Home Remedies voor GERD

Home Remedies voor GERD
Vrouwen die op de bank liggen, voelen zich niet goed

PeopleImages / Getty Afbeeldingen


 • Oorzaken van GERD
 • Home Remedies voor GERD
 • Een woord van bodymindspirit

Hoewel u misschien bent gediagnosticeerd met gastro-oesofageale refluxziekte (GERD), betekent dit niet dat u niet ten volle van het leven kunt genieten. Het beheersen van uw symptomen vereist meestal een combinatie van medicatie en veranderingen in levensstijl.

Hoewel er een aantal dingen zijn die u kunt doen om uw symptomen te kalmeren – en zelfs te vergeten dat ze er zijn – is het belangrijk om te begrijpen dat u nog steeds uw behandelplan moet volgen. Maar wanneer u een meer holistische benadering kiest om GERD aan te pakken, vindt u misschien de verlichting waarnaar u op zoek bent. Hieronder onderzoeken we de oorzaken van GERD en enkele huismiddeltjes die uw symptomen kunnen helpen verlichten.

Oorzaken van GERD

GERD is een gediagnosticeerde medische aandoening met symptomen zoals brandend maagzuur, zure regurgitatie en soms moeite met slikken. Het is ernstiger dan gastro-oesofageale reflux (GER), die om de zoveel tijd voorkomt en niet altijd symptomen veroorzaakt.

Gregory Bernstein, MD

De symptomen kunnen worden verergerd door specifiek gedrag, waaronder ’s avonds laat eten of te veel eten van specifiek voedsel of stoffen.

– Gregory Bernstein, MD

“GERD kan worden veroorzaakt door een laksheid [weakening] aan de onderkant van de slokdarm of van de flapklep of spierbarrière aan de onderkant van de slokdarm,” zegt Gregory Bernstein, MD een gastro-enteroloog van Gastro Health. “De symptomen kunnen worden verergerd door specifiek gedrag, waaronder ’s avonds laat eten of te veel eten van specifiek voedsel of stoffen.”

Hoewel brandend maagzuur en GERD vaak door elkaar worden gebruikt, zijn ze niet hetzelfde. In feite kan het brandend maagzuur dat u ervaart eigenlijk GERD zijn, omdat naar schatting 18% van de bevolking van de Verenigde Staten GERD ervaart.

“Brandend maagzuur, hoewel vaak door elkaar gebruikt met GERD, is een symptoom dat meestal wordt beschreven als een branderig gevoel in de borst onder het borstbeen, vaak geassocieerd met specifieke voedseltriggers [like spicy food, acidic food, caffeine, or alcohol] of gedrag”, legt Dr. Bernstein uit. “GERD is een medisch gediagnosticeerde aandoening en symptomen kunnen brandend maagzuur en regurgitatie omvatten [a sensation of food or liquid refluxing backward into the chest or throat from the stomach].”

Omdat leefstijlfactoren de meest voorkomende oorzaak van GERD zijn, is het geen wonder dat veranderingen in levensstijl de steunpilaar zijn van behandeling en preventie. Het is vermeldenswaard dat u meer kans heeft om GERD te ontwikkelen als u overgewicht of obesitas heeft, zwanger bent, bepaalde medicijnen gebruikt of sigaretten rookt.

Home Remedies voor GERD

Als het gaat om het beheersen van uw GERD-symptomen, is het belangrijk om u aan uw behandelplan te houden. Maar er zijn dingen die u kunt doen die de symptomen helpen verlichten en mogelijk zelfs voorkomen. Hier zijn zo potentiële huismiddeltjes voor GERD.

Vermijd bepaalde voedingsmiddelen

Symptomen geassocieerd met GERD worden vaak verergerd na het eten van bepaalde voedingsmiddelen. Daarom is het belangrijk om vertrouwd te raken met het voedsel dat je moet vermijden, zodat je verder ongemak kunt voorkomen. De voedingsmiddelen die het meest gerd-symptomen veroorzaken, zijn zure voedingsmiddelen, pittig voedsel, vetrijk voedsel, alcohol, chocolade, koolzuurhoudende dranken en munt.

