Honing geroosterde pinda’s Voedingsfeiten en gezondheidsvoordelen

Honing geroosterde pinda's Voedingsfeiten en gezondheidsvoordelen
Honing geroosterde pinda's voedingsfeiten

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


 • Voedingswaarde feiten
 • Gezondheidsvoordelen
 • Allergieën
 • Bijwerkingen
 • Variëteiten
 • Wanneer het het beste is
 • Opslag en voedselveiligheid
 • Hoe zich voor te bereiden

Honing geroosterde pinda’s zijn een zoete, hartige snack gemaakt door rauwe pinda’s te bedekken met een suikerachtig honingmengsel en ze vervolgens op hoog vuur te roosteren. Het hoofdingrediënt, pinda’s (Arachis hypogae) is een peulvrucht die belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten en niacine levert.

Honing geroosterde pinda’s Voedingsfeiten

De volgende voedingsinformatie wordt verstrekt door de USDA voor 1 ounce (28,4 g) honing geroosterde pinda’s.

 • Calorieën: 162
 • Vet: 12,8 g
 • Natrium: 99 mg
 • Koolhydraten: 8,5 g
 • Vezel: 2g
 • Suikers: 4,6 g
 • Eiwit: 5,9 g

Koolhydraten

Een enkele portie honing geroosterde pinda’s is iets meer dan 28 gram of een ons. Volgens bedrijven staat een ounce gelijk aan ongeveer 39 stuks. Deze portiegrootte biedt 162 calorieën en 8,5 gram koolhydraten (hoewel de aantallen enigszins kunnen variëren, afhankelijk van het merk). Het aantal koolhydraten omvat ongeveer 4,6 gram suiker waarvan het grootste deel toegevoegde suiker is. Rauwe pinda’s bevatten ongeveer 1,3 gram natuurlijk voorkomende suiker. Er zitten ook ongeveer 2 gram vezels in honing geroosterde pinda’s.

Er is geen geregistreerde glycemische index voor honing geroosterde pinda’s, maar de glycemische index voor gewone pinda’s wordt geschat op 7, waardoor ze een laag glycemisch voedsel zijn. De toegevoegde suiker in honing geroosterde pinda’s zou echter het glycemische effect verhogen, maar omdat het voedsel vet en eiwitten bevat, is het waarschijnlijk nog steeds lager dan voedingsmiddelen die een grote hoeveelheid suiker of koolhydraten bevatten.

Vetten

De meeste calorieën in honing geroosterde pinda’s komen uit vet met ongeveer 12,8 gram per portie. Er zit ongeveer 2 gram verzadigd vet in de snack, ongeveer 6,7 gram enkelvoudig onverzadigd vet en ongeveer 2,7 gram meervoudig onverzadigde vetten.

Veel van het vet in honing geroosterde pinda’s komt van de noten zelf. Maar het vet dat wordt gebruikt om de noten te roosteren, kan een klein verschil maken. Commerciële merken kunnen bijvoorbeeld katoenzaadolie of arachideolie gebruiken (die meestal hoger zijn in meervoudig onverzadigd vet) om de noten te roosteren. Terwijl een thuiskok slechts een kleine hoeveelheid boter kan gebruiken die meer verzadigd vet bevat.

Eiwit

Een portie honing geroosterde pinda’s van een ons biedt iets minder dan 6 gram plantaardig eiwit.

Vitaminen en Mineralen

Pinda’s zijn een uitstekende bron van niacine en leveren ongeveer 25% van uw referentie dagelijkse inname of ADH. De noten bieden ook kleinere hoeveelheden mangaan, vitamine E, koper, magnesium, vitamine B6 en ijzer.

Gezondheidsvoordelen

Honing geroosterde noten bieden veel van dezelfde gezondheidsvoordelen die pinda’s en sommige andere peulvruchten bieden. Maar deze voordelen moeten worden gecompenseerd door het toegevoegde natrium en de toegevoegde suiker die ze bevatten.

Biedt plantaardige eiwitten

Degenen die een plantaardig dieet volgen (zoals een veganistisch of vegetarisch dieet) kunnen een deel van hun eiwitbehoeften vervullen door peulvruchten te consumeren, waaronder pinda’s of honing geroosterde pinda’s. In feite nam een studie over de voordelen van plantaardige diëten pinda’s op in hun lijst met opmerkelijke voedselbronnen op basis van de eiwitten en andere voedingsstoffen die ze bieden.

Auteurs van de studie merken op dat een plantaardig dieet is geassocieerd met lagere sterfte aan hartaandoeningen, duurzaam gewichtsbeheer, verminderde medicatiebehoeften, lager risico op de meeste chronische ziekten en een verminderde incidentie en ernst van aandoeningen met een hoog risico, waaronder obesitas, hypertensie, hyperlipidemie en hyperglykemie. Ze merken op dat het het beste is om voedingsstoffen uit een breed scala aan plantaardige bronnen te halen.

