Hoe Crockpot Mac and Cheese te maken

Hoe Crockpot Mac and Cheese te maken
Macaroni en kaas in een serveerschaal

John Svoboda / Getty Afbeeldingen

Slowcookers behoren tot de meest bruikbare keukengereedschappen die er zijn. Ze zijn perfect voor grote partijen soepen en stoofschotels; gewoon ‘em instellen en ‘em vergeten. Maar wist je dat je je crockpot ook kunt gebruiken om caloriearme macaroni en kaas te maken?

Stappen voor het maken van gezonde Crockpot Mac and Cheese

Hier is een slowcooker mac and cheese die je niet zal belasten.

1. Kies de juiste pasta

De go-to pasta voor mac en kaas is vezelrijke elleboog macaroni. Je krijgt die klassieke vorm met de toegevoegde bonus van vullende vezels. Zoek naar merken met 3 gram vezels of meer per portie. Nog beter als het is gemaakt met voedzame volle granen.

5 ounces (ongeveer 1 1/2 kopjes) is een goede hoeveelheid voor een slowcookermaaltijd van 5 porties. Maak je geen zorgen als dat niet genoeg pasta lijkt – we zullen dit gerecht supersize met andere ingrediënten!

2. Kook de Macaroni (maar slechts halverwege)

De truc om slowcooker mac’en kaas lekker te maken is om de pasta deels voor te koken. Je wilt het heel beetgaar voordat het in de slowcooker gaat. Ongeveer 4 minuten in een pan met kokend water zal de truc doen. Giet het goed af, zodat je de kaassaus niet water geeft.

3. Selecteer uw Supersizer

Een van de beste trucs voor het maken van schuldvrije macaroni en kaas is om de portie te superdimensioneren met groenten. Maar niet zomaar groenten – je wilt groenten die in het gerecht opgaan en geen afleidende smaken hebben.

Blokjes pompoen heeft een licht zoete smaak en een voedingsrijke fluweelachtige textuur die heel goed werkt in mac en kaas. Maar mijn favoriete groente om te gebruiken in macaroni en kaas is zeker bloemkool. De smaak is mild en de textuur is vergelijkbaar met de pasta. Vier kopjes kleine bloemkoolroosjes is de perfecte hoeveelheid om die macaroni in evenwicht te brengen.

Bloemkool is ook een geweldige supersizer voor aardappelpuree, en het is de perfecte rijstruil!

4. Maak je kaassaus

Nu we het mac-gedeelte hebben geregeld, gaan we verder met kaas! Een goede optie is The Laughing Cow Light Creamy Zwitserse kaas. Het bevat weinig calorieën en is de perfecte basis voor een romige kaassaus. Vijf wiggen zullen het lukken. Vetarme cheddar (3 plakjes) en geraspte Parmezaanse kaas (slechts een eetlepel of zo) zijn ook goede toevoegingen.

Voeg vervolgens een beetje melk toe, ongeveer 1/2 kopje. Ga voor vetvrije magere melk om de calorieën laag te houden. Voeg vervolgens een paar eetlepels lichtzure room toe voor romigheid, en wat smaakmakers voor de smaak. We houden het graag simpel met zout, peper en een beetje gehakte knoflook.

Als je niet genoeg kaas kunt krijgen, probeer dan gezonde snacks waar kaasliefhebbers voor zullen flippen.

5. Kook het langzaam

Voeg de al dente pasta, veggie supersizers en kaassaus toe aan je slowcooker en roer het zachtjes. Dek af en kook op hoog gedurende 3 tot 4 uur of op laag gedurende 7 tot 8 uur, totdat de groenten zacht zijn en de pasta volledig gaar is.

Nu heb je een compleet recept voor Butternut Squash Mac &Cheese, gemaakt met zowel bloemkool als butternut squash!

Meer receptideeën

Kruid het op. Als je van een kleine kick houdt, voeg dan wat dungesneden jalapeño-pepers (zaden verwijderd) toe aan je macaroni en kaas.

Maak het veggie-rific. Rooster naast die bloemkool en/of pompoen wat broccoli of spruitjes om toe te voegen aan je macaroni en kaas. Het zal super supergroot zijn en de geroosterde groenten zullen meer smaak toevoegen!

Maak mac en cheeseburger. Voeg rauwe magere gemalen kalkoen of rauw extra mager gehakt toe aan de slowcooker voordat je het kookt. Het is als een kruising tussen mac en kaas en een sappige burger!

Bloemkool is ook een geweldige supersizer voor aardappelpuree, en het is de perfecte rijstruil!