Hoe lichaamsneutraliteit uw fitnessreis kan verbeteren

Hoe lichaamsneutraliteit uw fitnessreis kan verbeteren
vrouw die de trap op rent

urbazon / Getty Afbeeldingen


Lichaamsneutraliteit is het filosofische idee dat zich richt op het herkennen en waarderen van wat je lichaam voor je kan doen in plaats van geobsedeerd te zijn door je uiterlijk. Het is het accepteren van je lichaam zoals het is, op dit moment, zonder oordeel. Lichaamsneutraliteit gaat niet over het houden van je uiterlijk, maar in plaats daarvan het ontwikkelen van meer ambivalentie ten opzichte van je fysieke uiterlijk en je concentreren op het respecteren van de vaardigheden die je bezit.

Vaak wanneer we aan een fitnessreis beginnen, wordt er te veel focus gelegd op het proberen te beheersen van ons fysieke uiterlijk. Hoewel er niets mis is met het hebben van doelen op basis van hoe je eruit ziet, kan het gebruik van lichaamsneutraliteit als de filosofie achter je fitnessreis je helpen meer in harmonie te komen met je fysieke en emotionele welzijn. Deze verbinding stelt je in staat om beslissingen te nemen die de huidige capaciteiten van je lichaam dienen in plaats van wat je verwacht of hoopt dat je lichaam kan doen of eruit kan zien.

De filosofie van lichaamsneutraliteit moedigt mensen aan om afstand te nemen van het centraliseren van hun fysieke lichaam als aanjagers van hun eigenwaarde. Dit omvat het vrijgeven van een oordeel over uw fitnessniveau, gezondheid of trainingsprestaties. Hoewel het volkomen normaal is om je lichaam nog steeds te willen versterken, kan het beginnen van een pad van lichaamsneutraliteit je helpen om echt geluk te scheiden van het waargenomen geluk dat je denkt te krijgen zodra je je doel hebt bereikt.

Hier is hoe het aannemen van lichaamsneutraliteit uw fitnessreis kan verbeteren.

Grotere mentale en fysieke verbinding

Soms kan fitness voelen als een straf. Misschien hoor je dat intensievere oefeningen helpen om meer vet te verbranden, of het toevoegen van meer volume aan je trainingen zal meer spiermassa opbouwen, dus je streeft ernaar om dat met elke trainingssessie te bereiken. Maar wanneer u zich alleen richt op het optimaliseren van uw trainingen voor fysieke verschijning, is het gemakkelijker om te negeren wat uw lichaam u misschien vertelt.

Je kunt je vermoeid gaan voelen, wrokkig worden over je trainingen, de passie verliezen voor de activiteiten die je ooit leuk vond, of meer pijnen, pijnen en blessures beginnen op te merken. Dit kan resulteren in overtraining en het niet zien van de resultaten waar je het gevoel hebt dat je zo hard voor werkt. Wat erger is, is dat je je niet gezond voelt; je voelt je verslagen.

Wanneer je je concentreert op het deelnemen aan bewegingen die je mentaal en fysiek een goed gevoel geven, wordt je lichaam degene die de leiding heeft in plaats van je geest. Je kunt stoppen met jezelf tot uitputting te dwingen en je in plaats daarvan concentreren op activiteiten die je vreugde brengen. Als je je pijnlijk of oververmoeid begint te voelen, in plaats van te proberen jezelf te dwingen tot een intense training, kun je gaan wandelen of wat meditatieve yoga beoefenen.

In het geval van activiteiten zoals yoga, kan het focussen op wat je lichaam op dit moment kan doen een genezingsproces zijn. Als je eerder ontmoedigd was omdat je een specifieke houding niet kon aannemen of een betere stretch kon krijgen, kan het overschakelen naar een mindset van acceptatie van waar je nu bent de verbinding met je beoefening en jezelf verdiepen.

Verbeterde motivatie

Met minder druk op het fysieke uiterlijk, zal je motivatie waarschijnlijk toenemen. Een onderzoek uit 2018 wees uit dat vrouwen van wie de motivatie om af te vallen was gebaseerd op hun uiterlijk, aankwamen nadat de 30 maanden durende studie was voltooid. Aan de andere kant verloren vrouwen die gericht waren op hun gezondheid op natuurlijke wijze gewicht tijdens het onderzoek.

Dit veelzeggende onderzoek toont aan dat het baseren van onze gezondheidsbeslissingen op fysieke verschijning geen succesvolle strategie is voor blijvende motivatie. In plaats daarvan verhoogt het laten leiden van je lichaam je van de plaats waar het nu is, je kansen om praktijken te kiezen die gezonder zijn en meer afgestemd op wat je lichaam nodig heeft.

