Hoe een virtuele partner uw volgende training kan verbeteren

Hoe een virtuele partner uw volgende training kan verbeteren
Virtuele workout partner

Getty Images / John Kuczala

Het grijpen van een partner en het bijwerken tijdens trainingen is een van de beste manieren om gemotiveerd en op schema te blijven tijdens het sporten. Met een partner op sleeptouw heb je ingebouwde verantwoordelijkheid, verhoogde sociale motivatie en iemand die je kan aanmoedigen en aanmoedigen om jezelf te pushen als je moe bent.

Hoe goed dit op papier ook klinkt, “Pak een maatje en word fit!” werkt niet altijd in het echte leven. Je hebt bijvoorbeeld misschien niemand in je leven die bereid is om met je naar de sportschool te gaan, of je kunt iemand kiezen die niet op dezelfde manier is gematcht of beschikbaar is als jij dat wel bent. Of misschien voel je je gewoon niet op je gemak om met een vriend te trainen.

Om deze problemen tegen te gaan en werkbare oplossingen te bieden, zijn onderzoekers begonnen met het onderzoeken van de mogelijke voordelen van virtuele trainingsmaatjes – echte of geautomatiseerde virtuele partners waarmee je je in het zweet kunt werken – en de resultaten zien er veelbelovend uit.

Het interessante onderzoek naar virtuele trainingspartners

De wereld van virtuele fitness staat nog in de kinderschoenen, maar tot nu toe zijn de resultaten fascinerend. Verschillende studies hebben aangetoond dat wanneer sporters werden gekoppeld aan een virtuele trainingsmaatje – meestal een videogame-achtige menselijke animatie – hun prestaties aanzienlijk verbeterden.In wezen motiveerde de virtuele trainingspartner de persoon die traint om gedurende langere tijd oefeningen uit te voeren.

Deze studies draaien om een bepaald effect, het Kohler-effect, waarbij een persoon eerder harder werkt als lid van een groep dan wanneer hij alleen werkt. Dit effect is vooral krachtig wanneer iemand zichzelf ziet als de “zwakke schakel” in een groep, net iets minder capabel dan zijn of haar leeftijdsgenoten.

In een poging om dit effect te manipuleren, vroegen onderzoekers deelnemers om samen met een virtuele partner te oefenen die was ontworpen om net iets beter te presteren dan de menselijke proefpersoon – wiens prestaties werden gemanipuleerd om altijd te “winnen”, maar gewoon door een haar. Over de hele linie verbeterden studiedeelnemers hun prestaties – fietsen of het houden van een plankoefening – bij het oefenen naast dit type virtuele partner.

De studie uit 2014 ging nog een stap verder en onderzocht de motiverende effecten van het werken met een menselijke buddy, een virtuele buddy of helemaal geen buddy.Hoewel echte menselijke partners over het algemeen wonnen, wat leidde tot de hoogste motivatieniveaus, hadden virtuele partners nog steeds een aanzienlijke impact op de trainingsprestaties, wat bewijst dat het goed is om je net breder uit te werpen om een virtueel ondersteuningsnetwerk te zoeken om je te helpen je fitnessdoelen te bereiken.

De zaak voor sociale media

Het zijn niet alleen virtuele menselijke avatars die een verschil kunnen maken tijdens trainingen. Sociale media, workout-apps en online programma’s hebben allemaal hun plaats in het stimuleren van gedragsverandering. De kunst is om te weten hoe je programma’s kunt vinden en gebruiken die feitelijk werk. En dit is in feite een truc, omdat het onderzoek de trend nog niet heeft ingehaald. Dit is wat er tot nu toe bekend is:

Online sociale kringen kunnen de motivatie om te oefenen stimuleren

Een studie uit 2015 van de Annenberg School for Communication van de Universiteit van Pennsylvania, wees uit dat wanneer afgestudeerde studenten in anonieme online “trainingsgroepen” werden geplaatst, de hele groep zich bezighield met hogere niveaus van activiteit en betrokken bleef bij lichaamsbeweging in de loop van de hele studie.De sleutel hier was dat hoewel leden van de groep anoniem waren, alle leden van de groep meldingen ontvingen wanneer iemand anders in de groep deelnam aan een vorm van oefening. Met andere woorden, het kan je motivatie zelfs helpen als je Facebook-vrienden constant online over hun trainingen posten. (En hoewel het onderzoek er nog niet is, kan het tegenovergestelde ook waar zijn – je kunt meer positieve gezondheidsresultaten ervaren als je sociale updates verbergt voor vrienden die constant foto’s plaatsen van negatief gezondheidsgedrag, zoals overmatig eten of absurde hoeveelheden bier drinken.)

Smartphone-apps zijn niet allemaal even effectief

De kans is groot dat je een fitness-app op je telefoon hebt – misschien heb je er meerdere – maar ze zijn niet allemaal even gewogen als het gaat om het opnemen van bewezen gedragsveranderingstechnieken (BCT’s). Tijdens een studie uit 2015 gepubliceerd in de American Journal of Preventative Medicine, onderzoekers van de Feinberg School of Medicine van de Northwestern University keken naar 100 best gerangschikte fitness-apps om hun gebruik van 93 specifieke BCT’s te onderzoeken.Helaas hebben de meeste eenpps schoot verrassend tekort. Over het algemeen hadden apps gemiddeld slechts 6,6 BCT’s in elke app. Dat betekent dat er Heel veel van technieken die helpen bij het bevorderen van verandering die apps niet gebruiken.

Hoewel de meeste apps zich richten op sociaal delen – het delen van uw activiteiten en voortgang via sociale media – slagen de meeste er niet in om zelfcontrole op te nemen. Met andere woorden, actief nadenken over de activiteit die je uitvoert en hoe dit je stemmingen en voortgang beïnvloedt, in plaats van gewoon een app toe te staan bij te houden wat je doet. De afhaalmaaltijd is dat apps die voor de ene persoon werken waarschijnlijk niet voor een andere persoon zullen werken, omdat de BCT’s die voor de ene persoon werken, niet noodzakelijkerwijs voor een andere persoon werken.

Online partners voor u laten werken

Op zoek naar levende, maar virtuele, partners via apps, sociale media. en internetprogramma’s kunnen de oplossing zijn die u nodig hebt om uw motivatie te maximaliseren. Om een oplossing te vinden die voor u werkt, kunt u overwegen een virtuele trainer in te huren die vanaf een virtuele locatie met u kan samenwerken, of overwegen deel te nemen aan trainingen via een live, online programma zoals FitnessGlo.

Het is ook een goed idee om je sociale feeds te vullen met mensen die je motiveren. Word lid van Facebook-groepen met een workoutfocus waar je je toe aangetrokken voelt, of begin met het volgen van motiverende personen op Instagram, Periscope, Pinterest en YouTube. Als je meer een app-persoon bent, bekijk dan WellSquad – een app die je helpt trainingspartners te vinden en je voortgang en doelen van je ’team’ te synchroniseren om succes bij te houden.

Deze studies draaien om een bepaald effect, het Kohler-effect, waarbij een persoon eerder harder werkt als lid van een groep dan wanneer hij alleen werkt. Dit effect is vooral krachtig wanneer iemand zichzelf ziet als de “zwakke schakel” in een groep, net iets minder capabel dan zijn of haar leeftijdsgenoten.