Hoe calorieën in Ranch Dressing te verminderen

Hoe calorieën in Ranch Dressing te verminderen
Romige saladedressing

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


Hou je van ranchdressing op je salade, groenten of aardappelen? De romige kruiderij is een favoriet in veel keukens. Ranch saladedressing die je in de winkel koopt, is rijk aan vet en calorieën. Een portie is vrij klein, ongeveer 2 eetlepels, en bevat ongeveer 13 gram vet. Dus als u veel meer dan dat gebruikt, kunt u tot 50% van uw calorieën uit vet in één maaltijd consumeren.

Soms bevatten “dieet” -versies van ranchdressing toegevoegde suiker of kunstmatige verdikkingsmiddelen om de consistentie van de volvette versie te benaderen. Een van de beste manieren om van je favoriete dressing te genieten, is door het thuis te maken met behulp van hoogwaardige ingrediënten. Je zult tevreden zijn en het resultaat zal lager zijn in calorieën en vet.

Calorieën in Ranch Dressing

Hoewel er ongeveer 13 gram vet en 129 calorieën in een enkele portie ranch saladedressing zitten, het exacte aantal kan variëren, afhankelijk van het merk dat u koopt.

Het aantal klinkt niet zo slecht, vooral gezien het feit dat je het waarschijnlijk toevoegt aan een gezonde saladekom vol groenten die van nature weinig vet en calorieën bevatten. Maar je voegt waarschijnlijk meer dan een enkele portie toe wanneer je je salade topt.

Een enkele portie ranchdressing is slechts twee eetlepels. Hoe vaak haal je een lepel tevoorschijn en meet je de romige topping? Wanneer je saladedressing rechtstreeks uit de fles giet, is het gemakkelijk om meer toe te voegen dan je nodig hebt. En als je groenten of chips in de saus dompelt, zul je waarschijnlijk gedachteloos meer dan een enkele portie consumeren.

Een voedzame salade kan snel veranderen in een zeer vetrijke, calorierijke maaltijd als je te veel vetrijke dressing toevoegt. Als u ook andere ingrediënten met veel calorieën aan uw salade toevoegt, zoals kaas, noten en zaden, kan uw gerecht 700 calorieën of zelfs meer bevatten. Bewust zijn van je dressing, waar het van gemaakt is en de portiegrootte kan helpen om je salade voedzaam, heerlijk en proportioneel te houden.

Caloriearme Ranch Dressing

Als je calorieën in je salade wilt verminderen, ruil dan ranchdressing in voor een caloriearm alternatief. Je kunt een caloriearme of vetarme versie van ranchdressing kopen die je in de supermarkt vindt.

Een typisch merk van lichte saladedressing in ranchstijl biedt 80 calorieën en 7 gram vet in een portie van 2 eetlepels. Vetvrije ranchdressing biedt slechts 30 calorieën en nul gram vet.

Houd er rekening mee dat sommige vetvrije saladedressings maïssiroop en suiker als eerste ingrediënten vermelden. Als je probeert te bezuinigen op toegevoegde suikers, is dit misschien niet het gezondste alternatief. Bovendien vinden veel consumenten dat magere saladedressing niet hetzelfde smaakt als de originele versies.

Vergeet ook niet dat vet geen slechte zaak is. Ons lichaam heeft wat vet nodig om de in vet oplosbare vitamines in veel groenten en fruit te absorberen, en gezonde vetten zijn verzadigend.

Tips om ranchdressing calorieën te snijden

De beste manier om de calorieën van saladedressing te verminderen, is door er minder van te gebruiken. Hoewel twee eetlepels op veel verpakte flessen ranchdressings als portiegrootte worden vermeld, betekent dit niet dat je zoveel moet gebruiken. Gebruik de helft van de hoeveelheid en bestrooi je salade met verse kruiden en andere smaakmakers voor extra smaak. Of snijd de dressing met witte wijnazijn, appelciderazijn, limoen of citroensap om caloriearme smaak toe te voegen.

Hier zijn meer slimme tips die het gemakkelijker maken om te bezuinigen op het bedrag dat u gebruikt.

  • Bestel dressing aan de zijkant bij restaurants. De meeste restaurants overdressen hun salades. Bestel altijd dressing aan de zijkant om calorieën te verminderen. Of als u liever uw salade voorgemengd heeft, vraag dan dat de chef-kok de helft van de gebruikelijke hoeveelheid gebruikt.
  • Gebruik de diptruc. In plaats van dressing op je salade te gieten (of het voor je te laten aankleden), houd je je dressing aan de zijkant. Voordat je een hap salade neemt, dip je je vork lichtjes in de saladedressing. Je krijgt slechts een klein beetje dressing op de tanden – net genoeg om hartige smaak toe te voegen aan de greens die je vork oppikt.
  • Maak je eigen saladedressing in ranchstijl. Als je je salade thuis eet of inpakt voor de lunch, maak dan je eigen dressing. Op die manier controleer je de ingrediënten en het aantal calorieën. Combineer gewoon magere (magere) melk, caloriearme zure room en een kleine hoeveelheid mayonaise met een Hidden Valley Ranch poedermix. Of voor een minder bewerkt alternatief, sla de poedervormige mix over en voeg in plaats daarvan je eigen verse ui, knoflook en kruiden toe aan het zuivelmengsel. Combineer de ingrediënten in een shakerfles en mix grondig. Als uefrigeer de dressing gedurende een uur of langer, het zal iets dikker worden om je de romige textuur te geven waar je van houdt.

Caloriearme saladedressing recepten

Er zijn tal van caloriearme en vetarme saladedressings die je kunt gebruiken om je salade te vullen. Experimenteer met een van deze saladedressingrecepten om calorieën en vet uit je maaltijd te snijden.

  • Koolhydraatarme Griekse citroen knoflook dressing: Deze pittige dressing is een perfecte aanvulling op een frisse salade en kan ook als marinade gebruikt worden. Het is ook een geweldige manier om olijfolie in je dieet te krijgen. Elke eetlepel heeft slechts 94 calorieën.
  • Cranberry Vinaigrette Dressing: De dressing geeft je een twist op standaard fruitvinaigrettes door cranberry’s te gebruiken. Je kunt vers of bevroren gebruiken en elke portie van 2 eetlepels bevat ongeveer 100 calorieën.

Een typisch merk van lichte saladedressing in ranchstijl biedt 80 calorieën en 7 gram vet in een portie van 2 eetlepels. Vetvrije ranchdressing biedt slechts 30 calorieën en nul gram vet.