Voedingsmiddelen om te vermijden

 • Citrusvruchten en sappen daarvan
 • Voedingsmiddelen op basis van tomaten
 • Vetrijk voedsel, waaronder gefrituurd voedsel
 • Soda
 • Cafeïne
 • Chocolade
 • Gekruid voedsel
 • Uien
 • Knoflook
 • Munt
 • Alcohol
 • Koolzuurhoudende dranken

Hoewel deze voedingsmiddelen de symptomen voor sommige mensen kunnen verergeren, kunnen een of meer al dan niet symptomen veroorzaken bij anderen. Houd een voedingsdagboek bij om probleemvoedsel te identificeren dat specifiek voor u is.

Eet kleine, frequente maaltijden

Studies tonen aan dat grote, calorierijke maaltijden de neiging hebben om zure reflux te veroorzaken. In het bijzonder heeft een studie vastgesteld dat hoe meer calorieën in een maaltijd, hoe groter de refluxgebeurtenis zal zijn.

U kunt ook merken dat hoe langer u niet eet, hoe erger de symptomen zullen zijn. Dat komt omdat vasten de zure reflux verhoogt.

Dus hoewel het lijkt alsof niet eten beter zou zijn dan iets eten, kan eten symptoomopflakkeringen veroorzaken. Focus op vijf of zes kleine maaltijden per dag bestaande uit ongeveer 300-400 calorieën elk.

Blijf bij vetarm voedsel

Een studie keek naar de effecten van vetrijke voedingsmiddelen en maaltijden op de incidentie van zure reflux. Onderzoekers ontdekten dat hoe meer vet en calories een maaltijd bevatte, hoe erger de reflux werd.

Voedingsmiddelen met een hoger vetgehalte blijven ook langer in het spijsverteringsstelsel, waardoor ze meer kans hebben om zure reflux te veroorzaken. Kies voor vetarm vlees, zuivel, kaas, soepen, sauzen, dressings en andere voedingsmiddelen. Lees etiketten en kies voedingsmiddelen die minder dan 10% vet per portie bevatten.

Inclusief vezelrijke voedingsmiddelen

Voedingsmiddelen die snel uit de maag en door het spijsverteringsstelsel bewegen, hebben minder kans op zure reflux. Daarom is een vezelrijk dieet belangrijk voor de behandeling en preventie van GERD.

Eén studie keek naar de effecten van een vezelverrijkt dieet op de slokdarmsfincterdruk en de incidentie van zure reflux. Onderzoekers ontdekten dat na de onderzoeksperiode deelnemers die dagelijks werden aangevuld met 5 gram psylliumvezel minder aanvallen van brandend maagzuur, reflux en een lagere slokdarmsfincter rustdruk ervoeren.

De aanbevolen inname van vezels is ten minste 25 gram voor vrouwen en 38 gram voor mannen per dag. Kies volle granen, bonen, peulvruchten, havermout, fruit en groenten. Vergeet niet om veel water te drinken bij het verhogen van uw vezelinname.

Verhef het hoofd van het bed

Plat op je rug liggen en met een standaard kussen zorgt ervoor dat zuur gemakkelijker op je buik en in je slokdarm kan bewegen. Het verhogen van het bovenlichaam met een wig, kussen of het optillen van het hoofdeinde van het bed kan dit voorkomen.

Probeer wat boeken onder de matras aan het hoofdeinde van het bed te leggen of slaap op een wigkussen. Misschien wilt u ook experimenteren met verschillende slaaphoudingen om te bepalen wat het beste voor u werkt.

Aloë Vera

Aloë vera is een vetplant die een gel bevat wanneer je de bladeren breekt. De gel is verzachtend en biedt ontstekingsremmende verbindingen wanneer deze wordt aangebracht op snijwonden en brandwonden. Dat is de reden waarom het een hoofdingrediënt is bij de behandeling van zonnebrand.

Aloë vera sap is op grote schaal gebruikt om zure reflux te verminderen. Recent onderzoek werd uitgevoerd om de effecten van aloë vera-sap op zure reflux te onderzoeken in vergelijking met vrij verkrijgbare medicijnen. Bevindingen suggereren dat aloë vera veilig en effectief is in het verminderen van GERD-symptomen zonder nadelige bijwerkingen.

Als u van plan bent om aloë vera-sap te proberen, praat dan eerst met een zorgverlener. Mensen die zwanger zijn, bloedverdunners gebruiken of medicijnen voor diabetes gebruiken, mogen geen aloë vera gebruiken.

