptie hoeft in te checken of op apparatuur hoeft te wachten om vrij te maken.


 • Hoe blijf je veilig thuis sporten?

  Als je je zorgen maakt over het verwonden van jezelf tijdens het trainen vanuit huis, zijn er een paar voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen. Draag altijd de juiste kleding wanneer u vanuit huis traint en behandel apparatuur, zoals machines en gewichten, zorgvuldig. Vermijd bovendien zwaar werk zonder dat iemand je in de buurt ziet. Stretch voor en na een training om het risico op blessures te verminderen.


 • Hoe richt je een home workout ruimte in?

  Thuis trainen vereist voldoende ruimte, dus je moet een plek in je huis vinden die geschikt is om te sporten. Dit kan binnen zijn, zoals in uw garage, een speciale thuisgymnastiek of zelfs uw woonkamer. Sommige mensen genieten van buitentrainingen.

  Als u binnen traint, wilt u misschien uw vloeren beschermen tegen zware apparatuur met vloermatten. Maar als je trainingsplan geen zware machines of gewichten vereist, heb je misschien alleen een yogamat, lichte halters en andere diverse apparaten nodig die je in een kast of mand kunt opbergen wanneer ze niet in gebruik zijn.

Belangrijkste termen