Green Chef Beoordeling

Green Chef Beoordeling

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

garnalen en groenten in een donker gekleurde kom

bodymindspirit Fit / Eric Kleinberg


Green Chef biedt smakelijke, hoogwaardige maaltijden gemaakt van duurzame, biologische ingrediënten.

Pros

 • Duurzaamheid- en sourcinggericht

 • Veel plantaardige maaltijden

 • Verscheidenheid aan smaken

Tegens

 • Beperkte dieetaccommodaties

 • Geen upgrades of add-ons

Meld u nu aan

4.5


Groene chef-kok

garnalen en groenten in een donker gekleurde kom

bodymindspirit Fit / Eric Kleinberg


In dit artikel

 • Prijzen
 • Hoe het werkt
 • Maaltijden kiezen
 • Verpakking
 • Klantenondersteuning
 • Voeding
 • Het kookproces
 • Smaak, versheid en kwaliteit
 • Green Chef is goed voor
 • Methodologie
 • Eindoordeel
 • Specs

Green Chef is opgericht in 2014 met de bedoeling om gespecialiseerde diëten zoals keto, paleo en plantaardig thuis gemakkelijker en toegankelijker te maken. Green Chef is ook een van de weinige maaltijdpakketten op de markt met een gecertificeerde biologische status, een kenmerk dat het sinds de overname in 2018 naar de HelloFresh-familie heeft gebracht.

Met zoveel maaltijdpakketdiensten op de markt streeft Green Chef ernaar om smaak te leveren terwijl ze de diëten en ingrediënten serveren die hun gezondheidsbewuste klanten nodig hebben. We hebben de service getest om te zien of de biologische ingrediënten en speciale dieetplannen ook heerlijkheid boden.

Wat onderscheidt Green Chef van de massa? De nadruk ligt op duurzaamheid, met biologische ingrediënten, milieuvriendelijke verpakkingen en tal van plantaardige opties.

Prijzen: enige variatie

De prijsstructuur van Green Chef is een beetje complexer dan sommige kits, met variatie tussen de verschillende soorten maaltijdplannen, evenals portiegroottes en aantal maaltijden. Net als andere bedrijven is Green Chef minder duur per portie naarmate u meer koopt, maar in dit geval bespaart u ook geld door de plantaardige optie te kiezen, die we graag zagen. Abonnementen beginnen bij een minimum van $ 11,99 per portie en gaan tot $ 13,49, waardoor het een beetje hoger is dan sommige andere kits – en je moet ook $ 9,99 betalen voor verzending.

Hier is de uitsplitsing voor elk maaltijdplan:

Veganistisch (kosten per portie)

 • 2 maaltijden per week: $ 12,99 voor 4 (niet aangeboden in andere porties)
 • 3 maaltijden per week: $ 13,49 voor 2, $ 12,49 voor 4, $ 11,99 voor 6
 • 4 maaltijden per week: $ 12,99 voor 2, $ 11,99 voor 4, $ 11,99 voor 6

Fast &Fit (kosten per portie)

 • 2 maaltijden per week: $ 12,99 voor 4 (niet aangeboden in andere porties)
 • 3 maaltijden per week: $ 13,49 voor 2, $ 12,49 voor 4, $ 11,99 voor 6
 • 4 maaltijden per week: $ 12,99 voor 2, $ 11,99 voor 4, $ 11,99 voor 6

Keto + Paleo (kosten per portie)

 • 2 maaltijden per week: $ 12,99 voor 4 (niet aangeboden in andere porties)
 • 3 maaltijden per week: $ 13,49 voor 2, $ 12,99 voor 4, $ 11,99 voor 6
 • 4 maaltijden per week: $ 12,99 voor 2, $ 11,99 voor 4, $ 11,99 voor 6

Hoe het werkt: organisch rondom

Aan de slag gaan met Green Chef is vrij eenvoudig en ongecompliceerd. Gebruikers maken een account aan, kiezen een plan voor het type maaltijden dat ze willen, het aantal porties en maaltijden per week en beantwoorden vervolgens een paar vragen over eventuele aanvullende voedingsoverwegingen.

