Hoe walker-vriendelijke marathons te vinden

Hoe walker-vriendelijke marathons te vinden
Walkers Right - Lopers Links op halve marathon

Wendy Bumgard


  • Voorspel uw eindtijd
  • Race-aanbiedingen controleren
  • Zoek race-informatie naar tijdslimieten
  • Controleer eerdere finishresultaten
  • Bekijk de cursuskaarten
  • Neem contact op met de Race Director
  • Werk met de racedirecteur
  • Schrijf je in voor race in je tijdslimiet

Hoe vind je een marathon of halve marathon die wandelvriendelijk is? Het vergt wat speurwerk om erachter te komen of een race de juiste is voor iemand die het parcours zal lopen in plaats van rennen.

Zelfs evenementen die zichzelf factureren als zijnde voor zowel hardlopers als wandelaars, kunnen tijdslimieten hebben voor langere afstanden die sommige wandelaars niet zullen accommoderen. Hier leest u hoe u een gebeurtenis kunt onderzoeken.

Voorspel uw eindtijd

Je wilt niet de vernedering om door de doorgezakte wagen van het parcours te worden geveegd en niet eens te mogen finishen. Je moet weten wat je finishtijd zal zijn, zodat je je niet inschrijft voor een race die je niet in hun tijdslimiet kunt voltooien. Als het je eerste keer is, gebruik dan de voorspellingstools voor race-finishtijden.

Race-aanbiedingen controleren

Begin uw verkenning met race- en evenementenkalendersites, op zoek naar evenementen die in uw schema passen. De Walk Finder-pagina van bodymindspirit Fit helpt u bij het doorzoeken van populaire evenementenkalenders. Je kunt ook HalfMarathons.net controleren op een lijst met halve marathons per staat, hoewel je ze allemaal moet onderzoeken om te zien of het wandelvriendelijk is.

MarathonGuide.com heeft een uitstekende lijst met wandelvriendelijke marathons en Racewalking.org heeft een lijst met marathons, halve marathons en andere evenementen die wandelaars en snelwandelaars verwelkomen.

Zoek race-informatie naar tijdslimieten

Dit belangrijke detail kan moeilijk te vinden zijn of volledig ontbreken. Mogelijk moet u de meeste pagina’s op een website doornemen om deze te vinden in een FAQ, details van de racedag, cursusdetails, regels, enz.

Niet alleen hebben sommige races algemene tijdslimieten, maar sommige hebben ook minimale tempovereisten, zelfs voor vroege delen van de race. Sommige races met lange tijdslimieten of geen tijdslimieten zullen het parcours toch weer openstellen voor het verkeer en op een gegeven moment hulpposten neerhalen. Zoek naar die details in de regels en cursusinstructies.

Controleer de eindresultaten voor voorgaande jaren

Kijk naar de finishresultaten van voorgaande jaren die op hun website zijn geplaatst. Dit zal je vertellen of anderen van je snelheid het eerder hebben voltooid en hoeveel. Dit kan je een goed beeld geven of je wel of niet naar binnen mag.

Vertrouw er niet op dat de regels voor het lopende jaar niet zijn veranderd. Je hebt een officiële bevestiging nodig van de wedstrijdleider.

Bekijk de cursuskaarten

De tijdslimiet kan in de details van de kaart zelf liggen, hoewel u ervoor moet zorgen dat het de kaart van het huidige jaar is (routes veranderen vaak). Als u zich wilt inschrijven voor een halve marathon met een volledige marathon, kunnen de parcourskaarten en starttijd voor elke afstand u een idee geven van de finishtijden. Als ze op hetzelfde parcours eindigen, kan de halve marathon een lange finishtijd hebben omdat ze deze openhouden voor de marathonlopers. Maar je hebt nog steeds een definitief antwoord nodig van de wedstrijdleider.

Neem contact op met de Race Director

Als je de tijdslimieten niet kunt vinden, zoek dan naar e-mail, Facebook en telefoonlinks naar de racedirecteur. Verwacht geen snel antwoord; het kan een dag of langer duren om een reactie te krijgen. Je e-mail kan luiden: “Hallo, ik ben een pure wandelaar in plaats van een hardloper en ik voltooi meestal een halve marathon van 3:30 tot 3:45. Ik wil me graag inschrijven voor je (naam en datum evenement invoegen) halve marathon, maar ik kon de tijdslimiet niet vinden op je website. Wat is de tijdslimiet en is het een gebeurtenis die een wandelaar van mijn snelheid zou kunnen voltooien?”

Werk met de racedirecteur

Sommige wedstrijdleiders bieden speciale accommodaties voor wandelaars. Als het een kleiner evenement is, kunnen ze aanbieden om je een vroege start te laten doen, zodat je de cursus vóór de cutoff-tijd kunt voltooien. Houd er rekening mee dat dit betekent dat een competitieve kudde hardlopers je op een gegeven moment zal passeren, wat onaangenaam kan zijn. Waterstops en hulpposten zijn mogelijk nog niet opgezet als je vroeg begint.

Voor zowel vroege starts als late finishes moet een wandelaar worden voorbereid met zijn eigen water- en energiesnacks. Grote evenementen zijn vaak minder mild over het buigen van regels.

Schrijf je nooit in voor een race die je niet binnen de tijdslimiet kunt voltooien

Laat het gewoon los. Race Directors stellen een tijdslimiet voor veiligheid en voor lokale vergunningsvereisten. Als ze een straat hebben geblokkeerd voor de race, moeten ze deze weer openen voor verkeer door een gegeven tijd. Ze mogen maar een vergunning hebben voor het finishgebied voor een bepaald aantal uren. Hun racevrijwilligers en bemanningen zijn alleen in de positie voor specifieke diensten. Als mensen een uur extra nodig hebben om te finishen, brengt dit het evenement in gevaar om in de komende jaren te worden gehouden.

MarathonGuide.com heeft een uitstekende lijst met wandelvriendelijke marathons en Racewalking.org heeft een lijst met marathons, halve marathons en andere evenementen die wandelaars en snelwandelaars verwelkomen.

Vertrouw er niet op dat de regels voor het lopende jaar niet zijn veranderd. Je hebt een officiële bevestiging nodig van de wedstrijdleider.

Voor zowel vroege starts als late finishes moet een wandelaar worden voorbereid met zijn eigen water- en energiesnacks. Grote evenementen zijn vaak minder mild over het buigen van regels.