Hacks voor wanneer u vergeet uw stappenteller te dragen

Hacks voor wanneer u vergeet uw stappenteller te dragen
Nieuwe Fitbit Force, sportfitnesstracker

franckreporter / Getty Images

Er zijn momenten waarop het aantal stappentellers niet nauwkeurig het aantal stappen weergeeft dat u gedurende de dag hebt genomen. Misschien heb je je stappenteller thuis gelaten, is de batterij leeg of heb je een kinderwagen geduwd en registreerde je apparaat geen bewegingen omdat je armen stabiel waren.

Als je houdt van de gewoonte en verantwoordelijkheid die fitnesstrackers bieden, kun je gefrustreerd zijn dat je geen verslag van je stappen hebt. Maar er zijn manieren om verloren kilometers in te halen, zelfs tijdens het zitten.

Stappen toevoegen aan een fitnesstracker

Als je weet dat je moeite hebt gedaan, kun je verschillende methoden gebruiken – sommige praktisch, sommige verrassend – om met terugwerkende kracht die stappen toe te voegen die niet zijn vastgelegd. Houd er rekening mee dat fitnesstrackers zoals Fitbit beweren een veelzijdige manier te hebben om gegevens te verzamelen om stappen te bepalen, waaronder uw duur, intensiteit en bewegingspatroon. Hoewel dit aanbevolen oplossingen zijn, kunnen de resultaten variëren en moet u mogelijk experimenteren.

Uw telefoon gebruiken

U kunt uw smartphone gebruiken om toegang te krijgen tot gegevens over het aantal stappen. In sommige situaties kan uw tracker-app smartphonegegevens gebruiken om het aantal stappen dat door de tracker is geregistreerd, te versterken.

In de Fitbit-app kun je bijvoorbeeld Fitbit MobileTrack toevoegen als apparaat. Hierdoor kan de app de ingebouwde versnellingsmeterchip van uw telefoon gebruiken en de gegevens weergeven. Ga naar Account, Apparaat instellen en selecteer MobileTrack. Andere merken fitnesstrackers kunnen een vergelijkbare functie hebben.

Log stappen als oefening

Met Fitbit en sommige andere trackers kun je handmatig oefeningen registreren die niet zijn opgenomen. U kunt uw “verloren” stappen toevoegen als een training. Deze tactiek kan al dan niet bijdragen aan het totaal aantal stappen. Het doet het voor sommige doeleinden met Fitbit, maar wordt niet overgedragen naar sommige applicaties van derden waar je mogelijk betrokken bent bij wedstrijden of beloningen verdient. Misschien wilt u de ontbrekende stappen schatten door uw stappen per mijl te kennen.

Probeer een andere activiteit

Een paar mijl meer zal je waarschijnlijk ten goede komen, tenzij je net een langeafstandstrainingswandeling of een echte marathon hebt voltooid. Als je moe bent van het lopen, kun je je tracker aanzetten, muziek afspelen en dansen. Arm- en heupbewegingen kunnen snel stappen maken. Zelfs simpelweg tikken op je voeten kan resultaten opleveren.

Fietsen is een andere geweldige optie omdat het vergelijkbare spieren werkt zonder enige impact. Niet alle stappentellers en fitnessbanden tellen fietsbewegingen als stappen, dus probeer de stappenteller op je sokkenmanchet te plaatsen als je er geen stappen mee op je schoen krijgt.

Beweeg je armen

Veel fitnessbanden kunnen worden misleid om veel stappen op te nemen als u krachtige armbewegingen gebruikt. Zelfs het breien of wikkelen van een touwtje rond je stappenteller en het heen en weer zwaaien heeft naar verluidt gewerkt. Deze methoden kunnen nuttig zijn als je benen pijn hebben van je wandeling.

Krijg hulp van vrienden en familie

Je bent misschien moe, maar misschien is iemand anders klaar om in beweging te komen. Bevestig je stappenteller aan je kleintje als hij of zij naar voetbal- of basketbaltraining gaat. Bied een beloning aan voor het loggen van de meeste stappen tijdens het touwtjespringen, hoepels schieten, Xbox spelen, Just Dance, Beat Saber (virtual reality-game) of TikTok-dansen maken. Dit zijn allemaal geweldige dingen voor uw kinderen om te doen voor hun eigen fysieke activiteit.

Je kunt ook oudere vrienden en familie hulp laten bieden. Geef je tracker aan een vriend of geliefde die klaar is om te lopen, rennen of op de loopband te stappen. Ze krijgen wat beweging en jij krijgt de stappen.

Speel met je hond

Bevestig je stappenteller aan de halsband van je hond en speel vang.Het zal je niet uitputten als je je hond de bal bij elke worp naar je teruggeeft. Uw apparaat telt de stappen van uw pup misschien niet hetzelfde als menselijk, maar het kan u dichter bij uw verloren stapnummer brengen.

Een gemotoriseerd apparaat gebruiken

Welke gadgets of apparaten heb je die een loopbeweging kunnen simuleren, zodat je dat niet hoeft te doen? Plafondventilatoren, metronomen en boormachines zijn naar verluidt allemaal gebruikt om het aantal stappen te vergroten, hoewel sommige apparaten gemengde resultaten bieden.

Eén persoon meldde zelfs dat hij per ongeluk de hare in de droger had laten vallen, wat resulteerde in een opleving van stappen. (Als je dit probeert, zorg er dan voor dat je je tracker met vulling in een etui of zak met rits wikkelt en de droger op de luchtdroge se zonder warmte instelttting.)

Een woord van bodymindspirit

Het is geweldig om gemotiveerd te zijn door je fitnesstracker en elke dag je activiteitsdoel te maken, maar het brengt wel het risico met zich mee dat je gedemotiveerd raakt als het niet al je inspanningen registreert. Als je niet in staat bent om je doel voor de dag te bereiken, is het belangrijk om over die teleurstelling heen te komen en elke dag actief te blijven.

Houd er rekening mee dat sommige studies de onnauwkeurigheden in deze monitoren hebben aangetoond. Uiteindelijk, of u nu uw fitnesstracker gebruikt of niet, is het doel om meer te bewegen, minder te zitten en elke dag de minimaal aanbevolen hoeveelheid lichaamsbeweging te bereiken.