Als uw zorgverlener aangeeft dat het veilig voor u is om te gebruiken, kies dan voor ontkleurd en gezuiverd aloë vera-sap. Begin met een dosis van 1 eetlepel per dag gemengd met water.

Ademhalingsoefeningen

Het is aangetoond dat het dagelijks beoefenen van ademhalingsoefeningen gerd-symptomen helpt verlichten. Het mechanisme hierachter is waarschijnlijk het resultaat dat de ademhalingsoefeningen hebben op het verminderen van de druk op de slokdarmsfincter en de versterking van de anti-regurgitatiebarrière.

Voer buik- of middenrifademhalingsoefeningen uit gedurende 5 tot 10 minuten, drie tot vier keer per dag. Begin met het plaatsen van een hand over je borst en een hand over je buik.

Haal diep adem in waar je buik beweegt, maar de hand op je borst niet. Stel je voor dat de lucht lager in je buik beweegt in plaats van in je borst.

Stoppen met roken

Roken en meeroken worden geassocieerd met GERD. In een studie die iets minder dan 200 patiënten met GERD volgde, bereikten 141 totale patiënten stoppen met roken en 50 niet.

Degenen die in staat waren om te stoppen met roken zagen een verbetering van 44% in GERD en de frequentie van refluxsymptomen nam aanzienlijk af. Bovendien verbeterde de gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven voor degenen die alleen met succes stopten met roken.

Als je een roker bent, is het nooit te laat om te stoppen met roken. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) biedt ondersteuning en middelen voor degenen die klaar zijn om hun reis te beginnen.

Wanneer contact opnemen met een zorgverlener

Dr. Bernstein beveelt het gebruik aan van vrij verkrijgbare zuurreducerende medicijnen, waaronder antacida zoals Tums, antihistaminica (famotidine) of protonpompremmers (omeprazol) samen met veranderingen in levensstijl. U moet echter contact opnemen met een zorgverlener als u een van de volgende problemen ondervindt:

 • Symptomen komen meer dan 1 tot 2 keer per week voor, zelfs met OTC-medicatie,
 • De symptomen blijven 2 tot 4 weken bestaan, zelfs met OTC-medicatie.
 • Symptomen worden geassocieerd met alarmsymptomen zoals moeite met slikken of kleurstofsfagie.
 • Symptomen gaan gepaard met onbedoeld gewichtsverlies.

Een woord van bodymindspirit

Veranderingen in levensstijl samen met zorg van een zorgverlener zijn de pijlers van GERD-behandeling. Hoewel huismiddeltjes veranderingen in levensstijl bevatten, zijn ze mogelijk niet altijd voldoende om verlichting te bieden van GERD-symptomen.

Zorg ervoor dat u op een consistente basis met een zorgverlener werkt om uw aandoening te beheren. Onbehandelde GERD kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen.

De symptomen kunnen worden verergerd door specifiek gedrag, waaronder ’s avonds laat eten of te veel eten van specifiek voedsel of stoffen.

 • Citrusvruchten en sappen daarvan
 • Voedingsmiddelen op basis van tomaten
 • Vetrijk voedsel, waaronder gefrituurd voedsel
 • Soda
 • Cafeïne
 • Chocolade
 • Gekruid voedsel
 • Uien
 • Knoflook
 • Munt
 • Alcohol
 • Koolzuurhoudende dranken

Als u van plan bent om aloë vera-sap te proberen, praat dan eerst met een zorgverlener. Mensen die zwanger zijn, bloedverdunners gebruiken of medicijnen voor diabetes gebruiken, mogen geen aloë vera gebruiken.

Dr. Bernstein beveelt het gebruik aan van vrij verkrijgbare zuurreducerende medicijnen, waaronder antacida zoals Tums, antihistaminica (famotidine) of protonpompremmers (omeprazol) samen met veranderingen in levensstijl. U moet echter contact opnemen met een zorgverlener als u een van de volgende problemen ondervindt:

 • Symptomen komen meer dan 1 tot 2 keer per week voor, zelfs met OTC-medicatie,
 • De symptomen blijven 2 tot 4 weken bestaan, zelfs met OTC-medicatie.
 • Symptomen worden geassocieerd met alarmsymptomen zoals moeite met slikken of dysfagie.
 • Symptomen gaan gepaard met onbedoeld gewichtsverlies.