Home Onderhoud en verzorging van de loopband

Home Onderhoud en verzorging van de loopband

Een loopband voor thuis is een grote investering, maar deze apparatuur kan u helpen een regelmatige fitnessroutine te behouden. Regelmatig onderhoud van de loopband zorgt ervoor dat uw machine jarenlang goed blijft werken. Hier deelt Dan Thompson van Huff-n-Puff Fitness Repair in de omgeving van Chicago zijn advies over het verzorgen en onderhouden van uw loopband.

Hardlopersvoeten op de loopband thuis
vittaya25 / Getty Afbeeldingen

Hoe u uw loopband kunt onderhouden

Het onderhouden van uw loopband is de sleutel om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw machine haalt en het risico op storingen en andere problemen vermindert. Met regelmatig onderhoud van de loopband kunt u ervoor zorgen dat uw fitnessroutine consistent en ononderbroken blijft.

Let bij elk gebruik op hoe je loopband aanvoelt. Als de machine ruw draait of als u wrijven of schrapen ziet, voelt of hoort, stop dan met het gebruik totdat u het probleem hebt vastgesteld.

Smeren: 1 tot 4 keer per jaar

Thompson raadt aan om je loopband minimaal één keer per jaar te smeren. Afhankelijk van de frequentie, de hoeveelheid gebruik en het type smeermiddel dat wordt gebruikt, moet uw loopband mogelijk vaker worden gesmeerd. Sommige experts raden aan om het elke drie maanden te doen.

De fabrikant van de loopband zal waarschijnlijk instructies geven voor het smeren van de riem in de handleiding voor uw specifieke machine. Het proces omvat over het algemeen het aanbrengen van een glijmiddel op siliconen- of paraffinebasis aan de onderkant van de loopband, vooral in het gebied waar uw voeten het meeste contact maken. Vermijd het aanbrengen op het loopoppervlak van de riem.

Mogelijk moet u de riem losmaken voordat u het glijmiddel aanbrengt en vervolgens opnieuw vastmaken nadat u klaar bent. Thompson waarschuwt tegen het gebruik van WD-40 om uw loopband te smeren, omdat deze een riem zeer snel kan vernietigen.

Vacuüm: Wekelijks

Minstens één keer per week moet u het gebied rond de machine en eronder stofzuigen, indien mogelijk. Als u uw loopband regelmatig gebruikt, hopen stof en vuil zich op aan de achterkant van de machine. Een klein deel ervan komt van de wandelriem, maar het grootste deel is van de zolen van je schoenen.

U moet ook minstens één keer per jaar in de machine stofzuigen. Voordat u het motordeksel verwijdert om in het motorcompartiment te stofzuigen, schakelt u het apparaat uit en koppelt u het los. Wees heel voorzichtig met alle delicate elektrische componenten en zorg ervoor dat je ze niet aanraakt met je vacuümmondstuk.

Controleer op slijtage: wekelijks

Ongeveer één keer per week moet u de wandelriem en het dek controleren op tekenen van slijtage. U wilt er ook voor zorgen dat de riem gecentreerd en recht is. Het hoeft niet perfect te worden uitgelijnd, maar het mag niet schrapen of wrijven aan de zijkanten. Door de riem gecentreerd te houden, kunt u ervoor zorgen dat uw loopband efficiënt werkt.

Als je merkt dat je loopband vertraagt zonder dat je de snelheid aanpast, of als je het gevoel hebt dat je uitglijdt, is een verkeerd uitgelijnde riem waarschijnlijk de boosdoener. Een kromme riem kan ook snel rafelig en beschadigd raken, waardoor het veel sneller afbreekt dan anders zou moeten.

Controleer ongeveer één keer per maand de moeren en bouten van het frame om er zeker van te zijn dat ze worden vastgedraaid en of de staanders die de console aan het frame bevestigen, veilig zijn. Volgens Thompson is het niet ongebruikelijk dat ze los trillen bij regelmatig gebruik. Een wandelriemverstelsleutel had bij uw machine moeten worden geleverd toen u deze kocht; anders moet uw gebruikershandleiding de vereiste grootte vermelden.

