Hearts of Palm Nutrition Feiten en gezondheidsvoordelen

Hearts of Palm Nutrition Feiten en gezondheidsvoordelen
Harten van Palm

bodymindspirit / Alexandra Shytsman

 • Voedingswaarde feiten
 • Gezondheidsvoordelen
 • Allergieën
 • Bijwerkingen
 • Variëteiten
 • Wanneer het het beste is
 • Opslag en voedselveiligheid
 • Hoe zich voor te bereiden

Harten van palm zijn zachte, witte cilinders met een milde smaak die vergelijkbaar is met artisjokken. Harten van palm worden geoogst uit de binnenkern van bepaalde soorten palmbomen. De toppen van de stengels en buitenste lagen vezels worden verwijderd totdat alleen de zachte binnenkern overblijft.

Als je nog nooit een hart van palm hebt gehad, vraag je je misschien af of ze het proberen waard zijn. Als een geweldige bron van vezels, met veel vitamines en mineralen, vormen harten van palm een gezonde aanvulling op elk bord. Je kunt ze in de meeste supermarkten in blik of potten vinden.

Harten van Palm Nutrition Feiten

Een half kopje ingeblikte harten van palm (73 g) levert 20 calorieën, 1,8 g eiwit, 3,4 g koolhydraten en 0,5 g vet. Harten van palm zijn een uitstekende bron van ijzer, vezels en zink. De volgende voedingswaarde-informatie wordt verstrekt door de USDA.

 • Calorieën: 20
 • Vet: 0,5 g
 • Natrium: 311mg
 • Koolhydraten: 3,4 g
 • Vezel: 1,8 g
 • Suikers: 0g
 • Eiwit: 1,8 g
 • Ijzer: 2,3 mg
 • Zink: 0,8 mg
 • Magnesium: 27,8 mg

Koolhydraten

Harten van palm bieden slechts 3,4 gram koolhydraten per portie, waarvan het grootste deel wordt toegeschreven aan hun vezelgehalte. Van de 3,4 gram koolhydraten komt 1,8 gram uit vezels.

Vetten

Harten van palm zijn van nature zeer laag in vet, hoewel ze kunnen worden ingeblikt of in potten met toegevoegd vet.

Eiwit

Per portie van 1/2 kopje bieden harten van palm 1,8 gram eiwit.

Vitaminen en Mineralen

Harten van palm zijn een goede bron van vitamine B6, vitamine B2, ijzer, kalium, koper, fosfor en zink.

Als u ingeblikte of potten van palm koopt, controleer dan het etiket op toegevoegd natrium. Bij 311 milligram per portie biedt een half kopje harten van palm 13% van de dagelijkse aanbevolen waarde van natrium voor de meeste mensen.

Het spoelen van ingeblikt of in potten onder stromend water kan helpen hun natriumgehalte te verminderen. Rauwe palmharten bevatten van nature zeer weinig natrium (ongeveer 14 mg per portie van 100 gram).

Samenvatting

Hearts of palm is een zeer voedzame groente die veel vezels bevat voor weinig calorieën. Hearts of palm is een uitstekende bron van ijzer, zink en magnesium en bevat goede hoeveelheden B-vitamines en kalium.

Gezondheidsvoordelen

Harten van palm zijn een vezelrijk voedsel met verschillende gezondheidsbevorderende micronutriënten. U kunt baat hebben bij het opnemen van harten van palm in uw maaltijdplan.

Bevordert de gezondheid van het hart

Vezels zijn een essentiële voedingsstof voor de gezondheid van het hart en harten van palm zijn een geweldige bron. Met bijna 2 gram per portie kan hart van palm u helpen dichter bij het aanbevolen totaal van 21 tot 38 gram vezels per dag te komen.

Van vezels is bewezen dat ze helpen de bloeddruk en het cholesterolgehalte te verlagen. Hoewel geconserveerde harten van palm vaak natrium bevatten, kunt u op zoek gaan naar producten zonder toegevoegd zout. Bovendien verlaagt het kalium in de harten van de palm de bloeddruk, waardoor de impact van natrium wordt tegengegaan.

Verbetert de bloedsuikerspiegel

Naast cardiovasculaire voordelen houdt het krijgen van voldoende vezels ook de bloedsuikerspiegel laag. Niet-zetmeelrijke groenten, zoals harten van palm, spelen een belangrijke rol bij diabetesbeheer.

Koolhydraten met veel zetmeel en suiker zijn grotendeels verantwoordelijk voor verhoogde bloedsuikerspiegels. Chronisch hoge bloedsuikerspiegel doet schade aan alle orgaansystemen in de loop van de tijd. Harten van palm zijn onbewerkt voedsel met veel vezels om een goede bloedsuikerspiegel te bevorderen.

Helpt bloedarmoede door ijzertekort te voorkomen

Harten van palm zijn een natuurlijke bron van ijzer en vitamine C. Voor vegetariërs of iedereen die hun vleesconsumptie vermindert, is het combineren van vitamine C met ijzerrijk plantaardig voedsel een belangrijke manier om uw ijzerabsorptie te verhogen en bloedarmoede te voorkomen.

