Hoe fit te blijven als je een thuisblijvende ouder bent

Hoe fit te blijven als je een thuisblijvende ouder bent

Een ding dat ik heb geleerd na jaren van het trainen van klanten is dat het niet gemakkelijk is om te proberen lichaamsbeweging te doen terwijl je thuis blijft om de kinderen op te voeden. Zelfs de best opgestelde plannen kunnen om een aantal redenen door de afvoer worden gespoeld.

Maar het is mogelijk om wat beweging in te krijgen, zelfs op je drukste dag. Om het te bewijzen, ging ik rechtstreeks naar de bron – de klanten die ik heb opgeleid die thuisblijven om te werken en / of voor de kiddo’s te zorgen, waarschijnlijk de drukste mensen die ik ken.

Het feit dat deze mensen elke week een uur vonden om te trainen is al indrukwekkend, maar ze hadden ook een aantal zeer creatieve manieren om actief te blijven. Hier zijn hun beste ideeën:

Oefening met de kinderen

Moeder en dochter doen thuis yoga
Kate Daigneault/Stocksy United

Nu weet ik dat deze niet gemakkelijk is. Ik heb veel klanten getraind met baby’s, peuters en tieners en het is niet altijd gemakkelijk om ze erbij te betrekken. Ik heb echter ook kinderen gehad die deelnamen aan de trainingen en ze hebben vaak veel plezier in het sporten met mama of papa. Enkele ideeën:

 • Neem ze op in de training. Maak opgerold sok “dumbbells” zodat ze je oefeningen kunnen kopiëren. Als ze oud genoeg en gecoördineerd zijn, laat ze dan zeer lichte gewichten of waterflessen vasthouden en laat ze bij je oefenen.
 • Neem ze mee voor wandelingen of fietstochten. Dit is een voor de hand liggende, ik weet het, maar het is een van de eenvoudigste dingen en een manier waarop iedereen een goede tijd kan hebben terwijl hij actief blijft.
 • Spelletjes spelen. Tegenwoordig zijn er veel spellen die fysieke activiteit met zich meebrengen, iets dat iedereen samen kan doen.
 • Maak van klusjes een workout. Eén klant, * Denise, laat haar kinderen haar helpen in de tuin en ze hebben wedstrijden om te zien wie de meeste bladeren kan harken of het trottoir het snelst kan vegen.

Draag je trainingskleding de hele dag

Vrouw die vloer op één been schoonmaakt
Getty Images /DAJ

Een veel voorkomend probleem dat veel van mijn thuisblijfcliënten hebben, is het vinden van grote stukken tijd voor trainingen. Zelfs proberen om op de loopband te springen of een snelle video van 30 minuten te maken terwijl de kinderen dutten, kan moeilijk zijn.

Een van mijn klanten, *Janine, die twee jonge kinderen heeft, omzeilt dit door haar trainingskleding aan te trekken zodra ze opstaat. Doe dit:

 • Brengt je in de stemming. Alleen al het dragen van je trainingskleding kan je motiveren om harder te werken, zelfs als je alleen maar klusjes in huis doet. Bovendien kun je bezweet raken en hoef je je er geen zorgen over te maken.
 • Maakt trainingen gemakkelijker. Je bent altijd klaar voor een snelle training of wandeling wanneer de tijd het toelaat. Janine gebruikt elk klein beetje tijd voor korte periodes van oefening, 10 minuten cardio hier of een snelle core workout daar … het telt allemaal op
 • Herinnert je aan je doel om te oefenen. Het dragen van je trainingskleding is een herinnering om een soort oefening in te krijgen, hoe kort ook.