Vervang de riem zodra deze versleten en ruw is om de levensduur van de loopband als geheel te verlengen.

Schoon: bij elk gebruik

Veeg uw machine na elk gebruik schoon. Als je je meestal in het zweet werkt, is deze stap nog belangrijker. Naarmate vocht zich ophoopt in en op de machine, kan het roesten van metalen onderdelen bevorderen en bacteriële en schimmelgroei herbergen. Hoewel een natte doek meestal de klus kan klaren, wilt u misschien ook een schoonmaakset voor de loopband kopen.

Installeer een mat

Het gebruik van een mat onder uw machine is meer om de omgeving van uw loopband te beschermen dan de loopband zelf. Een loopbandmat voorkomt dat uw vloer beschadigd raakt en helpt eventuele geluiden op afstand te houden als uw loopbandopstelling zich in een kamer op de tweede verdieping bevindt. Het hebben van een mat op zijn plaats kan ook helpen voorkomen dat haar van huisdieren en overtollig stof zich ophopen op uw machine, en het gemakkelijker maken om de vloer eromheen te stofzuigen.

Probeer het gebied rond de machine zo vrij mogelijk te houden van haar van huisdieren. Loopbandmatten zijn een geweldige manier om de hoeveelheid haar van huisdieren, tapijtvezels, vuil en stof die in het motorgedeelte terechtkomen te minimaliserenEnt. Buitenlands puin kan een ravage aanrichten op uw motor en motorbesturingsbord, wat resulteert in dure reparaties.

Elektrische componenten bewaken en beveiligen

Houd altijd een oogje in het zeil (en neus) voor eventuele elektrische problemen. Als u ooit een brandende geur opmerkt tijdens het gebruik van uw loopband, stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan en koppel het los van de muur voordat u onderzoekt wat de oorzaak is (stof onder de motor, een voorwerp dat zich onder de riem bevindt, enz.). Je moet een brandlucht nooit negeren, omdat het snel brandgevaarlijk kan worden.

U kunt ook de elektronische componenten van uw loopband beschermen door deze aan te sluiten op een overspanningsbeveiliging, om deze veilig te houden tijdens stroompieken en uitval. Controleer ook regelmatig de netsnoeren van het apparaat en let op eventuele schade of tekenen dat ze moeten worden vervangen.

Wanneer een pro bellen

De gebruikershandleiding van uw loopband behandelt waarschijnlijk veelvoorkomende loopbandproblemen, samen met oplossingen voor probleemoplossing. Afhankelijk van uw mechanische en elektrische comfortniveaus, kunt u zelf het onderhoud van de loopband proberen en hulp krijgen bij de kalibratie van de klantenondersteuningslijn van uw fabrikant, zegt Thompson.

TreadmillDoctor.com heeft ook een uitgebreide lijst met gecertificeerde serviceproviders in de VS en Canada. Als u de motorkap van uw machine verwijdert en meteen denkt dat u te diep zit, is het waarschijnlijk het beste om een professional te bellen.

Net als bij elk ander gespecialiseerd apparaat, kan een professionele reparatietechnicus problemen herkennen die misschien niet meteen duidelijk zijn. Loopbandreparaties, diagnostische services en vervangende onderdelen kunnen duur zijn, dus het is altijd het beste om te proberen een probleem op te lossen voordat het evolueert naar een groter probleem.

Vervang de riem zodra deze versleten en ruw is om de levensduur van de loopband als geheel te verlengen.

Probeer het gebied rond de machine zo vrij mogelijk te houden van haar van huisdieren. Loopbandmatten zijn een geweldige manier om de hoeveelheid haar van huisdieren, tapijtvezels, vuil en stof die in het motorcompartiment terechtkomen te minimaliseren. Buitenlands puin kan een ravage aanrichten op uw motor en motorbesturingsbord, wat resulteert in dure reparaties.