Kan de gezondheid van het hart bevorderen

De vezels en mono- en meervoudig onverzadigde vetten in pinda’s kunnen de gezondheid van het hart helpen ondersteunen. Auteurs van een studie gepubliceerd in een 2016 nummer van de Tijdschrift voor Voedingswetenschap en -technologie meldde dat de consumptie van pinda’s of arachideolie is geassocieerd met een verminderd risico op hart- en vaatziekten (CVD) en kan de serumlipidenprofielen verbeteren en de LDL-oxidatie verlagen volgens hun onderzoeksbeoordeling.En een andere beoordeling van studies uit 2016 merkte op dat de mierioxidant resveratrol in pinda’s helpt cardiovasculaire ontstekingen te verminderen en bloedvaten te ontspannen, waardoor de bloedsomloop toeneemt en de bloeddruk wordt verlaagd.

Er moet echter worden opgemerkt dat toegevoegde suikersen overtollig natriumzijn in verband gebracht met een verhoogd risico op hartaandoeningen. Het eten van overmatige hoeveelheden van alles kan nadelen hebben. Bij het kiezen van honing geroosterde noten, probeer dan één portie per keer te eten en ervan te genieten, Dit zal je tevreden en tevreden houden, en zal je ook helpen om te voorkomen dat je het overdrijft op suiker en natrium.

Kan cognitieve achteruitgang verminderen

De niacine en vitamine E in pinda’s kunnen voordelen hebben als het gaat om cognitieve achteruitgang bij oudere volwassenen. Volgens sommige rapporten krijgt maar liefst 90% van de mannen en vrouwen onvoldoende vitamine E. Een enkele portie honing geroosterde pinda’s biedt ongeveer 1,3 mg van de voedingsstof die u kan helpen de aanbevolen dagelijkse inname van 15 mg te bereiken. Onderzoekers merken op dat het de combinatie van vitamine E en niacine is, samen met de aanwezigheid van resveratrol die pinda’s nuttig kan maken bij het voorkomen van de ziekte van Alzheimer en leeftijdsgebonden cognitieve achteruitgang.

Kan galstenen voorkomen

Galstenen zijn klonten vaste stof (vaak cholesterol of bilirubine) die zich in de galblaas kunnen ontwikkelen. Galstenen kunnen heel klein zijn (zoals een zandkorrel) of heel groot (ter grootte van een golfbal). Ze staan bekend als pijnlijk en moeilijk te passeren. Sommige studies hebben aangetoond dat het consumeren van pinda’s of pindakaas vijf keer per week in staat kan zijn om het risico op galblaasaandoeningen met maar liefst 25% te verminderen. 

Kan helpen bij gewichtsbeheersing

Er zijn een paar zeer gepubliceerde studies geweest die de consumptie van pindakaas, noten of pinda’s hebben geassocieerd met gezond gewichtsverlies of onderhoud.Pinda’s zijn geen boomnoot, zoals amandelen of Macadamianoten. In plaats daarvan zijn ze een peulvrucht. Ze groeien in peulen zoals andere peulvruchten zoals erwten of sojabonen. Maar pinda’s worden vaak opgenomen in studies over notenconsumptie.

In een studie suggereerden onderzoekers bijvoorbeeld dat de regelmatige consumptie (een handvol per dag) noten op de lange termijn kan worden opgenomen als een onderdeel van een gezond dieet voor de preventie van obesitas en diabetes type 2. Maar het is belangrijk op te merken dat de auteurs van de studie dit voordeel zagen toen de noten een vervanging waren voor minder gezond voedsel. De studie keek niet specifiek naar gearomatiseerde variëteiten van pinda’s zoals honing geroosterde pinda’s.

Honing geroosterde pinda’s, zoals gewone pinda’s, bieden vezels en eiwitten. Deze voedingsstoffen helpen de verzadiging te verbeteren – of het gevoel van voldoening en volheid dat je krijgt na het eten. Verbeterde verzadiging wordt geassocieerd met gezonde eetgewoonten. Maar het is belangrijk om te onthouden dat honing geroosterde pinda’s ook toegevoegde suiker en zout bieden, twee voedingsstoffen die niet nuttig zijn in een dieet voor gewichtsverlies. Om deze reden kunnen gewone pinda’s een betere keuze zijn als u probeert een gezond gewicht te bereiken of te behouden.

