Hoe te ontspannen in een gezond dieet

Hoe te ontspannen in een gezond dieet
Broodje in een Wrap

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


Is uw dieet minder dan gezond met te veel vet, suiker, natrium en bewerkte voedingsmiddelen? Voel je niet slecht. Het is een veel voorkomende situatie, maar het is iets dat je kunt veranderen met een beetje hulp.

Deze eenvoudige tips helpen u de leiding te nemen over uw dieet. Je hoeft ze niet allemaal tegelijk te doen. In feite is het waarschijnlijk het beste om een of twee dingen te kiezen om deze week te veranderen en de volgende week nog een of twee toe te voegen. Blijf nieuwe gezonde stappen toevoegen totdat je je comfortabel voelt met je nieuwe dieet.

Begin met ontbijt

Het ontbijt wordt vaak de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Er is misschien geen harde wetenschap om die bewering te ondersteunen, maar het is logisch dat het eten van gezond voedsel in de ochtend de weg kan bereiden voor gezond eten de hele dag door. Het punt is dat het niet gemakkelijk is om goede keuzes te maken als je je haast naar je werk of school.

Neem een voorsprong op het ontbijt. Kook de avond ervoor wat eieren hard, of maak een gezonde partij zemelenmuffins ter grootte van cupcake. Als je haast hebt, kun je een ei en een muffin pakken voordat je gaat. Op die manier kom je niet in de verleiding om de gigantische bagels of gebakjes in de coffeeshop te eten op weg naar je werk.

Wanneer je aan het werk bent (of op school)

Ga je elke dag lunchen? De meeste restaurantvoeding is rijk aan vet, calorieën en natrium. Bezuinig op calorierijk restaurantvoedsel en pak je lunch een paar dagen per week in.

Begin met een gezond broodje. Kies volkorenbrood, mager natriumarm vlees of gevogelte en veel tomaten, uien, sla, avocado of andere sandwichgroenten. Ga licht op de mayonaise of gebruik een magere mayonaise. Koop een kleine geïsoleerde container voor een kopje groentesoep en voeg een stuk vers fruit toe als dessert. Nu heb je een lekkere en gezonde lunch. Als je in een restaurant moet lunchen, probeer dan een salade als maaltijd of kies op zijn minst een salade in plaats van frietjes.

Wanneer de snacktijd rondrolt en je merkt dat je naar de automaat staart, kies dan een pakket gemengde noten in plaats van een snoepreep. Drink vers water in plaats van suikerhoudende frisdrank of dat derde kopje koffie.

Het is etenstijd

Hier is een eenvoudige manier om een uitgebalanceerde maaltijd te plannen. Verdeel je bord mentaal in vier kwadranten. De helft van je bord moet bedekt zijn met groene of kleurrijke groenten en fruit. Een kwart van je bord kan de thuisbasis zijn van je eiwitbron (kip, vlees, eieren, vis en zeevruchten of een vegetarisch gerecht). Ten slotte kun je dat laatste kwart van je bord gebruiken voor iets zetmeelrijks zoals aardappelen, volkoren pasta of bruine of wilde rijst.

Koop voorgewassen en voorverpakte salade-ingrediënten, zodat u snel en gemakkelijk salades kunt maken. Salades zijn een gemakkelijke manier om groenten aan je dieet toe te voegen en ze nemen ruimte in je maag in beslag, zodat je je tevreden kunt voelen met een kleiner voorgerecht.

Krijg meer omega-3 essentiële vetzuren door minstens twee keer per week vis te eten. Als je geen vis wilt eten, knabbel dan aan wat walnoten of pompoenpitten. Soja, koolzaadolie en lijnzaad zijn ook goed. Je kunt de olie op sandwiches, groenten of salades sprenkelen.

Kies gebakken of gegrild vlees, kip en vis in plaats van gebakken. En vermijd zware romige of kaasachtige sauzen.

Na het diner

In plaats van een grote kom ijs als dessert, kies je een kopje gewone Griekse yoghurt. Het is een uitstekende bron van eiwitten en calcium. Voeg noten en bessen of gesneden fruit en wat honing toe.

Hou je van snacks zoals chips of maïschips? Gebakken chips zijn beter dan gefrituurd. En als het de dip is waar je van houdt, probeer dan in plaats daarvan je chipdip te scheppen met verse groenten zoals rauwe wortels of sperziebonen.

Een woord van bodymindspirit

Het is niet eenvoudig om ’s nachts over te schakelen van een met junkfood beladen, calorierijk dieet naar een gezond dieet. Het is echter prima om kleine stappen te nemen om je dieet te verbeteren. Na verloop van tijd zullen al die kleine stapjes optellen. Je zult nieuwe gezondere gewoonten vormen en hopelijk je gezondheid verbeteren.

Wees geduldig, want het kost tijd en oefening en ga niet op jezelf in als je af en toe uitglijdt. Maak gewoon goede keuzes te beginnen met je volgende maaltijd.