Een belangrijke reden hiervoor is dat externe motivatie minder snel standhoudt in vergelijking met intrinsieke of zelfgestuurde motivatie. Genieten van lichaamsbeweging omdat je je daardoor beter, minder gestrest of sterker voelt, leidt tot meer blijvende motivatie.

Positieve relatie met oefening

Sommige mensen denken aan lichaamsbeweging als een manier om extra calorieën te verbranden in plaats van een vreugdevolle ervaring. Wanneer beweging een manier wordt om jezelf te straffen, verlies je de vele voordelen uit het oog van actief zijn buiten je fysieke lichaam. Fysiek actief zijn is een integraal onderdeel van een gezonde levensstijl, maar wanneer lichaamsbeweging is gehuld in negatieve gevoelens, kan het moeilijk worden om je goed te voelen over het bijwonen van die volgende trainingssessie of geplande sportschoolreis.

Wanneer lichaamsbeweging ophoudt een evenwichtsoefening te worden tussen wat je denkt dat je should doen en wat je wilt doen, kan een meer gezonde en positieve relatie met beweging beginnen. Door oefening te zien als een manier om je emotioneel en mentaal beter te voelen, kun je de ruimte krijgen die je nodig hebt om te leren welke soorten activiteiten je gelukkig maken.

Minder stress om te conformeren

Wanneer je je lichaam accepteert voor waar het nu is, smelt de druk en stress van het voldoen aan een bepaalde verwachting weg. In plaats van altijd naar de toekomst te kijken en te proberen in een ideale vorm te passen, merk je misschien hoe je het wandelpad iets sneller kon maken en minder winderig was, of misschien kon je langer fietsen zonder uit te rusten.

De druk en stress van het proberen om altijd op een plek te komen waar je momenteel fysiek niet bent, kan wegnemen van het genieten van het huidige moment. Door de filosofie van lichaamsneutraliteit aan te nemen, kun je bewuster en intuïtiever worden over je fitnessreis en je huidige fysieke vaardigheden. Je kunt waarderen wat je kunt doen in plaats van ontmoedigd te raken over wat je nog niet kunt doen.

Succes op lange termijn

Studies tonen aan dat meer dan de helft van het gewichtsverlies binnen twee jaar wordt herwonnen en na vijf jaar wordt meer dan 80% van het verloren gewicht teruggewonnen. Bovendien blijkt uit onderzoek dat bijna de helft van de mensen die zich aanmelden voor een fitnesslidmaatschap het binnen de eerste zes maanden opzeggen, en nog veel meer stoppen gewoon met gaan. Een studie toonde aan dat mensen die worstelen met een slechte psychologische gezondheid en algeheel welzijn (inclusief verhoogde stress en slaap) significant meer kans hebben om hun lidmaatschap te beëindigen.

Het is waar dat veel factoren van invloed zijn op iemands vermogen om een langdurige verbintenis aan te gaan met fitness. Een veel voorkomend afschrikmiddel kan een focus op fysieke verschijning zijn. Wanneer dingen niet zo snel veranderen als je hoopt, kun je het helemaal opgeven.

Als je in plaats daarvan je lichaam accepteert voor waar het nu is en wat het kan doen, is er minder reden om op te geven. Je wordt meer afgestemd op je dagelijkse successen en incrementele verbeteringen. Bovendien, wanneer u activiteiten en intensiteitsniveaus kiest die u een goed gevoel geven, kunt u de interne motivatie ontwikkelen die nodig is voor succes op de lange termijn.

Een woord van bodymindspirit

Er zijn zoveel redenen om een mindset van lichaamsneutraliteit aan te nemen, inclusief hoe dit je fitnessreis beïnvloedt. Als je hebt geworsteld met een lage motivatie of een slecht zelfbeeld, kan lichaamsneutraliteit je uit een negatieve mindset halen en in een mindset brengen die je fysieke en mentale gezondheid dient.

Maak je geen zorgen als je in eerste instantie het gevoel hebt dat je niet van je lichaam kunt houden zoals het is of als je toch je uiterlijk wilt veranderen. Je kunt nog steeds proberen de verwachtingen en ideeën over hoe je eruit moet zien of presteren achter je te laten naarmate je meer mindful wordt en in harmonie met waar je nu bent. Het is een proces, en zoals elke reis, begint het met één stap.