Zorg ervoor dat alles telt

Vrouw die longeert tijdens het inschenken van koffie
Getty Images / Cultura RM / Chad Springer

Als je merkt dat je geen tijd hebt voor continue lichaamsbeweging of dat je een training hebt gemist, betekent dat niet dat je niet in een bepaalde activiteit kunt komen. Probeer deze ideeën:

 • Loop de trap. Een klant, * Eddie zei dat hij extra rondjes op de trap toevoegt bij het doen van klusjes of het achtervolgen van de kinderen.
 • Voeg meer wandelen toe. Een andere klant, een klant racet door de supermarkt om extra calorieën te verbranden. In de winter wandelt ze met de kinderen in het winkelcentrum.
 • Neem krachttraining op de hele dag door. Een thuisblijfvader doet push-ups met een van zijn kinderen op zijn rug. Een andere cliënt doet lunges, squats en andere oefeningen terwijl ze het avondeten kookt of wanneer ze voorover buigt om speelgoed of kleding op te pakken. Het telt allemaal!

Het telt allemaal. Welke ideeën kun je in je eigen leven bedenken?

Zorg dat je trainingsideeën en -opties klaar hebt

Vrouw die zich thuis uitstrekt
AJ_Watt/Getty Afbeeldingen

Een deel van in vorm blijven als je een hectisch schema hebt, is klaar zijn om hier en daar een paar minuten te profiteren. Het probleem is, wat is de beste manier om die tijd te gebruiken en er het meeste uit te halen? Korte periodes van lichaamsbeweging kunnen effectief zijn als je hard genoeg werkt. Een van mijn klanten doet deze timesaver workouts gedurende de week:

 • Ideeën voor krachttraining van 10 minuten
 • Cardiotrainingen van 10 minuten
 • Korte total body workout

Ik heb andere klanten die het simpel houden en lichaamsgewichtoefeningen doen (push-ups, squats, lunges, etc.) voor een minuut, gevolgd door een snelle run op de loopband of een trap. Het gaat erom iets te doen en er hard aan te werken. Als je een plan hebt, zul je eerder geneigd zijn om door te gaan.

Werken met een Personal Trainer

Personal trainer die vrouw zittende kabel rij gym begeleidt
Hero Images / Getty Images

Als het binnen je budget valt, overweeg dan om één keer per week of zelfs om de paar weken met een trainer bij je thuis te werken.

Het is niet voor iedereen, maar personal training aan huis is handig en wordt steeds gebruikelijker en betaalbaarder.

Mijn thuisblijfmoeders en -vaders vinden het een geweldige manier om trainingsideeën op te doen en op schema te blijven. Met een in-home trainer krijg je:

 • Gemak. De trainer kan je schema omzeilen en je hoeft nergens heen te rijden voor een afspraak.
 • Workouts op maat. Je krijgt trainingen die passen bij je schema, doelen en apparatuur en trainingen die je ook alleen kunt doen.
 • Motivatie. Het is gemakkelijker om hard te werken met een trainer die je een beetje pusht.

Als geld een probleem is, overweeg dan om partnertraining met een vriend te doen om geld te besparen.

Betrek je vrienden en familie

Oma blaast bellen met jongen
Getty Images / Oliver Ross

Als je een echtgenoot of familie in de buurt hebt, kun je misschien wat trainingstijd door de week onderhandelen. Enkele ideeën:

 • Onderhandel met je partner. Ik ben getrouwd met klanten die afwisselend weken afwisselen – de vader werkt met me terwijl zijn vrouw op de kinderen let en ze de volgende week uitschakelen.
 • Profiteer van familie. Veel van mijn klanten hebben oma die een of twee keer per week langskomt om tijd door te brengen met de kinderen, zodat ze naar de sportschool kunnen gaan voor een training.
 • Leer je buren kennen. Ik heb een klant die een deal heeft met haar buurvrouw. Ze kijken één keer per week naar elkaars kinderen terwijl de ander gaat hardlopen. Ook lopen ze één keer per week samen om elkaar gemotiveerd te houden.

Niet iedereen heeft dit soort ondersteuning, maar als je dat doet, profiteer er dan van.