https://www.verywellfit.com/elena-klimenko-md-4783574

https://www.verywellfit.com/elena-klimenko-md-4783574

Hoogtepunten

  • Onderwijsfaculteit, CEDH (Centrum voor Onderwijs en Ontwikkeling van Homeopathie)
  • Diende meer dan 16 jaar kansarme patiëntenpopulaties in New York City
  • Board-gecertificeerd in interne geneeskunde, en gelicentieerd in medische acupunctuur en homeopathie

Ik ben vereerd om deel uit te maken van bodymindspirit en mijn kennis te delen op het gebied van integratieve en functionele geneeskunde. Ik geloof dat een goed opgeleide en gemotiveerde consument van betrouwbare informatie een enorm verschil kan maken in de gezondheid van een individu en de hele gemeenschap.

– Elena Klimenko, MD

Ervaring

Elena Klimenko, MD, is een door de raad gecertificeerde arts in de interne geneeskunde en heeft een licentie in medische acupunctuur. Na het behalen van haar bestuurscertificering in de interne geneeskunde in 2003, diende Dr. Klimenko meer dan 16 jaar kansarme patiëntenpopulaties in verschillende klinieken in New York City. Terwijl ze op zoek was naar een vervolgopleiding op het gebied van integratieve geneeskunde, voltooide ze twee jaar onderzoek op het gebied van complementaire en alternatieve geneeskunde. In 2007 werd ze uitgenodigd om deel uit te maken van de onderwijsfaculteit van CEDH (Center for Education and Development of Homeopathy), een internationale organisatie met vertegenwoordiging in 24 landen, gewijd aan het trainen van zorgverleners in klinische homeopathie.

Dr. Klimenko leidt momenteel haar medische praktijk bij Healthy Wealthy &Wise Medical, PC in New York City sinds 2007. Ze besteedt haar professionele tijd aan het oplossen van medische “mysteries” met behulp van meerdere hulpmiddelen van conventionele en alternatieve geneeskunde. Ze geniet van het implementeren van functionele geneeskunde om chronische ziekten te voorkomen, te stabiliseren en om te keren, en ze helpt haar patiënten een optimale gezondheid te verkrijgen met volwaardige voeding, supplementen, medische kruiden, homeopathie, traditionele Chinese geneeskunde en farmaceutische producten.

Onderwijs

Dr. Klimenko behaalde haar medische doctoraat aan de Moscow Medical Academy #1, een van de beste medische scholen in de voormalige Sovjet-Unie (1994). Ze voltooide haar postdoctorale medische opleiding aan SUNY Downstate en Lutheran Medical Center (momenteel NYU), waar ze bestuurscertificering in interne geneeskunde ontving (2003).

Dr. Klimenko voltooide een Fellowship in Integrative Medicine aan Continuum for Health and Healing, Albert Einstein School of Medicine (2005) en behaalde tegelijkertijd certificering in medische acupunctuur aan het Helms Medical Institute (2005). Kort daarna voltooide ze haar opleiding en certificering in klinische homeopathie aan het Center for Education and Development of Homeopathy (2006).

Ze vervolgde haar opleiding met zes jaar leren van functionele geneeskunde aan het Institute for Functional Medicine (IFM) en werd een van de eerste gecertificeerde functionele geneeskundebeoefenaars ter wereld (2014). Als leider in het vaststellen van de normen voor onderwijs en training in functionele geneeskunde, leert IFM hoe en waarom ziekte optreedt en hoe de gezondheid kan worden hersteld door de onderliggende oorzaken van de ziekte voor elk individu aan te pakken.

Dr. Klimenko heeft een speciale interesse en expertise in het gebruik van functionele geneeskundeprincipes bij de behandeling van auto-immuunziekten, Lyme en andere door teken overgedragen ziekten, cognitieve achteruitgang en behandeling van milieutoxiciteit.

Over bodymindspirit Fit

bodymindspirit Fit, een
Dotdash Meredith Merk,
voedings- en fitnessbestemming die wetenschappelijk onderbouwde informatie en hulpmiddelen biedt om mensen in staat te stellen
realistische stappen naar een gezonder leven. We bereiken jaarlijks meer dan 150 miljoen lezers.
bodymindspirit Fit-inhoud wordt gecontroleerd en beoordeeld door onze
Beoordelingsraad
voor nauwkeurigheid en integriteit. Meer informatie
Informatie
en onze
redactioneel proces.

Maak kennis met onze Review Board