Naast vegetariërs lopen zwangere mensen, mensen in de vruchtbare leeftijd en jonge kinderen een bijzonder risico op bloedarmoede door ijzertekort. Het opnemen van harten van palm op uw bord kan helpen dit risico te verminderen.

Ondersteunt gewichtsverlies

Groenten zijn een voedsel group dat de meeste experts het erover eens zijn dat je meer kunt eten en toch kunt afvallen. Niet-zetmeelrijke groenten, zoals harten van palm, zijn vooral gunstig voor gewichtsverlies vanwege hun hoge vezel- en watergehalte.

Niet-zetmeelrijke groenten bieden minder calorieën voor een groter volume voedsel, bevorderen verzadiging en verminderen de totale voedselinname. Neem harten van palm op in uw afslankplan om u te helpen op lange termijn gezond gewichtsbeheer te bereiken.

Kan de hersenfunctie verbeteren

Oudere volwassenen lopen een hoger risico op ondervoeding als gevolg van factoren zoals verminderde eetlust en beperkte toegang tot een verscheidenheid aan voedingsmiddelen. Dit kan leiden tot onopgemerkte tekorten aan voedingsstoffen, wat bijdraagt aan cognitieve achteruitgang. Een van die voedingsstoffen is vitamine B6.

Hoewel de meerderheid van de mensen voldoende hoeveelheden van deze vitamine krijgt, tonen verschillende studies een verband aan tussen een slechte B6-status en een verminderde hersenfunctie bij senioren. Harten van palm zijn een handige manier om de inname van vitamine B6 te verhogen door middel van een dieet.

Allergieën

Harten zijn palm staat niet bekend als een veel voorkomend allergeen, maar voedselallergieën kunnen soms optreden bij onverwacht voedsel. Mogelijke symptomen zijn netelroos, kortademigheid, duizeligheid, zwakke pols of moeite met slikken. Als u een allergie voor de harten van de palm vermoedt, raadpleeg dan een allergoloog voor testen en evaluatie.

Bijwerkingen

Plotselinge toename van de vezelinname kan leiden tot spijsverteringsongemakken. Omdat de harten van de palm rijk zijn aan vezels, is het een goed idee om uw inname geleidelijk te verhogen, waardoor uw spijsverteringsstelsel voldoende tijd heeft om zich aan te passen. Uiteindelijk zijn er verschillende voordelen te behalen door meer vezels te eten.

Variëteiten

Harten van palm zijn het hele jaar door te vinden in de supermarkt, meestal in blikjes of potten. Ze worden geoogst van kleine palmbomen, palmetto’s genaamd, die meestal in Florida groeien. Het is mogelijk om ze vers te vinden in bepaalde speciaalzaken, maar ze kunnen behoorlijk duur zijn. Sommige koolhydraatarme producten die op de markt worden gebracht als vervanging voor pasta, gebruiken harten van palm als hoofdingrediënt. Deze worden over het algemeen ook in blik verkocht.

Wanneer het het beste is

Als je vers koopt, zoek dan naar ivoorkleurige palmharten die smetteloos zijn en de textuur hebben van een enigszins zachte kokosnoot.Kies bij het kopen van ingeblikt of in potten indien mogelijk voor harten van palmproducten zonder toegevoegd natrium.

Opslag en voedselveiligheid

Ingeblikte harten van palm kunnen voor een langere periode in uw kasten of voorraadkast worden bewaard totdat u klaar bent om ze te gebruiken. Bewaar restjes eenmaal geopend in de koelkast in een andere, luchtdichte container.

Verse harten van palm moeten onmiddellijk worden gekoeld voor gebruik binnen één tot twee weken. Zoals met elke verse groente, was harten van palm onder stromend water voordat je ze voorbereidt of eet.

Hoe zich voor te bereiden

Rauwe palmharten kunnen in hapklare stukjes worden gesneden en aan een bedje van slagroenten worden toegevoegd. Beleg met een lichte citrusvinaigrette of olie en citroensap. Als smakelijke vegetarische maaltijd kunt u een mediterrane harten van palmsalade proberen. Harten van palm kan ook worden gebakken, gebakken of rauw gegeten als snack of bijgerecht. Voor meer interessante manieren om harten van palm te bereiden, laat je je inspireren door de traditionele Aziatische en Spaanse keuken.

 • Calorieën: 20
 • Vet: 0,5 g
 • Natrium: 311mg
 • Koolhydraten: 3,4 g
 • Vezel: 1,8 g
 • Suikers: 0g
 • Eiwit: 1,8 g
 • Ijzer: 2,3 mg
 • Zink: 0,8 mg
 • Magnesium: 27,8 mg

Hearts of palm is een zeer voedzame groente die veel vezels bevat voor weinig calorieën. Hearts of palm is een uitstekende bron van ijzer, zink en magnesium en bevat goede hoeveelheden B-vitamines en kalium.