Hoe volwassenen problemen kunnen oplossen door te denken als kinderen

Search

“Wees wie je nodig had toen je jonger was.”

Dat zegt verhalenverteller en illustrator Brad Montague. Montague is een kunstenaar, regisseur, New York Times bestseller auteur, maker van de populaire webserie Kid President, en deelgenoot van kunst en verhalen die zowel kinderen als volwassenen inspireren.

“Wees wie je nodig had toen je jonger was.”

Brad Montague op het podium voor zijn quote, Be Who You Needed When You Were Younger
Brad Montague op het podium voor zijn quote, Be Who You Needed When You Were Younger

We vroegen Montague naar vier manieren waarop volwassenen hun innerlijke kind kunnen aanboren om goed te doen voor de wereld en de mensen daarin.

Dit is wat hij te zeggen had:

Activiteiten voor volwassenen om contact te maken met hun innerlijke kind:

1. Vergeet niet te spelen.

Spelen kan voor ons een manier zijn om moeilijke ideeën en emoties uit te werken. Spelen betekent niet dat je op het tapijt moet gaan zitten met actiefiguren of bouwstenen (hoewel dat leuk klinkt!). Het betekent gewoon het omarmen van onnozelheid, creativiteit en plezier in het oplossen van problemen.

“Spelen is een essentieel ding waar we om de een of andere reden uit groeien,” zei Montague. “Kinderen doen het van nature. Ze kunnen heen en weer gaan tussen ongelooflijk dom zijn tot echt aangrijpend en attent. Zoals Fred Rogers zei: ‘Spelen is het werk van het kind.’ Het wakkert creativiteit in je aan om dingen met een nieuwe geest of nieuwe energie te benaderen. Daar land je op een manier om iets te doen met een frisheid die de wereld nodig heeft.”

Goede Goede Goede Actie Stap:

Montague zegt: “De volgende keer dat je met een probleem wordt geconfronteerd, probeer dan de meest belachelijke, absurde manieren te bedenken waarop je het zou kunnen aanpakken.”

Het zal je misschien verbazen dat je door je creatieve sappen te bewerken een onverwachte oplossing bedenkt.

2. Bekijk de dingen vanuit een nieuwe hoek.

Probeer een probleem vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Samenwerken is vooral waardevol als je mensen hebt die allemaal vanuit een andere hoek naar hetzelfde probleem kijken.

“Dat is wat kinderen al doen,” zei Montague. “Een voorbeeld daarvan is dat je een tafel hebt, en een volwassene loopt door de kamer en zegt: ‘Wat een geweldige tafel! Kijk naar de tafelschikking!’ Maar een kind komt binnen en zegt: ‘Ew! Kijk naar al het tandvlees onder de tafel. Kijk eens wat er op de grond ligt!’ Ze zien die dingen omdat hun perspectief anders is – omdat hun lengte natuurlijk lager is, maar ook omdat ze met de tafel gaan rommelen en eronder kruipen. Ze zien de dingen die wij niet zien.”

Goede Goede Goede Actie Stap:

Probeer een probleem te bekijken vanuit precies het tegenovergestelde van uw standpunt. Wat is een perspectief dat je misschien over het hoofd hebt gezien? Denk aan alle manieren waarop je in je perspectief bent geplaatst en kijk of je je geest kunt openen om dingen op een andere manier te zien.

“Wanneer kinderen en volwassenen samenwerken, heb je één persoon die de bovenkant ziet en één die de onderkant ziet,” zei Montague. “Als je allebei samenwerkt, zien we de tafel zoals hij echt is. En als we het dan goed doen, zien we de tafel ook zoals het zou kunnen zijn.”

3. Schaam je niet om niet alles te weten.

Kinderen vinden het prettig om nieuwsgierig te zijn. Wanneer heb je voor het laatst toegegeven dat je iets niet wist? Het vergt nederigheid om te kunnen zeggen: “Ik weet daar eigenlijk niet genoeg van.” En het is oké om niet in alles een expert te zijn – niemand is dat.

“Voel je comfortabel met het stellen van vragen in plaats van door te spoelen naar een oplossing of door te spoelen naar wat we denken te weten,” zei Montague. “Blijf medelevend, nieuwsgierig en meedogenloos creatief.”

Goede Goede Goede Actie Stap:

Een ding dat je kunt doen om nieuwsgieriger te blijven, is door een actielijst bij te houden met dingen waar je meer over zou moeten weten, zegt Montague. Het kan van alles zijn, van jezelf opfrissen over wolkenformaties tot weten hoe je lokale overheid werkt. Vergeet niet dat het oké is om vragen te stellen – niet alleen over feiten, maar ook over mensen. Je hebt een oneindig aantal dingen te ontdekken.

4. Geef jezelf toestemming om opgewonden te zijn.

Volwassenen geven zichzelf niet altijd toestemming om enthousiast of enthousiast te zijn over dingen. Maar raad eens – het is echt cool om om dingen te geven!

“Er is iets moois aan hoe kinderen zichzelf kunnen toestaan om enthousiast te zijn over noppenfolie of bubbels of wolken die op interessante manieren zijn gevormd of koele rotsen,” zei Montague. “Ze zijn niet bang om die opwinding op een hoorbare manier te spreken.”

Goede Goede Goede Actie Stap:

Enthousiasme en vreugde zijn als liefde: hoe meer je deelt, hoe meer er is. Het raakt niet op. Deel je vreugde en opwinding met humorh anderen, en sta ook open om zich te verheugen in hun vreugde.

Een versie van dit verhaal verscheen oorspronkelijk in The Youth Edition van de Goodnewspaper.

U kunt uw eigen maandelijkse gedrukte goednieuwskrant krijgen door abonnee te worden. (Uw abonnement helpt ook bij het ondersteunen van het werk dat we doen bij Good Good Good.)