Hoe yogalessen bij jou in de buurt te vinden

Hoe yogalessen bij jou in de buurt te vinden
Yoga studio voorraam

andipantz / E+ / Getty Images


Wanneer je net begint met yoga, kan het moeilijk zijn om erachter te komen hoe je de yogalessen, leraren of centra kunt vinden die aan je behoeften voldoen. Gelukkig zijn er enkele online mappen die je kunnen helpen bij het vinden van yogalessen bij jou in de buurt.

De juiste yogales voor jou kiezen

Als je nieuw bent in yoga, zoek dan naar lessen op beginnersniveau. Deze zijn het meest geschikt voor uw opkomende praktijk en u kunt later altijd hogerop komen als u meer uitdaging wilt.

Er zijn veel verschillende soorten yogalessen, maar over het algemeen zijn Hatha-lessen meestal zachtaardiger en langzamer, terwijl vinyasa-lessen vloeiender en dynamischer zijn, en een beetje meer een training.

Algemene directories voor yogalessen

De volgende mappen bestrijken een breed scala aan yogastijlen en -locaties en zijn geweldige bronnen om op zoek te gaan naar lokale lessen.

  • Yoga Journal Directory – Vind leraren, studio’s en lerarenopleidingen internationaal op locatie of stijl. Yoga Journaal is het meest prominente yogamagazine in de VS, dus hun lijst is meestal zeer up-to-date.
  • Yoga Alliance Gids – De Yoga Alliance bepaalt de normen om een geregistreerde yogaleraar te worden. In de directory kunt u geregistreerde docenten en trainingsprogramma’s opzoeken op stijl en locatie. Het is een geweldige bron om de meest gerenommeerde yogastudio’s bij jou in de buurt te vinden. Kies waar mogelijk voor yoga alliance geregistreerde leraren, omdat dit garandeert dat ze minstens 200 uur training hebben gekregen.
  • Yoga zoeker – Een echt goede bron voor het vinden van yogalessen internationaal, deze website heeft een uitgebreide lijst van leraren, studio’s en retraites. Het bevat de optie om je te abonneren op een nieuwsbrief voor yoga-evenementen voor jouw regio.

Gespecialiseerde Yoga Directories

Als u op zoek bent naar lessen in een specifieke stijl, zijn de beste bronnen meestal hun officiële websites. Verken de lerarengidsen van verschillende populaire stijlen en vind gedetailleerde informatie over die stijlen.

  • De Anusara School of Hatha Yoga is een hartgerichte flow yoga. De lessen zijn ontworpen om leuk te zijn, maar ze zijn een uitdaging omdat Anusara yoga zich richt op uitlijning. Het heeft de neiging om zijn eigen woordenschat en rekwisieten te gebruiken om het toegankelijk te maken voor studenten van verschillende vaardigheden.
  • Ashtanga yoga docenten volg een reeks poses om intense vinyasa-yogapraktijken te creëren. De structuur van Ashtanga yoga is ontworpen in acht niveaus en er is een mogelijkheid voor zelfgeleide beoefening. Veel studenten genieten van het athletisme dat vereist is in Ashtanga.
  • Bikram yoga docenten blijf bij een reeks van 26 zeer specifieke yogahoudingen. Bikram is een vorm van hete yoga waarbij de lessen plaatsvinden in een ruimte die wordt gehouden bij temperaturen tussen 95 en 105 F. Om te zeggen dat dit een intense yogabeoefening is, is een understatement, maar het is erg populair.
  • B.K.S. Iyengar Yoga docenten focus op uitlijning in hun vorm van hatha yoga. Iyengar yoga introduceerde yoga-rekwisieten zoals dekens, blokken en riemen, zodat elke student zich kan concentreren op uitlijning, ongeacht hun vermogen. Het doel is om balans in het lichaam te bereiken, wat leidt tot balans in de geest. Door dit alles zijn Iyengar yogalessen erg populair.
  • Jivamukti Yoga docenten geef lessen die net zo intens zijn als de vinyasa-stroom in Ashtanga yoga. Het belangrijkste verschil is dat Jivamukti de neiging heeft om meer spirituele leringen op te nemen. Toch heeft het een luchtige touch die is geïnspireerd door de oprichters van New York City.
  • 3HO Internationale Kundalini Yoga Docenten Vereniging is een wereldwijde gemeenschap van Kundalini yogadocenten. In deze stijl ligt de focus meer op ademhalingsoefeningen dan op andere yogastijlen. De Kundalini oefeningen worden kriya’s genoemd en zijn ontworpen om de prana (energie) echt te focussen door de zeven chakra’s.

Er zijn veel verschillende soorten yogalessen, maar over het algemeen zijn Hatha-lessen meestal zachtaardiger en langzamer, terwijl vinyasa-lessen vloeiender en dynamischer zijn, en een beetje meer een training.