Hardloopschoenen dragen voor fitnesswandelen

Hardloopschoenen dragen voor fitnesswandelen
vrouwenhanden die schoenveters op hardloopschoenen strikken

Tom Grill / Getty Afbeeldingen


 • Hardlopen vs. Wandelschoenen
 • Schoenen voor fitnesswandelen
 • Topkeuzes voor wandelschoenen

Zijn hardloopschoenen goed voor fitnesswandelen? Moet je geen wandelschoenen dragen in plaats van hardloopschoenen om te wandelen? Het antwoord is dat sommige, maar niet alle, hardloopschoenen goed werken voor fitnesswandelen. Leer hoe u kunt zien welke schoenen het beste zijn voor stevig wandelen.

Hardloopschoenen vs. Wandelschoenen

Het is waar dat hardlopers andere behoeften hebben in vergelijking met fitnesswandelaars, en dus zijn er hardloopschoenen die niet goed werken om te wandelen. Maar wanneer u in het wandelschoenenpad winkelt, vindt u veel wandelschoenen die nog slechter zijn voor fitnesswandelen dan de meeste hardloopschoenen.

Veel wandelschoenmodellen zijn ontworpen voor comfortkleding of gebruik op de werkplek in plaats van om stevig te lopen voor fitness. Comfortschoenen zijn sterk gedempt om stress van het staan te verlichten, en ze kunnen inflexibel en zwaar zijn.

Wanneer je loopt voor fitness, heb je niet zoveel zware demping nodig als in comfortschoenen of gedempte hardloopschoenen. Wandelen heeft bij elke stap veel minder impact dan hardlopen, je hebt dus niet zo’n grote behoefte aan demping.

Technologie in hardloopschoenen

Hardloopschoenen zijn meestal een betere gok dan het kopen van een schoen die als een wandelschoen wordt bestempeld. Zelfs bij het vergelijken van fitnesswandelschoenen met hardloopschoenen, bevatten de hardloopschoenmodellen meer van de nieuwste ontwikkelingen voor demping, motion control en ondersteuning.

Vaak, wanneer u een schoen koopt die is gelabeld als een wandelschoen, krijgt u niet de nieuwste materialen en constructietechnieken. Zo zijn er veel nieuwe materialen die zorgen voor schokdemping bij een lichter gewicht. Misschien vind je dat ingebouwd in hardloopschoenen, maar niet in wandelschoenen van hetzelfde bedrijf.

Hardloopschoenen voor fitnesswandelen

Gebruik deze principes om te bepalen of een hardloopschoen of wandelschoen geschikt is voor uw trainingen:

 • Passend: Bezoek de meest serieuze hardloopschoenenwinkel bij jou in de buurt voor voetanalyse en loopanalyse. Zij zullen bepalen of je motion control schoenen, stabiliteitsschoenen nodig hebt of neutrale lichtgewicht sneakers kunt dragen. Het personeel daar kan het beste type schoen aanbevelen voor uw wandelbehoeften.
 • Flexibiliteit: Je moet de schoen in de voorvoet kunnen buigen en buigen. Maar als ze zo flexibel zijn dat je ze gemakkelijk in tweeën kunt buigen, zoals het geval is met minimalistische of blotevoetenschoenen, bieden ze mogelijk niet genoeg structuur en ondersteuning voor langere wandelingen.
 • Lage hak: Sommige hardloopschoenen hebben een opgebouwde hak om hardlopers te ondersteunen die op de bal van de voet landen. Er is een trend naar minder een hiel-tot-teen daling voor zowel hardlopers als wandelaars, en schoenen zullen deze daling vaak in millimeters (mm) vermelden. Zoek naar schoenen met een val van 10 mm of minder.
 • Geen overstraling: Een echte fitness wandelschoen heeft een hak die ondergesneeuwd is, die van de hiel naar de grond helt. Wandelaars landen op de hiel en hebben geen opgebouwde of uitlopende hiel nodig. Veel hardloopschoenen, en vooral trailrunningschoenen, hebben een uitlopende hak voor stabiliteit voor hardlopers die op de boog of bal van hun voet landen. Zoek naar weinig of geen overstraling.

Door te leren hoe je goede wandelschoenen kunt selecteren, kun je zowel hardloopschoenen als wandelschoenen vergelijken om het model te vinden dat het beste bij je voet past.

Topkeuzes voor wandelschoenen

Je zult veel hardloopschoenen zien die zijn geselecteerd als goede modellen voor fitnesswandelen, met behulp van de geschetste principes.

 • Schoenen met kussens: Als u lange afstanden of op harde oppervlakken loopt en veel beenvermoeidheid ervaart, heeft u mogelijk schoenen nodig met meer demping. Sommige modellen gebruiken lichtere materialen en dus mogen de schoenen niet zwaar zijn.
 • Motion-control schoenen: Deze categorie is voor degenen die overproneren. Bij een hardloopschoenenwinkel zullen ze je gang controleren en naar de zolen van je huidige schoenen kijken om te bepalen of je motion control-schoenen moet gebruiken.
 • Prestatietraining schoenen: Neutrale schoenen zijn de beste keuze als je niet overproneert en je geen speciale behoeften hebt voor extra demping.
 • Stabiliteitsschoenen: Je kunt naar deze schoenen worden geleid als je milde overpronatie hebt en als je zwaarder bent, omdat ze vaak beter standhouden.