Het vullen van ontbijtideeën voor gewichtsverlies of onderhoud

Het vullen van ontbijtideeën voor gewichtsverlies of onderhoud
Berry Nana Havermout Parfait

Met dank aan Hungry-Girl.com

Is het ontbijt echt de belangrijkste maaltijd van de dag? Sommige studies tonen aan dat ontbijtschippers niet zo succesvol zijn in gewichtsverlies als degenen die een voedzame ochtendmaaltijd eten. Maar andere studies suggereren dat de toevoeging van ontbijt misschien geen goede strategie is voor gewichtsverlies.

Als je hebt besloten om de maaltijd in je eetplan op te nemen, eet dan niet zomaar een oud ontbijt! Zorg ervoor dat het net zo bevredigend en eenvoudig is als het heerlijk en dieetvriendelijk is.

Groeiende Havermout Bowl

Wat is het? Een portie ouderwetse havermout die als standaard havermout voor het dubbele is gekookt. Het eindresultaat is een romige portie warme ontbijtgranen.

Waarom het vult: De sleutel is die ouderwetse haver, die gezond, vezelrijk en serieus bevredigend is. En aangezien kleine porties ons hongerig en beroofd kunnen achterlaten, is de supergrote portie een groot pluspunt. Zuivelmelk voegt vullende eiwitten toe.

Ondersteuning: Combineer in een anti-aanbakpan 1/2 kopje ouderwetse haver, 1/4 theelepel kaneel, een scheutje zout, 1/2 kopje melk of melkalternatief, 1/8 theelepel vanille-extract en 1/2 kopje water. Breng aan de kook en laat sudderen. Kook en roer tot een dikke en romige, 12 – 15 minuten. Laat iets afkoelen om in te dikken en zoet dan naar smaak.

Havermout Parfait

Wat is het? Een variatie op het kweken van havermout, deze parfait legt gekoelde havermout in de laag met fruit en yoghurt.

Waarom het vult: Je weet al waarom het havermoutgedeelte vult en vers fruit is een van de beste bronnen van natuurlijke vezels. Bovendien kun je er veel van eten zonder heel veel calorieën te consumeren. De yoghurt voegt wat eiwitten toe aan de parfait.

Ondersteuning: Volg de aanwijzingen voor de groeiende havermoutkom. Koel tot het gekoeld is, minstens 1 1/2 uur. Roer en laag weg met je favoriete fruit en Griekse yoghurt.

Fruit en Griekse Yoghurt Bowl

Wat is het? Het is een kom gewone of Griekse yoghurt (zoals het soort van Fage of Chobani) dat is bekroond met veel fruit. Je kunt ook vezelrijke granen en een klein handje noten toevoegen.

Waarom het vult: Griekse yoghurt is dik, romig en zeer rijk aan eiwitten. In combinatie met het fruit en de ontbijtgranen krijg je die een-tweetje van eiwitten en vezels voor een echt vullend begin van je dag. En de noten voegen gezonde vetten toe om je verzadigd te houden.

Procedures: Begin met het roeren van een zoetstof naar keuze (optioneel) in gewone vetvrije Griekse yoghurt. Dit verzacht echt de zure smaak. Voeg gehakt fruit (zoals Fuji-appel en banaan) of hele bessen (zoals frambozen en bosbessen) toe. Bestrooi met ontbijtgranen en noten en serveer met een lepel!

Eier klauteren in een mok

Wat is het? Een eierkrabbel die kookt in de magnetron. Eiermokken zitten vol met groenten en lichte kaas en worden afgewerkt met je favoriete toppings.

Waarom het vult: Eieren leveren eiwitten en de groenten zijn een natuurlijke bron van bevredigende vezels. En omdat eiermokken vrij weinig calorieën bevatten, kun je ze combineren met vezelrijk voedsel zoals volkoren Engelse muffins (met een beetje boter) en vers fruit (met een kant van noten).

Procedures: Je hebt een paar eenvoudige keukengereedschappen en ingrediënten nodig. Over het algemeen is de how-to vrij eenvoudig.

Eiwitpoeder in alles

Wat is het? Het is letterlijk puur eiwit! Er liggen zoveel eiwitpoeders in de schappen, van op wei gebaseerde poeders tot poeders gemaakt van soja. Er zijn vanille-opties, gewone variëteiten en zelfs chocoladesmaken. Eiwitpoeder is een fantastische optie voor mensen die zich vol willen voelen na een ochtendmaaltijd, maar niet van eieren of yoghurt houden.

Waarom het vult: Voedingsmiddelen zoals pannenkoeken en wentelteefjes zijn heerlijk en een paar trucs besparen je veel calorieën. Maar vaker wel dan niet, hebben op koolhydraten gebaseerde ochtendmaaltijden niet veel eiwitten. Door eiwitpoeder toe te voegen, kun je je verlangens voeden en tegelijkertijd vullen.

Procedures: Maak voor pannenkoeken een eenvoudig beslag. Klop er 1-2 schepjes poeder in en bereid zoals gewoonlijk! Wat wentelteefjes betreft, klop het poeder gewoon in een eierbad gemaakt van eiwitten of vetvrije vloeibare eiervervanger, vanille-extract en een beetje calorievrije zoetstof. Dompel vervolgens een paar lichte sneetjes brood in het mengsel en kook in een koekenpan bespoten met anti-aanbakspray. Yum!