Hoe oog van de naaldhouding te doen: juiste vorm, variaties en veelgemaakte fouten

Hoe oog van de naaldhouding te doen: juiste vorm, variaties en veelgemaakte fouten

bodymindspirit / Ben Goldstein


 • Aanwijzingen
 • Voordelen
 • Variaties
 • Veelgemaakte fouten
 • Veiligheid en voorzorgsmaatregelen
 • Probeer het uit

Ook bekend als: Omgekeerde Duif Pose

Doelstellingen: Heupopener, hamstring stretch

Niveau:Beginner

Oog van de naaldhouding is een zachte variatie van duivenhouding om strakke heupen te openen. Dit is een geweldige optie voor mensen met gevoelige knieën.

Deze houding werkt goed in een warming-up voor de yogales. Het is een geweldige manier om het onderlichaam wakker te maken en het voor te bereiden op diepere stukken die komen gaan. Het is ook een goede pose om een Vinyasa volgorde voor zittende meditatie.

Hoe eye of the needle pose te doen

Maak ruimte op je vloer en pak een yogamat voor meer comfort. Hier zijn de stappen die u moet volgen voor het oog van de naald.

 1. Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en de voetzolen op de grond.
 2. Knuffel je linkerknie in je borst.
 3. Steek de linkerenkel over je lichaam en laat deze op de rechterdij rusten.
 4. Ontspan de linkerknie weg van je romp.
 5. Til je rechtervoet van de vloer en rijg je linkerhand door je benen (dit is het oog van de naald) zodat je handen elkaar ontmoeten aan de achterkant van je rechterdij. Als alternatief sluit je je handen aan de voorkant van je rechter scheenbeen.
 6. Neem beide handen en trek je rechterdij naar je borst terwijl je uitademt. Dit zorgt ervoor dat je linkerheup opengaat.
 7. Houd beide voeten gebogen en je onderrug geworteld op de mat.
 8. Adem diep in en ontspan de linkerknie om de heupen te openen.
 9. Herhaal dit aan de andere kant.

Voordelen Eye of the Needle Pose

Deze houding strekt de spieren rond de heupen, de onderrug en de hamstrings aan de achterkant van de dijen. Heupbuigers worden vaak strak als je lang zit, terwijl de hamstrings vaak strak zitten bij hardlopers en bij sporten die veel hardlopen.

Je zult in staat zijn om een betere houding en mobiliteit te hebben door ze flexibel te houden. Deze houding helpt je ook om je voor te bereiden op zittende houdingen en backbends.

Andere variaties van Eye of the Needle Pose

Zoals met de meeste yogahoudingen, kun je deze houding toegankelijker maken voor je behoeften of deze verdiepen om aan te sluiten bij je niveau van beoefening. Hier zijn enkele tips voor andere variaties.

Til je voet niet op

Als je zeer strakke heupen hebt, stop dan na stap vier hierboven vermeld en houd de rechtervoet op de grond. Vergeet niet om de rechtervoet gebogen te houden om je knie te beschermen. Oefen de houding op deze manier totdat je in staat bent om het volledig zonder pijn of ongemak te doen.

Probeer het zittend


Ben Goldstein

Als liggen niet voor u werkt, is er ook een stoelversie die u kunt bekijken.

 1. Breng je rechterenkel naar je linkerdij om te rusten en houd de knie zoveel mogelijk in lijn met je enkel.
 2. Houd deze stoelduif 3 tot 5 ademhalingen vast.
 3. Buig naar voren om de stretch te intensiveren als je wilt.
 4. Herhaal dit met het linkerbeen.

Verdiep de kniebuiging

Om de stretch te verdiepen, trek je de rechterknie en het scheenbeen dichter bij je borst door de bochten van je armen onder de kuit te haken. Je kunt je linkerbeen lang strekken op je mat of de rechtervoet op de linkerdij houden. Concentreer je op diepe ademhalingen om je rechter scheenbeen dichter bij je borst te brengen en het hoofd op de grond te houden.

Veelgemaakte fouten

Om het meeste uit deze houding te halen, moet u enkele veelvoorkomende fouten vermijden. Dit is wat u moet weten over veelgemaakte fouten.

De stretch forceren

Forceer de stretch niet. Ga alleen zo diep als comfortabel is. Met oefenen moet je natuurlijk flexibeler worden.

Afronding naar achteren, hoofd opheffen

Houd je rug plat op de mat. Til je hoofd of schouders niet op. Als je je dij niet kunt vastpakken, gebruik dan een aanpassing of een riem in plaats van van de mat te komen.

Veiligheid en voorzorgsmaatregelen

Vermijd deze houding als je een schouder-, nek-, knie-, rug- of heupprobleem hebt. Na het eerste trimester moeten zwangere vrouwen houdingen vermijden waarbij je plat op je rug ligt.

Je mag ook geen stress op de knie voelen. Hoewel je een geweldige rek langs de voorkant van de heup zult voelen, zou het niet pijnlijk moeten zijn. Als je pijn voelt, kom dan uit de houding. Als deze pijn aanhoudt, wilt u misschien met een zorgverlener praten over uw symptomen.

Probeer het uit

Incorporateer deze beweging en soortgelijke in een van deze populaire workouts:

 • 10 houdingen om op te warmen voor yogales
 • Yogahoudingen voor hardlopers
 • Yogahoudingen voor beginners

Ook bekend als: Omgekeerde Duif Pose

Doelstellingen: Heupopener, hamstring stretch

Niveau:Beginner