De belangrijkste onderscheidende factor van Green Chef is de nadruk op duurzaamheid, met biologische ingrediënten, milieuvriendelijke verpakkingen en tal van plantaardige opties. Deze normen worden doorgevoerd in alle verschillende maaltijdplannen die worden aangeboden, of u er nu voor kiest om de optie “keto + paleo” te kiezen, waaronder recepten zonder gluten, granen, soja en peulvruchten; “Fast &Fit” voor een mix van vlees, zeevruchten en vegetarische maaltijden; of “Vegan”, dat plantaardige eiwitten biedt.

Afgezien van het maaltijdplan van keuze, zullen klanten ook kiezen uit enkele toegevoegde voedingsvoorkeuren, meestal rond welke eiwitten de voorkeur hebben. Plant-powered plannen bieden veganistische of vegetarische voorkeuren, terwijl de plannen u in staat stellen om Green Chef te laten weten of u bepaalde eiwitten liever weglaat, zoals varkensvleesvrij, schaaldiervrij, rundvleesvrij, enz. Hoewel dit u niet altijd een allergeen- of ingrediëntenvrije maaltijdselectie garandeert, vermeldt de website eerst items op basis van uw voorkeuren wanneer u het menu bekijkt.

Zodra uw maaltijdvoorkeuren binnen zijn, kunt u kiezen uit leveringsdatums en details over de bezorging verstrekken; dan staat alleen het eigenlijke maaltijdselectieproces tussen u en een doos met duurzaam geproduceerde ingrediënten, bereide sauzen en kruidenmengsels die tot aan uw deur worden afgeleverd.

Groene chef-ingrediënten op een aanrecht

bodymindspirit Fit / Eric Kleinberg


Maaltijden kiezen: kleiner menu, geen aanpassing

De wekelijkse menu’s van Green Chef zijn niet zo groot als sommige andere bedrijven en bieden ergens rond de negen tot 12 maaltijden in elk van de drie plannen zonder aanpassingen, add-ons of upgrades. Binnen dat aantal maaltijden hebben we echter het gevoel dat het bedrijf goed werk levert met verschillende smaakprofielen, eiwittypen en ingrediënten om tegemoet te komen aan de verschillende diëten. Over het algemeen maakt dit de maaltijdselectie relatief snel en gemakkelijk, maar het kan de zaken bemoeilijken voor personen met allergieën, intoleranties of mensen die diëten nodig hebben die niet op de planlijst van Green Chef staan.

Bij het kiezen van maaltijden genereert het menu automatisch voorgestelde aanbiedingen voor u op basis van het plan van uw keuze en de aanvullende vragen over eiwitvoorkeuren die u hebt beantwoord bij het aanmelden. Maaltijden worden weergegeven in een dashboard waar u de foto, de langere naam van het gerecht en tags zoals ‘veggie’, ‘glutenvrij’, ‘paleo’, ‘keto’, ‘mediterraan’ en ‘snel en fit’ kunt bekijken.

Elk maaltijdplan neemt ongeveer een derde van het menu in beslag, met een vergelijkbaar aantal opties voor elke eetstijl. Als u op zoek bent naar informatie over voeding en allergenen, selecteert u eenvoudig het item waarin u geïnteresseerd bent en kunt u een volledig overzicht van voedings- en ingrediëntinformatie ophalen. Hoewel u geen wijzigingen kunt aanbrengen, kunt u op zijn minst bekijken of opties aan uw behoeften voldoen.

Menu’s variëren van comfort food favorieten tot internationaal geïnspireerde kruiden, en er zijn altijd veel groenten inbegrepen. We vonden het geweldig dat hoewel het menu aan de kleinere kant is, er wel een variëteit is om uit te kiezen, vooral als je een omnivoor bent.

Wat we hebben gemaakt

We kozen voor het Balanced Living-plan, dus we kregen een mix van opties met een aantal van elke dieetaccommodatie die Green Chef biedt. Onze maaltijden waren inclusief:

 • Harissa-gekruide garnalen
 • Sesam gember bavette steak en garnalen
 • Kikkererwtenkommen in Midden-Oosterse stijl
 • Esdoorn geglazuurde wortelen met vijgen

Verpakking: Eco-Friendly Effort

Met zijn nadruk op duurzaamheid doet Green Chef zeker moeite om recyclebare, herbruikbare en niet-plastic verpakkingen zoveel mogelijk op te nemen. De service beschrijft ook precies wat te doen met elk type item in de FAQ-sectie van zijn website, een waardevolle bron die niet veel bedrijven aanbieden.