Allergieën

Pinda-allergie is een veel voorkomende allergie die vaak wordt geïdentificeerd bij kinderen. Maar er wordt ook geschat dat 2,9% van de volwassenen in de Verenigde Staten een zelfgerapporteerde pinda-allergie heeft en dat 14,3% van die volwassenen met door een arts gediagnosticeerde pinda-allergie symptomen meldde vanaf de volwassenheid. Symptomen van een pinda-allergiereactie kunnen mild tot ernstig zijn. Milde symptomen zijn jeuk, netelroos, zwelling, diarree of piepende ademhaling. Maar pinda-allergie kan ook anafylaxie veroorzaken, wat levensbedreigend kan zijn. Als je een pinda-allergie hebt, moet je geen honing geroosterde pinda’s consumeren.

Ook degenen die een glutenvrij dieet volgen, willen misschien voorzichtig zijn bij het consumeren van bepaalde merken honing geroosterde pinda’s. Honing, noten en olie bevatten niet inherent gluten, maar bepaalde merken zoals Planters labelen hun noten niet specifiek als glutenvrij.

Bijwerkingen

Wanneer ze in kleine hoeveelheden worden geconsumeerd, zijn honing geroosterde pinda’s waarschijnlijk veilig voor mensen zonder pinda-allergie. Het is echter bekend dat resveratrol bepaalde medicijnen kan verstoren wanneer het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd (zoals een supplement) Als u grote hoeveelheden honing geroosterde pinda’s consumeert en vooral als u ook een resveratrolsupplement neemt, moet u met uw zorgverlener praten.Ook wanneer u te veel zout voedsel consumeert, kunt u water vasthouden en zich daardoor opgeblazen voelen.

Variëteiten

Er zijn veel verschillende merken honing geroosterde pinda’s. Commerciële merken worden vaak gemaakt met differente zoetstoffen, waaronder suiker, honing, fructose en glucosestroop. Katoenzaadolie of arachideolie worden gebruikt voor het roosteren. Andere ingrediënten kunnen zout, xanthaangom (een verdikkingsmiddel) of maïzena zijn. Je kunt thuis ook een gezondere variëteit aan honing geroosterde pinda’s maken, met minder zoetstoffen en additieven.

Wanneer het het beste is

Honing geroosterde pinda’s zijn het hele jaar door verkrijgbaar in de meeste supermarkten.

Opslag en voedselveiligheid

Commerciële merken noten worden meestal verkocht in luchtdichte containers en kunnen maandenlang vers blijven wanneer ze in een koele voorraadkast worden bewaard. Elke container heeft ook een “ten minste houdbaar tot”-datum die als referentie kan worden gebruikt.

Zodra noten zijn geopend, gaan ze één tot twee weken mee. Fabrikanten raden aan om geopende verpakkingen van noten in een afgedekte pot of blik te bewaren. Plaats de container op een koele, donkere plaats.

Noten kunnen gekoeld of ingevroren worden. Koeling verlengt de houdbaarheid tot ongeveer vier weken. Het invriezen ervan kan ze enkele maanden vers houden.

Hoe zich voor te bereiden

Om thuis je eigen honing geroosterde noten te maken, begin je met rauwe pinda’s. Meng vervolgens honing, met boter en zout in een mengkom. Voeg andere smaken toe, zoals vanille of kaneel als je dat liever hebt. Verwarm het mengsel in de magnetron tot het vloeibaar is. Meng vervolgens grondig. Voeg de pinda’s toe en gooi tot alle noten bedekt zijn. Leg de noten ten slotte op een braadslee en zet deze ongeveer 20 minuten in de oven op 325. Gooi ze om de 5 minuten of zo om te voorkomen dat ze samenklonteren en strooi een beetje suiker of zout voor extra smaak.

 • Calorieën: 162
 • Vet: 12,8 g
 • Natrium: 99 mg
 • Koolhydraten: 8,5 g
 • Vezel: 2g
 • Suikers: 4,6 g
 • Eiwit: 5,9 g

Er moet echter worden opgemerkt dat toegevoegde suikersen overtollig natriumzijn in verband gebracht met een verhoogd risico op hartaandoeningen. Het eten van overmatige hoeveelheden van alles kan nadelen hebben. Bij het kiezen van honing geroosterde noten, probeer dan één portie per keer te eten en ervan te genieten, Dit zal je tevreden en tevreden houden, en zal je ook helpen om te voorkomen dat je het overdrijft op suiker en natrium.

Honing geroosterde pinda’s, zoals gewone pinda’s, bieden vezels en eiwitten. Deze voedingsstoffen helpen de verzadiging te verbeteren – of het gevoel van voldoening en volheid dat je krijgt na het eten. Verbeterde verzadiging wordt geassocieerd met gezonde eetgewoonten. Maar het is belangrijk om te onthouden dat honing geroosterde pinda’s ook toegevoegde suiker en zout bieden, twee voedingsstoffen die niet nuttig zijn in een dieet voor gewichtsverlies. Om deze reden kunnen gewone pinda’s een betere keuze zijn als u probeert een gezond gewicht te bereiken of te behouden.