Hoe in vorm te blijven terwijl u reist

Hoe in vorm te blijven terwijl u reist
Vrouw peddelen

Hero Images / Getty Images

Weggaan van de realiteit is goed voor de ziel, en weggaan van de gebruikelijke trainingsroutine is goed voor het lichaam. Een vakantie kan echter het perfecte moment zijn om te sporten. Door jezelf te bevrijden van je routine, stel je je geest open voor nieuwe manieren om je lichaam te bewegen, plezier te hebben en je lichaam fit te houden terwijl je op vakantie bent.

Cardio

Als u uw cardio-uithoudingsvermogen wilt behouden terwijl u plezier hebt, zijn er verschillende vakanties die u een geweldige training geven zonder zin te hebben in een oefening. Enkele van de beste workouts zijn:

 • Wandelen op het strand. Wandelen in zacht zand is een killer workout en verbrandt meer calorieën dan lopen op vlakke grond. Sommige experts suggereren dat je twee keer zoveel calorieën kunt verbranden als je in zacht zand loopt. Houd het veilig door schoenen te dragen (je kunt shin splints krijgen als je te lang op blote voeten gaat) en een paar minuten per keer te gaan om eraan te wennen. Je zult verrast zijn hoe moeilijk het is.
 • Beachvolleybal. Je kunt meer dan 150 calorieën per uur verbranden, afhankelijk van hoe hard je werkt en het is een geweldige manier om andere mensen op het strand te ontmoeten terwijl je plezier hebt.
 • Surfen, zwemmen en snorkelen. Surfen is een totale lichaamstraining die elke spier in je lichaam uitdaagt. Zelfs als je gewoon naar de golven peddelt en eraf valt, krijg je een geweldige training. Snorkelen is iets rustiger, maar je kunt intensiteit toevoegen door wat harder te zwemmen. Als je op een strand bent dat geen grote golven heeft, trek dan je snorkelspullen aan en zwem een paar rondjes heen en terug om je bloed in beweging te krijgen.
 • Ontspannen fietstochten. Lange fietstochten zijn een geweldige manier om het gebied te zien terwijl je wat oefeningen met een lage intensiteit doet. Als je de tijd neemt en de hele dag gaat, verbrand je calorieën zonder er zelfs maar over na te denken.
 • Wandelen. Elke keer dat u hoogte toevoegt aan uw wandelingen, verbrandt u meer calorieën. Als je een rugzak draagt, daag je jezelf nog meer uit, terwijl je geniet van een beetje natuur. Neem contact op met uw hotelconciërge om te zien over wandelavonturen in de buurt of bezoek Local Hikes om paden in de buurt van grote stedelijke gebieden te vinden.
 • Golf. Golf kan een blindganger van een training zijn als je in een karretje rondrijdt en bier drinkt op elke hole. Als je echter meer calorieën wilt verbranden, draag dan je clubs en loop de cursus. Je verbrandt ongeveer 200-300 calorieën per uur.
 • Tennis. Net als golf kan een partijtje tennis zo gemakkelijk of moeilijk zijn als je wilt. Het achtervolgen van de bal en het raken alsof je Serena Williams of Roger Federer bent, geeft je een geweldige training en verbrandt tot 400 calorieën voor een persoon van 150 pond.
 • Winkelen. OK, misschien is winkelen niet de activiteit met de hoogste intensiteit, maar het kan onder de juiste omstandigheden erg aeroob zijn. Als winkelen uw favoriete activiteit is, laat het dan tellen door snel te lopen, de trap te nemen en vet voedsel te vermijden bij de food court.

Gewichtheffen op de weg

Het vinden van leuke cardio-activiteiten is gemakkelijk als je op vakantie bent. Gewichtheffen vormt echter een grotere uitdaging. Je hebt meestal niet veel apparatuur en de gedachte om naar de fitnessruimte van het hotel te gaan is niet zo aantrekkelijk als je plezier probeert te hebben.

Je hoeft echter niet veel te doen om je kracht en spieren te behouden terwijl je de stad uit bent. Een snelle training met lichaamsgewichtoefeningen, weerstandsbanden of volle waterflessen houdt je sterk en fit totdat je weer thuiskomt in je gebruikelijke routine.

Deze bronnen zullen u helpen uw lichaam te trainen met korte, efficiënte trainingen:

 • Geen gewichtsreistraining
 • Kracht en kracht reiscircuit

Wat gebeurt er als je niet traint

Als u besluit om uw vakantie te gebruiken om volledig uit te rusten van het sporten, kunt u zich afvragen wat er met uw lichaam gebeurt. Hoe lang kun je nog gaan voordat je je conditie verliest? Hoe snel je uithoudingsvermogen en / of spieren verliest, hangt meestal af van je genetica, maar hieronder staan enkele algemene richtlijnen:

 • Aerobe kracht kan in drie weken met 5-10 procent afnemen.
 • Al uw winst kan verdwenen zijn na ongeveer twee maanden inactiviteit
 • Hoe fitter je bent, hoe sneller je je conditie verliest, wat niet eerlijk lijkt, toch?
 • Je hebt de neiging om aerobe capaciteit sneller te verliezen dan spierkracht. Spieren zijn veerkrachtig en behouden een herinnering aan al die oefeningen die je hebt gedaan.

Een week vrij nemen zal waarschijnlijk niet veel verschil maken, maar meer dan dat, en het kan moeilijker zijn om terug te keren naar je vorige levels. Het vinden van manieren om zo actief mogelijk te blijven, houdt je fit, helpt je gewichtstoename te voorkomen en maakt de overgang terug naar het echte leven een beetje gemakkelijker.