De maaltijden komen aan in een kartonnen doos met een plantaardige isolator en een ijspak, allemaal recyclebaar aan de stoeprand of in een faciliteit die # 4-kunststoffen accepteert. Ingrediënten voor elke maaltijd worden gescheiden in gelabelde papieren zakken die vervolgens volgende zakken bevatten met kruidenmengsels, sauzen, producten en meer. In totaal bevatte onze doos in totaal 51 stuks verpakking.

Green Chef doet er alles aan om ervoor te zorgen dat deze extra verpakkingsstukken ook zijn gemaakt van recyclebare materialen, waaronder de flexibele kunststoffen die meestal # 1, # 4 en # 5 kunststoffen lijken te zijn, die allemaal kunnen worden gerecycled. Hiervan konden negen stukken worden gerecycled, acht thuis composteerbaar en 42 konden worden gerecycled in een speciale faciliteit, zodat geen van de verpakkingen rechtstreeks naar een stortplaats hoefde te gaan.

groene chef ingrediënten in een kartonnen bezorgdoos

bodymindspirit Fit / Eric Kleinberg


Klantenondersteuning: snel, maar niet altijd nuttig

Green Chef biedt zijn klanten ondersteuning via receptkaarten in levering, een eenvoudige maar functionele app en zijn website. Hoewel de redelijk nuttige FAQ-pagina beschikbaar is op zowel de app als de website, kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice als u daar niet kunt krijgen wat u nodig hebt.

Live chat is beschikbaar op weekdagen en in het weekend, net als telefonische ondersteuning. We gebruikten de chatfunctie om te proberen een paar dieetgerelateerde vragen tot op de bodem uit te zoeken en hoewel we enkele antwoorden kregen, konden we anderen niet krijgen. Over het algemeen was het een positieve ervaring, met vriendelijk personeel en een snelle doorlooptijd van slechts een paar minuten, ook al kregen we niet al onze vragen beantwoord.

Voeding: beperkte informatie over diëten

Green Chef biedt zes maaltijdplannen om uit te kiezen. Het Keto + Paleo-plan bestaat uit maaltijden die vrij zijn van gluten, granen, soja en peulvruchten. Er is een veganistische en vegetarische optie, beide gevuld met plantaardige eiwitten. Het mediterrane plan is gevuld met unieke smaken en gezonde vetten. Fast &Fit biedt caloriebewuste recepten met keto- en veggie-opties. De glutenvrije optie creëert gezonde recepten vrij van gluten en soja.

Omdat sommige van de aangeboden diëten veel restrictiever zijn dan andere, hadden we graag wat meer informatie gezien over wat erachter zit. Als hele maaltijdplannen rond deze diëten zijn gestructureerd, zou het nuttig zijn om informatie op de website op te nemen over drempelniveaus van relevante voedingsstoffen en benaderingen voor het omgaan met gevoelige ingrediënten.

We waarderen het echter dat Green Chef wegblijft van op dieetcultuur gebaseerde taal, en zelfs als je de meer nutritioneel beperkende opties zoals keto en paleo kiest, is het leuk om te weten dat je altijd buiten dat kunt bestellen als dat nodig is.

Een ding om op te merken op allergeneninformatie is dat hoewel maaltijden vrij kunnen zijn van bepaalde allergenen, de faciliteit waarin ze worden geproduceerd dat niet is. Hoewel dit gebruikelijk is, is het iets om in gedachten te houden voor klanten die op zoek zijn naar allergeenvrije maaltijden.

We denken dat je Green Chef leuk zult vinden als je het leuk vindt om je handen vuil te maken in de keuken, maar hier en daar de extra hulp van een kant-en-klare saus wilt.

Het kookproces: niet voor totale beginners

We vonden de recepten van Green Chef gedetailleerd en nauwkeurig, met duidelijke instructies. De maaltijden zijn ontworpen om compleet te zijn op of rond de 30 minuten, en voor ons was dit meestal nauwkeurig. Hoewel de recepten erbij betrokken kunnen zijn, kunnen ze enigszins snel worden voltooid als je een paar dingen tegelijk kunt jongleren.

We kwamen af en toe wel wat speciale apparatuur tegen, in ons geval een microplane. De FAQ-pagina van de Green Chef-website vermeldt zowel pantry-ingrediënten als keukengereedschappen die vaak worden gebruikt, wat een nuttige bron is.

We zouden de recepten niet gemakkelijk noemen, maar dat is niet altijd het punt. We denken dat je Green Chef leuk zult vinden als je het leuk vindt om je handen vuil te maken in de keuken, maar hier en daar de extra hulp van een kant-en-klare saus wilt.

garnalen koken in een koekenpan

bodymindspirit Fit / Eric Kleinberg


Smaak, versheid en kwaliteit: kwaliteitsproducten, duurzaam geproduceerd

Green Chef garandeert alle biologische producten en eieren, en verklaart dat de eiwitten zijn verhoogd tot hoge normen van dierenwelzijn. Als u nieuwsgierig bent naar wat sommige van deze labels eigenlijk betekenen, raden we u aan naar de website van de USDA te gaan.

Hoewel we graag zien dat Green Chef zijn claims op biologisch voedsel ondersteunt, konden we helemaal niet veel informatie vinden met betrekking tot de inkoop van vlees en zeevruchten, wat verrassend was. Hoewel dit misschien niet centraal staat in de duurzaamheidsverbintenissen die Green Chef doet, zou het nuttig zijn om te weten welke normen er precies zijn, vooral met zoveel nadruk op duurzaamheid op andere gebieden zoals producten en verpakkingen.

Naast de uiterst belangrijke vragen over sourcing, evalueren we ook maaltijdbezorgdiensten op smaak, textuur en kwaliteit voor consumptie. Hoewel we een of twee items hadden die niet noodzakelijkerwijs het vijfdaagse venster meegingen dat Green Chef aanbeveelt voor consumptie van zijn recepten, ontdekten we dat bij aankomst alles van hoge kwaliteit leek te zijn en smaakte zoals het zou moeten. We hielden van de kenmerkende kruidenmengsels en sauzen van Green Chef, maar we moesten hier en daar recepten opvrolijken.

Green Chef is goed voor

We houden van Green Chef voor zowel omnivoren als plantenliefhebbers die prioriteit willen geven aan (en bereid zijn te betalen voor) biologische producten. Deze service zou goed kunnen werken voor individuen of kleine gezinnen, maar we denken dat sommige prijsbewuste mensen Green Chef buiten bereik kunnen vinden.


Eindoordeel

Voor biologische producten van boerenmarktkwaliteit zonder de reis naar de markt, ga je naar Green Chef. Of je nu een omnivoor bent of volledig plantaardig, je hebt opties met een scala aan smaken en voedsel op tafel in ongeveer 30 minuten.

Methodologie

We bestelden, kookten en evalueerden maaltijden van 40 verschillende maaltijdbezorgdiensten om elk aanbod, voedingsprofielen, prijzen, duurzaamheid en, natuurlijk, smaken te beoordelen. We namen contact op met de klantenserviceteams van elk van de bedrijven, verzamelden gegevens en beoordeelden elk bedrijf grondig.

Onze bodymindspirit Fit-schrijvers zijn allemaal geregistreerde diëtisten die vertrouwden op hun onderzoek en de daaruit voortvloeiende gegevens om hun beoordelingen te informeren.

Specs

 • Productnaam

  Groene chef-kok

 • Vanafprijs

  11,99 per portie

 • Leveringsgebied

  48 staten

 • Producten komen aan

  Vers

 • Klanten kunnen de leverdatum kiezen?

  Ja

 • Gratis verzending?

  Nee

Green Chef biedt smakelijke, hoogwaardige maaltijden gemaakt van duurzame, biologische ingrediënten.

Wat onderscheidt Green Chef van de massa? De nadruk ligt op duurzaamheid, met biologische ingrediënten, milieuvriendelijke verpakkingen en tal van plantaardige opties.

We denken dat je Green Chef leuk zult vinden als je het leuk vindt om je handen vuil te maken in de keuken, maar hier en daar de extra hulp van een kant-en-klare saus wilt.

Voor biologische producten van boerenmarktkwaliteit zonder de reis naar de markt, ga je naar Green Chef. Of je nu een omnivoor bent of volledig plantaardig, je hebt opties met een scala aan smaken en voedsel op tafel in ongeveer 30 minuten.